Voordeuren – 9 tips en advies voor de beste voordeur

buitendeur voordeur voor woning of kantoor TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over voordeuren en buitendeuren met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


NIEUW - Tip 9 : Tips om buitendeuren te beveiligen

(een tip van) Express Koen - Heverlee België
Om uw voordeur of buitendeur te beveiligen dient u uw deur van een degelijk slot te voorzien. Ook is het wel raadzaam nooit een sleutel aan de binnenkant van je deur te laten hangen want dat is een echte toelatingspas voor de inbrekers. Gelieve ook nooit uw sleutels tegen de deur op te hangen, zeker als je buitendeuren of voordeuren hebt met glas.

Dat glas is snel gebroken en men kan zo aan uw sleutels en de inbreker heeft toegang tot uw woning. Plaats indien mogelijk een automatisch licht. Als de inbreker aan uw voordeur komt gaat dat licht automatisch aan waardoor hij meer gesnapt kan worden.

Tip 8 : Geïsoleerde buitendeur tegen tocht en warmteverlies

Naast de veiligheid inzake inbraakwerendheid dienen buitendeuren en voordeuren bestand te zijn tegen tocht en warmteverliezen. Zo dienen buitendeuren bestand te zijn tegen allerhande weersomstandigheden en dienen ze goed geïsoleerd te zijn willen ze geen warmteverlies creëren. Een goed isolatiemateriaal in de deur is dan ook van groot belang, zeker als de deur toegang biedt tot een verwarmde ruimte. Ook tocht is een belangrijke factor in het warmtebehoud van de ruimte waarin de buitendeur geplaatst is.

Om hiertegen weerstand te bieden kunnen de deuren uitgerust worden met tochtstrips. Thans bestaan er ook automatische tochtboorden of tochtbanden die omhoog gaan als de deur wordt geopend. Hierdoor wordt de vloer niet beschadigd.

Vandaag de dag dienen buitendeuren te voldoen aan bepaalde normen inzake isolatiekwaliteit en warmteweerstand. Zo zijn er bepaalde minimale R-waarde of maximale U-waarde. Deze waarden bepalen het K-peil of EPC certificaat. Kortom, gaat u nieuwe buitendeuren plaatsen, sta dan even stil bij de isolatiekwaliteit en het isolatiemateriaal

Tip 7 : Lips 3-puntsluiting op buitendeur biedt veiligheid

(een tip van) Cando - België
Lips heeft een systeem ontworpen waarbij u met een sleutel of deurknopbeweging uw buitendeur op meerdere plaatsen op slot draait. Ga preventief te werk en beveilig alle buitendeuren van uw huis met een Lips 3-puntsluiting. U voelt zich een stuk veiliger daar de Lips 3-puntsluiting voldoet aan het SKG** keurmerk en de hoge Politie Keurmerk Veilig Wonen ( PKVW ).

Tip 6 : Dieven plaatsen stokjes tegen buitendeur

(een tip van) Norhtgo - Katwijk Nederland
Let bij je thuiskomst op voor takjes bij de voordeur of buitendeuren. Dieven zetten soms kleine takjes tegen de voordeur of buitendeuren om zo te achterhalen of iemand thuis is. De dieven slaan hun slag wanneer het takje er na enkele dagen nog steeds staat. Voor de dief is dat een teken dat de bewoner op vakantie is. Er wordt geadviseerd om de politie te bellen wanneer men stokjes tegen de voordeur ziet staan.

Tip 5 : Een mooie voordeur = een mooie woning

Ludo claes TIPSNaast voorgaande thema's zoals weersbestendigheid en veiligheid is er uiteraard ook de look en de uitstraling. Zeker voor voordeuren. De voordeur wordt door eenieder gezien en een mooie voordeur maakt nu eenmaal een mooie woning. Gelukkig zijn er inzake design, kleuren, materialen, gravures en dergelijke vele mogelijkheden waarbij ook volledig op maat kan geproduceerd worden.

Kortom, bent u opzoek naar een nieuwe buitendeur of voordeur, neem dan vorige punten even in acht en bespreek ze met uw leverancier.

Tip 4 : Koperen deurkloppers tegen ziektes

(een tip van) Deurbel
Iedereen weet dat virussen zeer besmettelijk zijn. Het griep virus wordt overgedragen door hoesten, praten met mekaar en ook mekaar een hand geven. Maar ook via indirect contact zoals een deurklink of belknoppen of deurkloppers of telefoon) of via de airconditioning kan het griepvirus zich verspreiden. In de universiteit van Southampton hebben onderzoekers vorig jaar aangetoond dat koper de verspreiding van influenza A kan afremmen.

Volgens de onderzoekers zou het gebruik van koper op deurklinken, belknoppen, deurkloppers en andere dingen die vaak aangeraakt worden in de gezondheidszorg moeten worden gestimuleerd om zo een snelle verspreiding van het virus af te remmen. Er zijn testen gedaan op 2.000.000 plaatjes van koper en roestvrij staal en daaruit is het volgende gebleken :

- Bij RVS (roestvrij staal) : na 6 uur ziet men een afname van het aantal virussen tot 1.000.000. En na 24 uur zag men een afname tot 500.000 virusdeeltjes.

- Bij koper: zag men na 1 uur al een afname van het aantal virussen tot 500.000. En na 6 uur een afname tot 500 virusdeeltjes.
Het is dus zeer verstandig als we terug meer koper zouden gebruiken voor onze trapleuning, deurklinken, deurbelknoppen of deurkloppers

Tip 3 : Buitendeuren en voordeuren: veiligheid

buitendeur voordeurIn tegenstelling tot binnendeuren, die voornamelijk op basis van smaak en uitvoering gekozen worden, kennen buitendeuren of voordeuren enkele extra aandachtspunten dewelke zeker niet vergeten mogen worden.

Buitendeuren en voordeuren bieden namelijk directe toegang van buitenaf tot de woning of het gebouw. Hierdoor gaan extra kenmerken opduiken waarin een deftig deurslot uiteraard niet kan ontbreken. Het voornaamste is dan ook de afgrendeling of sluiten van de toegang en de inbraakwerendheid van de buitendeur.

Een buitendeur moet volledig afgesloten kunnen worden en dient tevens weerstand te kunnen bieden tegen eventueel ongenode gasten. Het gros van de inbraken geschied langs de buitendeur, dus extra stevigheid is zeker geen overbodige luxe.

Meerpuntsluitingen of meerpuntslot bijvoorbeeld zijn sluitingen waarbij de deur op meerdere punten in de deurstijl verankerd worden bij het sluiten van de deur. Deze bieden reeds extra weerstand tegen inbraken.

Ook het materiaal waaruit de voordeur of buitendeur wordt geproduceerd kan weerstand bieden tegen ongewenste bezoekers. Het is dan ook aan te bevelen dat eventuele glaspartijen dermate klein genomen worden dat een inbreker er niet doorheen kan klauteren.

Daarnaast kan het aan te bevelen zijn de buitendeur of voordeur te integreren in een alarmsysteem. Hierdoor kunnen ongewenste bezoeken gedetecteerd worden. Aan uw buitendeur kan u tevens een parlofoon voorzien met een camera. Hierdoor ziet u dan weer direct wie er aan de deur staat vooraleer u open doet.

Tip 2 : Garagepoort als volwaardige buitendeur

Heeft u een garage die aansluit aan uw woning? Biedt de garagepoort toegang biedt tot uw woning? Dan dient de garagepoort aanzien te worden als een volwaardige buitendeur. Dit betekent dan weer dat voorgaande thema's zoals inbraakwerendheid en isolatiekenmerken ook gelden voor de garagepoort.

Tip 1 : Rolluiken bij buitendeuren en voordeuren = extra veiligheid

Wenst u extra veiligheid te creëren en de inbraakwerendheid van uw buitendeuren of voordeuren verhogen, dan kunnen rolluiken een oplossing bieden. Rolluiken bieden een groot gevoel van veiligheid. Tevens zijn ze ten aanzien van een potentiële inbreker een extra obstakel. Een obstakel dat dient overwonnen te worden voor een inbreek. Dit ontmoedigt de inbreker waardoor deze veelal afhaakt bij het zien van rolluiken. Het is arbeidsintensief en maakt geluid.

Tijd en lawaai zijn net de twee zaken waar een inbreker voor afschrikt. Als je dit weet, is het misschien wel een optie om een rolluik te plaatsen aan je voordeur. Het schrikt wederom af.

Als je hierbij beseft dat een groot deel van de inbraken geschieden via de buitendeur, dan kan een rolluik extra veiligheid en een afschrik-effect bieden. Zeker iets om over na te denken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Binnendeuren TIPS
Garagepoorten TIPS
Alarmsystemen TIPS
Ramen en deuren TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Heb je ook een leuke tip of ervaring over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website. (GRATIS excl. website backlink en bedrijfslogo)
Uw naam of bedrijfsnaam publiceren we graag bij uw tip.

Kruimelpad / U bent hier:
U bent hier : / Home / Voordeuren – 9 tips en advies voor de beste voordeur