Kozijnen PVC hout aluminium met leuke weetjes TIPS en advies

kozijnen hout PVC aluminium ramen en deuren TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over kozijnen.

♥ Leuke kozijnen kopen + promoties
- bol.com / kozijnen promo's
- Amazon / kozijnen promo's

FILMTIP
Productie van kozijnen - Benitech kozijnen

NIEUW - Tip 10 : Kozijnen vervangen – waarop zeker letten

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Wonend.nl - Breda Nederland
Ga je je kozijnen vervangen? Hieronder zul je stap-voor-stap begeleid worden in de aanschaf van je nieuwe kozijnen. Doe er je voordeel mee!

Stap 1: Eerste oriëntatie
Als je op zoek gaat naar nieuwe kozijnen of je oude kozijnen wilt vervangen, is de eerste     stap   om jezelf af te vragen voor welk materiaal (metaal, kunststof, hout of aluminium) je het beste kan kiezen. Verder zal het budget ook zeker een belangrijke rol spelen omdat je wat kozijnen betreft tussen redelijk goedkoop (enkele honderden euros) en heel duur (vele duizenden euros) kan kiezen.

Mocht je budget niet voldoende zijn voor de kozijnen die je wilt kiezen kun je, aangezien nieuwe kozijnen de waarde van je huis kunnen laten stijgen, hiervoor zelfs een kleine hypotheek afsluiten. Maar let op: geld lenen kost geld.

Ook zou je over het onderhoud van de kozijnen moeten nadenken. Er zijn materialen zoals hout die om veel meer onderhoud vragen dan bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Uiteraard zou je een hoop geld kunnen besparen als je in staat bent om de kozijnen zelf te plaatsen.

Kan je geen kozijnen vervangen, is het natuurlijk een te raden om een professioneel bedrijf hiervoor te raadplegen. Een goede website hiervoor is www.kozijnenvergelijker.nl waar je gratis meerdere offertes aan kunt vragen van bedrijven uit jouw regio. Op deze manier kun je de kozijnen prijzen vergelijken en de beste keuze maken.

Stap 2: De functie van het kozijn
Wanneer je weet wat voor soort kozijn je wilt aanschaffen is het ook noodzakelijk om over de functie van dit kozijn na te denken. Waarvoor is het bedoeld (binnen, buiten, deur, raam)? De functie van het kozijn is namelijk ook medebepalend voor de materiaalkeuze.

Naast de functionaliteit van de kozijnen geven de kozijnen ook een uitstraling aan de woning. Hou er dus ook rekening mee of het materiaal bij de look & feel van je huis past.

Stap 3: Het juiste kozijn kiezen
Ten eerste zou je moeten overwegen hoeveel tijd je aan onderhoud van je kozijn wilt besteden. Zoals eerder vermeld hebben de verschillende materialen ook verschillend veel onderhoud nodig.

Houten kozijnen zullen door externe invloeden vaker onderhoud en restauratie nodig hebben dan kunststof en aluminium kozijnen die enkel n tot twee keer per jaar schoongemaakt moeten worden. Onderhoud kost in dat geval meer geld waarbij houten kozijnen weer in de aanschaf goedkopen zijn.

Verder is het een aanrader om bij kozijnen vervangen te controleren of deze het keurmerk Veilig Wonen hebben (Nederland). Dit keurmerk betekend dat de politie op veiligheid tegen inbraak gecontroleerd heeft en zal inbrekers makkelijker tegen houden.

Kunststof kozijnen zouden ook nog het VKG keurmerk hebben waardoor de kozijnen aan de voorwaarden en eisen voldoen die van kunststof kozijnen worden verwacht (Nederland).

Tip 9 : Waarom kiezen voor kunststof kozijnen

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Wonend.nl - Breda Nederland
Een reden om vroeger niet voor kunststof kozijnen te kiezen was altijd omdat het zo duidelijk zichtbaar was dat het kunststof kozijnen betrof. Tegenwoordig zijn alle kleuren mogelijk en er zijn kozijnen die niet of nauwelijks van houten kozijnen te onderscheiden zijn. Verstandig om te kiezen voor dit soort kozijnen wanneer ze vervangen moeten worden op een bovenetage.

Wat kosten nieuwe kunststof kozijnen?
Een van de meest gehoorde keuze om te kiezen voor kunststof kozijnen, is omdat houten kozijnen vaker onderhoud nodig hebben dan kunststof kozijnen. Houten kozijnen moeten toch eens in de vier of vijf jaar geschilderd worden en vragen dus vaker onderhoud.

Wanneer dit niet gebeurd, wordt het risico dat de kozijnen worden aangetast door bijvoorbeeld het weer aanzienlijk vergroot. Vooral eigenaren van een woning op een bovenetage hebben er moeite mee om de kozijnen te onderhouden en is het dus slim om daar voor kunststof kozijnen te kiezen.

Wat is de prijs van kozijnen?
Wanneer je op zoek gaat om prijzen van kozijnen te vergelijken zal je een groot verschil merken in prijzen van bedrijven, maar dat zal ook zeker gelden voor de kwaliteit die de verschillende bedrijven zullen leveren.

Wanneer je je zoektocht begint is het verstandig te letten op het VKG keurmerk (Nederland), wat betekend dat het aangesloten is bij de brancheorganisatie Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie. Dat een bedrijf hier is aangesloten wil nog niet meteen zeggen dat de kwaliteit dat het bedrijf levert automatisch goed is, maar je kunt dan wel terugvallen op de brancheorganisatie wanneer je een geschil hebt.

Ga niet te snel akkoord met een aanbetaling voordat het bedrijf begonnen is met het plaatsen van kozijnen. Wanneer dit wel verwacht wordt betaal dan maar een klein gedeelte aan.

Tip 8 : Hoe kan je kunststof kozijnen best onderhouden ?

(een tip van) Finstral - Nederland
Het is voldoende om uw kunststof kozijnen tijdens het wassen van de ramen af te nemen met een vochtige zeem. Eventueel kunt u daarbij een normaal vloeibaar schoonmaakmiddel bij gebruiken. Maar gebruik in ieder geval geen chloor of schuurmiddelen!

Wilt u w kozijnen jarenlang in topconditie houden? Reinig ze dan minimaal n keer per jaar extra goed met een speciaal schoonmaakmiddel voor kunststof kozijnen. Smeer de rubberen afwerking van de kozijnen in met een speciaal smeermiddel n olie het beslag voor een soepele werking.

Tip 7 : Kozijnen onderhouden - Hout of toch PVC?

(een tip van) Wonend.nl - Breda Nederland
Het is noodzakelijk om je houten kozijnen om de zoveel jaar te verven, maar niet iedereen is zelf daartoe in staat. Dan is het verstandig daar een schilder voor in te huren. Onderling verschillen de kosten van schilderen sterk en zullen snel 35 tot 45 per uur gaan kosten.

Wanneer je slecht onderhouden hout hebt, zoals houtrot in je kozijnen, zal de schilder het eerst moeten herstellen. Daarnaast spelen de hoogte waarop een schilder moet werken een rol en natuurlijk de hoeveelheid schilderwerk. Een vast bedrag afspreken is dan ook geen verkeerd plan. Het is normaal dat je voor een vrijstaand huis meer moet betalen, omdat het simpelweg meer kozijnen heeft dan een rijtjeshuis.

Wanneer je redelijk veel houtwerk hebt is een bedrag van rond de 2000 een gangbaar bedrag. Wanneer je dat verder uitrekent kom je na 20 jaar ongeveer op 4x2000=8000 uit om de kozijnen te onderhouden. Als je dan bedenkt dat je bij kunststof kozijnen (simpel gezegd) alleen even moet schoonmaken.

Tip 6 : Soorten kozijnen en hun opbouw

Kozijnen zijn als het ware de kader die omheen ramen, vensters en deuren staan en het raam of de deur vasthouden. Kozijnen zijn er in verschillende materialen zoals hout, aluminium en kunststof ofwel PVC. De opbouw van kozijnen bestaat uit twee verticale stijlen en twee horizontale dorpels die als bovendorpen en onderdorpel gekend zijn.

Als het kozijn ook het raam verdeelt, dan wordt het middendeel ook wel een kalf genoemd. Kozijnen met ramen worden geplaatst in de muuropeningen van de woning en worden derhalve op maat geproduceerd.

Boven de kozijnen in de muur dient bij het metselen een versterking geplaatst te worden die de bovengelegen muur en de krachten in de muur opvangt waardoor de kozijnen bijna krachteloos in de gevel ingebouwd staan. De kozijnen worden vervolgens via verankersystemen vast verankerd in de muur of gevel waardoor een solide constructie en geheel ontstaat.

Bij de bouw van een veranda is dit een geheel ander verhaal. Een veranda kan geheel uit kozijnen opgebouwd zijn waardoor de constructie van de kozijnen van die aard dient te zijn dat deze de gehele stabiliteit van de veranda kan waarborgen.

Tip 5 : Reinigen van kunststof kozijnen

(een tip van) Polyprofiel - Drachten Nederland
U kunt kunststof kozijnen schoonmaken met ieder normaal huishoudsopje, waarmee u ook het glas reinigt. Nooit schoonmaken met een schuurmiddel, schuurspons of agressief reinigingsmiddel. De kozijnopeningen bij draaiende delen goed reinigen i.v.m waterafvoer. Opmerking: Indien u het glas met spiritus reinigt, bestaat de mogelijkheid dat uw raam zwart wordt, doordat de zwarte beglazingsprofielen afgeven.

Tip 4 : Wat met kozijnen plaatsen en isoleren

Voornaam bij het plaatsen van de kozijnen is dat een goede aansluiting verkregen wordt met het isolatiemateriaal dat in de muren en gevels verwerkt zit, ook wel spouwmuurisolatie genoemd. Indien de isolatie niet goed tegen de kozijnen aansluit ontstaat de kans op koudebruggen waarlang warmtetransmissie kan plaatsvinden.

Veelal wordt bij het plaatsen van de kozijnen een uitzettend vloeibaar isolatiemateriaal gespoten dat de kieren en openingen tussen de kozijnen en de isolatie opvangt. Na het isoleren kan het geheel afgewerkt worden. Ook het glaswerk ofwel de ramen in de kozijnen dienen dermate geplaatst te worden dat geen tocht of luchtspleten aanwezig zijn. Bij het plaatsen van de ramen wordt dan ook gebruik gemaakt van afdichtrubbers of siliconen kit.

Tip 3 : Denk zeker aan de isolerende eigenschap van kozijnen

Ludo claes TIPSBij het kiezen van kozijnen dient tevens even aandacht geschonken te worden aan de isolerende capaciteit. Elk materiaal zowel hout als aluminium als kunststof PVC heeft een bepaalde warmtetransmissie waardoor warmte kan verloren gaan. Om dit te minimaliseren is de isolatiekwaliteit van de kozijn van groot belang.

Bij de keuze van de kozijnen kan u best navragen wat de isolatiekwaliteit van de kozijnen bedraagt. Deze waarde wordt weergegeven door een U-waarde wat de warmteweerstand aangeeft. Des te lager deze U-waarde, des te hoger de isolatiekwaliteit.

De laatste jaren wordt veel aandacht besteed aan het verhogen van de isolerende kwaliteit van kozijnen waardoor bijvoorbeeld thermische onderbrekingen in de kozijnen worden ingewerkt of waarbij thermische kamers in de kozijnen worden verwerkt waardoor de warmtetransmissie wordt vertraagd.

Ook zijn er kozijnen waarin isolatiematerialen vervat zitten die de thermische weerstand van de kozijnen verhogen. Heeft u het in de zomer wat te warm, of wenst u extra te ventileren, dan kan boven het raam een ventilatierooster in het kozijn aangebracht worden wat toch weer veiliger is dan het raam open te zetten. Tevens houdt een ventilatierooster de vliegen en andere insecten buiten.

Kortom, gaat u kozijnen plaatsen, sta dan even stil bij de thermische waarde van de kozijnen en spreek erover met uw leverancier.

Tip 2 : Kies voor inbraakwerende kozijnen

Ludo claes TIPSIn kozijnen zijn de ramen en vensters aangebracht dewelke hetzij via draaivensters of zwenkramen kunnen geopend worden. Vensters en ramen en dus mede de kozijnen dienen inbraakwerend te zijn opdat een inbreker niet eenvoudig via het raam kan binnenglippen.

Hiervoor kan het slot van de kozijnen waarin de zwenkraam of de deur vervat zit over een meerpuntsluiting beschikken en zullen extra geïsoleerde beglazingen zoals dubbel glas extra weerstand bieden tegen potentiële inbraken.

Tip 1 : Waarom een aluminium kozijn kiezen?

(een tip van) Kozijn Offertes
Wanneer u geen onderhoud wilt aan uw kozijnen, dan kunt u natuurlijk kiezen voor kunststof kozijnen. Aluminium kozijnen zijn echter ook onderhoudsvrij, maar zorgen wel voor degelijkheid en elegantie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Ramen en deuren TIPS
Binnendeuren TIPS
Buitendeuren en voordeuren TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Kozijnen PVC hout aluminium met leuke weetjes TIPS en advies