U bent hier : / Home / Honden – 9 tips en advies voor de beste verzorging en voeding

 

Honden – 9 tips en advies voor de beste verzorging en voeding

5000+ TIPS honden pups rashonden kopen en verzorgen

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over honden kopen en verzorgen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


Tip 9 : Honden ervaren effectief scheidingsangst

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek door de universiteit van Bristol heeft aangetoond dat indien een hond alleen gelaten wordt effectief een scheidingsangst ontstaat. Een hond die alleen gelaten wordt voelt zich eenzaam en wordt onrustig. Tevens kan de hond zoeken naar een bezigheid om de tijd te vullen wat wel eens naar onaangename verrassingen kan leiden bij thuiskomst.

De onderzoekers raden in dat geval aan geen straf te geven aangezien de hond de link niet kan leggen naar gemaakte schade maar eerder een beloning bij thuiskomst te geven zoals extra aandacht bijvoorbeeld. Door de beloning bij thuiskomst leert de hond op termijn beter omgaan met scheidingsangst.

Tip 7 : Welke soort hondenvoeding geven aan je pup ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Huishonden
Bij het nemen van een pup komt de vraag al snel, wat voor soort voer moet je de nieuwe hond in huis geven. Wat voor hondenvoer voldoet aan de eisen. Een pup heeft ander voer nodig dan volwassen hond. Het is ook verschillend van welk rashond het is.

Bij volwassen honden moet het hondenvoer zijn waar veel vlees en weinig granen in zit. In veel hondenvoer zit granen, wat de hond niet nodig heeft. De granen in hondenvoer wordt door fabrikant gebruikt om zijn product goedkoop te houden. Lees op de verpakking van het hondenvoer welke ingrediënten erin zijn verwerkt. Wanneer bovenaan staat vermeldt dat er veel vlees en groenten in zijn verwerkt dan heb je veelal te maken met een wat beter honden voer product. Er moeten zo min mogelijk granen in zijn verwerkt.

Wanneer je hond goed en volledig voer krijgt is het niet nodig voor de gezondheid van je hond om afwisseling in de voeding aan te brengen. Het is zelfs zo dat (te) snelle afwisseling in voer samenstelling kan zorgen dat de darmen van je hond van streek raken.

Tip 8 : Honden dragen bij tot je gezondheid

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek bij 3,4 miljoen mensen in de leeftijd tussen 40 en 80 heeft aangetoond dat het hebben van een hond hartaandoeningen en depressie vermindert. In het onderzoek dat gedurende twaalf jaar werd gevoerd, werd duidelijk dat het hebben van een hond geassocieerd wordt met een vermindering van 23% van de dood door hartaandoeningen en een 20% lager risico om te overlijden aan welke oorzaak dan ook.

Eerdere studies hadden al gesuggereerd dat honden de sociale isolatie en depressie verlichten die beiden sowieso gekoppeld zijn aan een verhoogd risico op hartziekten en vroege sterfte. De studie toonde tevens aan dat de grootste impact te zien was bij alleenstaanden. Het lijkt alsof het hebben van een hond de alleenstaande extra stimuleert om bijvoorbeeld te bewegen zoals wandelen of extra moed te geven aan de zin van het leven. Kortom, het hebben van een hond is dus meer dan een beste vriend in huis.

Tip 6 : Kopen van een puppy, waarop moet je letten ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Ironclad Boerboels
Koop enkel puppys van geregistreerde fokkers en kies een kwaliteitspuppy van HD en ED (heup en elleboogdysplasie)-vrije ouders en vraag in dit verband ook naar het certificaat. Volg de adviezen van de fokker goed op,denk niet het kan mij niet gebeuren. Koop met je hoofd en niet met je hart; impulsieve aankopen van puppys gebaseerd op sentiment zijn af te raden.

Wanneer je een puppy koopt van een EBBASA (Int.)-fokker, moet je over de volgende documenten kunnen beschikken:

  • Certificaat van registratie met alle details van de ouders van de pup.(naam, status)
  • Microchip-nummer.
  • Heup en elleboog certificaat.
  • Certificaat van de dierenarts waarin die verklaart dat de teef vrij is van vaginale verzakking.
  • Oogcertificaat (met betrekking tot het naar binnen of naar buiten afwijken van de oogleden)
  • Vraag de naam van de kennel en het lidnummer van de fokker.

Tip 5 : Een goede mondhygiëne = een gezonde hond

(een tip van) De dierenshop
Tandvleesaandoeningen zijn het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij honden en katten. Meer dan 80 % van de honden ouder dan 3 jaar hebben een bepaalde vorm van parodontitis. Poets daarom dagelijks de tanden van uw dier.

Tip 4 : Leer je hond een goede manier van eten

(een tip van) Profancare
Voorkom schrokken, verslikken, kokhalzen, overgeven en winderigheid door luchthappen tijdens het eten. Ook voor grotere rassen met een verhoogd risico op een maagdilatatie is de Portion Pacer een eenvoudige oplossing om traag en gezonder te eten.

Tip 3 : Pas op voor chocolade bij honden

(een tip van) Chihuahua online
Wist u dat chocolade giftig is voor uw hond? Als u chocolade wenst te geven aan uw hond, gebruik dan de speciaal ontwikkelde chocolade voor honden.

Tip 2 : Wandelen met de hond. Waarop moet je letten?

Elke hond heeft behoefte aan een dagelijkse wandeling van minstens 30 minuten tot 1uur. Ook al heeft u een grote tuin waar de hond vrij in kan rondrennen, toch dient u dagelijks met de hond op pad te gaan. Tijdens deze wandeling doet uw hond indrukken op buiten zijn bekende omgeving. Wanneer u op de juiste manier wandelt, bevestigt u eveneens dat u de leiding hebt over de hond. Bovendien zit het in de natuur van een hond om urenlang rond te trekken op zoek naar voedsel.

Door voldoende te wandelen vervult u dus eveneens zijn instinctieve behoeften. Een goede wandeling start reeds voordat u de deur uit gaat. Zorg dat uw hond rustig is voordat u vertrekt. Ga zelf als eerste naar buiten en kom na de wandeling ook weer als eerste binnen. Diegene die de leiding heeft tijdens het wandelen, loopt voorop. Zorg er dus voor dat uw hond naast of achter u loopt.

  • Let op uw eigen houding tijdens de wandeling. Wees ontspannen en zelfzeker. Bepaal zelf het tempo en de richting.
  • Stop niet telkens om uw hond te laten snuffelen.
  • Hou de lijn voldoende kort. Zo heeft u meer controle over uw hond en kan u hem sneller corrigeren wanneer hij voor u uit wil lopen of ongewenst gedrag vertoont tijdens het wandelen.

Wanneer uw hond zich goed gedraagt en u bent in een veilige omgeving, kan u hem belonen door hem los te laten lopen. Honden die niet los kunnen, kan je aan een lange lijn laten lopen. Nu kan je hond zijn behoefte doen en snuffelen zo veel hij wil.

Tip 1 : Heb altijd over controle over je hond

Hond mops Mopshond TIPSHonden en gezelschapshonden zijn de beste vriend van de mens, als de hond goed behandeld wordt tenminste. Een hond kopen gaat vrij eenvoudig, doch een goede samenwerking tussen hond en mens vergt kordate opleiding en training wil men een bepaalde vorm van controle over de hond behouden.

Een hond uit controle leidt tot ongewenste zaken zoals ongewenst blaffen, ongewenste manieren, grollen en bijten, en zo meer hetgeen we uiteraard moeten vermijden. We willen de hond namelijk als vriend en niet als één of ander ongeleid projectiel.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Honden hebben het zichzelf aangeleerd hebben om zielig te kijken
Hondenschool TIPS
Hondenkapsalon TIPS
Hondenhotel TIPS
Dierenarts en honden verzorging TIPS
Kippen zijn exotische huisdieren

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)