Leasing Autolease – bedrijfswagen leasen – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Auto > Auto leasen

Bedrijfswagen leasing autolease TIPS 01b

Onderstaande TIPS en artikelen over autoleasing en private lease worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

Wist je dat ... veel werknemers hun bedrijfswagen volledig vrij mogen kiezen

Dit weetje doet je wellicht even de wenkbrauwen fronsen maar onderzoek heeft aangetoond dat vele bedrijven hun werknemers vrij laten om de gewenste bedrijfswagen te kiezen. Dit betekent weliswaar niet dat men zo maar een Ferrari of Lamborgini onder de sloffen krijgt, maar sommige bedrijven gaan toch ver in het budget dat ze ter beschikking stellen aan hun werknemers om een bedrijfswagen te kiezen. De reden waarom bedrijven zulke hoge budgetten voor bedrijfswagens aanbieden dient gezocht te worden bij het tevreden houden van goed presterend personeel en het overtuigen of binnenhalen van nieuwe goed opgeleide werkkrachten. Bij ca 25% van de ondervraagden in het onderzoek bleek dat ze bij het leasen of renting geen rekening diende te houden met het merk of type auto of bestelwagen dat ze zouden willen als firmawagen of bedrijfswagen. Een trend die hierbij tevens zichtbaar wordt is dat het aanbieden van een bedrijfswagen niet meer enkel voor kaderleden van toepassing is maar ook steeds meer voor jonge werkkrachten, lager management, bedienden of zelfs arbeiders mogelijk wordt, waarbij deze laatsten geacht worden toch niet zo direct een firmawagen nodig te hebben. Ga je dus solliciteren voor een nieuwe baan, denk dan tijdens je onderhandeling zeker eens aan de mogelijkheden en voordelen van een bedrijfswagen.

Pas bij autoleasing op voor kilometerafwijkingen (een tip van) Allcarlease.be

Elke auto krijgt te maken met kilometerafwijkingen. Deze worden normaliter verrekend door meer/minderkilometers. Bij grotere afwijkingen wordt het hele leasetarief aangepast. Let erop dat u niet beiden betaalt, dus eerst meerkilometers afrekent en daarna een hercalculatie in rekening gebracht krijgt met terugwerkende kracht. In dat geval zou u namelijk de betaalde meerkilometers gecrediteerd moeten krijgen.

Goedkoopste leasing is daarom niet het beste leasecontract (een tip van) NLleaseauto.nl

Het goedkoopste leasetarief wil niet zeggen dat u het beste leasecontract heeft. Kijk verschillende offertes goed na zodat er geen appels met peren worden vergelijken. Dé beste leasemaatschappij bestaat niet. Alle leasemaatschappijen kennen sterke en zwakke punten, zoek daarom de leasemaatschappij die het beste bij uw bedrijf past.


Algemene informatie

Bedrijfswagens en bedrijfsvoertuigen

bedrijfswagenBedrijfswagens, bedrijfsvoertuigen of firmawagens zijn auto’s, bestelwagens of vrachtwagens dewelke voor een bedrijf of onderneming worden ingezet. Het zijn dus voertuigen die niet voor privé doeleinden maar puur voor bedrijfsdoeleinden worden gebruikt. De soorten voertuigen kunnen hierin allerlei zijn zolang ze maar bij een bedrijf worden ingeschreven. Bedrijfswagens of bedrijfsvoertuigen is een echte socialisatie op zich omwille van de specifieke noden en eisen van bedrijven. Dit zowel op vlak van formaliteiten als de uitvoering van de bedrijfswagen.

Bestelwagens of vrachtwagens bijvoorbeeld kunnen specifiek uitgevoerd worden per type activiteit van het bedrijf. Recent werd nog een publicatie vrijgegeven waarin aangegeven werd dat het aantal bedrijfswagens vorig jaar met maar liefst 12% gestegen is tot meer dan 500.000 in België. Dit verklaart dan ook de reden waarom de grote automerken en constructeurs inpikken op de markt van bedrijfswagens.

Leasing of autolease

Bedrijfswagens en bedrijfsvoertuigen worden vaak onder een leasing of autolease formule uitgezet wat eigenlijk te vergelijken is met een soort huurkoop. Bij een leasing is er een leasingmaatschappij die een bedrijfsvoertuig koopt en dus eigenaar wordt, en de wagen onder een soort huurkoop of leasing aan bedrijven verhuurt gedurende een bepaalde periode met optie tot afkoop. Het bedrijf gaat hiervoor een leasingcontract aan waarin een maandelijkse vergoeding wordt opgemaakt.

Na het verlopen van de leasingperiode kan het bedrijf de bedrijfswagen van de leasingmaatschappij afkopen door de restwaarde of residuwaarde te betalen of wordt geopteerd een nieuw bedrijfsvoertuig in de leasingformule op te nemen. In dit laatste scenario is het aan de leasingmaatschappij om te bepalen wat met de voorgaande bedrijfswagen gebeurd.

Waarom leasing of autolease

Bedrijfswagens leasing autolease TIPSEen bedrijfswagen of bedrijfsvoertuig wordt gebruikt voor specifieke bedrijfsactiviteiten waarbij de functionaliteit van de activiteit in gevaar komt als de firmawagen zoals auto, bestelwagen, vrachtwagen niet werkzaam is. Stel, u heeft een schildersbedrijf en u heeft een eigen bedrijfswagen ingeschreven. Als schilder bent u dus 100% afhankelijk van de wagen. Als de bestelwagen het begeeft, dan kan u niet naar klanten rijden, kan u dus werken en heeft uw bedrijf bijgevolg geen inkomsten. Dat dient u uiteraard te vermijden waarbij een leasingformule plots handig wordt. De leasingmaatschappij is eigenaar van de wagen en draagt tevens zorg voor alle bekommernissen. Zij zorgen voor herstellingen en reparaties, een vervangwagen indien nodig, alle verzekeringen, en zo meer. Het enige wat u dient te doen is een maandelijkse vergoeding, het leasebedrag, te betalen. Nodeloos te zeggen dat een dergelijke lease formule heel wat gepieker en stress wegneemt.

Het leasen van een auto of bestelwagen gaat eigenlijk vrij eenvoudig. Je gaat naar de website van een leasingmaatschappij, je selecteert een gewenste auto, je laat een offerte opmaken, je bestelt en klaar. Als de wagen klaar is dan kan je deze gaan afhalen en hoppa, je bent aan het rijden. Zo eenvoudig is een leasing. De wagen zal hierbij door de leasingmaatschappij ingeschreven worden waardoor zij eigenaar van de wagen blijven, waarna je de benodigde documenten overhandigd krijgt. Het kiezen van de leasing auto of bestelwagen of ander voertuig kan u op de website van de leasingbedrijven, die vaak een brede waaier aan modellen ter beschikking stellen, of kan u ook zelf direct bij een autodealer waarna u een leasing aangaat. Bij deze laatste zal het door u gekozen voertuig door de leasingmaatschappij aangekocht worden.

Private lease voor particuliere aankoop

Omwille van het grote succes van de leasing formule bij de bedrijfswagens zijn nu meer en meer leasingmaatschappijen gestart met het aanbieden van een private lease formule dat naar particulieren gericht is. Dit betekent dus dat naast bedrijven ook privé personen een leasing kunnen aangaan om een auto te leasen. Ook in deze leasing formule is de basis dat de leasingmaatschappij voor u een wagen naar keuze koopt en u deze aanbiedt volgens een leasing of huurkoop waarbij wederom een maandelijks bedrag wordt aangerekend. In deze maandelijkse vergoeding zitten dan ook weer verzekering, reparaties en herstellingen, onderhoud, pechverhelping en zo meer vervat. Spreekt deze private lease u aan, informeer u dan goed bij de verschillende leasingmaatschappijen naar de voorwaarden en mogelijkheden. Alvast veel succes.
Meer TIPS bij volgende update
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten

ZIE OOK:
> Autoverhuur
> Auto kopen verkopen
> Autoreclame
> Autoruiten
> Autobanden
> Autotuning
> Bestelwagens
> Vrachtwagens