Mooie bruine huid – zonnecentrum en zonnestudio – TIPS en weetjes uit België en Nederland

U bent hier : Home > Beauty > Zonnen en bruinen

zonnecentrum bruine huid TIPS

ZONNEN BRUINE HUID - Onderzoeken en studies / Artikels

- Artikel 1 : zie volgende update

Producten zoeken webshopsZONNEN en BRUINEN - ZELFBRUINERS
Producten en promoties

BRUINE HUID - ZONNEN : Tips en advies

Tip 2 : ONDERZOEK = Zonnecrème biedt geen volledige bescherming.

Als we gaan zonnen of als we risico lopen om blootgesteld wordt aan UV stralen dan is het geweten dat we ons moeten insmeren met één of andere zonnecrème om ons te beschermen. Hierbij weten we tevens dat de bescherming van de zonnecrème afhankelijk is van de waarde van de factor. Des te hoger de factor, des te groter de bescherming. Doch moeten we hierbij in acht nemen dat zelfs de hoogste factor geen volledige bescherming biedt. Meer nog. Geen enkele zonnefilter biedt 100% bescherming.

Dit is thans belangrijk om weten omdat onderzoek heeft aangetoond dat ons smeergedrag beïnvloed wordt door de waarde van de factor om de zonnecrèmes. We denken dat indien we ons ingesmeerd hebben met een hoge factor, we minder moeten smeren en tevens langer in de zon kunnen blijven. Dat is helaas een foutieve en tevens gevaarlijke denkpiste. De factor geeft namelijk enkel de hoogte van de beschermgraad aan en staan volledig los van de smeertijd of de tijd dat je mag doorbrengen in de zon. De tijd dat een zonnecrème bescherming biedt wordt bepaald door andere factoren zoals de opnamesnelheid van de huid, zweten, en zo meer. Laat je dus zeker niet verleiden om langer in de zon te blijven als je je ingesmeerd hebt met een hoge factor. Regelmatig insmeren blijft de boodschap.

Tip 1 : Tips voor gezond en verstandig zonnen (een tip van) Beautypalace

Bruinen onder een zonnebank is gezond als u dit doet op een verstandige manier. Best is dat u na een zonnebank kuur uw huid enkele weken rust geeft alvorens opnieuw een nieuwe sessie te starten. U bruint beter als u het lekker warm hebt onder de zonnebank! U hebt zo een betere doorbloeding van de oppervlaktehuid. Dus zet de koeling van de zonnebank op een lage stand.


BRUINE HUID - ZONNEN : Algemene informatie

zonnebank zonnestudioEen mooie bruin getinte zomerhuid. Dat maakt ons mooi en stralend en is dan ook vaak erg gewild. Om die mooie zomertint te verkrijgen moeten we thans uren doorbrengen in de zon zodat onze huid hierop reageert en bijgevolg bruiner kleurt. Naast de zon kunnen we ook een bezoekje brengen aan een zonnecentrum of solarium en gebruik maken van een zonnebank die een gelijkaardig resultaat biedt. Naast een zonnebank kunnen we tevens crèmes gebruiken die een donkere huid genereren ook wel “bruinen zonder zon” genaamd of kunnen we ons als het waren laten verven door speciale producten.

Als we gaan zonnen onder een zonnebank dienen we thans voorzichtig te zijn en te letten op onze huid. Meerdere studies hebben namelijk aangetoond dat het overmatig zonnen onder de zonnebank of in de open zon nadelige invloed zou kunnen hebben op de huid. Als je dus gaat zonnen, wees matig met de zonuren en verzorg je huid goed.

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer beauty TIPS
Moppen en grappen
Promoties