Meubelen herstellen en meubelmakers met weetjes TIPS en advies

Meubelmaker meubelstoffeerder TIPS

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 4 : Creëer zelf eens een eigen meubel.

(een tip van) Nieuw Eken
Wanneer u zelf een meubel wilt maken is het verstandig deze volgorde aan te houden: Teken het meubel, zet de maten erin, maak een zaaglijst, zaag de panelen en maak de voorzieningen voor de verbindingen, zet het meubel provisorisch in elkaar, Pas wanneer alles goed past weer uit elkaar halen, de onderdelen schuren, kanten breken en waar nodig afwerken. Nu pas het meubel in elkaar zetten en eventueel laatste afwerking uitvoeren.

Tip 3 : Hoe uw meubelen in de was zetten ?

(een tip van) Meubelmakerij Grenenhoeve - Schoonoord Nederland
Een wasafwerking bied slechts tot op zekere hoogte weerstand tegen het indringen van vocht en moet u dus afnemen met een droge doek. Koffie, thee en andere vloeistoffen kunnen vlekken veroorzaken. Er is een verschil tussen dekkende kleurwas en de onderhoudswas, de eerste wordt gebruikt om het meubel op de gewenste kleur te brengen.

Voor het onderhoud gebruikt u normale onderhoud boenwas welke de kleur niet veranderd en slecht ''verfrist''. Breng de was aan met een zachte doek of kwast en laat het enkele uren drogen. Wrijf de was daarna uit zacht uit met een droge doek of zachte borstel. Wij adviseren u een meubel 1x maal per jaar in de was te zetten

Tip 2 : Hoe een verouderde look creëren bij meubelen ?

(een tip van) Jan van Oosten
Hout kunt u een verouderde/gebruikte look geven door het te behandelen met een krijtverf. Na het opdrogen van de krijtverf moet u het hout opschuren, zodat er kale plekken ontstaan en het hout er versleten uit ziet. Daarna is het verstandig om een vernislaag over de krijtlaag te doen, zodat krijtverf niet meer afgeeft.

Tip 1 : Wat is een meubelmaker?

meubelmakerEen meubelmaker is gespecialiseerd in het maken en herstellen van allerhande meubelen. Ook kan u bij de meubelmaker terecht voor specifieke meubelen op maat als u eens wat anders of uniek wenst. Een meubelmaker kan ook gekend zijn in het stofferen van meubelen en derhalve als meubelstoffeerder fungeert. Hierdoor kan de meubelmaker in het volledige meubelassortiment oplossingen bieden.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over meubelmakers, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Meubelen gerelateerd:
- Tuinmeubelen TIPS
- Kantoormeubelen TIPS
- Kantoorstoelen

Woninginterieur gerelateerd
- WONING categorie
- Antiek TIPS
- Woningdecoratie TIPS
- Woninginterieur TIPS

Meubelen
- Antiek TIPS
- Bedden en matrassen TIPS
- Kinderkamers TIPS
- Massagestoelen TIPS
- Meubelen TIPS
- Meubelmakers TIPS
- Verhuizen TIPS
- Waterbedden TIPS
- Zitmeubelen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.