Hoe snijbloemen lang mooi houden met weetjes TIPS en advies

bloemen planten TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over snijbloemen.

♥ Leuke snijbloemen voeding kopen + promoties
- bol.com / snijbloemenvoeding promo's
- Amazon / snijbloemen promo's

FILMTIP
Hoe kan je snijbloemen langer mooi houden met leuke tips van Nijhof

NIEUW - Tip 14 : Tips om verse bloemen of snijbloemen langer levendig te houden

Ludo claes TIPSVerse bloemen of snijbloemen hebben het magische vermogen om elke ruimte op te fleuren met hun schoonheid en geur. Of je nu een boeket cadeau hebt gekregen of een boeket hebt uitgekozen om je huis te versieren, het is van cruciaal belang dat het er zo lang mogelijk levendig blijft uitzien. Hier zijn enkele tips om u te helpen de levensduur van uw verse bloemen te verlengen:

Knip de stengels af: Wanneer u uw bloemen mee naar huis neemt, knipt u ongeveer 2,5 cm van de onderkant van elke stengel af in een diagonale hoek. Hierdoor ontstaat er een groter oppervlak voor de bloemen om water op te nemen. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar voor een zuivere snede.

Gebruik schoon water: Vul een schone vaas met lauw water en voeg bloemenvoedsel toe als dit bij uw boeket zit. Als dat niet het geval is, kunt u uw eigen bloemenvoedsel maken door een theelepel suiker, een theelepel azijn en een paar druppels bleekmiddel door het water te mengen. De suiker zorgt voor voeding, de azijn remt de groei van bacteriën en het bleekmiddel houdt het water helder.

Bladeren onder de waterlijn verwijderen: Alle bladeren die onder de waterlijn in de vaas zitten, moeten worden verwijderd om bacteriegroei te voorkomen. Bladeren die onder water blijven liggen, kunnen rotten en het water vervuilen, waardoor de levensduur van uw bloemen wordt verkort.

Ververs het water regelmatig: Om uw bloemen vers te houden, ververst u het water in de vaas elke twee tot drie dagen. Voordat u vers water toevoegt, knipt u de stelen opnieuw af, zodat ze het water effectief kunnen blijven opnemen.

Op een koele plaats plaatsen: Plaats uw bloemen niet in direct zonlicht of in de buurt van warmtebronnen zoals radiatoren of elektronica. Overmatige hitte kan ervoor zorgen dat bloemen sneller verwelken. Kies in plaats daarvan een koele plek uit de buurt van tocht om uw boeket tentoon te stellen.

Besproei de bloemblaadjes: Sommige bloemen hebben baat bij een lichte verneveling van water om ze gehydrateerd te houden, vooral als de lucht in uw huis droog is. Gebruik een schone spuitfles om de bloemblaadjes zachtjes te besproeien en zorg ervoor dat ze niet verzadigd raken.

Denk aan het milieu: Bepaalde bloemen zijn kwetsbaarder en hebben specifieke verzorgingseisen. Tropische bloemen zoals orchideeën geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een vochtige omgeving, terwijl andere, zoals rozen, gedijen bij lagere temperaturen. Onderzoek de specifieke behoeften van de bloemen die je hebt, zodat ze langer vers blijven.

Verwijder vervaagde bloemen: Als bloemen beginnen te verwelken en vervagen, verwijdert u ze uit het arrangement om de algehele frisheid van het boeket te behouden. Dit voorkomt dat de energie van de plant wordt omgeleid naar afstervende bloemen en stimuleert nieuwe groei.

Hydrateer verwelkende bloemen opnieuw: Als u merkt dat sommige van uw bloemen voortijdig beginnen te verwelken, kunt u ze nieuw leven inblazen door de hele stengel een uur of twee in lauw water onder te dompelen. Dit kan helpen de bloemen te hydrateren en hun levensduur te verlengen.

Geniet van het proces: Vergeet ten slotte niet te genieten van de schoonheid van uw bloemen zolang ze meegaan. Neem de tijd om hun kleuren, vormen en geur te waarderen, want ze brengen vreugde in uw huis.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw verse bloemen zo lang mogelijk levendig en mooi blijven, zodat u er optimaal van kunt genieten.

Tip 13 : Teunisbloemolie nu ook als natuurlijke ontstekingsremmer

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
De Universiteit van Basel (Zwitserland) heeft een verdere studie ondernomen naar de helende eigenschappen van de Teunisbloem, met oorsprong in Noord Amerika, waaruit gebleken is dat de Teunisbloemolie, die gewonnen wordt uit de Teunisbloem, nu ook actieve stoffen bevat die een ontstekingsremmende eigenschap hebben.

De olie die uit de Teunisbloem wordt gewonnen had al heel wat helende eigenschappen bij voornamelijk huidverzorging zoals het behandelen van jeuk, zwellingen, korstvorming op de huid bij eczeem en zo meer, maar de nieuwe studie toont nu aan dat de olie ook remmend werkt bij ontstekingen en hiermee dus een volledig natuurlijke ontstekingsremmer is.

Zo heeft de Teunisbloem nog maar eens aangetoond dat de plant een ongelooflijke bron is voor allerhande medische toepassingen. Ook acne en psoriasis wordt bijvoorbeeld al behandeld door de Teunisbloemolie maar ook andere medische toepassingen zijn van toepassing zoals pijnverlichting of pijnstiller alsook het verminderen van het cholesterolpeil of het voorkomen van hartziekten en herstellen van beschadigde aders.

Teunisbloem en vetzuren

Ook bevat de Teunisbloemolie vitamine E en is de olie rijk aan omega-6 vetzuren. Omwille van de aanwezige vetzuren wordt de Teunisbloemolie een voornaam voedingssupplement aangezien het menselijk lichaam deze vetzuren niet zelf kan aanmaken en het dus uit de voeding moet gehaald worden.

Voor vrouwen is de Teunisbloemolie zeker een aanrader en zeker tijdens de menstruatieperiode. Dit omdat de olie de menstruatiepijn en allerhande ongemakken zoals hoofdpijn of depressie verminderen.

Kortom, het kan nu wel gesteld worden dat de Teunisbloem een ongelooflijke bron is van allerhande medische toepassingen, gaande van het behandelen van kleine kwaaltjes tot het genezen van ziektes. Hierdoor verdient de olie van de Teunisplant zeker een vaste plaats in het medicijnkastje.

Verder onderzoek van deze unieke plant zal zeker nog meer toepassingen aantonen. Wordt zeker vervolgd. Let wel dat Teunisbloemolie een voedingssupplement is. Het is dus aan te raden een arts te raadplegen, zeker bij zwangerschap, borstvoeding of als je reeds medicatie neemt.

Tip 12 : Tip voor het langer houden van snijbloemen

(een tip van) Florist Verdonck - Nieuwpoort België
Voor de houdbaarheid van alle snijbloemen is één druppeltje bleekwater (javel) in het water van uw vaas of pot doen een goeie tip om uw bloemen langer te houden . Bleekwater geeft namelijk een ontsmettende werking en houd de poriën van uw stengels onderaan open zodat de bloemen langer kunnen water opzuigen.

Tip 11 : Hoe snijbloemen onderhouden?

(een tip van) Flowers Online
- Indien er bladeren in het water vallen, verwijder deze.
- De bloemen dienen diep en ruim in het water te staan.
- U dient geen suiker, frisdrank of koperen munten aan het water toe te voegen. Dit is bijgeloof en hebben geen enkele zin.
- Plaats uw bloemen niet in de buurt van fruit. Rijpend fruit scheidt de stof "ethyleen" af. Deze stof zorgt voor de versnelling van de bloei van snijbloemen

Tip 10 : Tips voor mooie rozen

(een tip van) Uw tuinonderhoud
Twee dingen zijn belangrijk voor mooie rozen: 1. Op het juiste tijdstip bemesten. 2. Op de juiste manier snoeien.

Bemesting = Rozen vragen 3 keer meststof. Strooi organische meststof voor rozen voor de bloei (in maart) tijdens de bloei (in mei of juni) en dan nog eens onmiddellijk na de eerste bloei (vanaf half juni,maar niet later dan half juli)Vooral die laatste bemesting wordt wel eens vergeten,maar ze is belangrijk als je een tweede bloei wil.

Snoeien = Ook dat gebeurt in 3 stappen. Verwijder in de zomer de uitgebloeide bloemen tot op een mooi vijfblad. In de herfst knip je de rozen iets terug. Na de winter snoei je best iedere tak tot op 3,4 of 5 ogen terug (10 tot 15cm boven de grond).Behoud zoveel mogelijk dikke takken met 4 tot 5 ogen. Dunne takken terugsnoeien tot op 1 tot 2 ogen.

Tip 9 : Tip voor Rhododendron

(een tip van) Planten Briers - Riemst België
Let op dat u heideplanten, Rhododendron en Azalea's in turf plant. Deze planten verlangen een enigszins zure bodem, in een kalkhoudende grond zullen ze minder goed gedijen.

Tip 8 : Hoe Orchideeën kweken?

(een tip van) Cactus Plaza
Jonge orchideeën die net uit de fles komen plaatsen wij altijd in Chileens mos (sphagnum) nadat we de plantjes afgespoeld hebben in een lauw-warme Superol oplossing. Ze slaan zo snel aan en je hebt weinig tot geen uitval.

Tip 7 : Hoe kan je rozen goed bemesten ?

(een tip van) 1000 Islands
De koningin der bloemen heeft een gezonde eetlust. Goede bemesting is daarom een noodzaak. Bemest de grond vóór het planten van rozen goed met organische mest als; champignonmest of oude stalmest. Kleigrond of lemige zandgrond is ideaal voor rozen. Op een zandige grond is goed bemesten zeker noodzakelijk.

Vanaf het moment dat u uw rozen terugknipt in het voorjaar is het goed om iedere 6 tot 8 weken bij te mesten met rozenmest. Iedere winter kunt u opnieuw wat organische mest licht inwerken rondom de struiken. Op deze manier groeien uw rozen optimaal en kunt u maximaal genieten van de prachtige bloemen.

Tip 6 : Waarom snijbloemen kopen bij de bloemenwinkel?

Als we een boeketje bloemen willen, dan weten we onze weg te vinden naar de bloemenwinkel in de buurt. In tegenstelling tot het tuincentrum, waar de attentie eerder bij vaste planten ligt, wordt bij de bloemenwinkel de attentie gelegd op het aanbieden van snijbloemen, bloemstukjes en boeketten. Bloemenwinkels bieden dan ook een brede waaier aan soorten bloemen waarbij ze op maat een bepaald bloemenboeket samenstellen opdat je een uniek bloemstukje kan presenteren.

Bij het samenstellen van het boeket wordt in eerste instantie naar de soort bloem en de kleuren van de bloemen gekeken en welke combinaties een goed gecombineerd kleurenpalet creëren. Doch wordt naast de kleuren tevens naar de lengte van de stengel gekeken opdat het bloemenboeket in grootte een extra attentiewaarde of volume kan genereren. Ook de geuren van de bloemen kunnen bepalend zijn of ze al dan niet in het boeket samen horen. Het samenstellen van de een mooi boeket is dan ook meer dan gewoon wat bloemen tezamen plaatsen.

Het moet allemaal passen en aan elkaar aansluiten waarbij het aan te bevelen is één bepaalde bloemensoort of kleur als prioriteit te nemen waarbij de overige bloemen of decorerende groenbladeren als decoratie van het geheel worden gebruikt. Wees gerust, de bloemist adviseert u uiteraard graag wat leuk te combineren is en wat beter te vermijden is wat voor de mannen onder ons zeker meegenomen is.

Bloemenwinkel meer dan enkel bloemen
Naast een boeket op maat stelt de bloemenwinkel of bloemist vaak ook zelf gemaakte en samengestelde boeketten en bloemstukjes samen al dan niet gecombineerd met attributen zoals kleine beeldjes of vazen waardoor je een all-in-one bloemstukje kan presenteren.

Kortom, de bloemenwinkel of bloemist is niet alleen een winkel met bloemen maar biedt u raad en daad opdat u een uniek interieur stukje of een heerlijke ruiker kan presenteren. Wilt u graag zelf boeketjes samenstellen en creatief zijn met bloemen, dan zou bloemschikken misschien wel een leuke hobby voor u kunnen zijn.

Tip 5 : Hoe hangende tulpen vermijden?

Om te voorkomen dat tulpen gaan hangen kun je met een speld ongeveer één centimeter onder de bloemknop voorzichtig een gaatje dwars doorheen de stengel prikken. Je tulpen zullen dan langer hun stevigheid bewaren en niet zo gaan hangen. Doe ook niet te veel water in de vaas. Als de onderkant van de stengels het water net raken is het reeds voldoende. Zo geniet je langer van je tulpen.

Tip 4 : Hoe tulpen langer mooi houden als snijbloemen?

(een tip van) Bloemen binden
Zet tulpen (als de bloem al geopend is) niet op een warme plek, hierdoor zullen de bloemen eerder verwelken! Probeer eerder een plek naast het raam, met het huidige klimaat is deze plek een stuk koeler!

Tip 3 : Wat doet een groothandel in bloemen en planten?

bloemenveilingEen groothandel in bloemen en planten is een bedrijf dat als het ware opereert tussen de teler of kweker van de bloemen en planten en het uiteindelijke verkooppunt zijnde de bloemenwinkel of het tuincentrum. De groothandel koopt de bloemen en planten van de teler, die veelal via de bloemenveiling aangeboden worden, verpakt de bloemen en planten en transporteert ze via speciaal bloementransport naar het verkooppunt.

De groothandel is dus een gespecialiseerde handelsonderneming die continu bloemen en planten verhandelt. Lijkt makkelijk doch is alleszins geen akkefietje.

Tip 2 : Snijbloemen kunnen hun kwaliteit fors verliezen tijdens het logistiek proces

Bloemen en planten zijn zéér gevoelige producten waarbij ze bij blootstelling aan bijvoorbeeld extreme temperaturen of onaangename condities aanzienlijk in kwaliteit verliezen. Zeker bij snijbloemen is de juiste conditie zéér voornaam wat betekent dat de groothandel de opslag en het transport van de bloemen goed en doordacht dient te organiseren.

Speciaal koeltransport en een gekoelde opslag via koelcellen zijn een absolute vereiste aangezien snijbloemen op een gekoelde temperatuur van ca +6°C bewaard en getransporteerd dienen te worden.

Internationaal transport van bloemen
Deze oefening wordt daarenboven extra verzwaard als de bloemen en planten niet alleen via wegtransport maar tevens via andere transportkanalen zoals luchtvracht bijvoorbeeld verzonden worden zoals bij import en export van bloemen en planten. Dan is het de kunst om de bloemen en planten goed te verpakken opdat ze nog in goede conditie op de plaats van bestemming arriveren.

Tevens is de tijd een belangrijke factor. Zijn de bloemen eenmaal van de wortel afgesneden, dan hebben ze water nodig en start als het ware de verwelking waardoor een enorme tijdsdruk komt te staan op het aanleveren van de bloemen.

Kortom, de groothandel van bloemen en planten is een unieke specialisatie die speciale technieken en condities vereist wil de kwaliteit van de bloemen en planten gegarandeerd zijn en willen we thuis lang kunnen genieten van een mooie bos bloemen.

Tip 1 : Tip voor het snijden van snijbloemen

(een tip van) Bloemidee 2907
Snij uw bloemen perfect, snel en gemakkelijk af en houd uw bloemen langer vers met het gemak van een bloemsnijder!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Hoe potplanten lang mooi houden?
- Bloemen planten TIPS
Bloemschikken TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Hoe snijbloemen lang mooi houden met weetjes TIPS en advies