Aquarium vissen en planten – TIPS en advies uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Dieren > Vissen aquarium vijver

aquarium vissen planten TIPS

Tip 6 : Wat te doen met vuil water uit aquarium? (een tip van) Visaquarium

Gooi tijdens het water verversen van je aquarium het water niet zomaar weg! Je kan met het aquariumwater je huisplanten van goed water voorzien. Het water uit het aquarium is namelijk rijk aan voedingstoffen wat het uiterst geschikt maakt voor je planten in en rond om je huis. Je planten zullen er stralend mooi eruit komen te zien.

Tip 5 : Hoeveel voedsel mag ik aan mijn vissen geven? (een tip van) Aquarium Neon

Dat hangt af van het soort vis en van het soort voedsel dat je geeft. Pas vooral op met de hoeveelheid van het voedsel. Je zult je vissen niet snel te weinig voederen. Geef ze regelmatig te eten, dat wil zeggen twee tot drie keer per dag, maar telkens heel kleine porties, zodat het voer binnen tien seconden verdwenen is. Vlokkenvoer mag niet zinken! Zinkend voer zoals granulaat of diepvriesvoer mag de bodem in feite niet raken. Ontdooi het diepvriesvoer eerst en spoel het uit onder de kraan vooraleer je begint met voederen. En voor wat je bodembewoners betreft (bodempoetsers, algeneters, modderkruipers, ): voer die maar twee tot drie keer per week met speciaal daarvoor ontworpen tabletten of 'wafers'. Zo vermijd je dat ze te 'lui' worden en dat ze daardoor minder poetsen of opruimen.Tip 4 : Hoe algen voorkomen in een aquarium? (een tip van) Jonny’s Petshop

Het beste wat je kan doen om algen te voorkomen in uw aquarium is de lampen tijdig vervangen en uw aquarium bij voorkeur op een plaats zetten waar geen directe lichtinval op het aquarium is.

Tip 3 : Tips voor het kweken van tropische vissen (een tip van) Aquashop Online

Het geheim van de beroepskweker. Beroepskwekers van tropische vissen gebruiken steevast een natuurlijk middel. Terminalia capatta, dit blad van de wilde amandelboom wordt gebruikt als antibacterieel middel tegen ei-beschimmeling. Dit blad legt men op het aquariumwateroppervlak. Daar begint het blad onmiddellijk zijn antibacteriële werking. Na een paar dagen ontwikkelen zich onder het blad een massa infuusdiertjes, juist op tijd als de larven uit het ei komen, zo baden ze in het voedsel.

Tip 2 : Gezonde vissen in uw aquarium (een tip van) Flatscreen Aquarium

Aquarium gezond houden, is de vissen niet teveel voeden enkel de hoeveelheid wat ze op kunnen eten. Dit vind ik persoonlijk regel nr één in het aquarium houden

Tip 1 : Tip voor de beginnende aquarium liefhebber

Als je een beginner bent in het opzetten van een aquarium, kan je het best beginnen met de gemakkelijke soorten van vissen te houden zoals guppy's, black molly's en platy's


AQUARIUM – Algemene informatie

Aquarium TIPSEen aquarium in huis brengt rust en ontspanning. Urenlang kan men betoverd worden door het zwemmen van de vissen in het water en wordt men als het ware mentaal meegesleurd in het wel en wee van het leven in het aquarium.

Het houden van een aquarium  vergt thans extra tijd, aandacht en inspanning, zeker als het aquarium omvangrijk is waarbij allerhande filters en UV-lampen vereist zijn om het water helder te houden en de vissen gezond en wel.

Ook bij het opzetten van een aquarium en de keuze van de soorten vissen en beplanting is er een brede waaier aan mogelijkheden en soorten wat het kiezen van de ideale vissen en planten vaak moeilijk maakt. Laat je daarom goed begeleiden en informeren door gespecialiseerde aquarium zaken. Je zal niet de eerste zijn waarvan het mooie van de aquarium ietwat tegenslaat door een tekort aan informatie.

ZIE OOK:
> Tuin vijvers en koivijvers
> Vissen en hengelen

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer dieren TIPS
Moppen en grappen
Promoties