U bent hier : / Home / Zwembaden – 11 tips en advies voor het beste zwembad

 

Zwembaden – 11 tips en advies voor het beste zwembad

Zwembad tuin aanleg en onderhoud TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over zwembaden met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuk zwembad kopen
- bol.com / zwembaden
- Amazon / zwembaden

FILMTIP
Hoe een zwembad goed reinigen - Welkoop

NIEUW - Tip 11 : Welke zwembadpomp is best geschikt voor uw zwembad?

(een tip van) opblaas-zwembad
U kunt uw zwembad schoonhouden met chloor maar ook met een zwembadpomp. U kunt kiezen voor cartridgepompen en zandfilterpompen. Welke pomp voor u geschikt is, is afhankelijk van hoe vaak u uw zwembad gebruikt. Cartridgepompen zijn relatief goedkoop maar moeten, bij intensief gebruik, om de 2 weken vervangen worden. Een zandfilterpomp is prijziger maar hiermee kunt u wel een heel seizoen vooruit.

Tip 10 : Hoe kan je je zwembad de hele zomer schoon houden ?

(een tip van) zwembadgigant
Hoe zorgen we ervoor dat het zwembad de hele zomer schoon blijft? Zeker de wat grotere zwembaden bevatten zoveel water, dat het niet gewenst is om meerdere keren per jaar het water te verversen. Een eerste oplossing is natuurlijk het aanschaffen van een filterpomp. U kunt echter zelf ook veel doen om het water zuiver te houden.

Zet daarvoor aan de buitenkant van het zwembad (bijvoorbeeld naast het zwembadtrapje) een teil met water. Laat vervolgens iedereen die in het zwembad wil gaan eerst de voeten schoonspoelen in de waterteil. Met deze eenvoudige oplossing houdt u het zwembad al een stuk schoner!

Tip 9 : Wat is de ideale PH waarde voor een zwembad?

(een tip van) zwembadenwebshop
U meet de ph waarde van uw zwembadwater met een zwembadwater tester. De aanbevolen pH-waarde van het zwembadwater dient zich tussen de 7,2 en 7,6 te bevinden. Dit is nodig om het desinfectiemiddel (zwembad chloor) optimaal te laten werken in het zwembadwater. pH-correctiemiddelen altijd buiten bereik van kinderen houden!

Tip 8 : Winteronderhoud van een zwembad

(een tip van) DA pooltechnics
1. Als er geen nachtvorst is of zeer lichte nachtvorst en de temperaturen overdag zijn boven het vriespunt dan is het voldoende de filterinstallatie van het zwembad enkele uren, gespreid over de dag/nacht te laten draaien.

2. Bij strenge nachtvorst (vanaf -5C) en temperaturen boven het vriespunt overdag laat u best de filterinstallatie van het zwembad continu draaien tijdens de nacht en enkele uren gespreid over de dag.

3. Bij constante vorst, zowel overdag als s nachts raden wij aan de filterinstallatie van uw zwembad permanent in bedrijf te laten. Water dat in beweging blijft, bevriest niet

Tip 7 : Tips voor zwembad afdekking

(een tip van) beterzwembad
Heeft u een buiten-zwembad en ziet u er elke keer weer tegenop om uw zwembad met het opstarten weer schoon te moeten maken? U kunt een heleboel werk besparen om tijdens het afsluiten van uw zwembad de afdekking gewoon op het bad te laten liggen, maar wel in te pakken met landbouwfolie met daarover heen het bladernet. De afdekking blijft mooi schoon, het zwembad blijft donker en dus weinig of geen algen groei.

Tip 6 : Tips voor een zelfbouw zwembad

(een tip van) zwembaden-tuin
Wanneer u uw zelfbouw zwembad gaat vullen, dan is het aan te raden extra chloor te gebruiken. Dat noemt men een chloorshock. Op deze manier komt het chloor meteen op het juiste peil. Het is verstandig om in de avond een afdekzeil over het zelfbouw zwembad te doen. Daardoor zal er minder chloor verdampen.

Bij het plaatsen van een dekzeil is het verstandig om midden in het water een grote bal te leggen. Het eventuele regenwater loopt dan langs de zijkant weg en niet door de gaatjes die in het dekzeil zitten. Het verwijderen van vuil op de bodem van uw doe het zelf zwembad kan het beste worden verwijderd met behulp van een speciale `stofzuiger

Tip 5 : Hoe uw zwembad controleren op lekkages?

(een tip van) RG pools
In 5 stappen controleren of uw zwembad lekkage vertoont?

  1. Breng het waterniveau van uw zwembad op een normaal niveau
  2. Vul een emmer met water tot ongeveer 5 cm onder de emmerrand en plaats de emmer op de eerste of tweede trap van uw zwembadladder
  3. Breng een markering aan van het waterniveau in de emmer aan de binnenzijde van de emmer
  4. Schakel de pomp uit en breng een markering van het waterniveau van het zwembad aan de buitenzijde van de emmer. Herstart de pomp hierna. Zorg ervoor dat automatische vulling van uw zwembad tijdens de test niet kan gebeuren.
  5. Vergelijk de 2 waterniveaus na 24 uren. Indien het waterniveau van het zwembad sneller daalt dan het waterniveau in de emmer, dan is er waarschijnlijk een lek in uw zwembad.

Deze test kan u niet uitvoeren bij regenweer. De waterniveaus moeten vergeleken worden na 24 uur, langere testperiodes zijn minder betrouwbaar.

Tip 4 : Tips voor rondom uw zwembad

(een tip van) zwembad-aanleg
Plaats niet te veel groen om uw zwembad. Rondom het zwembad is gras natuurlijk heerlijk en het ziet er ook mooi uit, gras en modder in het zwembad zorgt weer voor meer werk. Tegels zijn daarom over het algemeen de ideale oplossing. Let er wel bij op dat deze niet glad zijn als ze nat worden!

Tip 3 : Zwembad: veiligheid, besparing en netheid

(een tip van) bouwwerken Verkruysse

  • Veiligheid: Kinderen spelen voortaan veilig naast het zwembad,eens het zwembad (met zijdelingse rail ) dicht, kan een volwassen persoon er op wandelen
  • Besparing: Goede isolerende eigenschappen en verhinderd dat het water tijdens de nacht sterk afkoelt, bespaar tot 80 % energiekosten.
  • Netheid: Algenvorm verminderd, herfst en winter houd vuil en bladeren uit het water, zo verminderd u het aantal onderhoud- en reinigingsbeurten.

Tip 2 : Tip voor het plaatsen van een buitendouche

(een tip van) Kranenwereld
Zorg er voor dat een aftapkraan wordt geplaatst, zodat u geen probleem ondervindt tijdens de winter. Afkoppelen van het water en het ceramische binnenwerk eruit halen is nog een betere optie. een thermolint plaatsen helpt u tegen bevriezing en zo kunt u in de winter wel de buitendouche gebruiken.

Tip 1 : Praktische tips voor een opbouw zwembad

zwembadWilt u graag een zwembad in uw tuin maar kijkt u op tegen de zware werken van een inbouw zwembad dan kan u opteren voor een opbouw of bovengrondse zwembad. Een bovengrondse zwembad kan u  eenvoudig bij een zwembad handelaar of zelfs in een tuincentrum aanschaffen en in de tuin opbouwen.

Er zijn verschillende soorten opbouw zwembaden waarbij twee groepen kenbaar zijn, zijnde: zwembaden met zachte wanden en zwembaden met harde wanden.

De zwembaden met zachte wanden worden opgebouwd met palen die veelal gedeeltelijk in de grond worden geplaatst. Op deze palen wordt een topframe gemonteerd waaraan de folie van het zwembad bevestigd zit. Zwembaden met harde wand zijn er in vele materiaalsoorten waarbij ze zelfs geheel in hout kunnen afgewerkt worden.

Kortom in opbouw zwembaden zijn vele soorten en mogelijkheden verkrijgbaar. Ook in groottes en dieptes van het zwembad zijn er heel wat mogelijkheden.

Enkele praktische tips

Ludo claes TIPSAls u een bovengronds zwembad gaat plaatsen, zorg dan zeker dat de ondergrond goed droog en egaal is. Schoffel desnoods de oneffenheden weg opdat het grondoppervlak mooi vlak is. Verwijder alle scherpe voorwerpen opdat de zwembadfolie niet wordt beschadigd. Indien u wenst dat de bodem van het zwembad lekker zacht aanvoelt dan zou u op de bodem onder het zwembad een zachte schuimfolie kunnen aanbrengen waardoor het aangenaam stappen wordt in het zwembad.

Als de bodem klaar is kan u starten met de opbouw van het zwembad. Volg hiervoor de instructies van de producent. Eenmaal uw zwembad klaar kan u gaan vullen met water.

Als laatste dient u het water zwemklaar te maken door de PH waarden, chloorwaarde en zo meer goed af te stemmen volgens de grootte van het zwembad. De te gebruiken  hoeveelheden vindt u veelal terug op de richtlijnen van de producent van het zwembad. Maak gebruik van het afdekzeil als u het zwembad niet gebruikt om vuil in het water te vermijden.

Reinig regelmatig de filters van de pompinstallatie. Denk ook eens aan het isoleren van het zwembad.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Vijvers en zwemvijvers TIPS
Jacuzzi en Whirlpool TIPS
Privé sauna en kuuroord TIPS
Tuinmeubelen TIPS
Tuinaanleg TIPS
Tuinontwerp en tuinarchitect TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties