AUTO en FIETS


Van harte welkom op de categorie AUTO en FIETS. Hier vind je leuke tips, filmpjes en studies van Universiteiten. Elke week nieuwe TIPS.

Leuke auto en fiets weetjes en wist-je-datjes

1. Wist je dat de eerste elektrische auto al in 1832 werd ontwikkeld? In 1990 werd door General Motors zelfs een eerste productielijn voor elektrische wagens opgezet.

2. Wist je dat de eerste boete voor een snelheidsovertreding met een auto dateert van 1902. De bestuurder reed 70 km/h.

3. Wist je dat de meeste verkeersongelukken en slippertjes in de winter niet veroorzaakt worden door onverantwoord rijgedrag maar door simpele niesbuien?

4. Wist je dat de duurste auto ter wereld de Ferrari 250 GTO is die werd gebouwd tussen 1962 en 1964? De auto wordt momenteel (2021) geschat op een waarde van 70 miljoen Dollar.

5. Wist je dat een witte auto tot zelfs 12% veiliger is dan een zwarte of donker gekleurde wagen?

6. Wist je dat we gemiddeld 6 maanden van ons leven stilstaan voor een rood licht? 60 procent regelt bij een rood licht even de autoradio, al wordt dit nu overtroffen door het GSM gebruik.

7. Wist je dat de Toyota Corolla de meest verkochte wagen ooit is? Wereldwijd werden er 43 miljoen verkocht.

8. Wist je dat de eerste race met motoren werd gereden in 1895 en de maximum gemeten snelheid 25km/u was.

9. Wist je dat ruitenwissers werden uitgevonden door een dame. Mary Anderson bedacht in 1905 de ruitenwissers omdat ze niet nat wilde worden. In die tijd moest men bij regen namelijk geregeld stoppen om de ruiten te poetsen.

10. Wist je dat er wereldwijd jaarlijks 1,2 miljoen verkeersongelukken gebeuren en deze veelal te wijten zijn aan fouten van de bestuurders.

11. Wist je dat de hoogst gemeten snelheid met een fiets op vlakke grond 133 km/u is? (geen E-bike)

12. Wist je dat het eerste geregistreerde verkeersongeval met een auto dateert van 1891 en de aanleiding was om allerhande veiligheden te ontwikkelen.

13. Wist je dat als je een auto koopt, deze gemiddeld 95 procent van de tijd gewoon stil staat.

14. Wist je dat de eerste auto met een eigen motor werd gebouwd in 1885 door de Duitse ingenieur Carl Benz.

15. Wist je dat de uitvinder van de Cruise Control blind was. De ingenieur Ralph Teetor vond het zo vervelend dat zijn chauffeur steeds weer vertraagde en optrok, dat het hem inspireerde de Cruise Control te ontwikkelen.

16. Wist je dat katten gezien worden als geluk brengers op boten? Ook al zijn het zwarte katten. Dit omdat katten de muizen en ratten verjagen.

17. Wist je dat de langste fiets-tandem 20 meter lang is en 35 personen telt.


Elke week nieuwe TIPS
Dank voor uw bezoek aan deze website

Deel deze TIPS zeker met je vrienden


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.