Te vaak wassen maakt ziek en stimuleert eczeem – Onderzoek

te vaak wassen niet goed voor de huid - Onderzoek studie

Van harte welkom.
We wassen ons vrijwel elke dag zodat we steeds weer netjes en fris zijn. Het zou thans wel eens kunnen dat we ons eigenlijk ziek wassen. Dit toont een nieuw onderzoek?


Onderzoek door Universiteit van Gent - België

Een onderzoek bij de Universiteit van Gent heeft aangetoond dat het aantal gevallen eczeem bij kinderen de laatste dertig jaar fors gestegen is. De reden hiervoor ligt, hoe vreemd ook moge lijken, bij het te vaak wassen.

Waarom is te vaak wassen slecht?

Door het vaak wassen en het gebruik van sommige zepen wordt  de huid droog en vatbaarder voor allerhande irritaties. Deze irritatie kan hierbij nog extra gestimuleerd worden bij blootstelling aan luchtverontreiniging.

Deze irritaties kunnen vervolgens problematisch worden als ze zich doorzetten tot jeuk of krabwondjes met allerhande infecties. Dit kan dan weer het dagelijkse functioneren beïnvloeden, zeker als het eczeem zich in het gelaat profileert.

Ook psychologische aspecten

Ook kan de overmatige jeuk of wondjes zich tijdens de slaap profileren met slaapproblemen en oververmoeidheid tot gevolg wat dan weer de dagprestaties kan beïnvloeden. Voor de meeste eczeem-problemen kan een dermatoloog soelaas bieden en wordt steeds meer onderzoek gedaan naar huidvriendelijke crèmes.

Ervaring leert tevens dat naast het teveel wassen met bepaalde zepen, hetgeen een droge huid creëert, ook het soort voedsel bepalend is voor overmatig jeuk en irritatie door eczeem. Zo kan je alcoholische dranken zoals bier en wijn beter vermijden maar is ook cola bijvoorbeeld of hevig gekruide gerechten niet echt aan te raden.

Kortom, heb je last van eczeem, kijk dan zeker eens even naar je huid, je dagelijks waspatroon in de badkamer en de zeep die je erbij gebruikt, en wees kritisch voor je eten en drinken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
Huidverzorging TIPS
Cellulitis - wat is juist? Wat is fout ?
- Badkamer en meubelen
- Badkamer vocht en schimmel vermijden

Deel dit artikel zeker met je vrienden


Heb je ook een leuke tip of ervaring over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website. (GRATIS excl. website backlink en bedrijfslogo)
Uw naam of bedrijfsnaam publiceren we graag bij uw tip.

Kruimelpad / U bent hier:
U bent hier : / Home / Gezondheid / Te vaak wassen maakt ziek en stimuleert eczeem – Onderzoek