U bent hier : / Home / Honden pups en verzorging in België – TIPS en advies

 

Honden pups en verzorging in België – TIPS en advies

Ga je een hond of kleine pup kopen? Waarop moet je dan zoal letten? Op deze website vind je leuke weetjes met TIPS en advies over honden en hun verzorging.

Honden en pups met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Hondenartikelen in België + promoties
- bol.com / hondenartikelen
- Medpets / honden geneesmiddelen

Uw link hier? Meer info

Tip 11 : Essentiële tips voor het opvoeden van een gezonde en gelukkige puppy

Ludo claes TIPSEen nieuwe puppy in huis halen is een spannende en lonende ervaring. Het brengt echter ook zijn eigen uitdagingen met zich mee. Om ervoor te zorgen dat uw harige vriend uitgroeit tot een goed aangepaste en gelukkige volwassen hond, volgen hier enkele essentiële tips voor het opvoeden van een puppy:

1. Begin met een dierenartsbezoek
Plan een bezoek aan de dierenarts voordat u uw puppy mee naar huis neemt. Uw dierenarts zal een gezondheidscontrole uitvoeren en u adviseren over vaccinaties, ontworming en andere essentiële gezondheidszorgbehoeften.

2. Zorg voor een routine
Honden gedijen op routine, dus zorg voor een consistent schema voor eten, zindelijkheidspauzes, speeltijd en bedtijd. Dit zorgt ervoor dat uw puppy zich veilig voelt en vermindert angst.

3. Socialisatie is de sleutel
Stel uw puppy vanaf jonge leeftijd bloot aan verschillende mensen, dieren, omgevingen en ervaringen. Een goede socialisatie voorkomt angst en agressie op latere leeftijd en helpt uw puppy zich te ontwikkelen tot een welgemanierde volwassen hond.

4. Positieve bekrachtigingstraining
Gebruik positieve bekrachtigingstechnieken, zoals snoepjes, complimenten en speelgoed, om goed gedrag aan te moedigen. Het belonen van wenselijke acties versterkt de band tussen u en uw puppy en maakt het leren leuker.

5. Geduld en consistentie
Puppy's zijn als sponzen en absorberen alles om hen heen. Wees geduldig en consistent in uw trainingsinspanningen. Het kost tijd voordat puppy’s goede gewoonten leren en ontwikkelen.

6. Zorg voor mentale en fysieke stimulatie
Houd uw puppy mentaal en fysiek gestimuleerd met interactief speelgoed, puzzelspellen en regelmatige lichaamsbeweging. Een vermoeide puppy zal minder snel destructief gedrag vertonen.

7. Goede voeding
Geef uw puppy een uitgebalanceerd en voedzaam dieet dat geschikt is voor zijn leeftijd, grootte en ras. Raadpleeg uw dierenarts voor aanbevelingen over de beste voedingsopties en het voedingsschema.

5000+ TIPS honden pups rashonden kopen en verzorgen

8. Zindelijkheidstraining
Wees geduldig tijdens het zindelijkheidstrainingsproces. Neem uw puppy regelmatig mee naar buiten, vooral na de maaltijd, dutjes en speeltijd. Prijs en beloon uw puppy voor het buiten zijn, om goede zindelijkheidsgewoonten te versterken.

9. Grenzen stellen
Stel vanaf het begin duidelijke grenzen en regels voor uw puppy vast. Consistentie is essentieel als u uw puppy wilt leren welk gedrag acceptabel is en welk gedrag niet.

10. Verzorging en gezondheidszorg
Regelmatige verzorging, inclusief poetsen, baden, nagels knippen en gebitsverzorging, is essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van uw puppy. Blijf bovendien op de hoogte van vaccinaties, vlooien- en tekenpreventie en regelmatige controles bij uw dierenarts.

11. Creëer een veilige omgeving
Maak uw huis puppy-proof door gevaren zoals elektrische snoeren, giftige planten en kleine voorwerpen die kunnen worden ingeslikt, te verwijderen. Zorg voor een comfortabele en veilige ruimte voor uw puppy om te rusten en te ontspannen.

12. Wees een verantwoordelijke eigenaar
Het bezitten van een puppy is een langetermijnverbintenis. Wees bereid om uw puppy zijn hele leven liefde, zorg en aandacht te geven. Overweeg om je in te schrijven voor gehoorzaamheidslessen of indien nodig begeleiding te zoeken bij professionele trainers.

Door deze tips op te volgen en uw puppy met liefde en genegenheid te overladen, legt u de basis voor een gelukkige en bevredigende relatie die een leven lang meegaat. Geniet van de reis waarbij u ziet hoe uw puppy uitgroeit tot een geliefd lid van uw gezin!


FILMTIP
Wat mag je nooit doen bij honden met tips van DierenpraatTV


Tip 10 : Enkele tips voor het kiezen van de beste hondenvoeding

Ludo claes TIPSRaadpleeg uw dierenarts: Voordat u wijzigingen aanbrengt in het dieet van uw hond, is het van cruciaal belang dat u uw dierenarts raadpleegt. Ze kunnen aanbevelingen doen op basis van de leeftijd, het ras, de grootte, de gezondheidstoestand en het activiteitenniveau van uw hond.

Etiketten lezen: Lees bij het selecteren van hondenvoer de etiketten aandachtig. Zoek naar ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals echt vlees (bijvoorbeeld kip, rundvlees, lamsvlees) als eerste ingrediënt, volle granen en groenten. Vermijd voedingsmiddelen met vulstoffen, bijproducten en kunstmatige toevoegingen.

Houd rekening met de leeftijd en grootte van uw hond: Puppy's, volwassen honden en senioren hebben verschillende voedingsbehoeften. Kies een hondenvoer dat speciaal is samengesteld voor de levensfase van uw hond. Honden van grote rassen kunnen ook andere voedingsbehoeften hebben dan kleinere rassen.

Vermijd voedselallergenen: Als uw hond voedselgevoeligheden of allergieën heeft, kies dan een hondenvoer dat vrij is van veel voorkomende allergenen zoals tarwe, soja en maïs. Diëten met beperkte ingrediënten of hypoallergene diëten kunnen geschikt zijn voor honden met voedselallergieën.

Let op terugroepacties: Blijf op de hoogte van terugroepacties voor hondenvoer door u aan te melden voor waarschuwingen van de FDA of door regelmatig de FDA-website te raadplegen. Als hondenvoer is teruggeroepen vanwege besmetting of veiligheidsproblemen, stop dan onmiddellijk met het voeren ervan aan uw hond.

Houd rekening met het activiteitsniveau van uw hond: Actieve honden hebben mogelijk een dieet met een hoger caloriegehalte nodig om in hun energiebehoeften te voorzien, terwijl minder actieve honden mogelijk een dieet met een lager caloriegehalte nodig hebben om gewichtstoename te voorkomen. Kies een hondenvoer met een passend caloriegehalte voor het activiteitenniveau van uw hond.

Zorg voor variatie: Hoewel het belangrijk is om een kwalitatief hoogstaand, uitgebalanceerd hondenvoer te kiezen, kan variatie ook nuttig zijn. Overweeg om te wisselen tussen verschillende smaken of merken hondenvoer om uw hond van een scala aan voedingsstoffen te voorzien en vermoeidheid van het gehemelte te voorkomen.

Houd het gewicht van uw hond in de gaten: Houd regelmatig het gewicht en de lichaamsconditie van uw hond in de gaten. Pas de hoeveelheid voer die u geeft dienovereenkomstig aan om onder- of overvoeding te voorkomen. Uw dierenarts kan u helpen het ideale gewicht voor uw hond te bepalen en portiegroottes aan te bevelen.

Overweeg aanvullende voedingsmiddelen: Naast commercieel hondenvoer kunt u het dieet van uw hond ook aanvullen met vers fruit en groenten (zoals wortels, appels en sperziebonen) als traktatie of tussendoortje. Zorg ervoor dat u uw hond geen voedsel geeft dat giftig is voor honden, zoals druiven, rozijnen, uien en chocolade.

Door deze tips op te volgen en uw hond een uitgebalanceerd dieet te geven dat is afgestemd op zijn individuele behoeften, kunt u ervoor zorgen dat hij jarenlang gezond en gelukkig blijft.

Tip 9 : Honden ervaren effectief scheidingsangst

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek door de universiteit van Bristol heeft aangetoond dat indien een hond alleen gelaten wordt effectief een scheidingsangst ontstaat. Een hond die alleen gelaten wordt voelt zich eenzaam en wordt onrustig. Tevens kan de hond zoeken naar een bezigheid om de tijd te vullen wat wel eens naar onaangename verrassingen kan leiden bij thuiskomst.

De onderzoekers raden in dat geval aan geen straf te geven aangezien de hond de link niet kan leggen naar gemaakte schade maar eerder een beloning bij thuiskomst te geven zoals extra aandacht bijvoorbeeld. Door de beloning bij thuiskomst leert de hond op termijn beter omgaan met scheidingsangst.

Tip 7 : Welke soort hondenvoeding geven aan je pup ?

(een tip van) Huishonden
Bij het nemen van een pup komt de vraag al snel, wat voor soort voer moet je de nieuwe hond in huis geven. Wat voor hondenvoer voldoet aan de eisen. Een pup heeft ander voer nodig dan volwassen hond. Het is ook verschillend van welk rashond het is.

Bij volwassen honden moet het hondenvoer zijn waar veel vlees en weinig granen in zit. In veel hondenvoer zit granen, wat de hond niet nodig heeft. De granen in hondenvoer wordt door fabrikant gebruikt om zijn product goedkoop te houden. Lees op de verpakking van het hondenvoer welke ingrediënten erin zijn verwerkt. Wanneer bovenaan staat vermeldt dat er veel vlees en groenten in zijn verwerkt dan heb je veelal te maken met een wat beter honden voer product. Er moeten zo min mogelijk granen in zijn verwerkt.

Wanneer je hond goed en volledig voer krijgt is het niet nodig voor de gezondheid van je hond om afwisseling in de voeding aan te brengen. Het is zelfs zo dat (te) snelle afwisseling in voer samenstelling kan zorgen dat de darmen van je hond van streek raken.

Tip 8 : Honden dragen bij tot je gezondheid

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek bij 3,4 miljoen mensen in de leeftijd tussen 40 en 80 heeft aangetoond dat het hebben van een hond hartaandoeningen en depressie vermindert. In het onderzoek dat gedurende twaalf jaar werd gevoerd, werd duidelijk dat het hebben van een hond geassocieerd wordt met een vermindering van 23% van de dood door hartaandoeningen en een 20% lager risico om te overlijden aan welke oorzaak dan ook.

Eerdere studies hadden al gesuggereerd dat honden de sociale isolatie en depressie verlichten die beiden sowieso gekoppeld zijn aan een verhoogd risico op hartziekten en vroege sterfte. De studie toonde tevens aan dat de grootste impact te zien was bij alleenstaanden. Het lijkt alsof het hebben van een hond de alleenstaande extra stimuleert om bijvoorbeeld te bewegen zoals wandelen of extra moed te geven aan de zin van het leven. Kortom, het hebben van een hond is dus meer dan een beste vriend in huis.

Tip 6 : Kopen van een puppy, waarop moet je letten ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Ironclad Boerboels
Koop enkel puppys van geregistreerde fokkers en kies een kwaliteitspuppy van HD en ED (heup en elleboogdysplasie)-vrije ouders en vraag in dit verband ook naar het certificaat. Volg de adviezen van de fokker goed op,denk niet het kan mij niet gebeuren. Koop met je hoofd en niet met je hart; impulsieve aankopen van puppys gebaseerd op sentiment zijn af te raden.

Wanneer je een puppy koopt van een EBBASA (Int.)-fokker, moet je over de volgende documenten kunnen beschikken:

  • Certificaat van registratie met alle details van de ouders van de pup.(naam, status)
  • Microchip-nummer.
  • Heup en elleboog certificaat.
  • Certificaat van de dierenarts waarin die verklaart dat de teef vrij is van vaginale verzakking.
  • Oogcertificaat (met betrekking tot het naar binnen of naar buiten afwijken van de oogleden)
  • Vraag de naam van de kennel en het lidnummer van de fokker.

Tip 5 : Een goede mondhygiëne = een gezonde hond

(een tip van) De dierenshop
Tandvleesaandoeningen zijn het meest voorkomende gezondheidsprobleem bij honden en katten. Meer dan 80 % van de honden ouder dan 3 jaar hebben een bepaalde vorm van parodontitis. Poets daarom dagelijks de tanden van uw dier.

Tip 4 : Leer je hond een goede manier van eten

(een tip van) Profancare
Voorkom schrokken, verslikken, kokhalzen, overgeven en winderigheid door luchthappen tijdens het eten. Ook voor grotere rassen met een verhoogd risico op een maagdilatatie is de Portion Pacer een eenvoudige oplossing om traag en gezonder te eten.

Tip 3 : Pas op voor chocolade bij honden

(een tip van) Chihuahua online
Wist u dat chocolade giftig is voor uw hond? Als u chocolade wenst te geven aan uw hond, gebruik dan de speciaal ontwikkelde chocolade voor honden.

Tip 2 : Wandelen met de hond. Waarop moet je letten?

Elke hond heeft behoefte aan een dagelijkse wandeling van minstens 30 minuten tot 1uur. Ook al heeft u een grote tuin waar de hond vrij in kan rondrennen, toch dient u dagelijks met de hond op pad te gaan. Tijdens deze wandeling doet uw hond indrukken op buiten zijn bekende omgeving. Wanneer u op de juiste manier wandelt, bevestigt u eveneens dat u de leiding hebt over de hond. Bovendien zit het in de natuur van een hond om urenlang rond te trekken op zoek naar voedsel.

Door voldoende te wandelen vervult u dus eveneens zijn instinctieve behoeften. Een goede wandeling start reeds voordat u de deur uit gaat. Zorg dat uw hond rustig is voordat u vertrekt. Ga zelf als eerste naar buiten en kom na de wandeling ook weer als eerste binnen. Diegene die de leiding heeft tijdens het wandelen, loopt voorop. Zorg er dus voor dat uw hond naast of achter u loopt.

  • Let op uw eigen houding tijdens de wandeling. Wees ontspannen en zelfzeker. Bepaal zelf het tempo en de richting.
  • Stop niet telkens om uw hond te laten snuffelen.
  • Hou de lijn voldoende kort. Zo heeft u meer controle over uw hond en kan u hem sneller corrigeren wanneer hij voor u uit wil lopen of ongewenst gedrag vertoont tijdens het wandelen.

Wanneer uw hond zich goed gedraagt en u bent in een veilige omgeving, kan u hem belonen door hem los te laten lopen. Honden die niet los kunnen, kan je aan een lange lijn laten lopen. Nu kan je hond zijn behoefte doen en snuffelen zo veel hij wil.

Tip 1 : Heb altijd over controle over je hond

Hond mops Mopshond TIPSHonden en gezelschapshonden zijn de beste vriend van de mens, als de hond goed behandeld wordt tenminste. Een hond kopen gaat vrij eenvoudig, doch een goede samenwerking tussen hond en mens vergt kordate opleiding en training wil men een bepaalde vorm van controle over de hond behouden.

Een hond uit controle leidt tot ongewenste zaken zoals ongewenst blaffen, ongewenste manieren, grollen en bijten, en zo meer hetgeen we uiteraard moeten vermijden. We willen de hond namelijk als vriend en niet als één of ander ongeleid projectiel.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website