Make-up en schminken – TIPS en advies uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Make-up

Make-up cosmetica TIPS

Hoe kan je je mooi schminken met make-up en cosmetica en waarop moet je zeker letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 9 : Waarom moet je je huid steeds goed ontschminken en reinigen na make-up?

Deze vraag is eigenlijk makkelijk te beantwoorden namelijk: schminken die je voor je schoonheid, je huid reinigen en ontschminken doe je voor je gezondheid. Je huid, dus ook in je gelaat waar je je schmink of make-up aanbrengt, moet kunnen ademen ofwel hydrateren wil je huid gezond zijn en goed functioneren. Zoals je misschien wel weet hydrateert de huid water doorheen de poriën en neemt ze zuurstof op. Als je de poriën gaat afdichten, door make-up en schmink bijvoorbeeld, dan wordt dit natuurlijk systeem van de huid belemmert. Nu is dit geen direct probleem als slechts een klein deel van de huid afgedicht wordt, je schminkt tenslotte enkel je gezicht en niet je volledige lichaam, denk ik toch, en is het ook geen probleem als het tijdelijk is.

Het is net dit laatste dat verklaart waarom het ontschminken zo voornaam is. Als je je niet dagelijks ontschminkt of ook niet goed ontschminkt waardoor de poriën ontoereikend gereinigd worden, dan wordt het natuurlijk systeem van de huid ontregelt wat uiteraard de gezondheid van de huid niet ten goede komt. Daarom is het zeer voornaam de huid goed te reinigen en ontdaan wordt van allerhande make-up en onreinheden. Doe dit zeker voor het slapen gaan. Tijdens je slaap gaat je huid namelijk aan de slag om zichzelf te verzorgen en eventuele beschadigingen van de dag te repareren. Dit gaat moeilijk als je nog make-up op hebt.

Ook in de ochtend is het aan te raden eerst te reinigen vooraleer je make-up aanbrengt. Gedurende de nacht heeft de huid vele cellen vernieuwd wat dus betekent dat nog vele dode cellen op je huid zitten. Deze kan je best even verwijderen voor je gaat schminken. Als je je huid gaat reinigen, doe dit dan ook even doordacht. Wrijf nooit te hard en gebruik best water of reinigingsproducten die je huid niet beschadigen. Bedenk even dat iedere huid uniek is en het soms even een zoekwerkje kan zijn om je ideale reinigingsproduct te vinden. Kortom, ga je jezelf schminken, sta dan ook even stil bij de reiniging en hou je huid gezond.

Tip 8 : Make-up en cosmetica, wat is uw ideaal product?

Make-up en cosmetica hebben als doel ons mooi te maken. Make-up is hoofdzakelijk bestemd voor het gelaat of aangezicht en gaan bepaalde delen zoals ogen, mond, lippen, wimpers wenkbrauwen, jukbeenderen en zo meer extra accentueren waardoor ze beter gezien worden en er een betaalde attentiewaarde ontstaat waardoor we bijgevolg mooier zijn. Make-up en cosmetica zijn voor velen onder ons dan ook een dagelijkse gewoonte geworden waarbij een gevoel van onvolmaaktheid ontstaat als we de make-up zouden laten.

make-up tipsMake-up en cosmetica is niet meer weg te denken uit de dagelijkse beauty behoefte van de hedendaagse vrouw. Schminken en aanbrengen van make-up wordt vrijwel dagelijks onder één of andere vorm gedaan naargelang de behoefte en gelegenheid. Inzake make-up en cosmetica zijn er vele mogelijkheden en producten waardoor het kiezen van de meest ideale make-up geen akkefietje is. Voor elk deel van het gelaat is wel een gespecialiseerde soort cosmetica en make-up te vinden, denk hierbij aan ondermeer de ogen, de wimpers, de foundation, de tinten en kleuren, de wenkbrauwen en zo meer.

Voor elk gelaatsdeel zijn er vervolgens meerdere soorten cosmetica producten en merken die elk een eigen tint of look geven aan de make-up. Wat is voor u dan de beste keuze? Dit is een vraag die helaas niet te bepalen is waardoor u als het ware genoodzaakt bent te experimenteren en te testen. Er is namelijk geen standaard of regel die aangeeft wat u waar aanbrengt en in welke hoeveelheid of densiteit. Elk gelaat is anders waarbij tevens de expressie ofwel de aard van de make-up verandert.

Door deze meerdere variabelen kunnen geen algemene regels inzake make-up of cosmetica opgelegd worden. Wat voor de ene een goed resultaat biedt kan voor de ander geheel naast de essentie zijn. Tevens is de huid levend waardoor een make-up vandaag anders kan lijken dan morgen. Kortom, wilt u uw ideale make-up of cosmetica, zal zal u aangewezen zijn op testen en experimenteren. Thans is er hoop. De dag van vandaag zijn er vele vrouwen en dames die deze experimenten en testen voor u doen en hun ervaringen uitschrijven in allerhande blogs en forums op het internet.

Doch is dit uiteraard geen garantie en kan het effect nog anders zijn dan hetgeen wordt aangegeven, thans biedt hun ervaring enige richtlijn of basis van wat te verwachten valt van een bepaald make-up product of cosmetica product. Wilt u dus uw make-up en cosmetica kennis verbreden en nieuwe producten uitproberen, breng dan zeker eens een bezoekje aan de vele blogs en forums op het internet en lees de ervaringen van de testdames.

Tip 7 : Eén make-up voor meerdere doeleinden?

(een tip van) Unity Cosmetics
Veel cosmetica producten zijn multifunctioneel zonder dat je dat aan de naam kunt afleiden. Zo zijn veel rose getinte oogschaduwkleuren zeer geschikt om te gebruiken als rouge en kun je donkere kleuren, door ze nat te maken, gebruiken als eyeliner! Een verrassend effect krijg je door lipgloss of lippenstift te gebruiken als rouge. Dit geldt ook voor kwasten, zo kun je bijvoorbeeld een lippenseel ook gebruiken als eyelinerkwast.

Tip 6 : Welke kleur font de teint moet je kiezen?

(een tip van) Natuurlijk mooi
Een fond de teint gebruiken we om te egaliseren, om vlekken weg te werken. Een fond mag dus nooit meer dan één tint lichter of donkerder zijn dan uw eigen gelaatskleur. Om dit te testen kan u een klein beetje fond uitwrijven op de binnenkant van de pols. Wanneer de fond nog zichtbaar is (na uitwrijven) is deze te licht of te donker. Poeder dient om kleur te geven, om het gelaat weer levendig te maken. Poeder mag dus wel enkele tinten donkerder of lichter zijn, maar let wel op: vergeet de hals en de oren niet. Zo krijgt u geen masker-effect.

Tip 5 : Vraag steeds een kleurpaspoort

(een tip van) Blossig
Wanneer je bij een kleur- en/of stijlconsulenten boekt, let dan steeds of er in de prijs ook een kleurpaspoort is inbegrepen! Bij veel consulenten dien je deze achteraf nog bij te kopen!

Tip 4 : Al eens aan valse wimpers gedacht?

(een top van) Ikiss
Wimpers zijn erg belangrijk in het gezicht van de vrouw. Ze vervolledigen je ogen en maken je blik sensueel en vol verlangen. Sommige dames hebben erg weinig of fijne wimpers en dan komen valse exemplaren steeds van pas. Je kan ermee gaan werken, feesten en flirten, zoals jij wil. Je hebt wimpers in alle vormen en kleuren. Laat je verleiden en word zelf het verleidelijkst van allemaal.

Tip 3 : Hoe een mascara goed gebruiken?

(een iup van) Beautypolis
Wist u dat je mascara niet mag pompen? Zo krijg je klonters en kan je je mascara weggooien. In een draaibeweging werkt je mascara perfect en krijg je nooit klonters. Wist je dat de meeste mensen veel te veel product gebruiken? Bijvoorbeeld, oogontsminker. De meeste vrouwen nemen een watje en doen hier heel veel product op. Als je een goed product hebt, maak je je watje eerst volledig nat met water, je wringt het uit en dan doe je er het product op. Werkt even goed en je product gaat maanden langer mee!

Tip 2 : Tip voor mooie roze lippen

(een tip van) Dehcos
Gebruik een oude tandenborstel (liefst een zachte) en doe hier een beetje vaseline op. Wrijf er zachtjes mee over je lippen, zo krijg je een scrubeffect en de vaseline is verzorgend voor je lippen. Door de wrijving van de tandenborstel krijgen je lippen een mooi roze kleurtje, mooi meegenomen!

Tip 1 : Zit je make-up wel goed? Gebruik het juiste licht!

Heb je je make-up aangebracht in de badkamer, dan zou het wel eens kunnen dat eenmaal buiten, je make-up geheel anders lijkt dan als in de badkamer. Dit heeft te maken met licht waarover je beschikt in de badkamer. In de badkamer heerst vaak kunstlicht en is een ander soort licht dan het buitenlicht waardoor je make-up een geheel andere look krijgt. Wil je dus buiten eenzelfde make-up als binnen, draag er dan zorg voor dat je in de badkamer de juiste verlichting hebt die het buitenlicht evenaart. Zo weet ja dat je make-up buiten hetzelfde zal zijn als binnen. Neem voor alle zekerheid een klein spiegeltje mee als je buiten gaat zo kan je voor je vertrekt even nakijken of je make-up daadwerkelijk goed zit zoals je het wil hebben.