U bent hier : / Home / Autolease – auto leasen of private lease – TIPS en advies

 

Autolease – auto leasen of private lease – TIPS en advies

Auto leasen met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Autolease in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 8 : Enkele nuttige tips voor het leasen van een auto

Ludo claes TIPS1. Ken uw budget
Voordat u naar auto's gaat kijken, moet u uitzoeken hoeveel u elke maand kunt betalen. Leasen vereist doorgaans een lagere maandelijkse betaling dan kopen, maar u moet er toch voor zorgen dat het comfortabel binnen uw budget past.

2. Begrijp de voorwaarden
Leasecontracten hebben doorgaans een looptijd van twee tot drie jaar, gedurende welke tijd u akkoord gaat met het doen van maandelijkse betalingen en het in goede staat houden van de auto. Zorg ervoor dat u alle voorwaarden van de leaseovereenkomst begrijpt, inclusief eventuele kilometerlimieten en kosten voor overmatige slijtage.

3. Vergelijk aanbiedingen
Kijk rond en ontvang offertes van meerdere dealers of leasemaatschappijen om de beste deal te vinden. Let op factoren zoals de initiële aanbetaling, het maandelijkse betalingsbedrag en de kilometervergoeding.

4. Houd rekening met de wederverkoopwaarde
Aangezien u de auto niet meteen koopt, hoeft u zich minder zorgen te maken over de inruilwaarde op de lange termijn. Het is echter nog steeds belangrijk om een auto te kiezen die zijn waarde goed behoudt, omdat dit invloed kan hebben op de maandelijkse leasebetalingen.

5. Onderhandel over de prijs
Net als bij het kopen van een auto, kunt u bij het leasen over de prijs onderhandelen. Wees niet bang om met de dealer te onderhandelen om een betere deal te krijgen, vooral als u offertes van andere plaatsen heeft die u als hefboom kunt gebruiken.

6. Let op de kilometerlimieten
De meeste leasecontracten bevatten een kilometerlimiet. Als u denkt dat u deze limiet overschrijdt, moet u mogelijk extra kosten betalen aan het einde van de huurovereenkomst. Zorg ervoor dat de kilometervergoeding aan uw wensen voldoet, of onderhandel indien nodig een hogere limiet.

Bedrijfswagen leasing autolease TIPS 01b

7. Houd rekening met de onderhoudskosten
Hoewel u niet de eigenaar van de auto bent, bent u nog steeds verantwoordelijk voor het in goede staat houden ervan. Houd daarbij rekening met de kosten van routineonderhoud en eventuele reparaties die tijdens de leaseperiode nodig kunnen zijn.

8. Voorkom overmatige slijtage
Voor schade die verder gaat dan normale slijtage worden kosten in rekening gebracht wanneer u de auto aan het einde van de leaseperiode inlevert. Zorg goed voor het voertuig en overweeg een extra verzekering af te sluiten om u te beschermen tegen onverwachte schade.

9. Overweeg een hiaatverzekering
Een hiaatverzekering dekt het verschil tussen wat u aan de lease verschuldigd bent en de werkelijke contante waarde van de auto als deze wordt opgeteld of gestolen. Dit kan een waardevolle investering zijn, vooral als u een nieuwe of dure auto leaset.

10. Lees de leaseovereenkomst zorgvuldig door
Voordat u op de stippellijn tekent, dient u zorgvuldig alle voorwaarden van de leaseovereenkomst door te nemen. Zorg ervoor dat u begrijpt wat uw verplichtingen zijn en wat er gebeurt aan het einde van de leaseperiode, inclusief eventuele kosten voor vroegtijdige beëindiging of te veel kilometers.

Een auto leasen kan een handige optie zijn als u graag elke paar jaar een nieuwe auto wilt rijden en geen zin heeft in het gedoe van het verkopen of inruilen van een auto. Het is echter belangrijk om onderzoek te doen en alle kosten en voorwaarden zorgvuldig af te wegen voordat u een beslissing neemt.


FILMTIP
Wat moet je weten bij private lease met tips van Autofans


Tip 7 : Pas bij autolease op voor kilometerafwijkingen

(een tip van) Allcarlease.be
Elke auto krijgt te maken met kilometerafwijkingen. Deze worden normaliter verrekend door meer/minderkilometers. Bij grotere afwijkingen wordt het hele leasetarief aangepast. Let erop dat u niet beiden betaalt, dus eerst meerkilometers afrekent en daarna een hercalculatie in rekening gebracht krijgt met terugwerkende kracht. In dat geval zou u namelijk de betaalde meerkilometers gecrediteerd moeten krijgen.

Tip 6 : Wat is een bedrijfswagen of een bedrijfsvoertuig?

bedrijfswagenBedrijfswagens, bedrijfsvoertuigen of firmawagens zijn auto’s, bestelwagens of vrachtwagens dewelke voor een bedrijf of onderneming worden ingezet. Het zijn dus voertuigen die niet voor privé doeleinden maar puur voor bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. De soorten voertuigen kunnen hierin allerlei zijn zolang ze maar bij een bedrijf worden ingeschreven.

Bedrijfswagens of bedrijfsvoertuigen is een echte socialisatie op zich omwille van de specifieke noden en eisen van bedrijven. Dit zowel op vlak van formaliteiten als de uitvoering van de bedrijfswagen.

Bestelwagens of vrachtwagens bijvoorbeeld kunnen specifiek uitgevoerd worden per type activiteit van het bedrijf. Recent werd nog een publicatie vrijgegeven waarin aangegeven werd dat het aantal bedrijfswagens vorig jaar met maar liefst 12% gestegen is tot meer dan 500.000 in België. Dit verklaart dan ook de reden waarom de grote automerken en constructeurs inpikken op de markt van bedrijfswagens.

Tip 5 : Wat is eigenlijk leasing of autolease van een bedrijfswagen?

Bedrijfswagens en bedrijfsvoertuigen worden vaak onder een leasing of autolease formule uitgezet wat eigenlijk te vergelijken is met een soort huurkoop. Bij een leasing is er een leasingmaatschappij die een bedrijfsvoertuig koopt en dus eigenaar wordt, en de wagen onder een soort huurkoop of leasing aan bedrijven verhuurt gedurende een bepaalde periode met optie tot afkoop. Het bedrijf gaat hiervoor een leasingcontract aan waarin een maandelijkse vergoeding wordt opgemaakt.

Na het verlopen van de leasingperiode kan het bedrijf de bedrijfswagen van de leasingmaatschappij afkopen door de restwaarde of residuwaarde te betalen of wordt geopteerd een nieuw bedrijfsvoertuig in de leasingformule op te nemen. In dit laatste scenario is het aan de leasingmaatschappij om te bepalen wat met de voorgaande bedrijfswagen gebeurd.

Tip 4 : Waarom leasing of autolease?

Bedrijfswagens leasing autolease TIPSEen bedrijfswagen of bedrijfsvoertuig wordt gebruikt voor specifieke bedrijfsactiviteiten waarbij de functionaliteit van de activiteit in gevaar komt als de firmawagen zoals auto, bestelwagen, vrachtwagen niet werkzaam is.

Stel, u heeft een schildersbedrijf en u heeft een eigen bedrijfswagen ingeschreven. Als schilder bent u dus 100% afhankelijk van de wagen. Als de bestelwagen het begeeft, dan kan u niet naar klanten rijden, kan u dus werken en heeft uw bedrijf bijgevolg geen inkomsten. Dat dient u uiteraard te vermijden waarbij een leasingformule plots handig wordt.

De leasingmaatschappij blijft eigenaar van de wagen

De leasingmaatschappij is eigenaar van de wagen en draagt tevens zorg voor alle bekommernissen. Zij zorgen voor herstellingen en reparaties, een vervangwagen indien nodig, alle verzekeringen, en zo meer. Het enige wat u dient te doen is een maandelijkse vergoeding, het leasebedrag, te betalen. Nodeloos te zeggen dat een dergelijke lease formule heel wat gepieker en stress wegneemt.

Het leasen van een auto of bestelwagen gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar de website van een leasingmaatschappij, je selecteert een gewenste auto, je laat een offerte opmaken, je bestelt en klaar. Als de wagen klaar is dan kan je deze gaan afhalen en hoppa, je bent aan het rijden. Zo eenvoudig is een leasing.

De wagen zal hierbij door de leasingmaatschappij ingeschreven worden waardoor zij eigenaar van de wagen blijven, waarna je de benodigde documenten overhandigd krijgt. Het kiezen van de leasing auto of bestelwagen of ander voertuig kan u op de website van de leasingbedrijven, die vaak een brede waaier aan modellen ter beschikking stellen, of kan u ook zelf direct bij een autodealer waarna u een leasing aangaat. Bij deze laatste zal het door u gekozen voertuig door de leasingmaatschappij aangekocht worden.

Tip 3 : Wat is private lease voor particuliere aankoop

Omwille van het grote succes van de leasing formule bij de bedrijfswagens zijn nu meer en meer leasingmaatschappijen gestart met het aanbieden van een private lease formule dat naar particulieren gericht is. Dit betekent dus dat naast bedrijven ook privé personen een leasing kunnen aangaan om een auto te leasen.

Ook in deze leasing formule is de basis dat de leasingmaatschappij voor u een wagen naar keuze koopt en u deze aanbiedt volgens een leasing of huurkoop waarbij wederom een maandelijks bedrag wordt aangerekend. In deze maandelijkse vergoeding zitten dan ook weer verzekering, reparaties en herstellingen, onderhoud, pechverhelping en zo meer vervat.

Spreekt deze private lease u aan, informeer u dan goed bij de verschillende leasingmaatschappijen naar de voorwaarden en mogelijkheden. Alvast veel succes.

Tip 2 : Goedkoopste autolease is daarom niet het beste leasecontract

(een tip van) NLleaseauto.nl
Het goedkoopste leasetarief wil niet zeggen dat u het beste leasecontract heeft. Kijk verschillende offertes goed na zodat er geen appels met peren worden vergelijken. Dé beste leasemaatschappij bestaat niet. Alle leasemaatschappijen kennen sterke en zwakke punten, zoek daarom de leasemaatschappij die het beste bij uw bedrijf past.

Tip 1 : Hoe kan je handig kosten besparen op je auto

Tips van de vakman KLEINEen tip van : Autoverzekering vergelijken

Als je een auto hebt, dan weet je als geen ander hoeveel geld je maandelijks kwijt bent aan je auto. De auto heeft maandelijks enkele vaste lasten, denk bijvoorbeeld aan de wegenbelasting en de autoverzekering.

Daarnaast verbruik je natuurlijk benzine en is het nodig om jaarlijks een APK-keuring te laten uitvoeren. Hoe kun je besparen op de kosten voor je auto? Wij geven je graag meer tips.

A. Autoverzekering  vergelijken
Vergelijk autoverzekeringen en bespaar op deze manier veel geld. Op veel websites kun je eenvoudig en kosteloos een vergelijking maken zodat je de goedkoopste en beste autoverzekering kunt kiezen voor je persoonlijke situatie. Zo kunnen de kosten die je hiermee bespaart oplopen tot tientallen euro’s per maand.

Je kunt in de tool selecteren welke wensen je hebt en zodoende de premie van de zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Deze manier van kostenbesparing op je auto is gemakkelijk én snel. Voordat je het weet heb je een weloverwogen keuze gemaakt en heb je ook nog eens wat extra geld in je portemonnee.

B. Rij eens wat vaker met de fiets
Grijp jij voor elke kleine boodschap naar de auto? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Als je dichtbij een winkelcentrum woont, is het niet nodig om dagelijks met de auto je boodschappen te doen. Met de fiets is dit ook prima te doen, en het is nog eens gezond ook.

Als je hier bewuster op let, zul je merken dat het helemaal niet nodig is om zo vaak de auto te gebruiken. Ga je op visite bij vrienden die in de buurt wonen? Maak eens een heerlijke wandeling of ga lekker op de fiets. De frisse lucht is goed en je conditie zal op deze manier zelfs kunnen verbeteren. Voor de lange afstanden kun je wel gebruik maken van de auto.

C. De juiste bandenspanning bij een auto
Wist je dat je kunt besparen op je benzinekosten als je ervoor zorgt dat je auto de juiste bandenspanning heeft? Denk hierbij aan een besparing van 2% tot 5%. Het hoeft je geen geld te kosten om dit te doen, bij bijna elke benzinepomp kun je zonder kosten te maken je auto voorzien van de juiste bandenspanning.

Daarnaast is het ook mogelijk om tot 10% op je brandstofkosten te besparen als je tijdens het rijden de ramen gesloten houdt. Het is aan te raden om eerder de ventilatie opening volledig open te zetten. Zorg dus voor de juiste bandenspanning en probeer de ramen gesloten te houden tijdens het rijden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website