Aquarium vissen en planten met gratis TIPS in België en Nederland

U bent hier : Home > Dieren > Vissen aquarium vijver

aquarium vissen planten TIPSEen aquarium in huis brengt rust en ontspanning. Urenlang kan men naar het bewegen van de vissen kijken en wordt men als het ware mentaal meegesleurd in het wel en wee van het leven in het aquarium. Het houden van een aquarium  vergt thans extra aandacht zeker als het aquarium omvangrijk is waarbij allerhande filters en UV-lampen vereist zijn om het water helder te houden. Ook inzake vissoorten en beplanting zijn er vele mogelijkheden waarbij men een eerste keuze in zoetwater of zoutwater dient te maken. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over vissen en het aquarium.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

MINI-TIPS - aquarium vissen en planten

Wat te doen met vuil water uit aquarium? – Visaquarium
Gooi tijdens het water verversen van je aquarium het water niet zomaar weg! Je kan met het aquariumwater je huisplanten van goed water voorzien. Het water uit het aquarium is namelijk rijk aan voedingstoffen wat het uiterst geschikt maakt voor je planten in en rond om je huis. Je planten zullen er stralend mooi eruit komen te zien.

Hoeveel voedsel mag ik aan mijn vissen geven? – Aquarium Neon
Dat hangt af van het soort vis en van het soort voedsel dat je geeft. Pas vooral op met de hoeveelheid van het voedsel. Je zult je vissen niet snel te weinig voederen. Geef ze regelmatig te eten, dat wil zeggen twee tot drie keer per dag, maar telkens heel kleine porties, zodat het voer binnen tien seconden verdwenen is. Vlokkenvoer mag niet zinken! Zinkend voer zoals granulaat of diepvriesvoer mag de bodem in feite niet raken. Ontdooi het diepvriesvoer eerst en spoel het uit onder de kraan vooraleer je begint met voederen. En voor wat je bodembewoners betreft (bodempoetsers, algeneters, modderkruipers, ): voer die maar twee tot drie keer per week met speciaal daarvoor ontworpen tabletten of 'wafers'. Zo vermijd je dat ze te 'lui' worden en dat ze daardoor minder poetsen of opruimen.

Hoe algen voorkomen in een aquarium? Jonny’s Petshop
Het beste wat je kan doen om algen te voorkomen in uw aquarium is de lampen tijdig vervangen en uw aquarium bij voorkeur op een plaats zetten waar geen directe lichtinval op het aquarium is.

Tips voor het kweken van tropische vissen – Aquashop Online
Het geheim van de beroepskweker. Beroepskwekers van tropische vissen gebruiken steevast een natuurlijk middel. Terminalia capatta, dit blad van de wilde amandelboom wordt gebruikt als antibacterieel middel tegen ei-beschimmeling. Dit blad legt men op het aquariumwateroppervlak. Daar begint het blad onmiddellijk zijn antibacteriële werking. Na een paar dagen ontwikkelen zich onder het blad een massa infuusdiertjes, juist op tijd als de larven uit het ei komen, zo baden ze in het voedsel.

Gezonde vissen in uw aquarium – Flatscreen Aquarium
Aquarium gezond houden, is de vissen niet teveel voeden enkel de hoeveelheid wat ze op kunnen eten. Dit vind ik persoonlijk regel nr één in het aquarium houden

Tip voor de beginnende aquarium liefhebber
Als je een beginner bent in het opzetten van een aquarium, kan je het best beginnen met de gemakkelijke soorten van vissen te houden zoals guppy's, black molly's en platy's.

3. Algemene informatie

Vissen aquarium vijver.

Aquarium TIPSMeer informatie bij volgende update.