Parketvloeren en laminaatvloeren met leuke weetjes TIPS en advies

parket laminaat laminaatvloer TIPS

♥ Leuke laminaat kopen + promoties
- bol.com / laminaatvloeren
- Amazon / laminaatvloeren

Uw link hier? Meer info

Lees ook:
Wat is de juiste ondervloer voor uw laminaat ?
5 tips om hout te drogen


NIEUW - Tip 23 : Wat zijn de voordelen van een parketvloer?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Vloerendepot - Essen België

Parketvloeren zijn de laatste jaren een populaire keuze geworden voor huiseigenaren. De unieke uitstraling en duurzaamheid maken het een ideale keuze voor veel verschillende soorten woningen. Als u op zoek bent naar parket van hoge kwaliteit voor een geweldige prijs, dan is Vloerendepot de perfecte plek om uw zoektocht te beginnen. Vloerendepot.com is een online vloerenwinkel die gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige vloeroplossingen tegen betaalbare prijzen. Ze bieden een breed scala aan vloeropties, waaronder parket.

Parket is al eeuwenlang een populaire vloermogelijkheid, en het is niet moeilijk te zien waarom. Het kenmerkende uiterlijk van parketvloeren kan elke ruimte een vleugje elegantie en verfijning geven. Maar er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan het kiezen van parketvloeren voor uw huis of bedrijf.

A. Duurzaamheid:
Een van de belangrijkste voordelen van parketvloeren is hun duurzaamheid. Parketvloeren zijn gemaakt van kleine stukjes hardhout die in een decoratief patroon zijn gerangschikt. Omdat het van hardhout is gemaakt, is het zeer goed bestand tegen krassen en schade door zwaar voetverkeer. Dit maakt het een ideale keuze voor huizen met huisdieren of kinderen, maar ook voor druk belopen ruimtes zoals gangen en ingangen.

B. Eenvoudig onderhoud:
Een ander voordeel van parket is het onderhoudsgemak. Regelmatig vegen en af en toe dweilen is alles wat nodig is om uw parketvloer mooi te houden. Bij goed onderhoud kan parket vele jaren meegaan, waardoor het op de lange termijn een kosteneffectieve vloeroptie is.

C. Veelzijdigheid:
Parketvloeren zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en patronen, zodat u de vloer kunt kiezen die het beste bij uw inrichting past. Of u nu een lichte of donkere afwerking verkiest, er is een parketvloer die bij uw stijl past. De meest voorkomende patronen voor parketvloeren zijn visgraat en chevron, maar er zijn ook vele andere opties om uit te kiezen.

D. Energie-efficiëntie:
Parket is een uitstekende isolator, wat betekent dat het kan helpen om uw energierekening te verlagen. Omdat het van hardhout is gemaakt, heeft het een hoge thermische massa, wat betekent dat het warmte kan absorberen en opslaan. Dit kan helpen om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer, waardoor u minder afhankelijk bent van verwarmings- en airconditioningsystemen.

E. Hogere eigendomswaarde:
Tot slot kan parket een aanzienlijke waarde toevoegen aan uw woning. Door zijn duurzaamheid, schoonheid en onderhoudsgemak is het een aantrekkelijke optie voor potentiële kopers. Als u uw huis in de toekomst wilt verkopen, kan het installeren van parketvloeren een slimme investering zijn.

F. Over Vloerendepot.com
Vloerendepot.com biedt parketvloeren aan in verschillende kleuren en stijlen, zodat u de vloer kunt kiezen die het beste bij uw interieur past. Of u nu een lichte of donkere afwerking verkiest, ze hebben iets dat aan uw wensen voldoet. Ze bieden ook parketvloeren in verschillende patronen, waaronder visgraat en chevron, die een vleugje elegantie en verfijning toevoegen aan elke kamer.

Een ander voordeel van winkelen bij Vloerendepot.com is dat ze concurrerende prijzen bieden op al hun vloeren opties, met inbegrip van parket. Ze begrijpen dat woningrenovaties kostbaar kunnen zijn, daarom streven ze ernaar om betaalbare vloeroplossingen te bieden zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Vloerendepot werkt alleen met gerenommeerde leveranciers die hen voorzien van de beste materialen, zodat hun klanten de beste waarde voor hun geld krijgen.

Kortom, als u op zoek bent naar hoogwaardig parket voor een betaalbare prijs, dan is Vloerendepot.com de perfecte plek om uw zoektocht te beginnen. Met een breed scala aan kleuren en patronen om uit te kiezen, evenals een uitstekende klantenservice en concurrerende prijzen, zijn ze de go-to bestemming voor al uw vloerbedekking behoeften.


FILMTIP
Informatie over parket en laminaat - Hollandsparket


Tip 22 : Uw parket leeft – denk aan vocht en vochtigheid

Een tip van: Floorhouse België
Elke ruimte kampt met schommelingen in vochtigheid: lucht, omliggende materialen, gemorst water, ... Vooral het vochtgehalte van de lucht speelt een grote rol. Uw houten vloer reageert op die schommelingen door uit te zetten en in te krimpen. Is het verschil tussen de uitersten te groot? Dan barst en scheurt uw parket.

Ventileer uw kamers in de lente en de herfst om grote schommelingen in vochtigheid te vermijden. Gebruik een hygrometer om de luchtvochtigheid te meten. Plaats uw vloer als hij droog is en de luchtvochtigheid in de ruimte gemiddeld is. Zo vermijdt u extreem uitzetten en inkrimpen. En blijft uw vloer langer als nieuw.

Wat is de ideale luchtvochtigheid voor een parketvloer?
Een luchtvochtigheid tussen 40% en 60% is ideaal: in die omstandigheden leeft uw parketvloer het langst. Haalt uw ruimte die waarden in de winter n de zomer? Dan moet u zich geen zorgen maken.

Veel kamers met een radiator kampen in de winter met een te lage luchtvochtigheid. Zakt die onder 40 procent? Dan zijn luchtbevochtigers aan uw radiatoren goedkope en efficiënte redmiddelen. Haalt u die minimumwaarde dan nog altijd niet? Gebruik dan een elektrische luchtbevochtiger.

Tip 21 : Hoe kan je de levensduur van parketvloer verlengen?

Een grondig onderhoud verlengt de levensduur van het parket. Na verloop van tijd kan het zijn dat een parketvloer aan renovatie toe is. Afhankelijk van de afwerking van de parket dient het schuren dieper of minder diep te gebeuren. Tevens kunnen parketvloeren vervormd zijn waarop de renovatie dient aangepast te worden.

Niettemin dient een professionele schuurbeurt een zo mooi mogelijk resultaat na te streven met minimale afname van hout. Recente meerlaagse parketvloeren hebben toplagen van 6mm tot 3mm en zelfs minder dan 1mm voor fineer-parketvloeren. Respect voor de toplaag is dus absoluut noodzakelijk.

Tussentijdse onderhoudsbeurten kunnen de renovatie van een parketvloer uitstellen en de levensduur verlengen. Als de vloer vlak is wordt door parketleggers en met precisie schuurmachines gemiddeld tussen de 0,2 en 0,5mm hout weggehaald.

Tip 20 : Wat is een multiplank bij een houten vloer?

(een tip van) Vanderheijden vloeren - Nuland Nederland
De multiplank (ook wel duoplank of lamelparket genoemd) is het innovatieve product onder de houten vloeren. Een houten multiplank vloer waarvan de bovenkant bestaat uit een toplaag van kwalitatief zeer hoogwaardig hardhout, terwijl de vernuftige basislaag daaronder is opgebouwd uit een eersteklas multiplex. Dit samen vormt de multiplank vloer tot een uiterst stabiel product waarbij de natuurlijke werking van het hout nagenoeg uitgesloten wordt.

Tip 19 : Hoe kan je parket best schuren

Ludo claes TIPSParket schuren kan op een aantal manieren gebeuren en is zoals eerder vermeld afhankelijk van de toestand van de vloer. Er kunnen krachtige, sneldraaiende machines worden gebruikt met een klein contactoppervlak met de parketvloer om snel een bepaald resultaat te bereiken.

Voorbeeld daarvan zijn de typische walsschuurmachines of bandschuurmachines gecombineerd met de kantenschuurder. Of trager draaiende machines met een groter contactoppervlak met de parket. Een of meer schijven maken een rotatieve of planetaire horizontale beweging om de parket te schuren of te polijsten.

Deze machines zijn ook krachtig toch niet in staat om zeer agressief te schuren (in vergelijk met wals en kantschuurder) en worden dan ook meer gebruikt om te polijsten of licht te schuren en te polijsten.

De kracht waarmee deze machines oude laklagen, vernissen, verf of gewone, normale slijtage weghalen is afhankelijk van de machine en het gebruikte schuurpapier. Mits gebruik van de juiste techniek is het mogelijk om met de krachtigste machine, met de hoogste druk toch zeer fijn maar vooral zeer snel fijn te schuren.

Tip 18 : Hoe zwarte verkleuring op parketvloeren behandelen

(een tip van) Plankenvloer
Zwarte verkleuringen in hout als gevolg van lekkende bloempotten of smeedijzer kan u verwijderen met oxaalzuur. Een weinig agressief zuur dat in de natuur ook voorkomt in rabarber. Echter, zwarte verkleuringen als gevolg van urine (ammoniak) kunnen enkel mechanisch weggeschuurd worden.

Tip 17 : Kan laminaat direct op vloerbedekking gelegd worden?

Regelmatig stelt men de vraag of de laminaatvloer over een oude vloerbedekking heen gelegd mag worden. Het beste is altijd om een oude vloerbedekking te verwijderen, zodat je ook ziet wat daar nog eventueel onder zit en zo de controle hebt over de gehele opbouw van je vloerconstructie. In sommige gevallen mag de oude vloer echter wel blijven liggen.

Laminaat op tapijt
Dit is helaas geen mogelijkheid (ook niet op een verdiepingsvloer!), een organische vloer bevat bacteriën en deze kunnen na verloop van jaren gaan schimmelen of rotten doordat de laminaatvloer deze vrijwel luchtdicht afsluit en een bekende klacht in dit opzicht is het 'gaan stinken' van tapijt enkele jaren nadat het laminaat er overheen is geplaatst.

Laminaat op parket
Ook dit is geen goede optie, daar ook hout een organisch product is dat met het laminaat afgesloten wordt waardoor er rottingsprocessen in het hout plaats kunnen vinden. Dit geldt overigens niet voor planken vloeren met ontluchting (met een kruipruimte of verdiepingsvloer), daar kan met een dampwerende folie en een Parquetfelt ondervloer laminaat overheen gelegd worden.

Laminaat op vinyl of linoleum
Hierop kan laminaat wel gelegd worden. Alloc collecties met een Silent System kunnen zelfs rechtstreeks op vinyl of linoleum geplaatst worden wanneer deze vlak is, andere collecties zonder geïntegreerde ondervloer moeten met een passende ondervloer (tussen vinyl/linoleum en laminaat) gelegd worden.

Tip 16 : Wat als uw laminaatvloeren bol staan?

(een tip van) Budget Floorstore - Diemen Almere Nederland
Mocht uw laminaat bol staan, dan kan het zijn dat de vloer op sommige punten te strak gelegd. het bijvoorbeeld tegen een deurpost. loop alles na en probeer extra ruimte te maken. Het kan enige tijd (weken) duren voordat de bolling er uit is gelopen.

Tip 15 : Waarom rekening houden met temperatuur bij parketvloeren?

(een tip van) Budgetparket - Keerbergen Nederland
Acclimatiseren en opslag van parketvloeren op de werf. Uw vloer werd extra gedroogd tot een ideaal vochtgehalte van 8 10% relatieve vochtigheid (10 12% bij levering). Daarom dient u de houten vloerdelen 5 dagen voor de plaatsing te laten acclimatiseren, in gesloten verpakking, in de ruimte waar de werken zullen plaatsvinden, opdat het hout zich dan kan aanpassen aan de omgevingstemperatuur.

Let op! Deze ruimte moet wel droog en verwarmd zijn (18-20C) met een relatieve luchtvochtigheid tussen 45 en 60%. Omgevingsfactoren bepalen immers het gedrag van uw vloer.

Tip 14 : Stille vloer met laminaatvloeren

(een tip van) Fredparket - Kootstertille Nederland
Waneer u laminaat in een appartement wilt leggen dient er minimaal een 10 db ondervloer geïnstalleerd te worden alvorens de vloer wordt gelegd. Er is ook een ondervloer die geschikt is voor vloerverwarming in een appartement. Dit is de ThermoSound. Ook wanneer u niet in een appartement woont, maar toch een stille vloer wilt, waar het loopgeluid zo goed mogelijk wordt beperkt, adviseren wij een 10Db ondervloer, zoals bijvoorbeeld de Quick&Quiet of Soundlayer (Met TNO rapport).

Wilt u een stille vloer met loopgeluiddemping in de kamer zelf dan is er de Timbermate Excel. De Timbermate Excel (Niet geschikt voor appartementen omdat er geen TNO rapport bij is) is een zware ondervloer, en massa betekend geluidsreductie! Deze ondervloeren worden verkocht op rol en hebben een vocht- en optrekkend tocht werende laag, met een 4mm schuimrubber laag die kleine oneffenheden opvangen.

Tip 13 : Laminaatvloeren: eenvoud in onderhoud

(een tip van) Floorhouse - België

1. Bescherming van uw laminaatvloer
Vermijd dat vuil en zand op uw vloer terechtkomen door tapijten en deurmatten te gebruiken. Gebruik vilt voor uw meubelpoten en best enkel zachtrubberen wieltjes voor uw stoelen. Laminaatvloeren hebben een hard, gesloten oppervlak waardoor het onnodig is om de vloer altijd vochtig te reinigen. Het is voldoende het laminaat slechts sporadisch met een licht vochtige dweil te reinigen.

2. Hoe reinig ik mijn laminaatvloer?
Gebruik een stofzuiger met zachte parketborstel of gebruik droge elektrostatische stofdoekjes. Beweeg de vloerreiniger met lange halen in de lengterichting van de planken. Bij hardnekkige vervuiling kunt u de laminaatvloer reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Gebruik hiervoor aangepaste onderhoudsproducten.

Tip 12 : Tip voor het zagen van laminaatvloeren

(een tip van) Laminaat.nu
Plaats het vloerpaneel met het bovenvlak op het werkoppervlak en zaag het op maat met een decoupeerzaag. Indien u een handzaag gebruikt, dient u een zaag te nemen met een fijn zaagblad. In dit geval zaagt u de vloerpanelen met de bovenzijde naar boven.

Tip 11 : Parketvloeren en parketvloeren soorten

parket vloerbedekking

Denkt u eraan om parket of parketvloer te leggen dan heeft u de keuzen uit vele materialen. Parket zijn houten massieve planken dewelke in bepaalde afmetingen worden geproduceerd die ideaal zijn om als vloer te gebruiken. Naargelang de houtsoort geven ze een bepaalde uitstraling aan de vloer. Houten massieve vloeren hebben mooie nerven en kleuren hetgeen resulteert in een mooi resultaat en mooie vloer.

Inzake soorten parket bij massief hout zijn er vele soorten zoals strokenparket, kasteelplanken, mozaïek parket, lamparket of tapijtparket, kops parket en dergelijke dewelke elk hun individuele uitstraling en vorm geven aan de parketvloer. In deze parketsoorten zijn dan nog eens verschillende houtsoorten mogelijk zoals eik, wat meest voorkomend is, esdoorn, beuk, kastanje, es maar ook tropische houtsoorten worden als parketvloer gebruikt zoals afzelia, paddock, merbau en zo meer.

Kortom, er zijn vele houtsoorten die als massief parket kunnen gebruikt worden. Naast massieve houten planken als parket kunnen ook meerlagige of gelamineerde planken als parketvloer gebruikt worden. Hierbij worden de planken van het parket samengesteld uit een onderlaag, een tussenlaag en een toplaag waarbij de toplaag het massief houten gedeelte vertegenwoordigt.

Het voordeel van deze samenstelling is voornamelijk in de prijs terug te vinden waarbij het plaatsen eveneens wat eenvoudiger is. Een laatste soort is het fineerparket hetgeen sterk vergelijkbaar is met voorgaande gelamineerde parket maar waarbij de dikte van de toplaag dunner is.

Tip 10 : Parketvloeren en parketvloeren leggen - waarop letten?

Ludo claes TIPSHet plaatsen en leggen van parket en parketvloer is een sinecure en vraagt vakmanschap. Voornaam bij het leggen van het parket is dat de omstandigheden ideaal zijn. Hiermee bedoelen we voornamelijk de vochtigheid in de kamer.

Parket is hout, en dit leeft door het krimpen en uitzetten volgens de vochtigheid. Is de lucht droog, dan zal het parket inkrimpen, is de lucht daarentegen vochtig dan zal het parket gaan uitzetten. De ideale vochtigheid voor parket is ca 50 à 80% hetgeen met een hygrometer kan gemeten worden. Als u merkt dat uw parket vervormingen krijgt, dan is dit te wijten aan de vochtigheid.

Een eerste belangrijk voorwaarde bij het leggen van een nieuwe parketvloer in een nieuwbouw woning is dat de lucht en de gelegde ondervloer ideaal is. Zo dient de chape van de ondervloer droog te zijn vooraleer de parketvloer gelegd wordt. Natte chape zal zich doorzetten naar de parketvloer waardoor deze zal gaan werken door middel van uitzetten waardoor vervormingen van het parket kan optreden.

Is het parket eenmaal geplaatst, dan vergt dit goed onderhoud om zowel het parket zuiver te houden als de kwaliteit van het hout optimaal te houden. Boenen en vernissen zijn maar enkele punten die in acht genomen dienen te worden bij het onderhoud van parket.

Kortom, parket en parketvloeren zijn mooi en elegant doch het plaatsen en onderhouden vergen enig vakmanschap en vakkennis. Omwille van het vochtigheidsgehalte en de uitwerking ervan op het parket en de parketvloer is parket niet geschikt voor alle leefruimtes in de woning.

Zo is een parketvloer niet aan te bevelen in badkamers aangezien de vochtigheid in de badkamer fors kan oplopen, zeker als de badkamer slecht geventileerd is. Ook in een veranda dient men rekening te houden met wisselende vochtigheid aangezien de temperaturen in een veranda sterk kunnen schommelen.

Tip 9 : Wat met parket of parketvloer en vloerverwarming

Gaat u parket of een parketvloer leggen op een vloerverwarming dan zijn er enkele punten die in acht dienen genomen te worden wil de combinatie vloerverwarming en parket goed samen gaan. Het grootste nadeel van een vloerverwarming is dat de verwarming direct doorheen het parket van de parketvloer wordt geleid wat betekent dat de warmte via conductie van het materiaal wordt gerealiseerd.

Is dit materiaal hout zoals parket dan kan dit een negatief effect hebben aangezien de vochtigheid van het parket, omwille van de doorsijpelende warmte via conductie van de vloerverwarming, kan wijzigen waardoor het parket gaat leven onder de vorm van uitzetten of inkrimpen.

Dit verklaart ook de reden waarom het niet aan te bevelen is om de temperatuur van de vloerverwarming sterk te laten schommelen aangezien sterke temperatuurschommelingen de vochtigheidsgraad beïnvloeden wat dan weer tot het leven van het parket kan leiden.

Kortom, gaat u een parketvloer leggen op een vloerverwarming, informeer dan zeker uw leverancier van het parket over de vloerverwarming en laat u goed adviseren over de mogelijkheden. Vraag tevens goed na welke houtsoort u best kan gebruiken en welk hout minst beïnvloedbaar is voor grote schommelingen in de vochtigheidsgraad.

Tip 8 : Laminaat en laminaatvloeren soorten

Denkt u eraan laminaat of laminaatvloer te leggen dan heeft u een brede waaier aan keuze en mogelijkheden. Een laminaat is eigenlijk een imitatie van parket en inzake opbouw vergelijkbaar met een gelamineerd parket bestaande uit planken die opgebouwd zijn uit een onderlaag, een tussenlaag en een toplaag. Deze toplaag is dan wel geen hout zoals bij parket maar een decoratieve laag waarbij het ontwerp van de toplaag een fotografische reproductie is van een bepaalde houtsoort met alle decoratieve vormen zoals nerven en structuren dewelke de planken van laminaatvloeren omvormen tot een prachtig resultaat.

Het grote voordeel van laminaatvloer is dat deze zeer goed en makkelijk te onderhouden is. Dit in tegenstelling tot parket waar toch echt hout gebruikt wordt wat levendig is en sterk beïnvloedbaar is voor vochtschommelingen. Een extra voordeel van een laminaatvloer is dat deze makkelijk zelf kan gelegd worden. Via makkelijke kliksystemen is een laminaatvloer snel gelegd.

Een nadeel is dan weer dat een laminaatvloer vaak meer geluid produceert. Bij het leggen van een laminaatvloer is de ondervloer zoals de chape dan ook voornaam en kan de ondervloer bijdragen tot het dempen van het geluid. Extra isoleren van de ondervloer kan tevens een meerwaarde leveren in de geluidsdemping. Inzake uitzetting en inkrimpen bij vochtigheid gelden als het ware dezelfde regels als bij parket doch in mindere mate aangezien geen massieve houten planken worden gebruikt. Doch dient ook bij laminaat rekening gehouden te worden met dit verschijnsel.

Tip 7 : Laminaat en laminaatvloer leggen - waarop letten?

Ludo claes TIPSGaat u laminaat leggen, dan is het aan te bevelen dat de laminaat planken gedurende minimaal 48 uur in de kamer worden gelegd waarin de laminaat wordt gelegd opdat de planken zich kunnen aanpassen aan de vochtigheid in de kamer. Pak de laminaat planken dus uit de verpakking en laat ze open liggen. Net zoals parketvloer is laminaat niet aan te bevelen in vochtige ruimtes zoals de badkamer zeker als de badkamer slechts of geheel niet geventileerd is.

De planken van een parketvloer worden altijd los geplaatst, dus nooit geschroefd of genageld. Bij het leggen van laminaat is het aan te raden aan alle zijden tegen muren en gevels of de binnenafwerking zoals bepleistering of plamuursel een uitzetnaad van ca 10mm te houden waardoor de laminaatvloer ruimte heeft om uit te zetten.

Gaat u de laminaatvloer leggen op een betonnen ondervloer, dan is het evenwel raadzaam eerst een plastic folie te leggen dewelke functioneert als een vochtwerende laag die ook aan de zijden omhoog gevouwen wordt opdat het laminaat geen directe aanraking kan hebben met het beton en van vochtpenetratie gevrijwaard wordt. Is de plasticfolie geplaatst dan wordt een tussenvloer geplaatst waarop de laminaatvloer zal gelegd worden.

Het doel van de tussenvloer is zowel een geluidsdemping te realiseren als de ondervloer te egaliseren. Hiervoor wordt veelal een schuimfolie gebruikt van enkele millimeters dikte. Let bij het leggen van een laminaatvloer steeds op dat de ondervloer waarop u de laminaatvloer gaat plaatsen goed egaal is, proper en netjes is, geen obstakels of oneffenheden heeft en zo meer. Zo behaalt u het beste resultaat.

Tip 6 : Luchtvochtigheid bij houten vloer

(een tip van) Alken vloeren - Alken België
Omdat de luchtvochtigheid op het moment zeer laag is, kunt u het beste een lucht bevochtiger plaatsen. dit is niet alleen goed voor uw houten vloer maar ook voor u zelf. De luchtvochtigheid zou tussen de 50% en 60% moeten zijn.

Tip 5 : Geluiddemping bij laminaatvloeren

(een tip van) Actie laminaat
Een luchtige ondervloer zorgt voor het, door velen als vervelend ervaren, " tikgeluid " bij laminaat. Neem een dichte structuur ondervloer voor een betere geluiddemping. bv. rubbersound of Timbermate exel.

Tip 4 : Hoe een houten vloer leggen?

(een tip van) De Plankerij - Westerlo België
Leg de massieve planken vooraf in de betreffende kamer(s) zodat de vloer kan wennen aan de temperatuur en luchtvochtigheid. Zorg voor een droge en droog blijvende ondergrond. Ontruim de volledige kamer alvorens van start te gaan. Na het leggen, dient de vloer te worden geschuurd, waarna tenslotte de vloer wordt voorzien van een afwerklaag.

Tip 3 : Een massief houten vloer plaatsen? Let op voor uitzetten

(een tip van) Belat
Let op, als U een massieve houten vloer plaatst moet U minimum 1cm spatie laten tussen de planken en de muur. Het hout gaat namelijk werken!

Tip 2 : Parketvloeren in mozaïek

(een tip van) Floorhouse - België
Wist u dat mozaïek parket de meest stevige en langste levensduur heeft onder de verschillende legpatronen voor parket. Bovendien heeft mozaïek parket een lagere prijs dan andere legpatronen.

Tip 1 : Laminaatvloeren en allergie

(een tip van) Bebo laminaat
Wist u dat laminaat zeer goede anti-allergische eigenschappen bezit? Huisstofmijt krijgt bijvoorbeeld geen kans op laminaat!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Woningbouw gerelateerde pagina's
- WONEN categorie
- Architecten TIPS
- Badkamer TIPS
- Bouwmaterialen TIPS
- Isolatiematerialen TIPS
- Keukens TIPS
- Kelders TIPS
- Trappen TIPS
- Trapliften TIPS
- Vuil en afval TIPS
- Woning kopen verkopen
- Woningbouw TIPS

Muur en gevel
- Behangen TIPS
- Metselen TIPS
- Pleisterwerken TIPS
- Verf en schilderen TIPS

Verwarming
- Centrale verwarming TIPS
- Vloerverwarming TIPS
- Warmtepompen TIPS

Dak en plafond
- Dakbedekkingen TIPS
- Dakkapellen TIPS
- Dakreiniging TIPS
- Plafond TIPS

Ramen en deuren
- Binnendeuren TIPS
- Dakramen TIPS
- Deursloten TIPS
- Garagepoorten TIPS
- Gordijnen TIPS
- Ramen en deuren TIPS
- Rolluiken TIPS
- Voordeuren TIPS
- Zonwering TIPS

Vloeren en tegels
- Chape dekvloer TIPS
- Gietvloer TIPS
- Kurkvloeren TIPS
- Matten en tapijten TIPS
- Parket en laminaat TIPS
- Vloeren en tegels TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.