U bent hier : / Home / BEAUTY en WELLNESS

 

BEAUTY en WELLNESS


Van harte welkom op de categorie BEAUTY en WELLNESS. Hier vind je leuke tips, filmpjes en studies van Universiteiten. Elke week nieuwe TIPS.

Leuk beauty weetje
Wist je dat bestaande rimpels niet verwijderd kunnen worden door de huid te hydrateren? Wel help hydrateren tegen mogelijke toekomstige rimpels.

Leuk beauty weetje
Wist je dat acne niet versterkt wordt door chocolade maar wel door suiker? Heb je last van acne, probeer dan zeker suiker te vermijden / verminderen.

Leuk beauty weetje
Wist je dat het aangeraden is om ook een vette huid goed te hydrateren? Een te vette huid is vaak een reactie van de huid als de huid eigenlijk te droog is.

Leuk beauty weetje
Wist je dat je effectief succesvol kan vermageren door gewoon veel water te drinken. Water helpt het lichaam om te verteren en om vetten af te voeren.

Leuk beauty weetje
Wist je dat ontharen al werd toegepast in het oude Egypte? De oude Egyptenaren zagen lichaamshaar als onhygiënisch..

Leuk beauty weetje
Wist je dat valse wimpers uitgevonden zijn door een filmproducent van stille films in de jaren 1900? In de stille film (zonder spraak) moesten de ogen van de actrices meer accentueren.

Leuke beauty weetjes en wist-je-datjes

Wist je dat wetenschappers tot op heden 14 genen hebben ontdekt die obesitas en overgewicht veroorzaken en 3 genen die gewichtstoename vermijden.

Wist je dat pure chocolade (zonder suiker) eigenlijk goed is voor je tanden?

Wist je dat er geen echt bewijs is dat haar sneller groeit als je het scheert. Dit in tegenstelling tot wat soms beweert wordt.

Wist je dat het wassen met heet water afgeraden wordt? Dit omdat heet water de natuurlijke olie en hydratatie van de huid verwijdert en je een droge geïrriteerde huid krijgt.

Wist je dat oog make-up de oudste vorm van make-up is die puur werd gebruikt voor beauty? Op gevonden tekeningen bij oudere volkeren zoals de oude Egyptenaren, de Romeinen, de Maya's, en zo meer werd alom oog make-up gezien.

Wist je dat het rechtop zetten van je haren bij kippenvel effectief gebeurd door kleine spiertjes? Wist je ook dat deze kleine spiertjes zich vanzelf opspannen als men sterft? Doden hebben dus steeds ietwat opstaande huidharen.

Wist je dat je bij het scheren, inzake gezondheid, altijd best met de haren mee scheert en niet tegen de haren in? Als je met de haren mee scheert vermijd je het risico op ingroeiende haartjes.

Wist je dat bij het zweten helemaal geen afvalstoffen worden uitgezweet? Zweet is water en het lichaam doet dit enkel om de temperatuur te beheersen. Afvalstoffen worden verwerkt door de nieren en lever. De poriën worden bij zweten wel geopend en huidonreinheden worden afgevoerd.

Wist je dat nagels steeds sneller groeien? Ze groeien ongeveer 0,4mm sneller dan honderd jaar geleden? Dit volgens een nieuw onderzoek door de Universiteit van North Carolina.

Wist je dat een gekleurde huid even gevoelig is aan zonnebrand dat een blankere huid? Het heeft dus geen zin om voor je op vakantie vertrekt je huid wat te kleuren onder een zonnebank  bijvoorbeeld. Je huid blijft even gevoelig en vergt extra bescherming als je gaat zonnen.

Wist je dat onze ogen, als ze een camera zouden zijn, 576 megapixels zouden hebben. Een goede camera heeft ongeveer 200 megapixels.

Wist je dat modellen en mannequins pas na begin 19de eeuw werden gebruikt om kleding te showen? Voorheen werden enkel poppen gebruikt.

Wist je dat ook waterbestendige zonnecrème niet lang beschermt? Het is sterk aan te bevelen je steeds om de drie uur goed in te smeren.

Wist je dat een tong voor elke mens uniek is, net zoals een vingerafdruk?

Wist je dat Nederland de grootste gemiddelde mensen telt met 1,83 meter lengte? Indonesië kent dan weer de kleinste gemiddelde mensen met een lengte van 1,58 meter.


Elke week nieuwe TIPS
Dank voor uw bezoek aan deze website

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website