Wil je graag een mooie bruine huid – waarop moet je zeker letten TIPS

U bent hier : Home > Beauty > Zonnen en bruinen

zonnecentrum bruine huid TIPS

Wil je graag een mooie bruine huidskleur dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je moet letten. Hier vind je praktische TIPS.

Toppers gezien op tv reclame

Tip 4 : Hoe krijg je nu die mooie bruine huid?

zonnebank zonnestudioEen mooie bruin getinte zomerhuid. Dat maakt ons mooi en stralend en is dan ook vaak erg gewild. Om die mooie zomertint te verkrijgen moeten we thans uren doorbrengen in de zon zodat onze huid hierop reageert en bijgevolg bruiner kleurt. Naast de zon kunnen we ook een bezoekje brengen aan een zonnecentrum of solarium en gebruik maken van een zonnebank die een gelijkaardig resultaat biedt. Naast een zonnebank kunnen we tevens crèmes gebruiken die een donkere huid genereren ook wel “bruinen zonder zon” genaamd of kunnen we ons als het waren laten verven door speciale producten.

Als we gaan zonnen onder een zonnebank dienen we thans voorzichtig te zijn en te letten op onze huid. Meerdere studies hebben namelijk aangetoond dat het overmatig zonnen onder de zonnebank of in de open zon nadelige invloed zou kunnen hebben op de huid. Als je dus gaat zonnen, wees matig met de zonuren en verzorg je huid goed.


Tip 3 : Hoe snel wordt jij bruin bij het zonnen? Het zit in je DNA

Als je met vrienden of kennissen samen op zonvakantie gaat of gezamenlijk een zonnecentrum bezoekt dan zal je wellicht al wel gemerkt hebben dat niet iedereen even snel een mooie bruine huid krijgt, al lig je gelijktijdig in de zon. Het kan dan ook wel eens frustrerend zijn als je ziet hoe je vrienden een mooi bruin tintje hebben terwijl jouw huid na al dat zonnen nog steeds meer weg heeft van een geplukte kip. Maar hoe komt het dan dat de één snel bruin wordt terwijl de ander zo moeilijk kleurt. Dit zou wel eens aan je genen kunnen liggen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het snel of traag bruinen van de huid bepaald wordt door het aantal pigment dat gevormd en geproduceerd wordt tijdens het zonnen. En dit wordt bepaald in de DNA structuur van je lichaam. Of je al dan niet snel of traag kleurt hangt dus niet af van je uren in de zon maar door je genetische opbouw. Niet alleen de snelheid van kleuren wordt bepaald in je DNA, ook de sterkte van de kleuring zit geprogrammeerd in je DNA en is dus allemaal genetisch bepaald. Ongeacht of je nu snel of traag kleurt bij het zonnen, vergeet zeker niet jezelf te bescherming tegen de schadelijke UV-stralen. Smeer je tijdig in en herhaal frequent.

Tip 2 : Zonnecrème biedt geen volledige bescherming

Studie en onderzoek
Als we gaan zonnen of als we risico lopen om blootgesteld wordt aan UV stralen dan is het geweten dat we ons moeten insmeren met één of andere zonnecrème om ons te beschermen. Hierbij weten we tevens dat de bescherming van de zonnecrème afhankelijk is van de waarde van de factor. Des te hoger de factor, des te groter de bescherming. Doch moeten we hierbij in acht nemen dat zelfs de hoogste factor geen volledige bescherming biedt. Meer nog. Geen enkele zonnefilter biedt 100% bescherming.

Dit is thans belangrijk om weten omdat onderzoek heeft aangetoond dat ons smeergedrag beïnvloed wordt door de waarde van de factor om de zonnecrèmes. We denken dat indien we ons ingesmeerd hebben met een hoge factor, we minder moeten smeren en tevens langer in de zon kunnen blijven. Dat is helaas een foutieve en tevens gevaarlijke denkpiste. De factor geeft namelijk enkel de hoogte van de beschermgraad aan en staan volledig los van de smeertijd of de tijd dat je mag doorbrengen in de zon. De tijd dat een zonnecrème bescherming biedt wordt bepaald door andere factoren zoals de opnamesnelheid van de huid, zweten, en zo meer. Laat je dus zeker niet verleiden om langer in de zon te blijven als je je ingesmeerd hebt met een hoge factor. Regelmatig insmeren blijft de boodscha

Tip 1 : Tips voor gezond en verstandig zonnen

(een tip van) Beautypalace
Bruinen onder een zonnebank is gezond als u dit doet op een verstandige manier. Best is dat u na een zonnebank kuur uw huid enkele weken rust geeft alvorens opnieuw een nieuwe sessie te starten. U bruint beter als u het lekker warm hebt onder de zonnebank! U hebt zo een betere doorbloeding van de oppervlaktehuid. Dus zet de koeling van de zonnebank op een lage stand.Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Huidverzorging en gelaatsverzorging
- Zonnebanken en infraroodcabines

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes