UW TIP op deze pagina?

DIEREN en VERZORGING – Leuke tips en weetjes

U bent hier : Home > Dieren > Weetjes

Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoekenIn deze categorie of rubriek vind je allerhande leuke TIPS en weetjes over dieren en hun verzorging, honden en katten, paarden, vissen en aquariums en meer. Alvast veel leesplezier.


1. Honden TIPS

Leuk weetje
Wist je dat de strijd tussen katten en honden al 20 miljoen jaar gaande is waarbij de kat de strijd telkens weer heeft gewonnen. Meer nog, de hond is door deze strijd al enkele keren bijna uitgestorven. (Katten = alle kattensoorten, tijgers, panters, en zo meer)

Leuk weetje
Wist je dat kleine honden gemiddeld langer leven dan grote honden (kleine ca 12-14 jaar / grote ca 8-10 jaar)

2. Dierenverzorging TIPS

Leuk weetje
Wist je dat vlinders kunnen proeven met hun pootjes? Vlinders hebben receptoren in hun pootjes en kunnen de eetbaarheid van een plant aanvoelen.

3. Katten en kippen TIPS

Leuk weetje
Wist je dat er 300 miljoen jaar geleden een libelle rondvloog met een spanwijdte van maar liefst 7 meter.

4. Paarden TIPS

Leuk weetje
Wist je dat mensen verder kunnen springen dan een paard? Het record verspringen van een paard staat op 6,10 meter. Van de mens staat dit op 8,95 meter, gesprongen door Mike Powell.

5. Vissen en regenwormen TIPS


Leuke dieren weetjes


Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoekenWist je dat slakken tot zelfs drie jaar kunnen slapen? Zolang er geen regen is, slapen slakken.

Wist je dat een varken niet omhoog kan kijken. Dit omwille van de speciale bouw van de rug en nek.

Wist je dat een groep paarden in het wild nooit samen slapen. Er blijft altijd één paard wakker om over de groep te waken.

Wist je dat een giraf, ondanks de zéér lange nek, minder nekwervels heeft dan een luiaard? Een giraf heeft 7 nekwervels terwijl de luiaard er 10 heeft.

Wist je dat de meeste vliegen door vleermuizen opgegeten worden tijdens hun erotische daad? Dit omdat de daad extra lawaai maakt dat door de vleermuis gehoord wordt.

Wist je dat krokodillen hun tong niet kunnen uitsteken?

Wist je dat een dolfijn, walvis of zeehond eigenlijk nooit echt slaapt. Als ze in het water zijn, slaapt steeds maar één helft van de hersenen terwijl de andere helft wakker blijft. Als de hersenen volledig zouden slapen, verdrinken ze.

Wist je dat een kat gemiddeld ca zeven keer haar staartlengte omhoog kan springen.

Wist je dat bijen hoger kunnen vliegen dan de berg "Mount Everest"? De hoogst geregistreerde vlucht van een bij is 8.990 meter.

Wist je dat mieren aan ochtendgymnastiek doen en zich effectief stretchen en uitrekken in de ochtend.

Wist je dat katten gemiddeld 2/3 van hun leven slapen? Een kat slaapt 15 uur per dag en dit hoofdzakelijk overdag.

Wist je dat pinguïns, ondanks hun kleine pootjes, tot 3 meter uit het water kunnen springen? Dit doen ze door luchtbellen op te slaan onder hun vleugels waardoor ze extra snelheid opwekken om zo hoog uit het water kunnen springen.

Wist je dat kraaien intelligent zijn en bijvoorbeeld menselijke gezichten kunnen herkennen of wrok koesteren als je hen lastig valt of bedreigt.


Dieren advertenties en acties
Diergeneesmiddelen Medpets
- Hondenverzekering CoronaDirect
- bol.com honden producten prijzen


Leuk dieren filmpje

Wist je dat een liervogel instaat is om andere geluiden na te bootsen? Zo werden mensen al wel eens opgeschrikt door een wenende baby of een kettingzaag die dan gewoon de liervogel bleek te zijn.


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden - Nieuwe TIPS v/d week

Advertentie door Google