Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Kantoorstoelen en bureaustoelen met leuke weetjes TIPS en advies

kantoorstoel bureaustoel TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over kantoorstoelen.


♥ Leuke kantoorstoelen kopen
- bol.com / kantoorstoelen
- Amazon / kantoorstoelen


FILMTIP
Hoe je kantoorstoel goed instellen - Cumela

NIEUW - Tip 7 : Waarom kiezen voor een ergonomische kantoorstoel?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: OSBY Kantoormeubelen - Zundert Nederland - OSBY Kantoormeubelen

Ziekteverzuim op de werkvloer komt vaak voor en is erg kostbaar voor het bedrijfsleven. Veel bedrijven hebben echter geen idee hoe ze de kans op ziekteverzuim te reduceren.

In dit artikel bespreken wij de relatie tussen een bureaustoel op de werkvloer en de mogelijkheid om ziekteverzuim te voorkomen.

A. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt uw zithouding

Bij het ontwerpen en vervaardigen van een ergonomische kantoorstoel is er veel aandacht besteed aan de ondersteuning van het lichaam tijdens het zittend werken waardoor een ergonomische zithouding kan worden bereikt.

Een ergonomische kantoorstoel is bedoeld om bewegingen van de gebruiker op een juiste manier te ondersteunen waardoor het lichaam minder wordt belast. Een goede bureaustoel op de werkvloer is daarom van essentieel belang.

Een ergonomische kantoorstoel heeft veel instelmogelijkheden waardoor deze volledig aan het lichaam kan worden gepast. Denk hierbij aan de juiste zithoogte, zithoek, zitdiepte, de hoogte van de armleggers en de lendenondersteuning.

Een ergonomische bureaustoel met een goede ergonomie zorgt ervoor dat het lichaam bewegingsvrijheid heeft waardoor de bloedcirculatie in de benen wordt gestimuleerd. Een ergonomische zithouding voorkomt namelijk het verslappen van de spieren en hierdoor ervaart de gebruiker een lange werkdag veel ontspannender.

Maak gebruik van de schommelstand

Om een ergonomische kantoorstoel optimaal te gebruiken adviseren wij het inzetten van de schommelstand, hierdoor beweegt het onderlichaam waardoor de ergonomie wordt geoptimaliseerd. Een fitte werknemer is productiever en dat komt ten goede aan de productiviteit van een bedrijf als geheel.

Kortom: een ergonomische bureaustoel reduceert de kans op lichamelijke klachten doordat deze een goede zithouding stimuleert tijdens het zittend werken.

Vermijd gezwollen benen

De meest voorkomende gezondheidsklacht is dat de benen na een lange werkdag opzwellen. De gezwollen benen zijn gevolg van langdurig zitten waarbij het lichaam een vaste zithouding aanneemt.

Lang stilzitten slecht voor rug, nek en schouders

Meerdere uren op een stoel zitten, gecombineerd met een slechte zithouding kan daarnaast ook leiden tot gezondheidsklachten in de rug en schouders. Een goede bureaustoel zorgt ervoor dat een medewerker probleemloos uren achter elkaar achter het bureau kan zitten zonder rug- of nekklachten. Dit leidt tot minder ziekteverzuim en dus een hogere arbeidsproductiviteit.

B. Een ergonomische kantoorstoel verdient zich dubbel en dik terug

Het nadeel van een ergonomische kantoorstoel is de aanschafprijs, deze is een stuk hoger dan een normale bureaustoel uit bijvoorbeeld een bouwmarkt of een woonwinkel. Maar het aanschaffen van een ergonomische bureaustoel is letterlijk een investering in gezondheid en productiviteit. Een verloren werkdag als gevolg van ziekteverzuim is namelijk erg risicovol en kan leiden tot een grote kostenpost.

Het is daarom belangrijk om de kans hiervan zoveel mogelijk te beperken en mogelijk te reduceren. Om een  ergonomische werkplek te creëren kan een ergonomische kantoorstoel het beste worden gecombineerd met een verstelbaar bureau en een voetensteun.

C. Een ergonomische bureaustoel kopen van top kwaliteit

De ergonomische bureaustoelen moeten aan strenge eisen voldoen. Het is daarom belangrijk dat de stoelen zijn getest volgens de Europese norman NRR 1813 en/of EN 1335.

Bij een ergonomische werkplek hoort een ergonomische bureaustoel. Er zijn diverse soorten en maten ergonomische bureaustoelen leverbaar. Het ergonomisch zitten is essentieel want tegenwoordig werken veel mensen zittend voor een groot deel van de dag, vaak achter een computer.

Tip 6 : Hoe rug en RSI klachten vermijden door een ergonomische kantoorstoel?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Ergonomio - www.ergonomio.com

RSI-klachten zijn een verzamelnaam voor diverse lichamelijke klachten t.h.v. nek, schouders, armen, polsen en handen als gevolg van een chronische overbelasting.

Hoe kan u RSI klachten voorkomen?

Ergonomisch ingerichte werkplek. Goede werkhouding (geen gebogen nek, opgetrokken schouders, extreme polsstanden,); Bewegen (bv. Naar centrale printer, verder geplaatste archiefkast, koffiezetapparaat,); Elk uur, 5 tot 10 minuten andere werkzaamheden. Om een goede werkhouding te realiseren en RSI klachten te vermijden kan een goede ergonomische bureaustoel je al een heel eind op weg helpen!

De bureaustoel moet zodanig ontworpen zijn dat hij voldoet aan volgende voorwaarden:

A. Dynamisch zitten op een bureaustoel

Statisch in éénzelfde positie zitten zorgt voor constante rek op ligamenten en druk op tussenwervelschijven. Daarom moet de stoel voorzien zijn van een balancerende zitting. Dit betekent dat het zitvlak/rugleuning van de stoel voorwaarts en achterwaarts moet kunnen meekantelen met de gebruiker.

B. Open heuphoek bij het zitten

Door een balancerende zitting van de stoel, neemt men tijdens de actieve zithouding automatisch een correcte fysiologische zithouding aan met een open heuphoek (>90). Door een houding van 135 in de heupen blijft de natuurlijke holle kromming in de lage rug bewaard.

Tip 5 : Voorkom rugpijn met lendensteun in kantoorstoel

(een tip van) Officety
Last van uw onderrug? Kies voor een bureaustoel met een lendensteun. Een veelgehoorde klacht bij mensen die zittend werk doen is pijn in de onderrug. In veel gevallen kan dit eenvoudig worden opgelost door een bureaustoel aan te schaffen met een lendensteun. Een lendensteun is een bolling aan de onderkant van de rugleuning die de onderrug steun geeft.

Tip 4 : Kies voor zachte wielen bij kantoorstoelen

(een tip van) KickOffice
Wanneer uw kantoorvloer een harde ondergrond heeft dan kunnen de wieltjes van uw bureaustoel beschadigingen veroorzaken. Voorkom daarom beschadigingen aan uw vloer en bureaustoelen door gebruik te maken van zachte wieltjes.

Tip 3 : Zorg voor een ontspannende en ondersteunende houding

(een tip van) Bureaustoel.eu
Zorg bij een goede bureaustoel dat de armleggers goed verstelbaar zijn waardoor u de armen in een hoek van 90 graden naast u kunt plaatsen aan uw werkplek. De hoogte wordt bepaald door de armleggers op een dusdanige hoogte te plaatsen dat uw schouders niet omhoog worden gedrukt en niet afhangen.

Dus: een ontspannende en ondersteunende houding zonder dat de spieren op spanning staan. Nu de stoel zo ver mogelijk aanschuiven en het toetsenbord en muis dicht bij houden.

Tip 2 : Wat is de ideale kantoorstoel?

Kantoorstoelen zijn er in allerlei vormen, modellen en materialen. Maar wat is nu eigenlijk de ideale kantoorstoel en waaraan moet deze dan voldoen?

  • Een goede kantoorstoel volgt de natuurlijke kromming van je rug.
  • Een goede kantoorstoel is niet te smal en niet te breed.
  • Een goede kantoorstoel heeft een licht gewicht en kan je makkelijk verplaatsen
  • Een goede kantoorstoel heeft armsteunen opdat nek en schouderspieren ontspannen
  • Een goede kantoorstoel heeft een goede hoogte opdat de knieën ondersteunt zijn.

Blijf tevens niet te lang in eenzelfde houding zitten want dat doet de rug, schouders en nek geen deugt. Verander dus geregeld eens van houding op je stoel. Sta ook geregeld eens recht om wat te wandelen opdat je spieren terug geactiveerd worden. Een bakje koffie halen bijvoorbeeld is dan ook meer dan enkel even je werkattentie verzetten.

Tip 1 : Algemene informatie over kantoorstoelen

Kantoorstoel TIPS bureaustoelEen kantoorstoel of bureaustoel vinden we voornamelijk op kantoor. Kantoorstoelen en bureaustoelen zijn stoelen die specifiek ontworpen zijn voor gebruik op het werk en zijn er in vele soorten en samenstellingen gaande van een kruk tot stoel tot heuse zetel.

Dit maakt het kiezen van de ideale kantoorstoel vaak moeilijk waarbij meerdere aspecten moeten geanalyseerd worden. Men mag niet vergeten dat men vaak meerdere uren per dag in de kantoorstoel zit in een bepaalde starre houding. Dit leidt onherroepelijk naar onnatuurlijke houdingen die op termijn kunnen leiden naar kwel en kwaal.

Bij het zoeken naar de ideale kantoorstoel staat ergonomie en een juiste zithouding dan ook centraal. Vele stoelen uitproberen en voelen is dan ook een aangewezen methode om die ideale kantoorstoel te vinden. Doch ook de ideale en meest comfortabele kantoorstoel biedt geen garanties tot pijnlijke houdingen. Zorg er ten allen tijden voor dat je veel beweegt en vermijd langdurige vaste houdingen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
- Onderzoek - slechte zithouding oorzaak van nekpijn
- Ergonomische meubelen TIPS
Massagestoelen TIPS
Zitmeubelen en sofa TIPS
Massage en masseren TIPS
Meubelen en meubelwinkels TIPS
Kantoormeubelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie