Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Vakantie Griekenland KOS – Hotel Astir Odysseus Resort

hotel astir odysseus kos Griekenland 001Reisverslag 27 mei 2022
Op deze pagina vind je het reisverslag van mijn vakantie in het hotel Astir Odysseus Resort te Griekenland, gelegen op het eiland Kos. Om je vakantiegevoel bij dit hotel wat extra aan te wakkeren, heb ik enkele leuke foto’s uit mijn bestand toegevoegd. Alvast veel leesplezier.
(Temperatuur tijdens mijn vakantie 20-27 mei 2022 = ca 25°C / één dag bewolkt)

FILMTIP - Hotel Astir Odysseus Resort van "explode.cz"

♥ Hotelprijzen bekijken

- Trivago / hotel prijzen
Sunweb / vakanties
- bol.com / reiskoffers

Bekijk zeker de nieuwste aanbiedingen en promo's

1. Algemene informatie

Het hotel Astir Oddysseus Resort is een vijf-sterren-hotel op het eiland Kos in Griekenland, ongeveer drie uurtjes vliegen vanuit Brussel. Het hotel ligt ongeveer vijf kilometer van de stad Kos, vlak aan de kust en biedt je een prachtig uitzicht naar de Turkse kust, Bodrum. Met de bus is het ongeveer twintig minuten rijden vanaf het vliegveld naar het hotel. Makkelijk bereikbaar dus.

Hotel Astir Odysseus is niet zo maar een hotel maar een heus resort wat dus betekent dat het een domein is met ondermeer hotel, restaurants, bungalows, zwembaden, animatie plaatsen, sportvelden, tennispleinen en zo meer. Het domein is niet alleen groot maar ook nog eens zeer mooi. Het kent mooie kleuren van de gebouwen en ook veel groen in de talrijke parken. Aan bloemen en planten zeker geen gebrek.

Daarnaast heeft het resort meerdere zwembaden en goed verzorgde wandelpaden. Al dit gecombineerd maakt het resort gewoonweg mooi en super leuk om in te wandelen. En dit ook tijdens de avonden waar de tuinverlichting het resort omtovert tot een echt stukje paradijs op het anders wat dor eiland Kos.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - wandelpaden

Het resort en hotel "by night"

2. Hotel formules en kamers

Het hotel biedt tal van formules van standaard kamer met ontbijt tot half pension of volpension tot uiteraard een volledige all-in formule of luxe suites met Jacuzzi of whirlpool. Ikzelf genoot van een all-in formule. Dit gaf me de mogelijkheid onbeperkt te eten en te drinken wat op vakantie zeker extra leuk is.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - kamer met spa

Prachtig uitzicht vanuit kamer met spa - Jacuzzi Whirlpool

Samen met vrienden hadden we een duo-kamer in een bungalow waar we een gezamenlijke woonruimte ter beschikking hadden en eigen slaapkamer met badkamer. Alles, zoals in het gehele resort, weer tot in de puntjes verzorgd. De kamers waren groot en slapen was gewoon een plezier met de geweldige bedden en matrassen. De badkamer was eveneens zeer ruim en uiteraard voorzien van allerhande verzorgingsproducten, shampoo, lotions en zo meer. De kamer had een groot balkon waar het in de ochtend en avonden leuk vertoeven is, met voor ons als extra voordeel, direct zicht op de Turkse kust. Nodeloos te zeggen dat we heel wat uren op het balkon gespendeerd hebben.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - kamers

Hotelkamer - super goed verzorgd + dagelijks gepoetst

3. Restaurants buffet en à-la-carte

Het hotel beschikt over meerdere restaurants met een prachtig en zeer uitgebreid ochtendbuffet, middagbuffet en avondbuffet in het centrale restaurant. Verder kan je lekker eten in het strand restaurant en het à la carte restaurant. Aan eten en drinken zeker niets te kort.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - Buffet

Uitgebreid en verzorgd buffet - ontbijt lunch en diner

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - Restaurant

Restaurant met prachtige eetplaatsen

Naast het feit dat dat het eten zeer uitgebreid was, was het ook nog eens zeer lekker. Het was dan ook telkens weer lekker smullen aan het buffet. Ook valt het op dat zowel de restaurants als de andere eetgelenheden steeds ordelijk en netjes verzorgd waren.

Ook het keukenpersoneel en obers waren super gedreven en gemotiveerd en steeds weer met een brede lach. En is je bordje leeg, dan wordt het netjes opgehaald en naar de afwasplaats gebracht. Je moest dus enkel uit je stoel om eten te halen. En het drinken, ook dat werd netjes gebracht. Kortom, lekker en ontspannen tafelen. Echt heerlijk.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - restaurant aan zee

Restaurant direct aan het strand / zee

4. Hotel bars en drank

Wil je gewoon wat drinken, iets fris of wat sterkers, dan vind je bij Hotel Astir Odysseus meerdere leuke bars. Een eerste bar is te vinden aan de hoofdingang van het hotel, naast het restaurant en de receptie. Hier was het steeds weer gezellig vertoeven in de avonduren waar we nu en dan getrakteerd werden op een leuk optreden. Zit je liever aan de zee met je drankje, dan vind je een tweede leuke bar direct aan zee met tevens tal van gezellige zitplaatsen.

Maar eigenlijk moet je niet specifiek naar de bar voor je drankje. Ook aan de zwembaden was het makkelijk om vanuit je luie strandzetel een drankje te bestellen. Tal van obers lopen zich de benen van het lijf om je op je wenken te bedienen. En ook nu weer met een brede glimlach. Laat duidelijk zijn dat de vriendelijkheid en het enthousiasme van het personeel echt opvalt. Echt super hoe de medewerkers, gaande van poetsvrouwen tot receptie tot bar en keukenpersoneel en zo meer vriendelijk en vrolijk waren. Dit maakt het verblijf in dit hotel extra leuk en ontspannend.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - strandbar

Strandbar direct bij het zwembad en de zee

5. Zwembaden en privé zwembaden

Aan zwembaden zeker geen gebrek in Hotel Astir Odysseus. Het hotel kent meerdere zwembaden en privé zwembaden die ingedeeld zijn per bungalow of zelfs per kamer. Van zodra je het hoofdgebouw met receptie buitenkomt wordt je oog al meteen gericht op het eerste zwembad. Een lekker groot zwembad met ligzetels en separaat kinderzwembad. Voor eenieder wat wils dus.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - zwembad

Prachtig zwembad direct aan de bar en receptie

Verder in het resort vind je meerder grote zwembaden die per groep bungalows ingedeeld zijn. Zo duik je gewoon direct vanuit je kamer in het zwembad. En wil je meer privé, dan kan je een kamer met je eigen privé-zwembad boeken.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - zwembad bungalow

Zwembad bij de bungalows

Ga je naar het strand dat valt je oog meteen op een heel groot zwembad direct aan de zee. Het ligt zo dicht bij de zee dat je als het ware met enkele passen vanuit het zwembad gewoon in de zee kan wandelen. En dit via een leuk zandstrand (wel wat stenen). Ook is dit zwembad weer voorzien van veel talrijke ligstoelen en een separaat kinderzwembadje. Ook aan obers weer geen gebrek die je naar believen voorzien van allerhande lekkere drankjes.

Het mag wel gezegd worden dat het zwembad aan zee super mooi is. Geen rechthoekig geheel maar een leuk en speels doch groot zwembad met tal van eilanden, voorzien van bloemen planten. Je waant je echt ergens in de Bahamas, zeker met de rieten paraplus aan het bad.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - zwembad direct aan zee

Super leuk zwembad direct aan de zee

Het water in alle zwembaden is lauw en lekker koel, maar zeker niet koud. Het is effe fris als je de eerste stappen in het water zet, maar wordt snel heerlijk comfortabel als je er even in zit. Echt genieten. De zwembaden zijn geopend van 09.00u tot 18.00u waarna het wordt verrijkt met Chloor. Tijdens het zwemmen merk je thans niets van eventueel Chloor in het water. En ik zwem met de ogen open onder water, maar niets speciaals gemerkt.

6. Strand en zee

Het resort is direct aan de zee gelegen waarbij het direct vanuit het resort en het zwembad in de zee kan wandelen. Het strand is voorzien van talrijke strandzetels en ligzetels. De ligzetels zijn voorzien van een kussen waardoor het echt lekker comfortabel voelt om aan het strand te liggen. Het strand op zich is een zandstrand doch liggen er vlakke stenen die het ietwat moeilijk maken om vlot in en uit de zee te wandelen. Het zeewater was lekker aangenaam.

Ook het zicht vanuit de strandzetel is indrukwekkend. Je kijkt vanuit je zetel direct naar het nabijgelegen Turkije. Echt een prachtig plaatje om gezellig te ontspannen. Tevens is de zee vrij ondiep aan het strand waardoor je vrij ver in de zee kan wandelen. Er liggen wel enkele buizen van de watervoorziening naar het eiland, maar deze vormen geen gevaar en zijn goed aangegeven.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - strand en zee

Strand en zee direct aan het resort

7. Animatie en tijdverdrijf

Wil je animatie voor jezelf of je kinderen, ook dan biedt Hotel Astir Odysseus tal van mogelijkheden. Zelf heb ik meegedaan met schieten en petanque en heb ik leuk kunnen genieten van een massage. Moet kunnen op vakantie, toch? Verder is er elke dag wel animatie in het hotel. In het zwembad is twee keer per dag aqua gym en het theater biedt dagelijks leuke animaties en optredens voor de kleinsten.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - Theater

Theater met elke dag optredens voor jong en oud

Voor de ouderen waren er optredens van allerhande muzikanten en artiesten, zowel in de bar als in het theater. Zelf heb ik me lekker laten gaan op de nacht van de Griekse volksdansen. Ik dans zelf zeer graag, dus als de artiesten vragen naar participanten om mee te doen, dan sta ik uiteraard op de eerste plaats. Gewoon super leuk, en goed voor de extra vakantie-kilootjes.

Griekenland KOS - Hotel Astir Odysseus Resort en Spa - Animatie

Animatie in het hotel - Griekse volksdansen

Maar het hotel biedt nog meer animatie. Er is een speciaal speelterrein met begeleiding voor kinderen. Er staat een joekel van een klimmuur en een heel terrein voor lasergame met allerhande hindernissen. Verder is er een ruim speelplein voor de ietwat oudere kinderen.

Wil je sporten ook dan zijn er tal van mogelijkheden in het hotel gaande van een fitnessruimte, tennispleinen en zelfs een klein voetbalveld.

Wil je een auto scooter of fiets huren, geen probleem. Dagelijks vind je in het hoofdgebouw specialisten die je helpen met het huren van je ideale transportmiddel. En dit alles direct in het hotel. Lekker makkelijk.

8. Besluit Hotel Astir Odysseus

Wat kan ik zeggen als besluit? Alles was gewoon goed. Prachtig hotel, netjes en goed verzorgd, en super vriendelijk personeel. Het is gewoon een echte aanrader en het gaf me direct een “thuis gevoel”. Mij mogen ze daar zeker nog eens verwachten.

Meer foto's en video's vind je op de website van het hotel
Link = https://www.astirodysseuskos.com/


Gerelateerd:
Vakantie en reizen TIPS
- Afrika safari TIPS
- Cruisevakantie TIPS
Busreizen autocarreizen TIPS
- Wandelen en fietsen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie