HOBBY en VRIJETIJD – Leuke tips en weetjes

Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Leuk weetje
Wist je dat je de meeste foto's na een uitstap of vakantie weer gewoon verwijderd als er geen personen op staan?

Leuk hobby filmpje
Knikkerraces wordt meer en meer populair

Leuk weetje
Wist je dat een creatieve activiteit bijna hetzelfde effect heeft als mediteren? Als je je volledig in de activiteit kan concentreren, verlaagt het stress aanzienlijk.


Leuke hobby weetjes


Wist je dat Monopolie het meest gespeelde spel ter wereld is?

Wist je dat er op de gehele wereld meer Lego figuurtjes zijn dan mensen?

Wist je dat je tranende ogen bij het snijden van ajuin kan vermijden door de ajuin te snijden onder stromend water of door de ajuin even in de diepvries te leggen voor het schellen.

Wist je dat de eerste zelfklevende postzegel dateert van 1837, uitgevonden is in Engeland door Sir Rowland Hill? De duurste postzegel ter wereld is de 1c magenta uit Brits Guyana en werd geveild voor 9.480.000 Dollar.

Wist je dat een studie heeft aangetoond dat bij 60 procent van de geteste personen negatieve emoties zoals stress, angst, nervositeit fors werd verminderd door te mediteren. (ca 15min per dag)

Wist je dat gemiddeld 11 procent van de jongens en 8 procent van de meisjes de school verlaat zonder enig diploma.

Wist je dat het spelen van een muziekinstrument de activiteit in je beiden hersenhelften vergroot wat je hersenfuncties en motoriek versterkt. Studies tonen tevens aan dat veel goed-gevoel endorfines worden aangemaakt in de hersenen bij het spelen van een muziekinstrument.

Wist je dat het lezen van een boek of leuke website-artikels je negatieve stress hormonen zoals cortisol fors verlaagt met zelfs 68%.

Wist je dat het online spel PUGB het record heeft voor meeste online spelers tegelijkertijd? Tijdens één spel speelden zo maar even 1.342.857 spelers hetzelfde spel.

Wist je dat bananen ongeluk brengen als je gaat vissen? Vissen zouden slechter bijten als er bananen in de buurt zijn. Op een vissersboot worden bananen dan ook gezien als echte ongeluk brengers.

Wist je dat chirurgen 27% sneller kunnen werken en 37% minder foutjes begaan als ze gemiddeld drie uur per week een videospel spelen met een gameconsole? Dit volgens een studie van 2007.

Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina


Hobby advertenties en acties
Diploma via thuisstudie - prijzen
Beauty opleidingen - prijzen
- Tripper - Leuke daguitstappen - acties
- Albelli - Mooie fotoboeken - prijzen


Deel deze tips zeker met je vrienden.