Honden pups rashonden gezelschaphonden – gratis TIPS België Nederland

U bent hier : Home > Dieren > Honden

honden pups rashonden TIPSHonden en gezelschapshonden zijn de beste vriend van de mens, als de hond goed behandeld wordt tenminste. Een hond kopen gaat vrij eenvoudig, doch een goede samenwerking tussen hond en mens vergt kordate opleiding en training wil men een bepaalde vorm van controle behouden. Een hond uit controle leidt tot ongewenste zaken zoals ongewenst blaffen, ongewenste manieren, grollen en bijten, en zo meer hetgeen we uiteraard moeten vermijden. We willen de hond namelijk als vriend en niet als één of ander ongeleid projectiel. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over honden en pups.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact2. MINI-TIPS - Honden pups en rashonden

Welke soort hondenvoeding geven aan je pup ? – Huishonden
Bij het nemen van een pup komt de vraag al snel, wat voor soort voer moet je de nieuwe hond in huis geven. Wat voor hondenvoer voldoet aan de eisen. Een pup heeft ander voer nodig dan volwassen hond. Het is ook verschillend van welk rashond het is. Bij volwassen honden moet het hondenvoer zijn waar veel vlees en weinig granen in zit. In veel hondenvoer zit granen, wat de hond niet nodig heeft. De granen in hondenvoer wordt door fabrikant gebruikt om zijn product goedkoop te houden. Lees op de verpakking van het hondenvoer welke ingrediënten erin zijn verwerkt. Wanneer bovenaan staat vermeldt dat er veel vlees en groenten in zijn verwerkt dan heb je veelal te maken met een wat beter honden voer product. Er moeten zo min mogelijk granen in zijn verwerkt. Wanneer je hond goed en volledig voer krijgt is het niet nodig voor de gezondheid van je hond om afwisseling in de voeding aan te brengen. Het is zelfs zo dat (te) snelle afwisseling in voer samenstelling kan zorgen dat de darmen van je hond van streek raken.

Kopen van een puppy, waarop moet je letten ? – Ironclad Boerboels
Koop enkel puppys van geregistreerde fokkers en kies een kwaliteitspuppy van HD en ED (heup en elleboogdysplasie)-vrije ouders en vraag in dit verband ook naar het certificaat. Volg de adviezen van de fokker goed op,denk niet het kan mij niet gebeuren. Koop met je hoofd en niet met je hart; impulsieve aankopen van puppys gebaseerd op sentiment zijn af te raden. Wanneer je een puppy koopt van een EBBASA (Int.)-fokker, moet je over de volgende documenten kunnen beschikken:
- Certificaat van registratie met alle details van de ouders van de pup.(naam, status)
- Microchip-nummer.
- Heup en elleboog certificaat.
- Certificaat van de dierenarts waarin die verklaart dat de teef vrij is van vaginale verzakking.
- Oogcertificaat (met betrekking tot het naar binnen of naar buiten afwijken van de oogleden)
- Vraag de naam van de kennel en het lidnummer van de fokker.

Een goede mondhygiëne = een gezonde hond – De dierenshop
andvleesaandoeningen zijn het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij honden en katten. Meer dan 80 % van de honden ouder dan 3 jaar hebben een bepaalde vorm van parodontitis. Poets daarom dagelijks de tanden van uw dier.

Een goede manier van eten – Profancare
Voorkom schrokken, verslikken, kokhalzen, overgeven en winderigheid door luchthappen tijdens het eten. Ook voor grotere rassen met een verhoogd risico op een maagdilatatie is de Portion Pacer een eenvoudige oplossing om traag en gezonder te eten.

Pas op voor chocolade bij honden – Chihuahua online
Wist u dat chocolade giftig is voor uw hond? Als u chocolade wenst te geven aan uw hond, gebruik dan de speciaal ontwikkelde chocolade voor honden.

Waar een pup kopen? – Woefkesranch
Een hond is een vriend voor het leven, bezint voor ge begint ! Laat u begeleiden door een professioneel fokker.

Wandelen met de hond. Waarop moet je letten?
Elke hond heeft behoefte aan een dagelijkse wandeling van minstens 30 minuten tot 1uur. Ook al heeft u een grote tuin waar de hond vrij in kan rondrennen, toch dient u dagelijks met de hond op pad te gaan. Tijdens deze wandeling doet uw hond indrukken op buiten zijn bekende omgeving. Wanneer u op de juiste manier wandelt, bevestigt u eveneens dat u de leiding hebt over de hond. Bovendien zit het in de natuur van een hond om urenlang rond te trekken op zoek naar voedsel. Door voldoende te wandelen vervult u dus eveneens zijn instinctieve behoeften. Een goede wandeling start reeds voordat u de deur uit gaat. Zorg dat uw hond rustig is voordat u vertrekt. Ga zelf als eerste naar buiten en kom na de wandeling ook weer als eerste binnen. Diegene die de leiding heeft tijdens het wandelen, loopt voorop. Zorg er dus voor dat uw hond naast of achter u loopt.

  • Let op uw eigen houding tijdens de wandeling. Wees ontspannen en zelfzeker. Bepaal zelf het tempo en de richting.
  • Stop niet telkens om uw hond te laten snuffelen.
  • Hou de lijn voldoende kort. Zo heeft u meer controle over uw hond en kan u hem sneller corrigeren wanneer hij voor u uit wil lopen of ongewenst gedrag vertoont tijdens het wandelen.

Wanneer uw hond zich goed gedraagt en u bent in een veilige omgeving, kan u hem belonen door hem los te laten lopen. Honden die niet los kunnen, kan je aan een lange lijn laten lopen. Nu kan je hond zijn behoefte doen en snuffelen zo veel hij wil.

3. Algemene informatie

Honden groot klein pups rashonden.

Hond mops Mopshond TIPSMeer informatie bij volgende update.