11 interieur architect tips voor de beste woninginrichting

U bent hier : Home > Wonen > Interieur architect

Interieur Architect TIPS en weetjes

knop banner ludo claes 03TIPS en advies voor de beste woninginrichting en interieur architecten - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Tip 11 : Enkele tips om een ruimte groter te doen lijken

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) SD creations
1. Gebruik schuifdeuren in plaats van draaideuren
2. Hou het vloeroppervlak zo groot mogelijk door zo weinig mogelijk op de vloer te plaatsen. (gebruik bijvoorbeeld hangkasten).
3. Spiegels creëren het optisch bedrog dat de ruimte groter is.
4. Gebruik lichte en glanzende verf (hoogglans of metallic). Als je kleur gebruikt beperk je dan tot de wand waar het meeste licht op valt.
5. Houd alles zo strak mogelijk.

Tip 10 : Creëer sfeer in je interieur door kleuren

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Interieurvoorbeelden
Veel mensen hebben schrik een kleur te kiezen voor hun interieur en opteren daarom nogal dikwijls eens voor sobere onpersoonlijke kleuren. Nochtans zijn kleuren een van de belangrijkste sfeer bepaler in de woonruimte!

Eén kleur volstaat om een volledig andere sfeer op te roepen. Op een optimaal effect te verkrijgen is het dan ook belangrijk om de juiste kleurkeuze en kleurencombinatie te maken.

Tip 9 : Gewaagd interieur? Durf te kleuren

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) SD creations
Durf met kleur! Veel mensen kiezen voor brave kleurtjes omdat je hier niets mee verkeerd kan doen. Een nieuwe laag verf is echter snel gezet en geeft meteen een heel ander cachet aan de ruimte. En muur in een gedurfde kleur en de ruimte krijgt al een unieke karaktervolle uitstraling. Het is een eenvoudige, snelle en goedkope oplossing om uw interieur op te frissen!

Tip 8 : Een interieurarchitect voor een all-in concept

Gaat u een bepaalde leefruimte of misschien uw gehele woning inrichten of herinrichten dan kan u overwegen om een interieur architect onder de arm te nemen. In tegenstelling tot een architect die de ruwbouw van de woning op zijn/haar rekening neemt, buigt de interieur architect zich over het interieur van de woning, en dit in de breedste zin van het woord. Een interieur start bij de kleur van de wanden, denk hierbij aan het behangen of het pleisterwerk tegen de wanden en eindigt bij het kleinste potje of vaas op de vensterbank.

Dit alles kan de interieurarchitect voor u afstemmen en ontwerpen. De vraag die u zich dan ook dient te stellen is wat u precies van de interieur architect verlangt. Is dit enkel een kleuradvies voor het verven en schilderen van de muren en wanden, of is dit de totaalinrichting van de leefruimte.

Wat melden bij eerste contact met interieur architect?

Bij het contacteren van een interieurarchitect dient de wens dan ook goed gekend te zijn opdat de interieur architect zich goed kan uiten en het gewenste resultaat kan aanreiken. In tegenstelling tot de architect, die de ruwbouw uittekent met als technische aspecten zoals draagkrachten isolatiekwaliteiten en zo meer als basis, richt de interieur architect zich meer op design en ontwerp volgens smaak en functionaliteit. Hierbij moet de interieur architect uiteraard rekening houden met de nutsvoorzieningen en technische mogelijkheden.

interieurarchitectIdeaal is dan ook een interieur architect te benaderen alvorens de woning door de ruwbouw architect wordt uitgetekend. Hierdoor kan de interieur architect uw interieur wensen aangeven aan de ruwbouw architect waardoor uw interieur ook daadwerkelijk kan gerealiseerd worden. Als u de interieur architect inschakelt als de woning al klaar is, is de kans reëel dat de breekwerk en het verleggen van elektrische bedradingen vereist is wil het interieur beantwoorden aan de gestelde wensen en eisen.

Het voordeel van het inschakelen van een interieur architect is de informatie en mogelijkheden die de interieur architect u kan aanreiken. Een interieur architect is goed geïnformeerd over de nieuwste technologieën en trendy materialen waardoor uw eigen inspiratie en mogelijkheden fors vergroot worden en u wel eens een geheel ander resultaat zou kunnen realiseren dan hetgeen u oorspronkelijk in gedachte had. Inspiratie en informatie zijn dan ook de basisingrediënten van een interieur architect.

Als besluit

Kortom, gaat u een nieuwe kamer, een leefruimte, een keuken, een badkamer of uw gehele woning inrichten of herinrichten, ga dan eens te rade bij een interieur architect en u zou wel eens verbaasd kunnen zijn van de inspiratie die u wordt aangereikt.

In deze is het dan ook aan te raden meerdere interieur architecten aan te spreken aangezien inspiratie en het gebruik van materiaalsoorten persoonsafhankelijk zijn en elke architect u met andere woorden een geheel andere denkpiste, visie en mogelijkheden zal aanreiken waardoor u datgene kan selecteren wat het best bij u past.

Tip 7 : Combineren van verschillende materialen

(een tip van) Senne Loonen
Door middel van het combineren van verschillende materialen zoals hout met metaal of oude en nieuwe materialen krijg je een zeer exclusief eindresultaat

Tip 6 : Kies kleur volgens de grote van de woonkamer

(een tip van) Interieurdesigner
De kracht van kleur wordt vaak onderschat in een interieur inrichting. Met welgekozen kleuren kan een ruimte er groter of hoger uitzien. Donkere kleuren absorberen dan weer natuurlijk daglicht

Tip 5 : Waarom een interieur architect?

(een tip van) Medaer
Raadpleeg een Interieurarchitect 'alvorens' u start met de bouw van uw woning! Het is zoveel makkelijker als u vooraf werd geadviseerd en weet waar u stroompunten, schakelaars en lichtpunten moet voorzien.

Tip 4 : Tip voor de interieur architect. Zorg voor naambekendheid

(een tip van) Binnenhuisarchitect opleiding
Als binnenhuisarchitect is het erg belangrijk om aan 'branding' te doen, creëer je eigen stijl, spring uit de groep en bombardeer jezelf tot een autoriteit. Dit zal later je grootste troef worden!

Tip 3 : Vergroot uw woning met behulp van uw vloer

(een tip van) Shanazrazik
Om uw woning groter te doen lijken plaats overal hetzelfde type vloer. Zo lopen uw ruimtes naadloos in elkaar over.

Tip 2 : Een nieuw interieur moet niet nieuw zijn

(een tip van) Design.2link.be
Wil je genieten van mooi design, maar er niet teveel voor betalen? Zoek dan eens op rommelmarkten, in tweedehands winkels, op zolder bij opa of oma: grote kans dat je prachtig design vindt voor weinig geld. Even opknappen: en het is weer als nieuw!

Tip 1 : Ruimtegevoel vergroten door kleurherhaling

(een tip van) Kim Van Uytsel
Het herhalen van dezelfde kleuren en materialen in verschillende ruimtes bevordert het ruimtegevoel in je woning. De afzonderlijke ruimtes vormen samen een harmonieus geheel. De eigenheid per ruimte creëer je door unieke accenten te leggen met je accessoires.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
3 handige opbergoplossingen voor in je woning
5 tips om je interieur op te frissen
Hoe kan je meer ruimte creëren in je woning ?
Hoe maak je een landelijk interieur
Genieten in een luxe interieur
Architecten en bouwplan
Tuinplan en tuinarchitecten
Woningdecoratie