Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Woninginrichting interieur architect met leuke weetjes TIPS en advies

Interieur Architect TIPS en weetjes

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over woninginrichting.


♥ Leuke woninginrichting kopen
- bol.com / woninginrichting
- Amazon / woninginrichting


FILMTIP
Leuke tips om je woonkamer in te richten - Basiclabel

NIEUW - Tip 16 : 5 tips om het interieur van je woning op te frissen

Een tip van: Wolters Keukens - Nederland - Wolters Keukenrenovatie

Ben jij van plan om je interieur op te frissen? Dit hoeft niet veel tijd en geld te kosten. Wij geven je handige tips om je interieur makkelijk en goedkoop op te frissen.

A. Vervang eens je keukendeurtjes

Wil jij je keuken een nieuwe look geven? Dan kun je dit erg makkelijk doen door je keukendeurtjes te vervangen. Vervang keukendeurtjes en ervaar direct een andere sfeer in je keuken. Kies voor een andere kleur of materiaal.

Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in keuken renovaties. Zij hebben meer dan duizenden kleuren beschikbaar en je kunt kiezen uit tientallen modellen. Door deze kleine verandering voelt het bijna alsof je een geheel nieuwe keuken hebt

B. Verkoop spullen die je niet gebruikt

Heb jij veel spullen in huis die je niet gebruikt? Dan kun je deze misschien verkopen. Er zijn diverse websites te vinden waarop jij je spullen makkelijk kan aanbieden voor de verkoop. Zo ruim je op en creëer je weer ruimte in je interieur. Met het geld dat je hebt gekregen voor je oude spullen, kun je weer iets nieuws kopen voor in huis. Opruimen is ook de perfecte manier om rust te creëren in je hoofd en in je huishouden.

C. Koop geregeld mooie planten of bloemen

Als we eenmaal wennen aan ons interieur, begint je inrichting vaak ‘saai’ aan te voelen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je interieur in leven blijft. Dit kun je doen door geregeld mooie bloemen of planten in huis te halen. Het is dan aan te raden om elke keer te kiezen voor andere soorten bloemen in andere kleuren. Zo kun je steeds genieten van iets nieuws in je woning.

D. Kies voor een nieuwe kleur in huis

Kleuren hebben invloed op je stemming. Dit is echt bewezen. Een witte kamer geeft rust en in een kamer met bijvoorbeeld een rode muur voel jij je veel actiever. Welke kleur heeft jouw interieur op dit moment? Een nieuwe kleur zorgt er zeker voor dat je interieur frisser aanvoelt. Verf één muur bijvoorbeeld in een andere kleur en plaats enkele nieuwe accessoires in deze kleur. Zo hangt er al direct een andere sfeer in je woning.

E. Breng meer licht in je interieur

Heb jij je gordijnen in huis vaak dicht? Dan is het nu tijd om ze open te gooien. Laat zoveel mogelijk licht vallen in je woning. Op deze manier oogt je interieur direct een stuk frisser.

Tip 15 : Enkele tips om een ruimte groter te doen lijken

(een tip van) SD creations - Alphen aan den Rijn Nederland
1. Gebruik schuifdeuren in plaats van draaideuren
2. Hou het vloeroppervlak zo groot mogelijk door zo weinig mogelijk op de vloer te plaatsen. (gebruik bijvoorbeeld hangkasten).
3. Spiegels creëren het optisch bedrog dat de ruimte groter is.
4. Gebruik lichte en glanzende verf (hoogglans of metallic). Als je kleur gebruikt beperk je dan tot de wand waar het meeste licht op valt.
5. Houd alles zo strak mogelijk.

Tip 14 : Hoe kan je meer ruimte creëren in je woning

Een tip van: Verbouw Gigant - Amsterdam Nederland  Verbouw Gigant

Wil jij graag meer ruimte in je woning creëren? Dit is zeker mogelijk. Door middel van handige tips is het mogelijk om dankzij enkele aanpassingen al meer ruimte in je woning te creëren. Wij geven je graag enkele tips.

A. Waarom eens een lichtkoepel plaatsen?

Plaats een lichtkoepel in je woning met platte dak om meer ruimte in je woning te creëren. Op het moment dat je een lichtkoepel laat plaatsen, zorg je er voor dat er meer lichtinval is in je woning. Hierdoor zal de woning ruimer en frisser ogen. Dit is een vrij eenvoudige manier om snel een mooie hoeveelheid licht in je woning te laten vallen.

B. Wat dacht je van een trapkast?

Heb je momenteel een ruimte onder je trap die je niet gebruikt? Dan is het zeker een idee om hieronder een trapkast te bouwen. Een trapkast is ideaal om spullen in op te bergen die je niet altijd nodig hebt, maar wel bij de hand wilt hebben. Ook voor mensen die erg weinig bergruimte hebben in de rest van de woning is dit een perfecte oplossing.

C. Plankjes aan de muur

Door het plaatsen van plankjes aan de muur, kun je eenvoudig meer ruimte creëren in je woning. Een voorbeeld is bijvoorbeeld om de ruimte boven de wasmachine of droger goed te benutten. Hang plankjes boven de wasmachine en gebruik deze bijvoorbeeld om extra wasmiddel op te bewaren of andere extra spullen. Ook kun je de wasmachine en droger op een verhoging plaatsen en de ruimte daaronder benutten om wasmanden te plaatsen.

D. Plaats eens een spiegel en creëer diepte

Op het moment dat je gebruik maakt van spiegels in je interieur, creëer je makkelijk veel ruimte in je woning. Spiegels doen je woonkamer, eetkamer of gang er stukken groter uit zien omdat ze zorgen voor diepte. Vooral in kleine ruimtes is dit zeker een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan de WC, badkamer, de hal en overloop. Plaats hier een spiegel en bekijk het effect zelf.

E. Weinig ruimte in huis, plaats een kastkantoor

Heb jij weinig ruimte voor een eigen werkruimte of studeerplekje? Maak dan je eigen kastkantoor. Dit kun je eenvoudig doen door een bureau in een grote kast te plaatsen. In de kast kun je vervolgens je bureau op de normale manier inrichten.

Sluit bijvoorbeeld een printer aan een zorg ervoor dat je gebruik maakt van briefjes waarop je belangrijke zaken kunt schrijven zodat je deze niet vergeet. Ben je klaar met werken of studeren? Dan kun je de deuren van je eigen kastkantoor sluiten en kun je heerlijk genieten van je vrije tijd.

Tip 13 : Hoe creëer je een mooi landelijk interieur in je woning?

Een tip van: Feluce - Zwijnaarde België - www.feluce.be

Een landelijk interieur is al jaren een zeer populaire woonstijl. Veel mensen kiezen voor deze stijl omdat het warm en gezellig is. Hoewel deze interieurstijl wel eens als ‘ouderwets’ wordt omgeschreven is dit het juist niet. U kunt er namelijk alle richtingen mee op, namelijk klassiek, modern en zelfs elementen van een industrieel interieur kunnen een landelijk karakter hebben.

A. Hoe is de landelijke stijl ontstaan?

De oorsprong van een landelijk interieur is te vinden op het Franse platteland in de 19e eeuw. Er werd dagelijks hard op het land gewerkt en bij thuiskomst was het belangrijk om ontspannen te genieten van een huiselijke sfeer aan een robuuste eettafel. Het was het voorbeeld hoe men in relatief kleine woningen en met weinig geld toch een warme en gezellige sfeer kon bereiken.

B. Wat zijn de typische landelijke kleuren?

De huidige landelijke interieurs zijn wel wat meer luxueus dan vroeger, maar kent nog steeds dezelfde warme uitstraling. Kleuren zijn daarbij heel belangrijk. Wit en afgeleiden hiervan, zoals crème behoren tot de basiskleur van een landelijk interieur.

Verdere landelijke kleuren die toegepast worden bestaan vooral uit natuurtinten, zoals bruin, donkergroen of roestkleuren. Uiteraard kun je ook werken met contrastkleuren, zoals zwart en grijs, maar echt felle kleuren zal je niet tegenkomen.

De kleuren komen tot uitdrukking in de landelijke decoratie of landelijke lampen. Prachtige bronzen lampen aan het plafond zullen een prachtige blikvanger in een landelijk en sober interieur zijn.

C. De landelijke decoratie

Een landelijk interieur kunt u zowel klassiek als modern inrichten. Dit komt vooral tot uitdrukking in landelijke decoratie. Klassieke landelijke interieurs hebben soms een overdaad aan decoratie, zoals mandjes en kussentjes om het een warme huiselijke sfeer te geven.

Een modern landelijk interieur is daar wat bescheidener in. Hier passen als onderdeel van de decoratie landelijke taatsdeuren als binnendeuren heel goed. De as van taatsdeuren zit niet aan de zijkant, maar in het midden waardoor de deur om zijn as draait. Smeedijzeren taatsdeuren maken een landelijk interieur helemaal af.

Verder is het gebruik van hout in meubels en decoratie absoluut een must voor een landelijke interieurstijl.

D. Kies ook voor landelijke lampen

Bij een landelijke stijl horen ook landelijke lampen. En er is keuze genoeg. Voor functionele verlichting kunt u gebruik maken van staande en hangende lampen. Sfeer- en accentverlichting bereikt u met wandlampen.

U kunt voor uw lampen kiezen uit mooie armaturen die prachtig bij de landelijke stijl passen, zoals chroom of bronzen lampen. Het design van de lampen moeten passen bij uw interieurstijl. Lantaarnlampen voor binnen of kaarslampen passen perfect bij de moderne landelijke stijl.

Tip 12 : 3 handige opbergoplossingen voor in je woning

Een tip van: One Room Living - Breda Nederland - One room living

Gedurende het leven verzamel je al snel een hoop spullen. Om al deze spullen kwijt te kunnen kan het handig zijn om gebruik te maken van onze lifehacks met opbergoplossingen. Hierdoor behoud je overzicht en ruimte in je woning op een simpele en creatieve manier zonder hier te veel geld aan kwijt te zijn.

A. Verwerk verlengkabels in opbergdozen

Een verlengkabel inclusief een blok is een gemakkelijke oplossing om elektronische apparaten op lastige plekken van stroom te voorzien. Maar een strak afgewerkte woning voorzien met losse stekkerdozen heeft meestal niet de voorkeur, omdat dit af doet voor het aangezicht van de woning.

Een leuke lifehack is om stekkerdozen of bijvoorbeeld routers in leuke opbergdozen te verbergen. Snij of knip een gat in de achterkant van de opbergdoos, zodat je hier de kabels doorheen kunt halen. Vervolgens zet je de opbergdoos tegen een muur of in een kast: weg kabels en lelijke stekkerdozen!

B. Verwerk je wasmand eens in een kast

De wasmand is meestal niet het meest elegante gedeelte van je badkamer. Daarom zou het fijn zijn om deze ergens weg te kunnen stoppen zonder dat deze lastiger bereikbaar is. Je kunt een wasmand eenvoudig kwijt in een lade. Zo kun je de wasmand bijvoorbeeld in een afsluitbare lade in je slaapkamer plaatsen. Niemand die je vuile was meer ziet!

C. Bespaar ruimte met bedbanken of bedkasten

Als je klein woont dan sta je vaak voor de keuze om bepaalde interieurdelen over te slaan. Met een bedbank of bedkast combineer je jouw bed echter met een kast of een bank. Hierdoor creëer je extra vrije ruimte die je bijvoorbeeld weer in een extra dressoir kunt steken.

Een bedbank biedt naast de extra ruimte voor jezelf ook een optie als logeerbed. Zo heb je een extra bank, terwijl je ook direct je logees kwijt kunt.

Tip 11 : Creëer sfeer in je interieur door kleuren

(een tip van) Interieurvoorbeelden
Veel mensen hebben schrik een kleur te kiezen voor hun interieur en opteren daarom nogal dikwijls eens voor sobere onpersoonlijke kleuren. Nochtans zijn kleuren een van de belangrijkste sfeer bepaler in de woonruimte! Eén kleur volstaat om een volledig andere sfeer op te roepen. Op een optimaal effect te verkrijgen is het dan ook belangrijk om de juiste kleurkeuze en kleurencombinatie te maken.

Tip 10 : Hoe een luxe interieur creëren in uw woning?

Een tip van: www.luxeinterieur.be

Een landelijk interieur heeft vooral als kenmerk dat het gemoedelijk, warm en gezellig is. Het is een vorm van rustiek wonen, waarbij als voorbeeld de stijl van de Engelse cottage wordt aangehouden. Maar een landelijke interieurstijl kan uit meerdere uit meerdere stijlen bestaan.

Zo zijn er klassieke en moderne stijlen, maar heeft u wel eens een luxe interieur overwogen? Daarbij zult u ongetwijfeld direct aan uw budget denken, maar een interieur is meer dan enkel dure meubels, accessoires en verlichting.

A. Leg de nadruk op kwaliteit bij uw woninginrichting

Uiteraard kunt u zich in een luxe interieur omringen met de meest exclusieve meubels en accessoires. Maar exclusiviteit hoeft niet altijd kwaliteit te betekenen. En dat is juist waar het bij deze stijl omdraait.

Het draait om kwaliteit en het gebruik van hoogwaardig materiaal in het interieur. Daarbij moet de focus niet alleen liggen op exclusief wonen met exclusieve meubels, maar moet zelfs aan het kleinste detail aandacht geschonken worden. Dikwijls is de afwerking van het interieur, zoals bijvoorbeeld plinten, een punt dat altijd aandacht te kort komt.

In een luxe interieur moet u ook daar aandacht aan besteden en het materiaal zeer zorgvuldig kiezen. U heeft dan niet genoeg aan fineerhout, maar u moet bij deze stijl kiezen voor massief hout en het liefste ook van een bijzondere houtsoort. Dit kunt u overal in uw meubels en interieur laten terugkomen.

Exclusieve materialen zoals brons, messing of chroom, die ook in een landelijk interieur voorkomen, komen ook in een chique interieur voor. Hierdoor creëert u een perfecte mix tussen een landelijk en een chique interieur.

B. Wat zijn de diverse stijlen van een luxe interieur?

Dat een landelijke interieurstijl met de luxe stijl gecombineerd kan worden is duidelijk. Maar een luxe interieurstijl kan ook uit andere stijlen bestaan, al dan niet met landelijke elementen.

Een klassiek interieur wordt vaak verbonden aan een antieke luxe interieurstijl. Maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn genoeg moderne meubels in klassieke stijl te verkrijgen.

Een luxe modern interieur is meestal een echt design interieur, waarbij gebruikt gemaakt wordt van hoogwaardig designmateriaal dat gezien mag worden.

Welke stijl u ook kiest, met kwaliteit en luxe heeft u zeker een bijzonder en stijlvol interieur.

Tip 9 : Gewaagd interieur? Durf te kleuren

(een tip van) SD creations - Alphen aan den Rijn Nederland
Durf met kleur! Veel mensen kiezen voor brave kleurtjes omdat je hier niets mee verkeerd kan doen. Een nieuwe laag verf is echter snel gezet en geeft meteen een heel ander cachet aan de ruimte. En muur in een gedurfde kleur en de ruimte krijgt al een unieke karaktervolle uitstraling. Het is een eenvoudige, snelle en goedkope oplossing om uw interieur op te frissen!

Tip 8 : Een interieurarchitect voor een all-in concept

Gaat u een bepaalde leefruimte of misschien uw gehele woning inrichten of herinrichten dan kan u overwegen om een interieur architect onder de arm te nemen. In tegenstelling tot een architect die de ruwbouw van de woning op zijn/haar rekening neemt, buigt de interieur architect zich over het interieur van de woning, en dit in de breedste zin van het woord. Een interieur start bij de kleur van de wanden, denk hierbij aan het behangen of het pleisterwerk tegen de wanden en eindigt bij het kleinste potje of vaas op de vensterbank.

Dit alles kan de interieurarchitect voor u afstemmen en ontwerpen. De vraag die u zich dan ook dient te stellen is wat u precies van de interieur architect verlangt. Is dit enkel een kleuradvies voor het verven en schilderen van de muren en wanden, of is dit de totaalinrichting van de leefruimte.

Wat melden bij eerste contact met interieur architect?

Bij het contacteren van een interieurarchitect dient de wens dan ook goed gekend te zijn opdat de interieur architect zich goed kan uiten en het gewenste resultaat kan aanreiken. In tegenstelling tot de architect, die de ruwbouw uittekent met als technische aspecten zoals draagkrachten isolatiekwaliteiten en zo meer als basis, richt de interieur architect zich meer op design en ontwerp volgens smaak en functionaliteit. Hierbij moet de interieur architect uiteraard rekening houden met de nutsvoorzieningen en technische mogelijkheden.

interieurarchitectIdeaal is dan ook een interieur architect te benaderen alvorens de woning door de ruwbouw architect wordt uitgetekend. Hierdoor kan de interieur architect uw interieur wensen aangeven aan de ruwbouw architect waardoor uw interieur ook daadwerkelijk kan gerealiseerd worden. Als u de interieur architect inschakelt als de woning al klaar is, is de kans reëel dat de breekwerk en het verleggen van elektrische bedradingen vereist is wil het interieur beantwoorden aan de gestelde wensen en eisen.

Het voordeel van het inschakelen van een interieur architect is de informatie en mogelijkheden die de interieur architect u kan aanreiken. Een interieur architect is goed geïnformeerd over de nieuwste technologieën en trendy materialen waardoor uw eigen inspiratie en mogelijkheden fors vergroot worden en u wel eens een geheel ander resultaat zou kunnen realiseren dan hetgeen u oorspronkelijk in gedachte had. Inspiratie en informatie zijn dan ook de basisingrediënten van een interieur architect.

Als besluit

Kortom, gaat u een nieuwe kamer, een leefruimte, een keuken, een badkamer of uw gehele woning inrichten of herinrichten, ga dan eens te rade bij een interieur architect en u zou wel eens verbaasd kunnen zijn van de inspiratie die u wordt aangereikt.

In deze is het dan ook aan te raden meerdere interieur architecten aan te spreken aangezien inspiratie en het gebruik van materiaalsoorten persoonsafhankelijk zijn en elke architect u met andere woorden een geheel andere denkpiste, visie en mogelijkheden zal aanreiken waardoor u datgene kan selecteren wat het best bij u past.

Tip 7 : Combineren van verschillende materialen

(een tip van) Senne Loonen
Door middel van het combineren van verschillende materialen zoals hout met metaal of oude en nieuwe materialen krijg je een zeer exclusief eindresultaat

Tip 6 : Kies kleur volgens de grote van de woonkamer

(een tip van) Interieurdesigner
De kracht van kleur wordt vaak onderschat in een interieur inrichting. Met welgekozen kleuren kan een ruimte er groter of hoger uitzien. Donkere kleuren absorberen dan weer natuurlijk daglicht

Tip 5 : Waarom een interieur architect?

(een tip van) Medaer
Raadpleeg een Interieurarchitect 'alvorens' u start met de bouw van uw woning! Het is zoveel makkelijker als u vooraf werd geadviseerd en weet waar u stroompunten, schakelaars en lichtpunten moet voorzien.

Tip 4 : Tip voor de interieur architect. Zorg voor naambekendheid

(een tip van) Binnenhuisarchitect opleiding
Als binnenhuisarchitect is het erg belangrijk om aan 'branding' te doen, creëer je eigen stijl, spring uit de groep en bombardeer jezelf tot een autoriteit. Dit zal later je grootste troef worden!

Tip 3 : Vergroot uw woning met behulp van uw vloer

(een tip van) Shanazrazik
Om uw woning groter te doen lijken plaats overal hetzelfde type vloer. Zo lopen uw ruimtes naadloos in elkaar over.

Tip 2 : Een nieuw interieur moet niet nieuw zijn

(een tip van) Design.2link.be
Wil je genieten van mooi design, maar er niet teveel voor betalen? Zoek dan eens op rommelmarkten, in tweedehands winkels, op zolder bij opa of oma: grote kans dat je prachtig design vindt voor weinig geld. Even opknappen: en het is weer als nieuw!

Tip 1 : Ruimtegevoel vergroten door kleurherhaling

(een tip van) Kim Van Uytsel
Het herhalen van dezelfde kleuren en materialen in verschillende ruimtes bevordert het ruimtegevoel in je woning. De afzonderlijke ruimtes vormen samen een harmonieus geheel. De eigenheid per ruimte creëer je door unieke accenten te leggen met je accessoires.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Architecten en bouwplan TIPS
Tuinplan en tuinarchitecten TIPS
Woningdecoratie TIPS
- Gordijnen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie