U bent hier : / Home / Auto leasen met private lease en autoleasing – TIPS en advies

 

Auto leasen met private lease en autoleasing – TIPS en advies

Bedrijfswagen leasing autolease TIPS 01b

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over bedrijfswagen autoleasing met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke auto kopen verkopen
- Cardoen / auto prijzen
Auto verkopen - bekijk uw bod

FILMTIP
Leuke tips voor private lease - Autofans

NIEUW - Tip 7 : Pas bij autolease op voor kilometerafwijkingen

(een tip van) Allcarlease.be
Elke auto krijgt te maken met kilometerafwijkingen. Deze worden normaliter verrekend door meer/minderkilometers. Bij grotere afwijkingen wordt het hele leasetarief aangepast. Let erop dat u niet beiden betaalt, dus eerst meerkilometers afrekent en daarna een hercalculatie in rekening gebracht krijgt met terugwerkende kracht. In dat geval zou u namelijk de betaalde meerkilometers gecrediteerd moeten krijgen.

Tip 6 : Wat is een bedrijfswagen of een bedrijfsvoertuig?

bedrijfswagenBedrijfswagens, bedrijfsvoertuigen of firmawagens zijn auto’s, bestelwagens of vrachtwagens dewelke voor een bedrijf of onderneming worden ingezet. Het zijn dus voertuigen die niet voor privé doeleinden maar puur voor bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. De soorten voertuigen kunnen hierin allerlei zijn zolang ze maar bij een bedrijf worden ingeschreven.

Bedrijfswagens of bedrijfsvoertuigen is een echte socialisatie op zich omwille van de specifieke noden en eisen van bedrijven. Dit zowel op vlak van formaliteiten als de uitvoering van de bedrijfswagen.

Bestelwagens of vrachtwagens bijvoorbeeld kunnen specifiek uitgevoerd worden per type activiteit van het bedrijf. Recent werd nog een publicatie vrijgegeven waarin aangegeven werd dat het aantal bedrijfswagens vorig jaar met maar liefst 12% gestegen is tot meer dan 500.000 in België. Dit verklaart dan ook de reden waarom de grote automerken en constructeurs inpikken op de markt van bedrijfswagens.

Tip 5 : Wat is eigenlijk leasing of autolease van een bedrijfswagen?

Bedrijfswagens en bedrijfsvoertuigen worden vaak onder een leasing of autolease formule uitgezet wat eigenlijk te vergelijken is met een soort huurkoop. Bij een leasing is er een leasingmaatschappij die een bedrijfsvoertuig koopt en dus eigenaar wordt, en de wagen onder een soort huurkoop of leasing aan bedrijven verhuurt gedurende een bepaalde periode met optie tot afkoop. Het bedrijf gaat hiervoor een leasingcontract aan waarin een maandelijkse vergoeding wordt opgemaakt.

Na het verlopen van de leasingperiode kan het bedrijf de bedrijfswagen van de leasingmaatschappij afkopen door de restwaarde of residuwaarde te betalen of wordt geopteerd een nieuw bedrijfsvoertuig in de leasingformule op te nemen. In dit laatste scenario is het aan de leasingmaatschappij om te bepalen wat met de voorgaande bedrijfswagen gebeurd.

Tip 4 : Waarom leasing of autolease?

Bedrijfswagens leasing autolease TIPSEen bedrijfswagen of bedrijfsvoertuig wordt gebruikt voor specifieke bedrijfsactiviteiten waarbij de functionaliteit van de activiteit in gevaar komt als de firmawagen zoals auto, bestelwagen, vrachtwagen niet werkzaam is.

Stel, u heeft een schildersbedrijf en u heeft een eigen bedrijfswagen ingeschreven. Als schilder bent u dus 100% afhankelijk van de wagen. Als de bestelwagen het begeeft, dan kan u niet naar klanten rijden, kan u dus werken en heeft uw bedrijf bijgevolg geen inkomsten. Dat dient u uiteraard te vermijden waarbij een leasingformule plots handig wordt.

De leasingmaatschappij blijft eigenaar van de wagen

De leasingmaatschappij is eigenaar van de wagen en draagt tevens zorg voor alle bekommernissen. Zij zorgen voor herstellingen en reparaties, een vervangwagen indien nodig, alle verzekeringen, en zo meer. Het enige wat u dient te doen is een maandelijkse vergoeding, het leasebedrag, te betalen. Nodeloos te zeggen dat een dergelijke lease formule heel wat gepieker en stress wegneemt.

Het leasen van een auto of bestelwagen gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar de website van een leasingmaatschappij, je selecteert een gewenste auto, je laat een offerte opmaken, je bestelt en klaar. Als de wagen klaar is dan kan je deze gaan afhalen en hoppa, je bent aan het rijden. Zo eenvoudig is een leasing.

De wagen zal hierbij door de leasingmaatschappij ingeschreven worden waardoor zij eigenaar van de wagen blijven, waarna je de benodigde documenten overhandigd krijgt. Het kiezen van de leasing auto of bestelwagen of ander voertuig kan u op de website van de leasingbedrijven, die vaak een brede waaier aan modellen ter beschikking stellen, of kan u ook zelf direct bij een autodealer waarna u een leasing aangaat. Bij deze laatste zal het door u gekozen voertuig door de leasingmaatschappij aangekocht worden.

Tip 3 : Wat is private lease voor particuliere aankoop

Omwille van het grote succes van de leasing formule bij de bedrijfswagens zijn nu meer en meer leasingmaatschappijen gestart met het aanbieden van een private lease formule dat naar particulieren gericht is. Dit betekent dus dat naast bedrijven ook privé personen een leasing kunnen aangaan om een auto te leasen.

Ook in deze leasing formule is de basis dat de leasingmaatschappij voor u een wagen naar keuze koopt en u deze aanbiedt volgens een leasing of huurkoop waarbij wederom een maandelijks bedrag wordt aangerekend. In deze maandelijkse vergoeding zitten dan ook weer verzekering, reparaties en herstellingen, onderhoud, pechverhelping en zo meer vervat.

Spreekt deze private lease u aan, informeer u dan goed bij de verschillende leasingmaatschappijen naar de voorwaarden en mogelijkheden. Alvast veel succes.

Tip 2 : Goedkoopste autolease is daarom niet het beste leasecontract

(een tip van) NLleaseauto.nl
Het goedkoopste leasetarief wil niet zeggen dat u het beste leasecontract heeft. Kijk verschillende offertes goed na zodat er geen appels met peren worden vergelijken. Dé beste leasemaatschappij bestaat niet. Alle leasemaatschappijen kennen sterke en zwakke punten, zoek daarom de leasemaatschappij die het beste bij uw bedrijf past.

Tip 1 : Hoe kan je handig kosten besparen op je auto

Tips van de vakman KLEINEen tip van : Autoverzekering vergelijken

Als je een auto hebt, dan weet je als geen ander hoeveel geld je maandelijks kwijt bent aan je auto. De auto heeft maandelijks enkele vaste lasten, denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting en de autoverzekering.

Daarnaast verbruik je natuurlijk benzine en is het nodig om jaarlijks een APK-keuring te laten uitvoeren. Hoe kun je besparen op de kosten voor je auto? Wij geven je graag meer tips.

A. Autoverzekering  vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar op deze manier veel geld. Op veel websites kun je eenvoudig en kosteloos een vergelijking maken zodat je de goedkoopste en beste autoverzekering kunt kiezen voor je persoonlijke situatie. Zo kunnen de kosten die je hiermee bespaart oplopen tot tientallen euro’s per maand.

Je kunt in de tool selecteren welke wensen je hebt en zodoende de premie van de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Deze manier van kostenbesparing op je auto is gemakkelijk én snel. Voordat je het weet heb je een weloverwogen keuze gemaakt en heb je ook nog eens wat extra geld in je portemonnee.

B. Rij eens wat vaker met de fiets

Grijp jij voor elke kleine boodschap naar de auto? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Als je dichtbij een winkelcentrum woont, is het niet nodig om dagelijks met de auto je boodschappen te doen. Met de fiets is dit ook prima te doen, en het is nog eens gezond ook.

Als je hier bewuster op let, zul je merken dat het helemaal niet nodig is om zo vaak de auto te gebruiken. Ga je op visite bij vrienden die in de buurt wonen? Maak eens een heerlijke wandeling of ga lekker op de fiets. De frisse lucht is goed en je conditie zal op deze manier zelfs kunnen verbeteren. Voor de lange afstanden kun je wel gebruik maken van de auto.

C. De juiste bandenspanning bij een auto

Wist je dat je kunt besparen op je benzinekosten als je ervoor zorgt dat je auto de juiste bandenspanning heeft? Denk hierbij aan een besparing van 2% tot 5%. Het hoeft je geen geld te kosten om dit te doen, bij bijna elke benzinepomp kun je zonder kosten te maken je auto voorzien van de juiste bandenspanning.

Daarnaast is het ook mogelijk om tot 10% op je brandstofkosten te besparen als je tijdens het rijden de ramen gesloten houdt. Het is aan te raden om eerder de ventilatie opening volledig open te zetten. Zorg dus voor de juiste bandenspanning en probeer de ramen gesloten te houden tijdens het rijden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Zelf een bedrijfswagen kiezen is goed voor de werk motivatie
Autoverhuur TIPS
Auto kopen verkopen TIPS
Autoreclame TIPS
Autoruiten TIPS
Autobanden TIPS
Autotuning TIPS
Bestelwagens TIPS
Vrachtwagens TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties