U bent hier : / Home / Vakantie / Tsjechië vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

 

Tsjechië vakantie en hotels met leuke weetjes TIPS en advies

Tsjechië vakantie en hotels met weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Hotelprijzen in Tsjechië + promoties
- Trivago / Tsjechië hotels
Sunweb / Tsjechië vakanties
- bol.com / reiskoffers

Uw link hier? meer info

Tip 3 : Wat zijn de TOP 10 vakantiebestemmingen in Tsjechië?

Ludo claes TIPSTsjechië, bekend om zijn pittoreske landschappen, historische steden en levendige cultuur, biedt een overvloed aan plaatsen om te bezoeken. Hier zijn de top 10 must-see bestemmingen in dit Midden-Europese juweeltje:

1. Praag
Praag, de hoofdstad, wordt vaak "De stad van de honderd torens" genoemd vanwege de verbluffende gotische en barokke architectuur. De Karelsbrug, het Oude Stadsplein en de Praagse Burcht zijn iconische bezienswaardigheden. Mis de astronomische klok niet, die elk uur een show geeft. Het bruisende nachtleven, de charmante cafés en culturele evenementen van de stad maken het tot een levendige en boeiende bestemming.

2. Český Krumlov
Dit sprookjesachtige stadje in Zuid-Bohemen staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het prachtige kasteel, dat uitkijkt over de rivier de Moldau, is een van de hoogtepunten. Dwalend door de geplaveide straten vind je prachtig bewaard gebleven middeleeuwse architectuur, leuke winkeltjes en gezellige restaurants. Het Egon Schiele Art Centrum is een opmerkelijk museum voor kunstliefhebbers.

3. Karlovy Vary
Karlovy Vary staat bekend om zijn warmwaterbronnen en kuuroordcultuur en is een historisch kuuroord met elegante colonnades en grote hotels. Het jaarlijkse Karlovy Vary International Film Festival is een belangrijk cultureel evenement. Mis het proeven van de lokale kruidenlikeur Becherovka niet, of de kans om te ontspannen in een van de vele luxe spa's.

4. Kutná Hora
Kutná Hora, een andere UNESCO-werelderfgoedlocatie, is beroemd om zijn gotische Sint-Barbarakerk en het Ossuarium van Sedlec, een kapel versierd met menselijke botten. Deze middeleeuwse stad was ooit een centrum voor de zilvermijnbouw en het Tsjechische Zilvermuseum biedt inzicht in de rijke geschiedenis ervan.

5. Brno
Brno, de op één na grootste stad van Tsjechië, is een levendig cultureel centrum met een mix van historische en moderne bezienswaardigheden. Het Špilberk-kasteel en de kathedraal van St. Peter en Paul domineren de skyline. De stad staat ook bekend om zijn bloeiende cafécultuur, diverse restaurants en de Brno Underground, die rondleidingen door historische ondergrondse gangen biedt.

6. Olomouc
Olomouc wordt vaak vergeleken met Praag, maar dan zonder de drukte. De Zuil van de Heilige Drie-eenheid, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, staat trots op het centrale plein. Deze universiteitsstad beschikt over indrukwekkende architectuur, waaronder de astronomische klok van Olomouc en de Sint-Wenceslaskathedraal. De levendige studentenpopulatie van de stad zorgt voor een bruisend nachtleven.

7. Pilsen
Pilsen (Plzeň) is synoniem met bier. De Pilsner Urquell-brouwerij is een must voor bierliefhebbers en biedt rondleidingen en proeverijen. Naast bier beschikt Pilsen over een charmant historisch centrum met de gotische Sint-Bartholomeuskathedraal, het stadhuis in renaissancestijl en de Grote Synagoge, een van de grootste ter wereld.

8. Telč
Telč staat bekend om zijn prachtige renaissanceplein, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De pastelkleurige huizen met hun arcades en gevels zorgen voor een plaatje-perfecte setting. Het kasteel van Telč, met zijn goed bewaard gebleven interieurs en schilderachtige park, is een ander hoogtepunt van dit kleine maar charmante stadje.

9. České Budějovice
České Budějovice, de thuisbasis van het originele Budweiser-bier, biedt meer dan alleen zijn brouwerfgoed. Het grote plein, een van de grootste van Europa, wordt omgeven door historische gebouwen, waaronder de Zwarte Toren en het barokke stadhuis. De stad fungeert als toegangspoort tot het verkennen van de meren en het platteland van Zuid-Bohemen.

10. Mariánské Lázně
Mariánské Lázně (Marienbad) is een ander elegant kuuroord dat bekend staat om zijn geneeskrachtige bronnen en prachtige parken. De neobarokke architectuur van de stad, geïllustreerd door de Zingende Fontein en de Colonnade, draagt ​​bij aan de charme van de stad. Het omliggende Slavkov-bos biedt mogelijkheden voor wandel- en buitenactiviteiten.

Conclusie
Tsjechië is een schatkamer van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Van de drukke straten van Praag tot de serene kuuroorden, elke bestemming biedt een uniek kijkje in het rijke erfgoed en het levendige hedendaagse leven van het land. Of u nu een architectuurliefhebber, een geschiedenisliefhebber of een liefhebber van het buitenleven bent, Tsjechië heeft voor ieder wat wils.


FILMTIP
Leuk filmpje met de TOP vakantiebestemmingen in Tsjechië (Engels - The Travel Hive)


Tip 2: Cititrip naar Praag? Wat moet je zeker gezien hebben?

Ludo claes TIPSPraag, de hoofdstad van Tsjechië, is een stad rijk aan geschiedenis, architectuur en cultuur. Voor een geslaagde stedentrip zijn hier enkele must-visit attracties en tips:

1. Attracties die je moet bezoeken

Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí):
Dit historische plein is het hart van Praag. Het beschikt over de beroemde astronomische klok, de gotische kerk van Onze-Lieve-Vrouw vóór Týn en de barokke Sint-Nicolaaskerk. Plan uw bezoek om de uurlijkse show van de astronomische klok te zien.

Praagse Burcht (Pražský hrad):
Dit kasteelcomplex met uitzicht op de stad omvat de prachtige Sint-Vituskathedraal, het oude koninklijke paleis en het pittoreske Gouden Straatje. Wees voorbereid op een stukje wandelen; het kasteelterrein is uitgestrekt.

Karelsbrug (Karlův meest):
Deze historische brug, versierd met beelden, verbindt de oude stad en de kleine stad. Het is een geweldige plek voor foto's, vooral bij zonsopgang of zonsondergang. Geniet van de straatartiesten en muzikanten die hier vaak optreden.

Kleine stad (Malá Strana):
Dwaal door de charmante straten van Lesser Town, bezoek de Wallenstein Paleistuinen en klim naar de Petřín Heuvel voor een panoramisch uitzicht over Praag. Mis de John Lennon Wall niet, bedekt met graffiti geïnspireerd door John Lennon en mondiale doelen.

Joodse wijk (Josefov):
Verken het Joods Museum, de Oude Joodse Begraafplaats en verschillende historische synagogen, waaronder de Spaanse Synagoge. De geschiedenis hier is diepgaand en biedt diep inzicht in het Joodse erfgoed van Praag.

Wenceslasplein (Václavské náměstí):
Een levendige boulevard in New Town, bekend om zijn winkels, restaurants en historische betekenis. Het Nationaal Museum bovenaan het plein is een bezoek waard.

Vyšehrad:
Dit historische fort biedt een prachtig uitzicht op de rivier de Moldau en de stad. Verken de Basiliek van Sint-Pieter en Sint-Paulus en de begraafplaats Vyšehrad.

2. Tips voor uw bezoek

Openbaar vervoer: Het openbaar vervoerssysteem van Praag is efficiënt en betaalbaar. Met trams, bussen en metro kom je bijna overal. Overweeg om voor uw gemak een reispas aan te schaffen.

Lopen: De stad is zeer beloopbaar, vooral de centrale gebieden. Draag comfortabele schoenen, want de geplaveide straten kunnen zwaar zijn voor uw voeten.

Lokale keuken: Probeer traditionele Tsjechische gerechten zoals goulash, svíčková (gemarineerd rundvlees) en trdelník (een zoet gebakje). Bezoek een lokale pub en geniet van Tsjechisch bier, dat wereldwijd bekend staat.

Valuta: Tsjechië gebruikt de Tsjechische kroon (CZK), niet de euro. Zorg ervoor dat u wat lokale valuta bij de hand heeft, hoewel creditcards algemeen worden geaccepteerd.

Taal: Hoewel Tsjechisch de officiële taal is, wordt in toeristische gebieden vaak Engels gesproken. Het leren van een paar basiszinnen in het Tsjechisch kan nuttig zijn en gewaardeerd worden door de lokale bevolking.

Seizoensoverwegingen: De lente en herfst zijn ideaal voor een bezoek vanwege het milde weer en minder toeristen. De winter brengt een magische kerstmarktsfeer met zich mee, terwijl de zomer druk kan zijn.

Praag is een stad die oud en nieuw naadloos combineert en een rijk scala aan ervaringen biedt. Of u nu door historische bezienswaardigheden dwaalt, geniet van de levendige culturele scene, of gewoon ontspant aan de rivier de Moldau, Praag zal u zeker betoveren.

Tip 1 : Leuke weetjes en feiten over Tsjechië

Tsjechië, gelegen in Midden-Europa, is een land dat bekend staat om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en verbluffende architectuur. Hier zijn enkele belangrijke feiten over Tsjechië:

1. Aardrijkskunde en demografie

Locatie: Tsjechië is geheel door land omgeven en wordt begrensd door Duitsland in het westen, Oostenrijk in het zuiden, Slowakije in het oosten en Polen in het noorden.

Gebied: Het land heeft een oppervlakte van ongeveer 78.866 vierkante kilometer (30.450 vierkante mijl).

Hoofdstad en grootste stad: Praag, in het Tsjechisch "Praha" genoemd, is de hoofdstad en grootste stad, beroemd om zijn Oude Stadsplein, de Praagse Burcht en de Karelsbrug.

Bevolking: De bevolking bedraagt ​​ongeveer 10,7 miljoen mensen. De meerderheid bestaat uit etnische Tsjechen, met minderheidsgroepen als Slowaken, Oekraïners en Vietnamezen.

Taal: Tsjechisch is de officiële taal en maakt deel uit van de West-Slavische talengroep, nauw verwant aan Slowaaks en Pools.

2. Geschiedenis

Vroege geschiedenis: Het gebied dat nu bekend staat als de Tsjechische Republiek is bewoond sinds het Neolithicum. De eerste opmerkelijke beschaving waren de Kelten, gevolgd door Germaanse stammen en de Slaven.

Groot-Moravië: In de 9e eeuw ontstond het Groot-Moravische rijk, dat delen van het huidige Tsjechië omvatte.

Boheems koninkrijk: Het koninkrijk Bohemen, gesticht in de vroege middeleeuwen, was een belangrijke staat binnen het Heilige Roomse Rijk. Het bereikte zijn hoogtepunt onder keizer Karel IV in de 14e eeuw.

Habsburgse heerschappij: Vanaf 1526 werden de Tsjechische landen geregeerd door de Habsburgers en werden ze onderdeel van het Oostenrijkse rijk en later het Oostenrijks-Hongaarse rijk.

Tsjechoslowakije: Na de Eerste Wereldoorlog werd Tsjechoslowakije in 1918 gevormd, waarbij Tsjechische, Slowaakse en Roetheense gebieden werden gecombineerd. Het was een belangrijke industriële natie in het interbellum in Europa.

De Tweede Wereldoorlog en het communisme: Nazi-Duitsland bezette Tsjechoslowakije in 1938-1939. Na de Tweede Wereldoorlog viel het onder Sovjet-invloed en werd het tot 1989 een communistische staat.

Fluwelen Revolutie en Split: De vreedzame Fluwelen Revolutie in 1989 maakte een einde aan het communistische bewind. In 1993 splitste Tsjecho-Slowakije zich vreedzaam op in Tsjechië en Slowakije.

3. Politiek en Economie

Regering: Tsjechië is een parlementaire republiek. De president is het staatshoofd en de premier is het hoofd van de regering.

Europese Unie: Het land is in 2004 lid geworden van de Europese Unie.

Economie: Tsjechië heeft een ontwikkelde economie met hoge inkomens. Belangrijke industrieën zijn onder meer de automobielsector, machines, ijzer- en staalproductie en elektronica. Het staat ook bekend om zijn bier van hoge kwaliteit.

4. Cultuur

Literatuur en kunst: Het land heeft een rijke literaire traditie, met schrijvers als Franz Kafka en Milan Kundera. Het heeft ook een levendige muziekscene, met componisten als Antonín Dvořák en Bedřich Smetana.

Architectuur: Tsjechië beschikt over een schat aan architecturale stijlen, van romaans en gotisch tot barok en modernistisch. Het historische centrum van Praag staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Feestdagen en tradities: Bekende feestdagen zijn Pasen, Kerstmis en St. Wenceslasdag. Traditionele gerechten zijn onder meer goulash, svíčková (gemarineerd rundvlees) en knedlíky (knoedels).

Sporten: IJshockey en voetbal (voetbal) zijn de meest populaire sporten. Het land heeft talloze topsporters voortgebracht, waaronder tennisser Martina Navratilova.

5. Toerisme

Praag: De hoofdstad trekt jaarlijks miljoenen bezoekers met zijn historische bezienswaardigheden, bruisend nachtleven en culturele festivals.

Natuurlijke schoonheid: Het land staat ook bekend om zijn natuurparken en kuuroorden zoals Karlovy Vary en Mariánské Lázně.

Tsjechië is een mix van historisch erfgoed en moderne innovatie, waardoor het een fascinerende bestemming en een belangrijk cultureel centrum in Europa is..


Wekelijks nieuwe TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website