U bent hier : / Home / Bruine huid via zonnen of zelfbruiner met weetjes TIPS en advies

 

Bruine huid via zonnen of zelfbruiner met weetjes TIPS en advies

Via zonnen of zelfbruiner krijg je een mooie bruine huid, maar hoe doe je dat best? Op deze website vind je weetjes TIPS en advies over zonnen en zelfbruiners.

Bruine huid en zonnen met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke zelfbruiners kopen + promoties
- bol.com / zelfbruiners

♥ Zonnecentra in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

Tip 7 : Bruinen in de zon? Hou dan zeker rekening met deze nuttige tips

Ludo claes TIPSBruinen in de zon kan uw huid een stralende, gezonde glans geven, maar het is van cruciaal belang om veilig te bruinen om huidbeschadiging en gezondheidsrisico's op de lange termijn te voorkomen. Hier zijn enkele essentiële tips voor een mooie bruine kleur en tegelijkertijd bescherming van uw huid:

1. Begrijp uw huidtype
Uw huidtype speelt een belangrijke rol in hoe u bruin wordt. Er zijn zes huidtypes, variërend van heel licht (type I) tot heel donker (type VI). Lichtere huidtypes zijn gevoeliger voor verbranding, terwijl donkere huidtypes gemakkelijker bruin kunnen worden. Als u uw huidtype kent, kunt u uw bruiningsaanpak afstemmen om brandwonden te voorkomen.

2. Bereid je huid voor
Voordat u gaat bruinen, scrubt u uw huid om dode cellen te verwijderen. Dit zorgt voor een gelijkmatige bruining. Gebruik een zachte scrub of een luffa. Hydrateer bovendien uw huid om deze gehydrateerd te houden, wat helpt om langer bruin te blijven.

3. Kies het juiste moment
De zonnestralen zijn het sterkst tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Bruinen buiten deze uren kan het risico op brandwonden en langdurige huidbeschadiging verminderen. Streef naar de ochtend- of late middagzon, die minder intens is maar nog steeds effectief om te bruinen.

4. Gebruik zonnebrandcrème
Breng altijd een breedspectrumzonnebrandcrème aan met minimaal SPF 30. Zonnebrandcrème verhindert het bruinen niet; het beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen. Breng elke twee uur opnieuw aan, of vaker als u zwemt of zweet. Zonnebrandcrème helpt je geleidelijk en veilig bruin te worden zonder te verbranden.

5. Geleidelijke blootstelling
Begin met korte periodes van blootstelling aan de zon en verleng de tijd geleidelijk. Begin met 15-20 minuten aan elke kant en breid dit langzaam uit over een week of twee. Deze methode vermindert het risico op zonnebrand en zorgt ervoor dat uw huid zich kan aanpassen.

6. Blijf gehydrateerd
Blootstelling aan de zon kan uw lichaam en huid uitdrogen. Drink veel water om gehydrateerd te blijven, wat essentieel is voor de gezondheid van de huid en voor een stralende bruine kleur. Het eten van waterrijk voedsel zoals fruit en groenten kan ook helpen.

7. Bescherm gevoelige gebieden
Bepaalde gebieden zoals uw gezicht, schouders en borst zijn gevoeliger voor verbranding. Gebruik op deze plekken een hogere SPF of bedek ze met kleding of een hoed. Lippenbalsem met SPF-bescherming is ook essentieel om verbrande lippen te voorkomen.

8. Gebruik bruiningsoliën zorgvuldig
Bruiningsoliën kunnen de bruining verbeteren, maar missen vaak voldoende SPF. Als u ervoor kiest om ze te gebruiken, zorg er dan voor dat ze een bepaald niveau van SPF-bescherming bevatten. Wees voorzichtig, want deze oliën kunnen het risico op verbranding vergroten.

9. Houd uw huid in de gaten
Houd uw huid in de gaten voor tekenen van verbranding of ongebruikelijke moedervlekken en vlekken. Als u iets opmerkt, vraag dan advies aan een dermatoloog. Het bruinen moet onmiddellijk worden gestopt als u roodheid of pijn ervaart, wat wijst op een brandwond.

10. Verzorging na het bruinen
Neem na het bruinen een koele douche om uw huid te kalmeren en breng een vochtinbrengende crème aan om de hydratatie te behouden. Aloë vera-gel is uitstekend geschikt om de aan de zon blootgestelde huid te kalmeren en uw bruine kleur te verlengen.

11. Let op bij bruinen binnenshuis
Als u de voorkeur geeft aan zonnebanken binnenshuis, gebruik deze dan spaarzaam. Ze kunnen net zo schadelijk zijn als de zon en het risico op huidkanker vergroten. Volg de richtlijnen van de salon en gebruik een veiligheidsbril.

Door deze tips te volgen, kunt u genieten van een gezonde, mooie bruine kleur terwijl u de risico's die gepaard gaan met blootstelling aan de zon tot een minimum beperkt. Vergeet niet dat gematigdheid en bescherming de sleutel zijn tot het veilig bereiken van de perfecte bruine kleur.

Tip 6 : Onderzoekers werken aan een revolutionair pilletje tegen zonnebrand

Studie onderzoek KLEINStudie en Onderzoek
Iedereen weet het ondertussen wel. Als je gaat zonnen, hetzij thuis aan het zwembad, op vakantie aan het strand, hetzij onder een zonnebank, je dient je huid optimaal te beschermen tegen zonnebrand. Smeren en nog eens smeren dus met een of andere zonnecrème. Maar als je al eens aan het strand hebt liggen zonnen dan zal je ook al wel ervaren hebben dat dit smeren niet steeds zo evident en handig is.

Ten eerste moet er al aan denken om je regelmatig in te smeren maar wat is dan weer regelmatig? Dan dien je je ook nog eens goed in te smeren en geen plaatsen onbeschermd te laten, denk aan je voeten bijvoorbeeld die wel eens vergeten worden. Dan dien je nog eens een zonnecrème te gebruiken met een zo hoog mogelijke beschermingsfactor opdat je huid zeker maximaal beschermd is en je ‘savonds niet kreunt onder de pijn van zonnebrand. En als laatste weet je waarschijnlijk wel dat zand op het strand en zonnecrème niet goed samengaan en aardig kan irriteren. Kortom, je huid beschermen met zonnecrème is niet altijd ideaal.

Hoe werkt het pilletje dan?

Om hieraan een oplossing te bieden hebben Britse wetenschappers een revolutionair pilletje ontwikkeld als alternatief tegen het vervelende smeren. Hoe werkt dat pilletje dan? Dit is het mooie van het verhaal, het is volledig natuurlijk. Het pilletje creëert na inname namelijk een soort van natuurlijke UV-bescherming of UV-filter op de huid waardoor de huid als het ware zichzelf gaat beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Hierdoor wordt dus ook zonnebrand vermeden.

De wetenschappers halen deze techniek, natuurlijke UV-bescherming, uit de natuur en wel uit de koralen. Koralen die blootgesteld staan aan de zon, maken een bepaalde stof aan om hen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Deze unieke stof hebben de wetenschappers nu kunnen identificeren en heeft men kunnen omzetten naar een revolutionair pilletje. De wetenschappers zijn er alvast in geslaagd het pilletje te maken en wordt nu volop getest. Ze hopen het pilletje snel op de markt te kunnen brengen. We kijken er alvast naar uit. Een einde aan het vervelende smeren.


FILMTIP
Leuke zelfbruiner TIPS van Karen


Tip 5 : Heb jij een donkere of bruine huid, dan heb je waarschijnlijk extra vitamine-D nodig.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Waarom hebben mensen die afstammen van bewoners rond de evenaar een bruinere huidskleur dan bewoners van bijvoorbeeld de Noordpool? “Omdat het er warm is”. Dit lijkt het meest logische antwoord, doch is de reden eerder te vinden in de blootstelling aan zonnestralen dan wel de temperatuur. Dit toont recent onderzoek.

Als je naar de huidskleur van iemand kijkt, dan wordt deze bepaald door twee factoren, zijnde enerzijds de genen en anderzijds de uren die je in de zon of onder een zonnebank spendeert. Doch als we louter naar de natuurlijke tint gaan kijken, de kleur die je dus hebt bij je geboorte, dan zijn het de genen die je huidskleur bepalen. Hierin zien we dat die kleur wordt bepaald door de woonplaats van al je voorouders.

Bruine huid of lichte huid? Het wordt bepaald door je voorouders

Als je voorouders zich voornamelijk rond de evenaar hebben vertoefd, dan zal je bij je geboorte van nature een donkere huid hebben. Leefden je voorouders daarentegen aan de Noordpool dan zal je huid eerder licht zijn. Dit niet omdat de temperatuur koud of warm is, maar vooral omdat de zonnestralen en de UV-stralen er anders zijn. Aan de evenaar is de impact van UV-stralen namelijk veel groter dan diezelfde zonnestralen op de Noordpool.

Dit omdat aan de evenaar de UV-stralen veel krachtiger zijn en niet door de dampkring afgebogen worden zoals aan de Noordpool. Tegen deze UV-stralen heeft het menselijk lichaam vervolgens een verdediging opgebouwd genaamd melanine. Melanine is een stof die het lichaam aanmaakt om de schadelijke UV-stralen tegen te houden wat resulteert in een donkere huidskleur.

Vitamine D en de impact op een bruine huid

Melanine in je lichaam is dus een voordeel omdat het je beschermt tegen schadelijke UV-stralen doch heeft het ook een nadeel namelijk dat het de opname van vitamine-D aanzienlijk vermindert of blokkeert. Dit werd opgemerkt tijdens een onderzoek naar de huidskleur en de impact ervan op het menselijk lichaam. Bij deze studie werd ontdekt dat mensen met van nature een donkere huidskleur meer botaandoeningen vertoonden, te wijten aan een tekort aan vitamine-D.

Melanine blokkeert dus de opname van vitamine-D door de huid. Heb jij een donkere huid, dan is de kans groot dat ook jij van nature een tekort hebt aan vitamine-D en dat je dit tekort wellicht niet zo snel terug kan opbouwen door even in de zon te staan, zoals mensen met een blankere huid. Het zou dus aan te raden kunnen zijn regelmatig je vitamine-D te testen en eventueel supplementen te nemen. Uiteraard steeds op advies van je arts.

zonnecentrum bruine huid TIPS

Tip 4 : Hoe krijg je nu die mooie bruine huid?

Een mooie bruin getinte zomerhuid. Dat maakt ons mooi en stralend en is dan ook vaak erg gewild. Om die mooie zomertint te verkrijgen moeten we thans uren doorbrengen in de zon zodat onze huid hierop reageert en bijgevolg bruiner kleurt. Naast de zon kunnen we ook een bezoekje brengen aan een zonnecentrum of solarium en gebruik maken van een zonnebank die een gelijkaardig resultaat biedt.

Naast een zonnebank kunnen we tevens crèmes gebruiken die een donkere huid genereren ook wel “bruinen zonder zon” genaamd of kunnen we ons als het waren laten verven door speciale producten.

Als we gaan zonnen onder een zonnebank dienen we thans voorzichtig te zijn en te letten op onze huid. Meerdere studies hebben namelijk aangetoond dat het overmatig zonnen onder de zonnebank of in de open zon nadelige invloed zou kunnen hebben op de huid. Als je dus gaat zonnen, wees matig met de zonuren en verzorg je huid goed.

Tip 3 : Hoe snel wordt jij bruin bij het zonnen? Het zit in je DNA

Als je met vrienden of kennissen samen op zonvakantie gaat of gezamenlijk een zonnecentrum bezoekt dan zal je wellicht al wel gemerkt hebben dat niet iedereen even snel een mooie bruine huid krijgt, al lig je gelijktijdig in de zon. Het kan dan ook wel eens frustrerend zijn als je ziet hoe je vrienden een mooi bruin tintje hebben terwijl jouw huid na al dat zonnen nog steeds meer weg heeft van een geplukte kip.

Maar hoe komt het dan dat de één snel bruin wordt terwijl de ander zo moeilijk kleurt. Dit zou wel eens aan je genen kunnen liggen. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat het snel of traag bruinen van de huid bepaald wordt door het aantal pigment dat gevormd en geproduceerd wordt tijdens het zonnen.

zonnebank zonnestudioEn dit wordt bepaald in de DNA structuur van je lichaam. Of je al dan niet snel of traag kleurt hangt dus niet af van je uren in de zon maar door je genetische opbouw. Niet alleen de snelheid van kleuren wordt bepaald in je DNA, ook de sterkte van de kleuring zit geprogrammeerd in je DNA en is dus allemaal genetisch bepaald.

Ongeacht of je nu snel of traag kleurt bij het zonnen, vergeet zeker niet jezelf te bescherming tegen de schadelijke UV-stralen. Smeer je tijdig in en herhaal frequent.

Tip 2 : Zonnecrème biedt geen volledige bescherming

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Als we gaan zonnen of als we risico lopen om blootgesteld wordt aan UV stralen dan is het geweten dat we ons moeten insmeren met één of andere zonnecrème om ons te beschermen. Hierbij weten we tevens dat de bescherming van de zonnecrème afhankelijk is van de waarde van de factor. Des te hoger de factor, des te groter de bescherming. Doch moeten we hierbij in acht nemen dat zelfs de hoogste factor geen volledige bescherming biedt. Meer nog. Geen enkele zonnefilter biedt 100% bescherming.

Dit is thans belangrijk om weten omdat onderzoek heeft aangetoond dat ons smeergedrag beïnvloed wordt door de waarde van de factor om de zonnecrèmes. We denken dat indien we ons ingesmeerd hebben met een hoge factor, we minder moeten smeren en tevens langer in de zon kunnen blijven. Dat is helaas een foutieve en tevens gevaarlijke denkpiste.

De factor geeft namelijk enkel de hoogte van de beschermgraad aan en staan volledig los van de smeertijd of de tijd dat je mag doorbrengen in de zon. De tijd dat een zonnecrème bescherming biedt wordt bepaald door andere factoren zoals de opnamesnelheid van de huid, zweten, en zo meer. Laat je dus zeker niet verleiden om langer in de zon te blijven als je je ingesmeerd hebt met een hoge factor. Regelmatig insmeren blijft de boodschap.

Tip 1 : Tips voor gezond en verstandig zonnen

(een tip van) Beautypalace
Bruinen onder een zonnebank is gezond als u dit doet op een verstandige manier. Best is dat u na een zonnebank kuur uw huid enkele weken rust geeft alvorens opnieuw een nieuwe sessie te starten. U bruint beter als u het lekker warm hebt onder de zonnebank! U hebt zo een betere doorbloeding van de oppervlaktehuid. Dus zet de koeling van de zonnebank op een lage stand.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Zonnebanken en infraroodcabines TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website