U bent hier : / Home / Aquariums – 7 tips en advies voor de beste aquarium

 

Aquariums – 7 tips en advies voor de beste aquarium

aquarium vissen planten TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over aquarium en vissen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke aquarium kopen
- bol.com / aquariums
- Amazon / aquariums

FILMTIP
Hoe doordacht je eerste aquarium kiezen - Aquania

Tip 7 : Ook vissen hebben stress en je kan het zien

Studie onderzoek KLEINJe zou het misschien niet meteen denken maar ook vissen kunnen stress ervaren. Dit toont thans een onderzoek door de Universiteit van Gent. Het was al geweten dat vrijwel alle zoogdieren over stresshormonen beschikken zoals cortisol of adrenaline, maar nu werd dit ook ontdekt bij vissen. Ook vissen hebben dus een trigger in de hersenen die de stresshormonen activeert waardoor vissen alerter zijn op potentiële dreigingen.

Op zich zijn stresshormonen zeer belangrijk voor het bestaan van mens en dier, en redden ze dagelijks vele levens. Denk maar een gevaarsituatie bijvoorbeeld. Hierbij gaan de stresshormonen het lichaam kortstondig extra kracht en zuurstof geven waardoor een vecht/vlucht conditie ontstaat. Hierdoor kunnen we sneller en accurater reageren op het gevaar. Kortom, zonder deze stresshormonen zouden wij al lang uitgestorven zijn. Stress wordt thans problematisch als het langdurig blijft aanhouden of het chronisch wordt. Dit geldt ook bij vissen, zo blijkt.

Om stresshormonen bij vissen te vinden werd in eerste instantie getest op hun bloed, net zoals bij zoogdieren. Hierbij werd al snel duidelijk dat vissen weldegelijk cortisol in hun bloed hebben wat dus duidt op sporen van stress. Net zoals bij zoogdieren is het percentage cortisol in het bloed een duiding van een bepaalde hoeveel stress op een bepaald moment. Des te meer cortisol, des te hoger de stresswaarde die werd ervaren.

Naast de duiding van percentage cortisol in het bloed vonden de onderzoekers thans nog een duiding van stress bij vissen. Een duiding die zelfs direct waarneembaar is, zijnde de schubben. De onderzoekers merkten op dat stresshormonen bij vissen ook hun sporen nalaten in de schubben. Zo kan men dus aan de schubben zien wanneer een vis extreme stresssituaties heeft ondergaan. De onderzoekers gaan nu verder besturen hoe deze kennis kan bijdragen in de optimalisatie van de algemene welzijn van vissen.

Tip 6 : Wat te doen met vuil water uit aquarium?

(een tip van) Visaquarium
Gooi tijdens het water verversen van je aquarium het water niet zomaar weg! Je kan met het aquariumwater je huisplanten van goed water voorzien. Het water uit het aquarium is namelijk rijk aan voedingstoffen wat het uiterst geschikt maakt voor je planten in en rond om je huis. Je planten zullen er stralend mooi eruit komen te zien.

Tip 5 : Hoeveel voedsel mag ik aan mijn vissen geven?

(een tip van) Aquarium Neon
Dat hangt af van het soort vis en van het soort voedsel dat je geeft. Pas vooral op met de hoeveelheid van het voedsel. Je zult je vissen niet snel te weinig voederen. Geef ze regelmatig te eten, dat wil zeggen twee tot drie keer per dag, maar telkens heel kleine porties, zodat het voer binnen tien seconden verdwenen is.

Vlokkenvoer mag niet zinken
Zinkend voer zoals granulaat of diepvriesvoer mag de bodem in feite niet raken. Ontdooi het diepvriesvoer eerst en spoel het uit onder de kraan vooraleer je begint met voederen. En voor wat je bodembewoners betreft (bodempoetsers, algeneters, modderkruipers, ): voer die maar twee tot drie keer per week met speciaal daarvoor ontworpen tabletten of 'wafers'. Zo vermijd je dat ze te 'lui' worden en dat ze daardoor minder poetsen of opruimen.

Tip 4 : Hoe algen voorkomen in een aquarium?

(een tip van) Jonny’s Petshop
Het beste wat je kan doen om algen te voorkomen in uw aquarium is de lampen tijdig vervangen en uw aquarium bij voorkeur op een plaats zetten waar geen directe lichtinval op het aquarium is.

Tip 3 : Tips voor het kweken van tropische vissen

(een tip van) Aquashop Online
Het geheim van de beroepskweker. Beroepskwekers van tropische vissen gebruiken steevast een natuurlijk middel. Terminalia capatta, dit blad van de wilde amandelboom wordt gebruikt als antibacterieel middel tegen ei-beschimmeling. Dit blad legt men op het aquariumwateroppervlak. Daar begint het blad onmiddellijk zijn antibacteriële werking.

Na een paar dagen ontwikkelen zich onder het blad een massa infuusdiertjes, juist op tijd als de larven uit het ei komen, zo baden ze in het voedsel.

Tip 2 : Hoe houd je gezonde vissen in uw aquarium?

(een tip van) Flatscreen Aquarium
Aquarium gezond houden, is de vissen niet teveel voeden enkel de hoeveelheid wat ze op kunnen eten. Dit vind ik persoonlijk regel nr één in het aquarium houden

Tip 2 : Tip voor de beginnende aquarium liefhebber

Als je een beginner bent in het opzetten van een aquarium, kan je het best beginnen met de gemakkelijke soorten van vissen te houden zoals guppy's, black molly's en platy's

Tip 1 : Algemene informatie over het houden van een aquarium

Een aquarium in huis brengt rust en ontspanning. Urenlang kan men betoverd worden door het zwemmen van de vissen in het water en wordt men als het ware mentaal meegesleurd in het wel en wee van het leven in het aquarium.

Aquarium TIPS

Het houden van een aquarium  vergt thans extra tijd, aandacht en inspanning, zeker als het aquarium omvangrijk is waarbij allerhande filters en UV-lampen vereist zijn om het water helder te houden en de vissen gezond en wel.

Ook bij het opzetten van een aquarium en de keuze van de soorten vissen en beplanting is er een brede waaier aan mogelijkheden en soorten wat het kiezen van de ideale vissen en planten vaak moeilijk maakt. Laat je daarom goed begeleiden en informeren door gespecialiseerde aquarium zaken. Je zal niet de eerste zijn waarvan het mooie van de aquarium ietwat tegenslaat door een tekort aan informatie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Hoe de grootste regenwormen kweken voor je vissen
Tuin vijvers en koivijvers - Tips
Vissen en hengelen - Tips
- Honden verzorging - Tips
- Katten verzorging - Tips
- Paarden verzorging - Tips
Kippen zijn exotische huisdieren

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties