U bent hier : / Home / Leuke make-up met weetjes TIPS en advies

 

Leuke make-up met weetjes TIPS en advies

Make-up cosmetica TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over make-up en cosmetica met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke make-up kopen
- bol.com / make-up
- Amazon / make-up

FILMTIP
Perfecte basis make-up tips van Leco &C

NIEUW - Tip 7 : Waarom moet je je huid steeds goed ontschminken en reinigen na make-up?

Deze vraag is eigenlijk makkelijk te beantwoorden namelijk: schminken die je voor je schoonheid, je huid reinigen en ontschminken doe je voor je gezondheid. Je huid, dus ook in je gelaat waar je je schmink of make-up aanbrengt, moet kunnen ademen ofwel hydrateren wil je huid gezond zijn en goed functioneren.

Zoals je misschien wel weet hydrateert de huid water doorheen de poriën en neemt ze zuurstof op. Als je de poriën gaat afdichten, door make-up en schmink bijvoorbeeld, dan wordt dit natuurlijk systeem van de huid belemmert. Nu is dit geen direct probleem als slechts een klein deel van de huid afgedicht wordt, je schminkt tenslotte enkel je gezicht en niet je volledige lichaam, denk ik toch, en is het ook geen probleem als het tijdelijk is.

Make-up kan het natuurlijke systeem van de huid ontregelen

Het is net dit laatste dat verklaart waarom het ontschminken zo voornaam is. Als je je niet dagelijks ontschminkt of ook niet goed ontschminkt waardoor de poriën ontoereikend gereinigd worden, dan wordt het natuurlijk systeem van de huid ontregelt wat uiteraard de gezondheid van de huid niet ten goede komt. Daarom is het zeer voornaam de huid goed te reinigen en ontdaan wordt van allerhande make-up en onreinheden.

Doe dit zeker voor het slapen gaan. Tijdens je slaap gaat je huid namelijk aan de slag om zichzelf te verzorgen en eventuele beschadigingen van de dag te repareren. Dit gaat moeilijk als je nog make-up op hebt.

Ook in de ochtend is het aan te raden eerst te reinigen vooraleer je make-up aanbrengt. Gedurende de nacht heeft de huid vele cellen vernieuwd wat dus betekent dat nog vele dode cellen op je huid zitten. Deze kan je best even verwijderen voor je gaat schminken.

Als je je huid gaat reinigen, doe dit dan ook even doordacht. Wrijf nooit te hard en gebruik best water of reinigingsproducten die je huid niet beschadigen. Bedenk even dat iedere huid uniek is en het soms even een zoekwerkje kan zijn om je ideale reinigingsproduct te vinden. Kortom, ga je jezelf schminken, sta dan ook even stil bij de reiniging en hou je huid gezond.

Tip 6 : Make-up en cosmetica, wat is uw ideaal product?

make-up tips

Make-up en cosmetica hebben als doel ons mooi te maken. Make-up is hoofdzakelijk bestemd voor het gelaat of aangezicht en gaan bepaalde delen zoals ogen, mond, lippen, wimpers wenkbrauwen, jukbeenderen en zo meer extra accentueren waardoor ze beter gezien worden en er een betaalde attentiewaarde ontstaat waardoor we bijgevolg mooier zijn.

Make-up en cosmetica zijn voor velen onder ons dan ook een dagelijkse gewoonte geworden waarbij een gevoel van onvolmaaktheid ontstaat als we de make-up zouden laten.

Make-up en cosmetica is niet meer weg te denken uit de dagelijkse beauty behoefte van de hedendaagse vrouw. Schminken en aanbrengen van make-up wordt vrijwel dagelijks onder één of andere vorm gedaan naargelang de behoefte en gelegenheid.

Ideale make-up kiezen niet altijd makkelijk

Inzake make-up en cosmetica zijn er vele mogelijkheden en producten waardoor het kiezen van de meest ideale make-up geen akkefietje is. Voor elk deel van het gelaat is wel een gespecialiseerde soort cosmetica en make-up te vinden, denk hierbij aan ondermeer de ogen, de wimpers, de foundation, de tinten en kleuren, de wenkbrauwen en zo meer.

Voor elk gelaatsdeel zijn er vervolgens meerdere soorten cosmetica producten en merken die elk een eigen tint of look geven aan de make-up. Wat is voor u dan de beste keuze? Dit is een vraag die helaas niet te bepalen is waardoor u als het ware genoodzaakt bent te experimenteren en te testen. Er is namelijk geen standaard of regel die aangeeft wat u waar aanbrengt en in welke hoeveelheid of densiteit. Elk gelaat is anders waarbij tevens de expressie ofwel de aard van de make-up verandert.

Door deze meerdere variabelen kunnen geen algemene regels inzake make-up of cosmetica opgelegd worden. Wat voor de ene een goed resultaat biedt kan voor de ander geheel naast de essentie zijn. Tevens is de huid levend waardoor een make-up vandaag anders kan lijken dan morgen.

Keuzes maken gebaseerd op ervaring van anderen

Kortom, wilt u uw ideale make-up of cosmetica, zal zal u aangewezen zijn op testen en experimenteren. Thans is er ook wel wat hoop. De dag van vandaag zijn er vele vrouwen en dames die deze experimenten en testen voor u doen en hun ervaringen uitschrijven in allerhande blogs en forums op het internet.

Doch is dit uiteraard geen garantie en kan het effect nog anders zijn dan hetgeen wordt aangegeven, thans biedt hun ervaring enige richtlijn of basis van wat te verwachten valt van een bepaald make-up product of cosmetica product. Wilt u dus uw make-up en cosmetica kennis verbreden en nieuwe producten uitproberen, breng dan zeker eens een bezoekje aan de vele blogs en forums op het internet en lees de ervaringen van de testdames.

Tip 5 : Hoe creëer je mooie ogen met make-up

make-up ogen TIPS

Als we iemand aankijken ontstaat er oogcontact. De ogen zijn dan ook het eerste aanspreekpunt en ze bepalen de attentiewaarde. Mooie ogen trekken nu eenmaal veel aandacht.

Willen we de attentiewaarde van onze ogen wat vergroten dan zijn er tal van mogelijkheden. Hier en daar de ogen wat extra opsmukken door make-up, een eyeliner, oogschaduw en zo meer transformeert onze ogen naar een ware magneet. Meer nog, mooie ogen geeft vrouwen gewoonweg een goed gevoel en zelfvertrouwen. Oog-make-up is dan ook niet meer weg te denken en maakt deel uit van het hedendaagse beauty pakket.

De vraag is dan ook hoe de ogen best geschminkt kunnen worden om de gewenste attentiewaarde te creëren. Helaas is er geen vaste regel of norm die bepaalt welke make-up u dient te gebruiken of welke make-up de meest ideale look of uitstraling geeft. Tevens wordt de soort make-up bepaalt door de gelegenheid.

De make-up die u aanbrengt op een doordeweekse werkdag zal geheel anders zijn dan indien u zich opmaakt om naar een speciale gelegenheid zoals een feestje te gaan.

Welke make-up bepaalt de attentiewaarde van de ogen

Als we de soorten make-up of cosmetica voor de ogen bekijken dan zijn er twee die de grootste attentiewaarde aan de ogen geven zijnde eyliners en oogschaduw. Eyeliners zijn make-up producten zoals oogpotloden bijvoorbeeld die als doel hebben een lijntje te trekken op de oogleden.

Veelal wordt hiervoor een blauwe of zwarte kleur gebruikt al zijn andere kleuren uiteraard ook mogelijk. Bij het trekken van het lijntje met de eyeliner is naast de kleur ook de dikte van het lijntje bepalend voor de attentiewaarde waarbij de ideale dikte en kleur op elkaar afgestemd worden volgens de look die men wenst te creëren.

Als een eyeliner wordt aangebracht dan volgt de lijn van de eyeliner het ooglid, doch kan het lijntje tevens wat verder doorgetrokken worden waardoor een speciaal effect gecreëerd wordt.

Creëer expressie met oogschaduw

Naast een eyeliner kan tevens oogschaduw aangebracht worden om de ogen extra te accentueren. Oogschaduw wordt boven de ogen tussen de oogleden en de wenkbrauwen aangebracht waarbij tevens vele soorten kleuren, kleurcombinaties en schakeringen kunnen gebruikt worden om de ogen extra expressie en attentie te geven.

Grootte van de oogschaduw bepaalt de expressie

Bij het aanbrengen van de oogschaduw is naast de kleur de oppervlakte of de grootte van de schaduw van belang en bepaalt deze mede de attentie of de expressie. Zo kan men ervoor opteren de oogschaduw te beperken tot het ooglid zelf. Hierdoor wordt de oogschaduw enkel zichtbaar als men de ogen sluit. Anderzijds kan men er voor opteren het oppervlak van de oogschaduw groter uit te breiden tot zelfs aanraking met de wenkbrauwen.

Ook links of rechts vergroting van het oppervlak draagt bij aan de attentiewaarde. Doch zijn er uiteraard beperkingen. Een te groot oppervlak kan zelfs nadelig zijn of de gewenste look of uitstraling benadelen.

Naast het oppervlak kan tevens een kleurschakering of uitdeining of afzwakken van de oogschaduw voor prachtige effecten zorgen. Felle oogschaduw rondom het oog die afzwakt naargelang men verder van het oog weggaat, kan mooie resultaten bieden.

Probeer en experimenteer gewoon

Kortom, er zijn vele mogelijkheden, kleurcombinaties en technieken om de ogen extra te accentueren, doch is er geen vaste regel en is het aan te raden te experimenteren en te testen opdat u het gewenste resultaat bereikt.

Tip 4 : Hoe creëer je mooie volle lippen met make-up

make-up lippen lippenstift TIPS

Als we denken aan de lippen, dan springt veelal de term verleiding in de mond. Met de lippen zoenen we waarbij zachte volle lippen dit thema extra benadrukken. Willen we onze attentiewaarde wat opkrikken dan kunnen we dit door het zoengehalte of de expressie van de lippen te vergroten waarbij make-up enkele handige tools biedt. Inzake make-up voor lippen biedt de markt een brede waaier aan mogelijkheden, kleuren en cosmetica producten.

De kracht van een goede lipstick - lippenstift

De meest gekende make-up voor lippen is wel de lipstick ofwel lippenstift. Lippenstift of lipstick is een stift die voorzien is van een bepaalde kleuring waardoor de lippen gekleurd worden. Naast de kleuring is de hedendaagse lippenstift of lipstick tevens voorzien van allerhande voedende en hydraterende stoffen waardoor tevens een verzorging aan de lippen geboden wordt.

Accentueer de lippen via een lipliner

Wilt u de omlijning van de lippen extra accentueren waardoor de lippen voller lijken kan u gebruik maken van een lipliner of een lipcontourpotlood. Met een lipliner of lipcontourpotlood wordt omheen de lippen, dus net op de scheidingslijn tussen de lippen en de huid een lijntje getrokken in een bepaalde kleur die de lipcontouren volgt. Dergelijke lipliner is veelal ietwat donkerder is dan de lippenstift of de eigenlijke kleur van de lippen waardoor deze lijn de lippen extra accentueert. Wilt u de lippen extra expressie geven dan kan u dit eveneens via glans.

Scoor via glans - Lipgloss

Glans geeft aan de lippen een soort van vochtige impressie waardoor het zoengehalte stijgt. Om dergelijke glans te creëren is liploss de ideale oplossing. Lipgloss is een make-up product dat overheen de lippenstift wordt aangebracht en een extra glans geeft aan de lippen.

Veelal is deze lipgloss transparant al kunnen ook allerhande glittereffecten toegevoegd worden waardoor de lippen een wel zéér grote aandachtsgehalte verkrijgen. Kortom wilt u uw attentiewaarde vergroten of versterken, denk dan zeker aan het zoengehalte van uw lippen en accentueer dit gehalte door de make-up mogelijkheden voor uw lippen.

Tip 3 : Hoe creëer je mooie volle wimpers met make-up

make-up volle wimpers TIPSAls we iemand aanspreken of aankijken, waarbij onderling kontakt ontstaat, dan kijken we elkaar in de ogen. De ogen zijn dus een belangrijk deel van de beauty behoefte. De wimpers, zijnde haartjes die net boven en onder de ogen gelegen zijn, geven een extra accent aan de ogen waardoor de beauty behoefte ook voor de wimpers geldt. Mooie wimpers resulteert dus in mooie ogen.

De vraag is thans hoe de wimpers extra geaccentueerd kunnen worden. Wat we willen is uiteraard mooie volle wimpers waarbij ook de lengte van de wimpers, met name de boven gelegen wimpers, de attentiewaarde van de ogen extra versterken. Om mooie volle wimpers te creëren is mascara een mogelijke oplossing.

Wat is mascara en wat doet het met je wimpers?

Mascara is een make-up product of cosmetica product bestaande uit een bepaalde vloeistof die met een kammetje of borsteltje op de wimpers wordt aangebracht. Als het ware worden de wimpers met behulp van de mascara geverfd waarbij niet enkel een kleur wordt aangebracht maar tevens een verdikking van de individuele haartjes ontstaat waardoor ze dikker en voller worden.

Omwille van de extra kleuring en verdikking van de wimpers vallen ze extra op en krijgen ze als het ware extra aandacht als in de ogen wordt gekeken. De meest voorkomende kleuren van mascara zijn zwart en donkerbruik al kunnen ook andere kleuren of kleurcombinaties gebruikt worden. Belangrijk is thans dat het doel wordt bereikt, zijnde volle wimpers creëren waardoor ze extra opvallen. Een voorwaarde bij het gebruik van mascara is thans dat u reeds van uzelf goed gevulde wimpers heeft.

Hoe kan je meer volume creëren in je wimpers?

Zijn uw wimpers dun behaard of zijn de haartjes van uw wimpers zéér dun dan zijn de mogelijkheden van mascara eerder beperkt en dienen andere technieken in overweging genomen te worden. Een eerste optie om extra volume te creëren is het aanbrengen van valse wimpers dewelke over de bestaande wimpers worden gekleefd. Valse wimpers bieden een mooi alternatief doch zijn eerder bestemd voor eenmalige gelegenheden zoals een feestje bijvoorbeeld.

Wilt u een semi-permanente oplossing dan zou u voor wimperverlenging of wimperextensions kunnen kiezen. Bij wimperverlenging of wimperextensions worden wimpers op maat volgens kleur en gewenste lengte via sterke lijm over de eigen wimpers gekleefd en blijft gedurende enkele weken zitten. Kortom, wilt u uw ogen extra in de kijker zetten, denk dan zeker aan de attentiewaarde van mooie volle wimpers.

Tip 2 : Hoe creëer je mooie wenkbrauwen

make-up wenkbrauwen TIPSDe wenkbrauwen maken deel uit van de ogen dewelke een directe blikvanger zijn als we iemand aankijken. Willen we een goede attentiewaarde creëren aan de ogen dan dienen we eveneens aandacht te besteden aan de wenkbrauwen. De wenkbrauwen zijn haartjes waarvan geweten is dat ze groeien en dus langer worden. Laat het nu net de lengte zijn die de mooiheid van de wenkbrauwen bepaalt.

Te lange haartjes van de wenkbrauwen zijn zeker te vermijden waardoor geregeld bijscheren of bijknippen een vereiste is. Naast de lengte van de haartjes van de wenkbrauwen is tevens het volume bepalend voor de mooiheid of look van de wenkbrauw. Een mooie wenkbrauw is mooi afgelijnd en heeft een mooi volume, doch met aangepaste lengte.

Wenkbrauwen mooi aflijnen met epileren

Is de haartooi van de wenkbrauw dusdanig dat de gewenste lijn overschreden wordt dan dient het teveel aan haartjes verwijderd te worden wat kan door te epileren. Epileren van haartjes is het verwijderen inclusief de wortel. Om dit te doen wordt best een pincet gebruikt waarbij het teveel aan haartjes één voor één wordt uitgetrokken.

Is het volume van uw wenkbrauwen thans te klein of zijn de haartjes dun, dan zou u ervoor kunnen opteren om de wenkbrauwen extra te accentueren door de haartjes van de wenkbrauwen te verven met een bepaalde kleur aangepast aan uw huidige kleur of extra versterkt door een donkere kleur.

Naast het verven van de haartjes, kan u er tevens voor opteren de huid op de locatie van de wenkbrauwen te verven waardoor eveneens een groter volume ontstaat. Naast een kleuring, die weer verwijderd wordt bij het wassen, zou u ook voor een permanente oplossing kunnen opteren zijnde permanente make-up waarbij via een beauty tattoo de huid op de locatie van de wenkbrauwen wordt ingekleurd.

Kortom, mooie wenkbrauwen zijn verzorgde wenkbrauwen, met eerder korte haartjes, gecombineerd met een mooie lijn en volume. De kunst bestaat er dan ook in deze combinatie goed te krijgen.

Tip 1 : Foundation en fond de teint make-up

make-up blush foundation TIPSHelaas heeft niet iedereen een mooie gladde, egale en strakke huid in het gelaat of gezicht waardoor hier en daar wel wat hulpmiddeltjes aangewezen kunnen zijn om één en ander zoals rimpels of andere oneffenheden te camoufleren of weg te werken. Gelukkig biedt de markt van de make-up en cosmetica de dag van vandaag heel wat soorten hulpmiddeltjes om de oneffenheden, kleuren of andere onvolmaaktheden weg te werken of te camoufleren.

Denk hierbij aan een foundation of fond de teint bijvoorbeeld. Beiden zijn camouflerende make-up of cosmetica producten die als taak hebben het gelaat mooi egaal, glad en gekleurd te maken.

De kracht van foundation

Een foundation of fond de teint, noem het ook maar bronzer, blush of rouge zijn allen producten met als doel de huid van het gelaat te behandelen. Dit door hetzij bepaalde effenheden of imperfecties zoals rimpeltjes of acné weg te werken of door een bepaalde kleur in het aangezicht te brengen. Ook wordt foundation of fond de teint gebruikt om bepaalde delen in het gelaat extra te accentueren. Denk hierbij aan de bovenwangen of jukbeenderen bijvoorbeeld waardoor de vorm van het gelaat lichtjes van optiek wijzigt.

Wanneer moet je welk product gebruiken?

Welk type product u best gebruikt zoals een foundation, een fond de teint, een bronzer, een blush of wat dan ook is uiteraard afhankelijk van het doel dat u wenst te bereiken en de soort huid waarover u beschikt. Heeft u van nature een vette huid dan is het aan te raden geen producten te gebruiken die gebaseerd zijn op vetten maar zouden poeders wellicht een beter resultaat bieden.

Naast de basiskenmerken van de camouflerende make-u producten worden dergelijke cosmetica producten de dag van vandaag eveneens voorzien van allerhande verzorgende elementen waardoor ze naast het basisdoel, het camoufleren, tevens andere nuttige functies meedragen.

Zoals geldt bij de meeste make-up producten geldt ook bij de camouflerende make-up dat testen en experimenteren een vereiste is. Breng eventueel eens een bezoek aan een schoonheidsinstituut of beautysalon. Zij kunnen u informeren naar de soort make-up producten of cosmetica producten de markt biedt en welk product het meest geschikt is voor uw huidtype.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Beauty tips
- Rimpels TIPS
- Huidverzorging en gelaatsverzorging
- Permanente make-up

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties