WERK kantoor en magazijn – Leuke tips en weetjes

U bent hier : Home > Kantoor > Weetjes

Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoekenIn deze categorie of rubriek vind je allerhande leuke TIPS en weetjes over werk en ergonomie, solliciteren, kantoor en magazijn, transport en vervoer, en meer. Alvast veel leesplezier.


1. Kantoor en werk TIPS

Leuk weetje
Wist je dat je volgens een studie best geen oranje kledingstuk draagt bij een sollicitatie? Oranje wordt gezien als de meest onprofessionele kleur.

Leuk weetje
Wist je dat de meeste klachten van hoofdpijn op kantoor het gevolg zijn van onvoldoende verse lucht?

Leuk weetje
Wist je dat in Duitsland werkgevers hun vrouwelijke werknemers mogen verplichten om een BH (beha) te dragen.

Leuk weetje
Wist je dat groen zoals bij bloemen en planten de productiviteit en creativiteit op het werk fors opdrijft.

Leuk weetje
Wist je dat open kantoren ofwel landschapskantoren het meest onrendabel en meest stresserend zijn voor kantoorpersoneel.


2. Magazijn en transport TIPS

Leuk weetje
Wist je dat onderzoek door wetenschappers heeft aangetoond dat als mensen maar 25 uur per week zouden moeten werken, ze dit makkelijk hun hele leven kunnen volhouden en hun gezondheid aanzienlijk verbetert.

Leuk weetje
Wist je dat het ideale team tussen 4 en 9 personen telt? Dergelijke teams hebben een vlotte communicatie, zijn zeer flexibel en kunnen snelle beslissingen nemen. In grotere teams is de communicatie vaak lastiger en is sturing eveneens log en stroef.

Leuk weetje
Wist je dat onderzoek heeft aangetoond dat 71 procent van de werknemers meer gemotiveerd zou zijn als de baas wat vaker "dank U" zou zeggen?

Leuk weetje
Wist je dat dinsdag de meest productieve dag in de week is? Dat water drinken op het werk je productiviteit met 14% verhoogt? Dat voldoende slaap (ca 8 uur) je productiviteit met 20% verhoogt? En dat goed lachen één van de grootste werkmotivators is?

3. Machines TIPS

Leuk weetje
Wist je dat het originele 1kg gewichtje, een ijzer blokje, sinds 1889 bewaard wordt in een glazen urne te Parijs en de ijkmaat is voor alle weegschalen.

Leuk weetje
Wist je dat de toetsen op een toetsenbord (AZERTY of QUERTY) vroeger gewoon alfabetisch (ABCD) stonden? De eerste typemachines blokkeerden thans volgens ABCD omdat men te snel kon typen. Daarom werden de toetsen bij nieuwe typemachines gewoon willekeurig gezet.


Leuk sollicitatie filmpje


Ga je solliciteren voor een job? Dit doe je best nooit tijdens een sollicitatiegesprek.


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina