U bent hier : / Home / Hond trimmen en gezonde hondenvacht met leuke weetjes TIPS en advies

 

Hond trimmen en gezonde hondenvacht met leuke weetjes TIPS en advies

Hondenvacht met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke hondenartikelen kopen + promoties
- bol.com / hondenartikelen
Medpets / honden geneesmiddelen

♥ Hondenkapsalons in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 8 : Essentiële tips voor het verzorgen van de vacht van uw hond

Ludo claes TIPSBij de vacht van een hond gaat het niet alleen om het uiterlijk; het is een essentieel aspect van hun gezondheid en welzijn. Een goede verzorging en aandacht voor de vacht van uw harige vriend kan bijdragen aan zijn comfort, gezondheid en geluk. Of uw hond nu een luxe bontjas draagt of een korte, strakke jas, hier volgen enkele essentiële tips om hem in topconditie te houden.

1. Begrijp het vachttype van uw hond
Voordat u zich in de verzorgingsroutines begeeft, is het van cruciaal belang om het vachttype van uw hond te begrijpen. Rassen variëren aanzienlijk in hun vachtkenmerken, van kort en glad tot lang en donzig. Als u het vachttype van uw hond begrijpt, kunt u uw verzorgingsroutine daarop afstemmen.

2. Regelmatig wassen of poetsen
Regelmatig poetsen is de sleutel tot het behoud van de gezondheid van de vacht van uw hond. Het helpt bij het verwijderen van losse vacht, vuil en puin, waardoor matten en klitten worden voorkomen. De frequentie van het borstelen is afhankelijk van het vachttype van uw hond. Bij langharige rassen kan een dagelijkse borstelbeurt nodig zijn, terwijl bij kortharige rassen dit slechts een paar keer per week nodig is.

3. Gebruik de juiste hulpmiddelen
Investeer in hoogwaardige verzorgingsproducten die geschikt zijn voor het vachttype van uw hond. Gladde borstels werken bijvoorbeeld goed voor het verwijderen van losse vacht en het voorkomen van matten bij langharige rassen, terwijl borstels geschikt zijn voor kortharige rassen. Overweeg bovendien om een ontharingshulpmiddel te gebruiken om het afstoten te verminderen en uw huis schoon te houden.

4. Op de juiste manier baden
Hoewel regelmatig poetsen essentieel is, moet u spaarzaam baden om te voorkomen dat de vacht van zijn natuurlijke oliën wordt ontdaan. Gebruik een hondspecifieke shampoo en lauw water om uw harige vriend te wassen. Zorg ervoor dat u grondig spoelt om shampooresten te voorkomen, die de huid kunnen irriteren. Droog uw hond na het baden af met een handdoek en overweeg het gebruik van een haardroger op een lage stand voor langharige rassen.

5. Controleer op parasieten
Inspecteer de vacht van uw hond regelmatig op tekenen van parasieten zoals vlooien en teken. Deze vervelende beestjes kunnen niet alleen ongemak veroorzaken, maar ook ziekten overbrengen. Gebruik een vlooienkam om te controleren op vlooien en overweeg preventieve behandelingen te gebruiken die door uw dierenarts worden aanbevolen om parasieten op afstand te houden.

5000+ TIPS hondenkapsalon trimsalon - hoe een hond trimmen

6. Monitor de gezondheid van de huid
Een gezonde vacht begint bij een gezonde huid. Let op tekenen van huidproblemen zoals roodheid, droogheid of irritatie. Deze kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen of allergieën. Als u afwijkingen opmerkt, raadpleeg dan uw dierenarts voor een juiste diagnose en behandeling.

7. Let op seizoensveranderingen
Net als bij mensen kunnen de jassen van honden met de seizoenen veranderen. Sommige rassen kunnen dikkere jassen krijgen ter voorbereiding op kouder weer, terwijl andere tijdens de warmere maanden meer kunnen verharen. Pas uw verzorgingsroutine dienovereenkomstig aan, zodat uw hond het hele jaar door comfortabel blijft.

8. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet
Voeding speelt een cruciale rol bij het behouden van een gezonde vacht. Zorg ervoor dat uw hond een uitgebalanceerd dieet eet dat rijk is aan essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, omega-3-vetzuren en vitamines. Raadpleeg uw dierenarts voor aanbevelingen over het beste dieet voor de gezondheid van de vacht van uw hond.

9. Conclusie
De vacht van uw hond is meer dan alleen maar vacht; het is een weerspiegeling van zijn algehele gezondheid en welzijn. Door het vachttype van uw hond te begrijpen en deze essentiële tips voor verzorging en verzorging op te volgen, kunt u helpen zijn vacht glanzend, gezond en vrij van veelvoorkomende problemen zoals matten, klitten en parasieten te houden. Regelmatige verzorgingssessies versterken niet alleen uw band met uw harige vriend, maar dragen ook bij aan hun geluk en levenskwaliteit.


FILMTIP
Op bezoek bij de hondenkapper met tips van HondenTV


Tip 7 : Vachtbehandeling van een pup, waarop letten?

(een tip van) By princess Westie
Een pupje heeft heel veel te leren, als u dagelijks uw pupje leert wennen aan zijn vachtverzorging dan heeft hij daar een leven lang baat bij, neem daarvoor de juiste borstel en kam, en begin spelenderwijs met het aanleren. Eerst borstelen dan nakammen.

Kijk dan ook voorzichtig in het bekje van de pup en ga met uw vingers over z'n tandjes, u mag dat dan ook op latere leeftijd doen, zodat de hond het toestaat als er in z'n bekje gekeken wordt. Dit is bijvoorbeeld van groot belang als hij tandsteen heeft, dit kan men dan gemakkelijk weghalen

Geef niet direct op als de pup bij z'n dagelijkse verzorging tegenstribbelt begin met 5 min. per dag, en vergeet niet hem te belonen en te zeggen hoe mooi hij is! U zult zien het word nog leuk! jong geleerd is oud gedaan toch?

Tip 6 : Eerste bezoek bij hondenkapsalon

(een tip van) Doggylounge
Informeer bij elke trimster voor het eerste bezoekje wat er met uw hond zal gebeuren! Vele trimesters zullen met plezier een woordje uitleg geven... en u kan ongewenste verassingen vermijden

Tip 5 : Tip voor het wassen van hondenvacht

(een tip van) Goldie
Vooraleer u uw hond of kat zelf wast, kam eerst uw dier volledig uit. Wassen met knopen zorgt voor wasklitten die zeer moeilijk tot niet uit te kammen zijn. Was altijd uw dier met een aangepaste shampoo nooit met uw eigen shampoo.

Tip 4 : Elke hond kan terecht in een trimsalon ?

(een tip van) Hondenservice Liemde
Ook honden die periodiek erg verharen kunnen in de trimsalon terecht. Ze knappen enorm op van een bezoek aan een trimsalon en het scheelt heel veel los haar in huis!

Tip 3 : Hoe kan je efficiënt vlooien bestrijden ?

(een tip van) Hondenkapster
Spijtig genoeg zal een anti-vlooienbandje niet meer helpen. U kan het behandelen door een speciale vloeistof in de nek te wrijven ofwel door de hond te wassen met anti-vlooienshampoo.

Tip 2 : Tip voor het kiezen van een hondenkapsalon

(een tip van) Mirjam Kloppenburg
Ziet u een goed getrimde hond wandelen, vraag aan de eigenaresse / eigenaar waar zij/hij de hond heeft laten trimmen. U weet dan waar u met uw hond voor een trimbeurt heen kunt gaan.

Tip 1 : Waarom je hond laten trimmen?

Hondenkapsalon TIPSEen hondenkapsalon of trimsalon is een kapsalon voor honden pups en volwassen honden. In het hondenkapsalon of trimsalon besteden ze niet enkel aandacht aan de look en uitstraling van de hond, maar hebben ze tevens speciaal oog voor de haarverzorging en vacht van de hond. Een mooie vacht en verzorgd haar staat namelijk voor een gezonde hond.

Als je honden gaat kammen en trimmen dan zal je snel merken dat elke soort hond of elk type rashond een eigen unieke haaropbouw en vacht heeft. Waar de ene hond mooi glad stijf haar heeft wat makkelijk te kammen en te verzorgen is, hebben andere hondenrassen opgehoopt haar dat steeds weer gaat klitten en knopen wat het verzorgen uiteraard bemoeilijkt. In deze is een bezoekje aan een hondenkapsalon dan ook geen luxe maar een periodieke noodzaak.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website