U bent hier : / Home / Hoe krijg je mooie witte tanden – weetjes TIPS en advies

 

Hoe krijg je mooie witte tanden – weetjes TIPS en advies

witte tanden bleachen poetsen TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over witte tanden bleken met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP - Is tandenbleken gevaarlijk - Furrow.nl


Tandbleekproducten kopen
- Alle tandenblekers bij bol.com


NIEUW - Tip 12 : Heb je graag witte tanden? Wat kan je doen?

witte tanden bleken bleachenWie wil geen witte tanden. Iedereen wel, toch? Thans worden onze tanden dagelijks blootgesteld aan tal van mogelijke verkleuringen door bijvoorbeeld koffie of roken waardoor wit niet echt wit meer is. Om ze weer prachtig wit te krijgen dienen we als basis goed en regelmatig te poetsen en is een gezonde tandverzorging een verplichting.

Naast een goede verzorging kunnen we tevens opteren om de tanden extra te laten witten of bleachen. Bij tandbleken of tand bleaching worden speciale technieken toegepast om de tanden weer extra wit te krijgen.

Naast het bleachen kunnen ook speciale tandtechnieken zoals het plaatsen van witte plaatjes gebruikt worden om de tanden extra wit te krijgen. Kortom, wilt u graag mooie witte tanden, dan zijn er tal van technieken en mogelijkheden om dit te realiseren. Spreek er eens over met je tandarts of met een schoonheidsspecialiste.

Tip 11 : Zijn gaatjes in tanden straks effectief verleden tijd?

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Beeld je even in dat gaatjes in je tanden straks verleden tijd zijn. Prachtig toch, maar is het fictie of effectief een mogelijke toekomst dat we de tandarts straks kunnen mijden? Hieraan brengt een nieuw onderzoek een mogelijke doorbraak.

Een onderzoek in de universiteit van Groningen heeft namelijk het "slechte" enzym ontdekt dat ervoor zorgt dat bacteriën aan tanden en kiezen doet plakken waardoor de tanden aangetast worden en gaatjes ontstaan. Deze ontdekking maakt het dus mogelijk om het enzym te scheiden en onder controle te houden waardoor de gaatjes in de tanden geminimaliseerd worden.

Men onderzoekt momenteel de mogelijkheden om de ontdekking te integreren in allerhande tandverzorgingsproducten zoals tandpasta, mondwater of zelfs snoep. Het zou dus wel eens toekomst kunnen zijn dat we gaatjes in onze tanden gewoon verhelpen door te poetsen. Een veelbelovend onderzoek.

Tip 10 : Zijn witte "Hollywood" tanden echt wit?

(witte tanden) Tanden bleken
Droomt u ook van hagelwitte tanden? Zo'm Tom Cruise-glimlach? Pas dan op met het bleken van uw tanden! Tanden bleken zorgt ervoor dat u uw mooie witte tanden weer terugkrijgt.

Echter, de onnatuurlijke verschijning van deze Hollywood-glimlach wordt niet veroorzaakt door het veelvuldig bleken van uw tanden en het streven hiernaar kan zelfs 'overbleaching' veroorzaken. Filmsterren laten facings - hele kleine schildjes - op hun tanden plaatsen waardoor deze onnatuurlijk wit worden. Wees uzelf hiervan bewust en bleek uw tanden veilig.

Tip 9 : Witte tanden door van binnenuit bleken

(een tip van) Tanden thuis bleken
Wist je dat gewone whitening tandpasta's eigenlijk niet werken? Ze brengen een reflecterend laagje over je tanden aan waardoor je tanden witter lijken, maar ze verkleuren je tanden niet van binnenuit! Om je tanden echt witter te maken heb je een product nodig waar tenminste 10% peroxide in zit.

Hiermee bleek je je tanden van binnenuit. Volgens de Consumentenbond is thuis tanden bleken een veilige en effectieve manier om witte tanden te krijgen - mits je uiteraard de voorschriften goed in acht neemt!

Tip 8 : Witte tanden? Gebruik bleekgel en mal

(een tip van) Tandheelkunde
De laatste tijd is er een groot aanbod ontstaan van bedrijven die tanden bleken. De Consumentenbond heeft hier onderzoek naar gedaan waaruit blijkt dat onder andere de belofte van een behandeling tanden bleken helaas niet steeds waargemaakt kan worden, en dat uw tanden bleken met bleekgel in een bleekmal op maat het meest effectief is.

Tip 7 : Witte tanden door efficiënter poetsen

(een tip van) Den Trust Benelux
Vanaf 3 jaar biedt de 3 zijdige DenTrust- borstel de ideale oplossing voor het optimale poetsen. De 3 zijdige DenTrust- borstel vouwt zich als het ware vanzelf over je tanden en over het omringende tandvlees. Dit alles onder de ideale hoek van 45 graden.

De effectieve reiniging van je tanden gaat hand in hand met een ideale massage en bescherming voor je tandvlees. De Ultralon borstelharen i.p.v. het conventionele Nylon draagt hier extra toe bij. De bijbehorende tongschraper maakt het tot een ideaal preventie-pakket. Kijk voor meer duidelijkheid naar het filmpje op YouTube Dentrust.

Tip 6 : Witte tanden? Let op een goede mondhygiëne

(een tip van) Gezonde-tanden
Wilt u witte tanden dan is een goede mondhygiëne van het grootste belang. Poetst twee keer per dag uw tanden, het beste resultaat krijgt u dan nog met een elektrische tandenborstel, ook flossen is een aanrader. Let wel op, eens u gele tanden heeft, krijgt u deze verkleuring niet zomaar meer weg, dan kan u ervoor kiezen om uw tanden te bleken (bleachen).

Tip 5 : Witte tanden? Let op wat u eet en drinkt

(een tip van) CD Kliniek
Veel voedingsmiddelen kunnen het glazuur van uw tanden en kiezen aantasten. Op zich is dat geen probleem. Uw gebit herstelt zich na verloop van tijd vanzelf weer. Daarbij speelt speeksel een belangrijke rol.

Speeksel neutraliseert zuur en heeft zo een beschermende werking. Eet u te vaak op n dag, dan krijgt uw gebit onvoldoende kans om te herstellen. Daarom is het voor uw gebit nadelig als u de hele dag door eet of bepaalde dranken drinkt

Tip 4 : Tanden bleken? Let op voor vullingen en kronen

(een tip van) MS Tanden bleken
Iedereen kan zijn tanden laten bleken. Het is echter wel zo dat vullingen en kronen niet meebleken, dus heb je vullingen of kronen in je voortanden, dan is tanden bleken niet aan te raden. Verder moet je minimaal 1 keer per jaar onder controle zijn van een tandarts.

Tip 3 : Tanden bleken? Poets of polijst eerst uw tanden

(een tip van) Tanden thuis bleken
Voor iedere vorm van bleken dient u eerst uw tanden te poetsen of laten polijsten met een niet fluor houdende tandpasta. Dit bevordert zowel de werking als de duurzaamheid van het behaalde resultaat.

Tip 2 : Tanden bleken na tanduitlijning

(een tip van) Orthodontie Roeselare
Na het uitlijnen van het gebit wacht je best nog 6 maanden alvorens de tanden te gaan bleachen.

Tip 1 : Tips voor nieuw kunstgebit

(een tip van) Kunstgebitten
Wenst u een bestaand kunstgebit van boven - of onderkaak te vervangen; dan doet u er goed aan deze beide helften te vernieuwen (ook al mocht er n van beiden nog in goede staat verkeren). Op deze wijze kan men pas tot een goed gebalanceerde beet komen en passen de tandjes perfect in elkaar wat het bijtcomfort aanzienlijk bevordert.

Nu kan men ook een uitneembaar kunstgebit of BPS prothese bestellen met klinisch onbreekbare High Impact ProBase kunsthars, of misschien dient u te wel kiezen voor een anti-allergische Luxene kunsthars.

Kunstgebitdragers hebben vaak te kampen met een slechte adem. Informeer daarom ook naar een gebit met een anatomisch of gesculpteerd verhemelte (rugae palatini). Uw tong wordt zo op een onopvallende en efficiënte wijze gereinigd, net als bij een natuurlijk verhemelte.

Ook kunt u vragen naar de glasvezelversterking van Stick of een metalen versteviging, of misschien moet u wel vragen naar de hoogwaardige Vitallium skelet/frameprothese; dun, onbreekbaar en warmtegeleidend. Laat je ook tenslotte uitvoerig informeren over de nieuwste generatie zacht blijvende kunststofprotheses van Valplast.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Tandonderzoek - Hoe moet je echt poetsen voor mooie witte tanden?
- Huidverzorging en gelaatsverzorging TIPS
- Haarverzorging TIPS
- Make-up en cosmetica TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


(Wekelijks publiceren we nieuwe TIPS en onderzoeken)
(Heb je ook een leuke tip of artikel over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website.)