8 tips voor de beste jacuzzi hottub en spa in je tuin

U bent hier : Home > Tuin > Whirlpool jacuzzi

Jacuzzi whirlpool hot tub in uw tuin TIPS

TIPS en advies voor de beste jacuzzi hot tub en spa - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Prijs jacuzzi en spa's bij bol.com
(Advertentie)

Tip 8 : Jacuzzi kopen? Kijk ook naar het stroomverbruik

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) opblaasbarejacuzzi.com
Niet alleen bij de aanschaf van een Jacuzzi is de prijs belangrijk. Ook het stroomverbruik is belangrijk. Het is belangrijk dat u dit ook meeweegt bij uw overwegingen. In de praktijk zien we nogal eens dat erg goed gekeken wordt naar de aanschafprijs, maar dat onderhoudskosten niet meegewogen worden.

Inefficiënte Jacuzzi's zijn vaak goedkoop maar kunnen een stroomverbruik tot wel 3000 Watt hebben. Overweeg dan de aanschaf van een iets duurder model. U verdient dit onmiddellijk terug door een energiezuiniger gebruik!

Tip 7 : Tips voor uw spa en jacuzzi in de winter

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) royalty-wellness.be
Nu de temperaturen weer onder het vriespunt dalen zijn er een paar dingen waar u rekening mee kunt houden. Wij raden u aan om uw spa in de winter periodes gevuld en in werking te laten staan. Dit voorkomt dat het water in de leidingen en in de pompen niet kan bevriezen. Tevens is het een luxe om tijdens deze koude dagen heerlijk op te warmen in uw spa.

Heeft u een spa met mindere isolatie? Tegenwoordig zijn er winterbeschermhoezen op de markt. Deze hoes wordt volledig over uw spa heen bevestigd, zodat dat er geen koude wind meer uw spa binnen kan dringen. In deze hoezen zit ook extra isolatie zodat de warmte niet uit u spa kan. Mocht u nog een spa gaan aanschaffen let er dan op dat deze zeer goed geïsoleerd is, dit scheelt enorm aan verbruikskosten in de winter.

Enkele dingen die nog belangrijk zijn heel het jaar door is het bijhouden van de ph waarde van het water, is deze te laag kan het water bijvoorbeeld de materialen van uw spa aantasten. Ook kan een te lage ph waarde irritaties veroorzaken aan uw huid en uw ogen.

Let er ook goed op dat u uw cover goed behandeld met een product zodat er geen vuil op kan hechten en het niet kan aangetast worden door de stralen van de zon.

Tip 6 : Tips voor een spa zonder chloor?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) sunspabenelux.be
U kunt het water in u spa ook heel goed onderhouden zonder chloor. Er zijn tegenwoordig producten in de handel welke werken met goede bacteriën die alles wat niet in water thuishoort inkapselt en afvoert. Hierdoor krijgt u heerlijk zacht en helder water in uw spa zonder evt de vervelende eigenschappen van chloor zoals irritaties aan huid of ogen, chloor geur ed.

Ook hoeft uw water niet om de 3 maanden te worden ververst. Dit kan bv oa met spabalancer.  Wel is het belangrijk om de filters zeer goed te reinigen en bij zeer veel vervuiling de spa wat langer te laten filteren. De behandeling is wel wat duurder in aanschaf maar is wel makkelijker.

Elke week een bepaalde hoeveelheid van het product toevoegen en de filters zuiver houden is alles wat u moet doen om uw water te krijgen als ,,bronwater,, Wel een minpuntje : heerlijke aroma's werken zeer kort doordat het direct word afgevoerd.

Tip 5 : Is een goedkope jacuzzi echt goedkoop?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Aquaspaservice
Een goedkope spa, jacuzzi of whirlpool kan op termijn een hele dure spa worden. Goedkoop is duurkoop en zeker voor een product als een spa gaat dit spreekwoord zeker op. Vanzelfsprekend is er genoeg aanbod in de goedkopere klasse van de betere merken. Fabrikanten spelen hier uiteraard op in en bieden modellen die misschien wat minder luxe zijn qua uitvoering of opties.

Maar evengoed zijn deze spa baden van top kwaliteit en gefabriceerd volgens de normen die wij hier in West-Europa gewend zijn. Een spa daar in tegen die in China gefabriceerd is, mag dan wel een goedkope spa zijn in aankoop. Maar kan zich slechts zelden aan dezelfde kwaliteit meten als de USA, Canadese en Europese fabrikanten.

Vaak zijn de sturing, verwarming, pompen en isolatie van een zeer slechte kwaliteit. Om nog niet te spreken van de slechte besturingssoftware die zorgt voor een veel te complexe bediening.

Ook de vele lekkages klinken ons niet onbekend. En naar de vele klachten te beoordelen betreffende het verbruik van Chinese spa baden kunnen we rustig stellen, dat dergelijke baden enorme stroom verbruikers zijn. Bedragen van 3/4 euro stroomverbruik per dag zijn niet ongewoon.

Een goede spa verbruikt +- 1 euro aan stroom per dag. Deze stelling geld niet voor alle Chinese spa fabrikanten. Maar helaas wel voor heel veel. Wees dus voorzichtig met een goedkope spa.

Tip 4 : Al eens gedacht aan een opblaasbaar bubbelbad?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) opblaasbare-bubbelbaden.nl
Kosten beperken om opblaasbaar bubbelbad of jacuzzi warm te houden. U kunt uw opblaasbaar bubbelbad niet telkens uitzetten als u het niet gebruikt. Als u uw bubbelbad geheel uitgeschakeld wordt er namelijk niet meer gefilterd en zal het water afkoelen. Schaf dus bij aanschaf ook een opblaasbare zwembadbedekking aan. Zolang u deze gebruikt is het mogelijk om de pomp draaiende te houden voor enkele euro's per week!

Tip 3 : Chloorshock behandeling van uw jacuzzi Spa

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) relaxbubbles
Chloor is nog steeds het middel bij uitstek om het water in uw spa of zwembad helder te houden. De actieve chloor heeft een ontsmettende en oxiderende werking. Het verhinder enerzijds dat micro-organismen blijven leven en anderzijds dat vuil afgebroken wordt. Door wekelijks (afhankelijk van het gebruik van uw spa) een chloorshock uit te voeren, zorgt je ervoor dat het water helder en veilig blijft.

De chloorshock houdt in dat het niveau van actieve chloor tijdelijk tot een niveau van 5 tot 10 mg/l gebracht wordt. Deze behandeling vindt bij voorkeur 's avonds plaats na intensief gebruik. De dag nadien is de spa terug klaar voor gebruik.

Meting en correctie van de pH zijn ook noodzakelijk (pH waarde tussen 7,2 en 7,6 zijn ideaal. De pH kan best gemeten worden met een elektronische pH meter (rond de 100). Ook de actieve chloor kan tegenwoordig eenvoudig door de gebruiker elektronisch gemeten worden (fotometer). Teststrips kunnen ook gebruikt worden maar zijn meestal minder betrouwbaar

Tip 2 : Tips voor jacuzzi filter onderhoud

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) jacuzzi heaven
De filter is één van de belangrijkste onderdelen van uw spa, deze word spijtig genoeg nogal vaak verwaarloosd. De meeste foutmeldingen op het scherm van uw spa zijn te wijten aan een vuile filter. Een spa filter zou elke week moeten proper gemaakt worden. Dit gaat het best met een tuinslang die u op een hoek van 45 houd ten opzichte van de filter.

Draai de filter ook rond wanneer u sproeit en werk van boven naar beneden. Zorg ook dat u goed tussen de plooien reinigt, anders zullen uw filters snel versleten zijn. Gebruik geen hogedrukreiniger, dit kan uw filter beschadigen.

Het beste is om een extra filter in reserve te hebben zodat u de filter die u net gekuist hebt kan laten drogen. Tenminste eens in de 3-4 maanden moet u uw filter in een speciale filter oplossing laten weken, en dit voor 24u.

Wanneer is uw filter versleten?
- Als die niet meer wit word na het wassen
- Als er een ophoping van vuil tussen de plooien zit die niet meer weggaat
- Als de filter begint te pluizen, er komen dan haartjes tussen de plooien los

Tip 1 : Jacuzzi en whirlpool, enkele praktische tips

jacuzziWat is een jacuzzi? Een jacuzzi of whirlpool is een bad van ca twee bij twee meter en één meter hoog waarbij water via jetstromen in het bad worden gestuurd. Deze watersturing heeft een masserende werking op het lichaam. Door het water tevens op een hogere temperatuur te brengen heeft dit een ontspannende uitwerking op zowel lichaam als geest.

Het hoofddoel van een jacuzzi ligt dan ook bij ontspannen en relaxeren ofschoon de jacuzzi tevens een helende werking kan hebben op spieren en gewrichten.

Een jacuzzi kan zowel in de zomer als winter gebruikt worden en vindt zijn plaats voornamelijk in de tuin. De jacuzzi wordt veelal geproduceerd uit polyester of kunststof waarbij alle attributen zoals verwarming, waterpomp, filters en zo meer in de jacuzzi geïntegreerd zijn. Er zijn zelf jacuzzi's op de markt waar een TV geïntegreerd zit.

Denk u eraan een jacuzzi aan te kopen dan heeft u tevens een keuze uit meerdere modellen en groottes gaande van twee tot zes of zelf acht personen. Tevens kan u hierbij kiezen uit zitplaatsen, ligplaatsen of een combinatie van beiden. Daarnaast zijn er veel verschillen in de jetstromen van de jacuzzi die u volgens richting, krachtbundeling en zo meer kan sturen.

Kortom er zijn vele soorten en modellen wat de keuze zeker niet eenvoudig maakt. Heeft u eenmaal een jacuzzi gekozen en gaat u lekker genieten. Kortom denkt u eraan een jacuzzi aan te kopen, laat u dan goed informeren bij de leverancier over zowel de plaatsing als het gebruik van de jacuzzi.

Ludo claes TIPSEnkele praktische tips

1) Plaats een jacuzzi steeds op een stevige vlakke dragende ondergrond
2) Verwarm het water nooit hoger dan max 40°C (gevaar voor hitte aanvallen)
3) Meet de temperatuur van het water met een thermometer (thermostaat kan afwijken)
4) Controleer bij regelmaat de kwaliteit van het water op PH en chloor waarde
5) Houd het water van de jacuzzi steeds op temperatuur (opwarmen kan lang duren)
6) Goed of extra isoleren van de jacuzzi kan energie besparen
7 Let bij de aankoop van een jacuzzi op keuringen CE, TUV en zo meer
8) Plaats een opstapje bij de jacuzzi om in- en uitstappen vereenvoudigen
9) Leg een antislip matje in de jacuzzi waar u in en uitstapt om slippertjes te vermijden
10) Kan u geen aankoopkeuze maken, ga eens op bezoek bij een privé sauna en test
11) Gaat u de jacuzzi omkasten, houd openingen voor herstellingen en onderhoud
12) Leg de jacuzzi steeds dicht bij niet-gebruik. Vuil kan de filters of jests overbelasten
13) Neem een douche voor u in de jacuzzi gaat, dit voorkomt huidschilfers in het water
14) Wees voorzichtig met alcohol. Uw lichaam heeft een hogere temperatuur

Prijs jacuzzi en spa's bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- TOP 50 populair tuinmateriaal
Vind de optimale ontspanning bij jou thuis met een hottub of sauna
Privé sauna en kuuroord
Zwembad
Vijvers en zwemvijvers
Tuinmeubelen

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Humor TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Advertentie