Privé sauna spa en hammam met leuke weetjes TIPS en advies

Kuuroord spa prive sauna TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over privé sauna en hammam.

♥ Leuke sauna kopen + promoties
- bol.com / sauna promo's
- Amazon / sauna promo's

FILMTIP
Is sauna eigenlijk gezond? Met leuke tips van Gervi

NIEUW - Tip 15 : Haal meer uit je saunabezoek met deze handige tips

Ludo claes TIPSEen saunabezoek kan een ontspannende en verkwikkende ervaring zijn. Of u nu nieuw bent in de sauna of een doorgewinterde saunabezoeker bent, hier volgen enkele essentiële tips om het meeste uit uw saunasessie te halen:

Hydrateer vooraf: Drink veel water voordat u de sauna betreedt. Door de hoge hitte kun je veel gaan zweten, wat kan leiden tot uitdroging als je van tevoren niet goed gehydrateerd bent.

Douchen vóór binnenkomst: Neem een snelle douche voordat u de sauna betreedt om eventueel vuil of lotions van uw huid af te spoelen. Dit helpt ook om je lichaam aan te passen aan de hitte.

Kies de juiste kleding: De meeste sauna's worden beoefend zonder kleding of met een handdoek om u heen. Check vooraf de regels van de sauna om er zeker van te zijn dat je goed gekleed bent.

Begin langzaam: Als u nieuw bent in de sauna, begin dan met kortere sessies bij lagere temperaturen. Verhoog geleidelijk de tijd en warmte naarmate u zich comfortabeler voelt.

Gebruik een handdoek: Ga op een handdoek zitten om zweet te absorberen en direct contact met de saunabank te voorkomen. Dit is ook hoffelijk tegenover anderen die na u de sauna gaan gebruiken.

Zoek een comfortabele houding: Ga comfortabel zitten of liggen. Sommige mensen zitten liever rechtop, anderen liggen liever. Luister naar je lichaam en kies een houding die voor jou het beste voelt.

Ontspan en adem: Concentreer u op langzame, diepe ademhalingen. Dit kan u helpen ontspannen en de voordelen van de sauna maximaliseren.

Vermijd alcohol en zware maaltijden: Drink geen alcohol voor of tijdens uw saunasessie en vermijd vooraf zware maaltijden. Sauna's werken het beste op een lege of lichte maag.

Neem pauzes: Als u zich duizelig of ongemakkelijk begint te voelen, verlaat dan de sauna en koel af. Het is belangrijk om naar de signalen van je lichaam te luisteren.

Goed afkoelen: Neem na uw saunasessie een koele douche of duik in een zwembad om uw lichaamstemperatuur te reguleren. Dit helpt je poriën te sluiten en je lichaam te verfrissen.

Blijf gehydrateerd: Drink veel water na uw saunasessie om verloren vocht aan te vullen. Vermijd cafeïnehoudende dranken of suikerhoudende dranken.

Respecteer de ruimte van anderen: houd gesprekken in de sauna rustig en respectvol. Sommige mensen ontspannen liever in stilte.

Weet wanneer u moet vertrekken: saunasessies duren doorgaans tussen de 10 en 20 minuten. Als u zich echter ongemakkelijk of te warm begint te voelen, is het prima om eerder te vertrekken.

Verzorging na de sauna: Neem na uw saunabezoek de tijd om te ontspannen en uw lichaam op natuurlijke wijze te laten afkoelen. Vermijd onmiddellijk weer inspannende activiteiten te ondernemen.

Volg de sauna-etiquette: Verschillende culturen en faciliteiten kunnen een specifieke sauna-etiquette hebben. Houd rekening met deze richtlijnen om een prettige ervaring voor uzelf en anderen te garanderen.

Door deze tips op te volgen, kunt u uw saunabezoek aangenamer en gunstiger maken voor lichaam en geest. Sauna's bieden een geweldige manier om te ontspannen, te ontgiften en het algehele welzijn te bevorderen.

Tip 14 : Waarom is een hammam sessie in de sauna zo goed voor je?

(een tip van) Kain
Een hammam sessie is een weldaad voor uw huid en luchtwegen. u kan zalig relaxen in combinatie met lichaamsreiniging. de poriën gaan open, de bloedsomloop is gestimuleerd en afvalstoffen verdwijnen uit het lichaam. Het stoombad is een verfrissende ervaring met heilzame uitwerking, een hoge vochtigheidsgraad maar minder heet dan een traditionele sauna.

De toegevoegde Eucalyptus heeft een zeer positieve werking op de luchtwegen. In tegenstelling tot een openbare hammam kan u in een prive-wellness met hammam alles op uw eigen tempo doen, en dit alles in alle rust en privacy. heerlijk ontspannen genieten en experimenteren met alle natuurlijke zepen en scrubmiddeltjes ... Na een hammam sessie voelt u zich als herboren!!

Tip 13 : Wat is uw ideale sauna ?

(een tip van) Laminute sauna
In uw zoektocht naar een prive saunacentrum, moet u zelf uitmaken wat u het liefst doet. Immers betaalt u in centra met zwembad een veel hogere prijs, terwijl u misschien toch niet graag zwemt. Mensen met spierpijnen moeten eerder een Infrarood sauna gebruiken, terwijl deze niet altijd is voorzien. Ga daarom uw eigen noden gaan bekijken alvorens u een saunacentra reserveert.

Tip 12 : Privé sauna of spa bezoeken, een aanrader voor iedereen

kuuroord privé sauna

In een privé sauna of kuuroord of spa staat ontspanning en relaxen centraal. Je wordt er verwend van de eerste tot de laatste minuut. Een hapje en een drankje bij binnenkomst, even zwemmen in een lekker verwarmd zwembad, even pruttelen in een heerlijk bubbelbad of jacuzzi, dan weer even luieren in één of andere relaxzetel, dan weer een heerlijke massage ondergaan of zweten in een sauna. Kortom het is ontspannen van begin tot einde maar het is ook meer dan dat. Nu en dan een sauna namen is tevens gezond voor lichaam en geest.

De dag van vandaag leven we in een tijd van stress en drukte waarbij we nu en dan even dienen te ontspannen en tot rust te komen om de batterij weer te laden. Waar kan dit beter dan in een privé sauna, kuuroord of spa. Een privé sauna, kuuroord of spa is een plaats van rust en ontspanning waarbij allerhande ontspannende thema’s en mogelijkheden worden aangeboden.

We kunnen ons even in een andere sfeer wanen waar we ten volle verwend worden. Een bezoekje aan een privé sauna of kuuroord is dan ook een echte aanraden al dient er een duidelijk onderscheid gemaakt te worden tussen een privé sauna en een kuuroord of spa.

Zoals het woord al zegt is een privé sauna eerder gericht op privé. Hetzij alleen of verzegeld van de partner of enkele vrienden wordt de privé sauna geheel ter uwer beschikking gesteld gedurende een bepaalde tijd.

U huurt dus gedurende een bepaalde periode de gehele sauna af. Een kuuroord of spa daarentegen is een openbare aangelegenheid waar eenieder op elk tijdstip gebruik kan maken van het beschikbare aanbod.

Tip 11 : Tip voor uitzweten van afvalstoffen

(een tip van) Ilysium
Voor elke saunabeurt is het aan te raden om je huid goed te scrubben zodat je de dode huidcellen verwijdert. Dit bevordert de transpiratie en het uitzweten van afvalstoffen. Daarna een frisse douche en heerlijk ontspannen.

Tip 10 : Tip om "nazweten" na een sauna te vermijden

(een tip van) Arome Beauty
Indien u eindigt met een saunasessie, neem NOOIT nog op het einde een warme douche. Uw lichaam is immers reeds perfect rein na het saunagebeuren. U bekomt enkel maar dat uw poriën terug gaan openen door de warmte en u nog lang (vervelend) zal nazweten. DUS: Eindig steeds uw saunasessie met een koude douche

Tip 9 : Sauna met licht en kleurtherapie. Zeker het proberen waard

(een tip van) Wellness4you2
Naast het klassieke transpireren in de Finse sauna, geniet u met de toepassing van kleurlicht van de verscheidene positieve eigenschappen van spectraal kleuren. Therapie met licht en kleur heeft voor de holistische behandeling een bijzondere betekenis. Kleuren als zuivere trilling zijn niets anders als de verschillende frequenties van zichtbaar licht. In het lichaam lossen kleurtrillingen op met de meest verschillende reactie. Dat het werkt is onbetwist. Welke trilling een bepaalde frequentie heeft, wordt bepaald door de in haar opgeslagen informatie.

Deze informatie gaat heel gefocust te werk. Een cel 'leert' door deze harmoniserende impuls. Het leert van deze impuls het disharmonie weer in balans te brengen. Hierdoor vind het haar eigen trilling weer terug. De kleurenpunctuur lijkt met haar zuivere trillingsenergie een buitengewoon geschikt middel te zijn om ons energie-lichaam harmoniserend te benvloeden.

Tip 8 : Wat mag je zoal verwachten in een kuuroord of spa?

Ga je een bezoekje brengen aan een kuuroord of een privé sauna dan gaat een oase van thema’s, geuren en gevoelens door u heen en kan u genieten van het aanbod aan relax en ontspanningstoestellen of mogelijkheden dewelke worden aangeboden. Naargelang het aanbod van de privé sauna of kuuroord zal u kunnen baden in heerlijk verwarmde of koude zwembaden, whirlpools en jacuzzi, heerlijk warme sauna’s, Turkse stoombaden, allerhande massage, gegeven door gespecialiseerde masseurs, ofwel via massagetoestellen zoals massagestoelen, en zo meer.

Tevens kan u ervoor opteren een bepaalde weg af te leggen volgens de regels van de nemen van een sauna of kan u vrij bepalen wat u wenst te doen of hetgeen u wenst te ervaren. Ook kan u in vele privé sauna’s en kuuroorden tal van beauty behandelingen ondergaan zoals een volledige huidverzorging of gelaatsverzorging waardoor naast de ontspanning tevens een verzorgende factor wordt gecreëerd. De meeste privé sauna’s en kuuroorden bieden daarnaast drank en maaltijden aan waardoor u geheel op uw wenken kan bediend worden.

Indien u een kuuroord of spa wenst te bezoeken dient u wel rekening te houden met de kledingcode die opgelegd is. Vaak wordt in een kuuroorden of spa geen zwemkledij gedragen al zijn er ook kuuroorden waar op bepaalde gedeeltes van het complex badkleding vereist is en in andere gedeeltes dan weer verboden is. Voor u naar een kuuroord gaat, informeer u dan even naar hetgeen vereist of verboden is. Naast zwemkledij dient u steeds een handdoek, badjas en slippers meet te nemen of kan u deze ter plaatse huren.

Kortom, zoekt u even rust en ontspanning, breng dan zeker eens een bezoekje aan een privé sauna of kuuroord. Je wordt er een geheel ander mens van.

Tip 7 : Wat is het verschil tussen sauna en infrarood sauna

(een tip van) Relaxy
In een ‘gewone’ sauna, wordt de luchttemperatuur opgevoerd tot 80°-100°C. Om de hitte draaglijk te houden, wordt er water verdampt. Je lichaam warmt op en je begint te zweten om die lichaamswarmte af te voeren. Samen met dit vochtverlies, raak je ook bepaalde gifstoffen kwijt uit je lichaam. Dat is ook de bedoeling van een sauna.

Het grote verschil met een infrarood sauna, is dat niet de omgevingstemperatuur oploopt, maar dat de infraroodstralen rechtstreeks inwerken op je lichaam. Dat is uiteraard veel efficiënter want bij een traditionele sauna gaat er heel wat warmte, en dus energie, verloren.

Een bijkomend voordeel is dat de warmte veel draaglijker is.  In elke sauna ga je zweten. Dat is ook de bedoeling. Door te transpireren gaat je lichaam de hitte afvoeren. Dat wil ook zeggen dat je vocht verliest, en samen met dat vocht raak je afvalstoffen uit je lichaam kwijt. En daar is het uiteindelijk om te doen. Na een saunabeurt ben je verlost van ‘boze beestjes’ en krijgt je immuunsysteem een boost. Daarom voel je je ook zo lekker na een half uurtje zweten.

Tip 6 : Uw eerste saunabeurt. Waarop letten?

(een tip van) Alegria-wellness
Een eerste saunabeurt duurt best minimaal 8-12min. Vroeger uit de sauna stappen heeft geen nut. Jouw lichaam heeft namelijk de tijd niet gekregen om voldoende te transpireren. Na de sauna best afspoelen met koud water

Tip 5 : Waarom nu en dan eens een sauna nemen ?

(een tip van) Saunatheek
Door het nemen van een sauna, ontspan je je volledig. Het verversen van vochtreserves zorgt voor de opbouw van je weerstand. Je traint in principe zowel lichaam als geest.

Tip 4 : Last van een trekkerig gevoel na de douche of bad?

(een tip van) De Wellnesshoeve
Gebruik verzorgingsproducten zonder minerale olie , parfum en bewaarmiddelen. Gebruik producten met liposomen, vitamines en uw huid zal na een week niet meer trekkerig of droog zijn en er veel beter uitzien.

Tip 3 : Sauna help tegen verkoudheden en griep

(een tip van) Sauna Tropical
Elke maand een saunasessie doen zorgt voor minder verkoudheden en griep,omdat je weerstand verhoogt en je lichaam de grote temperatuurschommelingen (vooral in de winter) kan opvangen.

Tip 2 : Tip voor gezondheid en schoonheid

(een tip van) wellness natural products
Gezondheid en schoonheid verkrijg je niet alleen door verzorgingsproducten. Uw lichaam heeft voldoende slaap en rust nodig vooral in deze tijd. Dit kunt u bereiken door uw lichaam en geest in balans te brengen met gezonde natuurlijke producten en geestelijk welzijn.

Neem even de tijd voor je zelf, doe een meditatie en ervaar de ontspanning en rust, dit kunt u versterken en combineren met zuivere wierook en etherische olie, ook gezondheidsedelstenen kunnen u hierbij ondersteunen.

Tip 1 : Sauna tijdens zwangerschap of hartklachten

(een tip van) Bronza
Bent U zwanger, hebt u hartklachten, last van hoge bloeddruk, kies dan voor een een bio sauna met lagere temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad ipv de klassiek droge sauna. Evenveel genieten maar minder belastend.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Massage en masseren TIPS
- Zwembaden TIPS
- Jacuzzi en whirlpool TIPS
- Huidverzorging en gelaatsverzorging TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Privé sauna spa en hammam met leuke weetjes TIPS en advies