Witte tanden bleken – tandverzorging – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Tandverzorging

witte tanden bleachen poetsen TIPS

Onderstaande TIPS en artikelen over witte tanden bleken worden u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit je buurt. Wilt u ook een artikel publiceren met gratis LINKS naar uw website: Zie pagina contact.

Wist je dat ... je witte tanden kan krijgen door je tanden niet harder maar langer te poetsen

Wie wil het niet, die stralende witte tanden zoals de die sterren op TV maar wat kan je doen om die stralende witte tanden te krijgen? Langer poetsen is al een eerste optie. Dit klinkt misschien wat raar maar langer poetsen is inderdaad een eerste actie die je kan ondernemen om je tanden witter te krijgen. Heel wat producenten en merken van tandpasta bieden speciale witmakende “whitening” tandpasta die je tanden witter maakt. Om dit mogelijk te maken bevat deze soort tandpasta een speciaal ingrediënt of product om je tanden effectief witter te maken. Doch gebruiken we de speciale tandpasta veelal niet correct. Als we een witter makende tandpasta gebruiken, dan zijn we vaak automatisch geneigd om met de tandenborstel harder te gaan wrijven om zogezegd het vuil letterlijk van de tanden te verwijderen. Maar zo werkt het speciale ingrediënt van de witmakende tandpasta helemaal niet. Het ingrediënt is namelijk een witmaker waarbij de tijd dat het product de tanden raakt de witheid bepaald. Dus, des te langer de tandpasta in aanraking is met je tanden, ofwel des te langer je je tanden poetst, des te meer impact heeft de witmaker op je tanden en des te witter je tanden. Dit uiteraard wel na verloop van tijd. Een eenmalige poetsbeurt met een witmakende tandpasta zal evenwel weinig effect hebben. Dus, wil je graag witte tanden en wil je niet naar de tandarts of schoonheidsspecialiste voor een witmakende kuur, dan kan een goede witmakende tandpasta al een hulp zijn, al zal je wat extra tijd moeten besteden aan je poetstijden.

Zijn witte "Hollywood" tanden echt wit? (witte tanden) Tanden bleken

Droomt u ook van hagelwitte tanden? Zo'm Tom Cruise-glimlach? Pas dan op met het bleken van uw tanden! Tanden bleken zorgt ervoor dat u uw mooie witte tanden weer terugkrijgt. Echter, de onnatuurlijke verschijning van deze Hollywood-glimlach wordt niet veroorzaakt door het veelvuldig bleken van uw tanden en het streven hiernaar kan zelfs 'overbleaching' veroorzaken. Filmsterren laten facings - hele kleine schildjes - op hun tanden plaatsen waardoor deze onnatuurlijk wit worden. Wees uzelf hiervan bewust en bleek uw tanden veilig.

Witte tanden door van binnenuit bleken (een tip van) Tanden thuis bleken

Wist je dat gewone whitening tandpasta's eigenlijk niet werken? Ze brengen een reflecterend laagje over je tanden aan waardoor je tanden witter lijken, maar ze verkleuren je tanden niet van binnenuit! Om je tanden echt witter te maken heb je een product nodig waar tenminste 10% peroxide in zit. Hiermee bleek je je tanden van binnenuit. Volgens de Consumentenbond is thuis tanden bleken een veilige en effectieve manier om witte tanden te krijgen - mits je uiteraard de voorschriften goed in acht neemt!

Witte tanden? Gebruik bleekgel en mal (een tip van) Tandheelkunde

De laatste tijd is er een groot aanbod ontstaan van bedrijven die tanden bleken. De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan waaruit blijkt dat onder andere de belofte van een behandeling tanden bleken helaas niet steeds waargemaakt kan worden, en dat uw tanden bleken met bleekgel in een bleekmal op maat het meest effectief is.

Witte tanden door efficiënter poetsen (een tip van) Den Trust Benelux

Vanaf 3 jaar biedt de 3 zijdige DenTrust- borstel de ideale oplossing voor het optimale poetsen. De 3 zijdige DenTrust- borstel vouwt zich als het ware vanzelf over je tanden en over het omringende tandvlees. Dit alles onder de ideale hoek van 45 graden. De effectieve reiniging van je tanden gaat hand in hand met een ideale massage en bescherming voor je tandvlees. De Ultralon borstelharen i.p.v. het conventionele Nylon draagt hier extra toe bij. De bijbehorende tongschraper maakt het tot een ideaal preventie-pakket. Kijk voor meer duidelijkheid naar het filmpje op YouTube Dentrust.

Witte tanden? Let op een goede mondhygiëne (een tip van) Gezonde-tanden

Wilt u witte tanden dan is een goede mondhygiëne van het grootste belang. Poetst twee keer per dag uw tanden, het beste resultaat krijgt u dan nog met een elektrische tandenborstel, ook flossen is een aanrader. Let wel op, eens u gele tanden heeft, krijgt u deze verkleuring niet zomaar meer weg, dan kan u ervoor kiezen om uw tanden te bleken (bleachen).

Witte tanden? Let op wat u eet en drinkt (een tip van) CD Kliniek

Veel voedingsmiddelen kunnen het glazuur van uw tanden en kiezen aantasten. Op zich is dat geen probleem. Uw gebit herstelt zich na verloop van tijd vanzelf weer. Daarbij speelt speeksel een belangrijke rol. Speeksel neutraliseert zuur en heeft zo een beschermende werking. Eet u te vaak op n dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om te herstellen. Daarom is het voor uw gebit nadelig als u de hele dag door eet of bepaalde dranken drinkt

Tanden bleken? Let op voor vullingen en kronen (een tip van) MS Tanden bleken

Iedereen kan zijn tanden laten bleken. Het is echter wel zo dat vullingen en kronen niet meebleken, dus heb je vullingen of kronen in je voortanden, dan is tanden bleken niet aan te raden. Verder moet je minimaal 1 keer per jaar onder controle zijn van een tandarts.

Tanden bleken? Poets of polijst eerst uw tanden (een tip van) Tanden thuis bleken

Voor iedere vorm van bleken dient u eerst uw tanden te poetsen of laten polijsten met een niet fluor houdende tandpasta. Dit bevordert zowel de werking als de duurzaamheid van het behaalde resultaat.

Tanden bleken na tanduitlijning (een tip van) Orthodontie Roeselare

Na het uitlijnen van het gebit wacht je best nog 6 maanden alvorens de tanden te gaan bleachen.

Tips voor nieuw kunstgebit (een tip van) Kunstgebitten

Wenst u een bestaand kunstgebit van boven - of onderkaak te vervangen; dan doet u er goed aan deze beide helften te vernieuwen (ook al mocht er n van beiden nog in goede staat verkeren). Op deze wijze kan men pas tot een goed gebalanceerde beet komen en passen de tandjes perfect in elkaar wat het bijtcomfort aanzienlijk bevordert. Nu kan men ook een uitneembaar kunstgebit of BPS prothese bestellen met klinisch onbreekbare High Impact ProBase kunsthars, of misschien dient u te wel kiezen voor een anti-allergische Luxene kunsthars. Kunstgebitdragers hebben vaak te kampen met een slechte adem. Informeer daarom ook naar een gebit met een anatomisch of gesculpteerd verhemelte (rugae palatini). Uw tong wordt zo op een onopvallende en efficiënte wijze gereinigd, net als bij een natuurlijk verhemelte. Ook kunt u vragen naar de glasvezelversterking van Stick of een metalen versteviging, of misschien moet u wel vragen naar de hoogwaardige Vitallium skelet/frameprothese; dun, onbreekbaar en warmtegeleidend. Laat je ook tenslotte uitvoerig informeren over de nieuwste generatie zacht blijvende kunststofprotheses van Valplast.


Algemene informatie

witte tanden bleken bleachenWie wil geen witte tanden. Iedereen wel, toch? Thans worden onze tanden dagelijks blootgesteld aan tal van mogelijke verkleuringen door bijvoorbeeld koffie of roken waardoor wit niet echt wit meer is. Om ze weer prachtig wit te krijgen dienen we als basis goed en regelmatig te poetsen en is een gezonde tandverzorging een verplichting.

Naast een goede verzorging kunnen we tevens opteren om de tanden extra te laten witten of bleachen. Bij tandbleken of tand bleaching worden speciale technieken toegepast om de tanden weer extra wit te krijgen. Naast het bleachen kunnen ook speciale tandtechnieken zoals het plaatsen van witte plaatjes gebruikt worden om de tanden extra wit te krijgen. Kortom, wilt u graag mooie witte tanden, dan zijn er tal van technieken en mogelijkheden om dit te realiseren. Spreek er eens over met je tandarts of met een schoonheidsspecialiste.
Meer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.