U bent hier : / Home / Hoe een mooie tuin maken – Leuke tuinaanleg TIPS en advies

 

Hoe een mooie tuin maken – Leuke tuinaanleg TIPS en advies

tuinaanleg tuinonderhoud tuinwerken voor een mooie tuin TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over tuinaanleg en tuininrichting met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke tuinaanleg kopen
- bol.com / tuinaanleg
- Amazon / tuinaanleg

FILMTIP: Hoe een tuin aanleggen - Tuinmanieren

NIEUW - Tip 8 : Tip voor graafwerken in de tuin

(een tip van) Grondwerken Vanlommel - Herselt België
Beste klant, we kennen het probleem allemaal. Een klant belt voor een graafmachine voor in de tuin te werken. De graafmachine wordt geleverd maar geraakt niet in tuin. Het probleem? Het tuinhek of oprit niet breed genoeg, enz

TIP : Als u een graafmachine bestelt, geef dan steeds de breedte van je oprit of tuinpoort door opdat men de juiste machine kan aanleveren.

Tip 7 : Eerst goed informeren, dan pas tuin aanleggen

(een tip van) Parken tuinen
Zeker bij tuinaanleg is een goede voorbereiding het halve werk. Begin daarom met een goed doordacht tuinplan. Wat zijn je wensen en hoe is de bodemgesteldheid? Hoe laat komt de zon op? Houd hier vooral rekening mee.

Tip 6 : Tips voor het ontmossen van je terras

(een tip van) Tuinwerken Muziek
In de herfst krijg je groene algen op je terras, klinkers en oprit en met een gewone borstel krijg je het niet weg. Met de hogedrukspuit krijg je je klinkers wel proper, maar enkele weken erna zal deze groene aanslag weer verschijnen. Daarom deze tip, gebruik M.O.S.A. (let op de puntjes). M.O.S.A. ontmosser is niet duur in aanschaf en sterk geconcentreerd.

Tip 5 : Hoe tintelende vingers voorkomen bij het bladblazen ?

(een tip van) Bladblazer
Krijgt u wel eens tintelende vingers tijdens het bladblazen? Dit verschijnsel, met symptomen als tintelen, een brandend gevoel, verlies van kleur en verstijving van de vingers, wordt het Raynaud-fenomeen genoemd. Om dit fenomeen te voorkomen raden we u aan om tijdens het werken met de bladblazer uw lichaam warm te houden en dikke handschoenen te dragen om de trillingen op te vangen.

Dat is get Raynaud fenomeen. Gebruik de bladblazer niet langdurig, maar neem regelmatig pauze. Verder is het van belang dat u de bladblazer goed vasthoudt zonder daarbij teveel kracht te gebruiken. Dit alles zou het Raynaud-fenomeen moeten voorkomen.

TIP 4 : Tuinaanleg, een goede voorbereiding voor succes

tuinaanlegGaat u een nieuwe tuin aanleggen of heeft u al een tuin die u gaat heraanleggen dan heeft u wellicht al enige beeldvormingen in uw hoofd over hoe uw ideale tuin vorm zal krijgen. De kunst bestaat er dan ook in de tuin zodanig aan te leggen opdat de uiteindelijke realisatie beantwoord aan hetgeen u oorspronkelijk in geachte had.

Om dit te bewerkstelligen is een goede voorbereiding bepalend voor uw succes. Een nieuwe tuin aanleggen lijkt op zich makkelijk, het zijn tenslotte toch maar wat plantjes planten zou je denken, maar vergt meer dan enkel dat.

Hoe en waar als sleutels voor een efficiënte tuinaanleg

Bij het aanleggen van een tuin zijn er tal van vragen die beantwoord moeten worden wil men effectief de spade in de hand nemen en aan de slag gaan. Een eerste vraag is hoe de tuin vorm zal krijgen ofwel waar krijgt alles een eigen plaats in de tuin.

  • Waar zal bijvoorbeeld het terras gelegen zijn?
  • Waar komen de wandelpaden te liggen en welke soort bestrating of klinkers ga je ervoor gebruiken?
  • Waar opteer je voor meerjarige planten en waar voor eenjarige planten?
  • Hoe zit het met beregenen en sproeien? Ga je dit manueel doen of denk je misschien aan een beregeningsinstallatie of sproei installatie opdat je niet elke dag met een gieter in je tuin aan de slag bent.
  • Hoe wil je accenten leggen in je tuin?
  • Wil je ook ‘savonds genieten van de tuin waardoor een tuinverlichting zich opdringt?
  • En zo meer

Kortom, vooraleer je met de spade in de tuin aan de slag gaat, is een goede voorbereiding bepalend voor het succes en uiteindelijke resultaat van de nieuwe tuin. Al deze punten bepalen namelijk hoe u best tewerk kan gaan om de nieuwe tuin aan te leggen.

Begin bij tuinaanleg zeker bij het begin, wat komt in de grond?

Gaat u effectief een beregeningsinstallatie of tuinverlichting plaatsen, dan behoort dit tot de ruwwerken van de tuin en is het voornaam dat al de locaties van de lichtpunten en beregening gekend zijn. Dit betekent dan weer dat de locatie van alle tuindelen zoals terrassen en wandelpaden bijvoorbeeld die u wenst te verlichten moeten geweten zijn en dat tevens de locatie van de borders en plantenbakken of plantenlocaties goed gekend dienen te zijn.

Bij het ruwwerk van de tuinaanleg dienen namelijk vooraf de benodigde waterleidingen van de beregening en de elektriciteitsdraden van de tuinverlichting gelegd worden. Het zou jammer zijn dat bij de plaatsing van de tuindelen blijkt dat de verlichtingspunten of beregening beter elders in de tuin gelegen zouden zijn wat dan weer tot de nodige verplaatsing kan leiden.

Kortom, een goede voorbereiding is een aanrader wilt u aan de slag gaan om een nieuwe tuin aan te leggen. Ga daarom eerst even aan de tekentafel zitten en teken uw tuin uit volgens het beeld dat u van uw tuin in gedachte heeft. Uiteraard kan u hiervoor ook terecht bij een tuinarchitect om dit plan voor u uit te tekenen waarbij u tevens kan profiteren van de ervaring en plantenkennis van de tuinarchitect.

Pas als u goed en duidelijk weet wat waar precies komt te liggen, welke accenten u wilt leggen in uw tuin, welke soort planten u gaat gebruiken, en zo meer kan u aan de slag.

Tuinaanleg zelf doen of toch maar uitbesteden?

De volgende vraag is dan ook of u zich zelf waagt aan de werken of u niet beter een gespecialiseerde firma in tuinaanleg inschakelt die al het zware werk voor u overneemt. Tevens biedt een gespecialiseerde tuinaanleg u het voordeel dat zij over zwaar en gespecialiseerd materiaal beschikken.

Daarnaast kan u handig gebruik maken van hun expertise inzake aanleggen van borders en wandelpaden, wijze van beplanting volgens de specifieke plantensoorten, bemesting en verzorging en zo meer. Hun expertise garandeert tenslotte uw plantengroei waardoor je ook lang na de effectieve tuinaanleg kan genieten van je nieuwe mooie tuin.

Tip 3 : Hoe een buxushaag snoeien ?

(een tip van) Tuinwerken Muziek - Riemst België
Voor het snoeien van een buxushaag word gebruik gemaakt van verschillende tuingereedschappen, oa. een buxusschaar, een heggenschaar. voor vormsnoei gebruiken we een snoeischaar of een gewone keukenschaar. Voordat u uw buxus gaat snoeien is het zeer belangrijk is dat het gebruikte snoeigereedschap geslepen en voldoende scherp is, bot snoei- gereedschap veroorzaakt schade aan blaadjes en takjes dewelke voorkomen kunnen worden.

Ook het nat maken voor het snoeien van de buxus zorgt voor beperkte beschadiging en een vochtige buxusplant laat zich makkelijker snoeien. Een buxus haag met een redelijke lengte kan u beter met een elektrische heggenschaar snoeien maar zoals eerder gezegd zorg ervoor dat deze degelijk geslepen zijn.

Het eindresultaat is een mooi strak geschoren haag. Bepaal vooraf de hoogte, klop paaltjes aan beide kanten van de buxus haag en span een draad. Knip de struik juist boven die draad netjes af met een haagschaar.

Tip 2 : Wat te doen met sneeuw in uw tuin?

(een tip van) Tim Kok
Wonder witte wereld? Sneeuw in de tuin laten liggen, het is een ideale isolatie voor de planten. Bestrooi bij gladheid tuinpaden met breker zand in plaats van zout. Bij hevige sneeuwval coniferen sneeuwvrij maken. De sneeuwlast kan de takken doen breken.

Tip 1 : Gebruik boomschors tegen onkruid

(een tip van) Vandersteegen
Het gebruik van boomschors gaat de groei van onkruid tegen en voorkomt uitdroging van de grond.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Tuinplan en tuinarchitect
Tuinbeelden en tuindecoratie
Tuinhekken en poorten
Tuinserres
Bloemen en planten in tuincentrum
Gazon en grasmatten
Tuinmeubelen
Tuinverlichting
Tuinhuisjes
Vijvers en zwemvijvers

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties