Kantoormeubelen en kantoorinrichting – gratis TIPS en informatie uit België en Nederland

U bent hier : Home > Kantoor > Kantoormeubelen

Op deze pagina vindt u praktische TIPS en informatie over kantoormeubelen en kantoorinrichting, u aangeboden door de vakman en vakvrouw uit uw buurt vanuit België en Nederland.

kantoormeubelen en kantoorinrichting TIPS

TIPS van de Vakman en Vakvrouw (Artikelen)

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact


Richt uw kantoor in volgens design en ergonomie (een tip van) Officety

Zorg voor een stijlvolle, maar zeker ook praktische kantoorinrichting. Een kantoorinrichting draagt bij aan het welzijn van de medewerkers. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede balans tussen design en ergonomie. Een stijlvolle inrichting die naar werkzaamheden is ingericht zorgt voor tevreden medewerkers. Het is belangrijk om voldoende aandacht te geven aan de instelmogelijkheden van de kantoormeubelen zodat deze per gebruiker naar wens zijn in te stellen. Aspecten die zeker in verstelbaar dienen te zijn, zijn een bureaustoel en een bureau.

De ideale kantoormeubelen voor ordners en hangmappen (een tip van) Inofec kantoormeubelen

Als je weet dat je vooral gebruik maakt van ordners of hangmappen, dan bestaat de kunst erin de geschikte archiefkast of kantoormeubelen te vinden. Bijvoorbeeld als u veelal gebruik maakt van ordners, dan zijn de draaideurkasten geschikt. Als u meer hangmappen gebruikt dan kiest u voor de hangmappenkasten of roldeurkasten.

Tip voor scheidingswanden bij kantoorinrichting (een tip van) Rollerwall

Een scheidingswand kan uitstekend ingezet worden als roomdivider. Op deze manier kunt u een extra werkplek creëren, een knusse hoek maken of privacy scheppen in openbare gelegenheden. Omdat een roomdivider gemakkelijk verplaatsbaar is, zijn de mogelijkheden eindeloos.

De juiste ergonomische werkhouding (een tip van) Inside Solutions

Bij het vinden van de juiste ergonomische werkhouding; stel eerst de stoel in, zithoogte, zitdiepte en armleggers. Hierna stelt u de hoogte van het bureau in op de hoogte van de armleggers.

Kies voor gevormde deuren bij lockers (een tip van) Lockershop

Te vaak zien we nog dat op scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen lockers staan, of worden aangeschaft, met vlakke enkel- of dubbelwandige deuren. Het grote probleem hierbij is de gevoeligheid voor schade en molest. Een deuk is er, ook zonder gereedschap, zo ingeslagen en de gevolgen zijn vaak voor de instelling aangezien de dader meestal niet te achterhalen is. Het alternatief dat langere tijd beschikbaar is, en niet alleen bij Lockershop, is een voorgevormde bolle deur. Bolle vormen zijn vele malen steviger dan vlakke en de kans op deuken neemt met 90% af. Hierdoor wordt de levensduur van uw lockers aanzienlijk verlengd zonder dat er over het algemeen een hogere aanschafprijs tegenover staat. Bolle lockerdeuren worden door meerdere leveranciers in mooie en minder mooi vormgegeven uitvoering geleverd. Laat u dus goed voorlichten, bij voorkeur door meerdere leveranciers, voordat u tot aanschaf overgaat.


Algemene informatie

kantoormeubelen TIPS kantoormeubilairKantoormeubelen zijn allerhande meubelen die speciaal ontworpen en geproduceerd worden voor gebruik op kantoren in zowel een bedrijf als thuis. De meest gekende kantoormeubelen zijn het bureau en de kantoorstoel. Samen vormen ze het kantoormeubel waaraan, meestal al zittend, gewerkt kan worden.

Bij het ontwerp van het ideaal kantoormeubel is ergonomie een zeer belangrijk factor. Zoals eerder al aangegeven wordt aan het bureau al zittend gewerkt en dit voor lange tijd. De houding die hierbij ingenomen wordt is dan ook zeer voornaam teneinde geen of kwaaltjes of lange termijn kwetsuren op te lopen. Het zoeken van het ideale bureau en de daarbij horende kantoorstoel is dan ook een hele uitdaging.

Naast de kantoormeubelen dient tevens rekening gehouden te worden met de algemene kantoorinrichting. De kantoorinrichting, hoe en waar bureaus opgesteld staan, heeft namelijk impact op de werksfeer en efficiëntie van het kantoor.

ZIE OOK:
> Kantoorstoelen
> Ergonomische meubelen
> Kantoorartikelen
> Meubelen en meubelwinkels
> Zitmeubelen en sofa's
> Meubelmakers
> Kindermeubelen
> TuinmeubelenMeer informatie bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten