U bent hier : / Home / Golf spelen en golfen – leuke weetjes met TIPS en advies

 

Golf spelen en golfen – leuke weetjes met TIPS en advies

golf spelen golfen praktische TIPS

♥ Leuke golfproducten kopen
- bol.com / golf producten
- Amazon / golfen

FILMTIP
Golf TIPS van NOS Sport Joost Luiten

NIEUW - Tip 7 : Waarom is een golfbal niet egaal en heeft het kleine putjes?

Als je even een golfbal in de hand neemt, dan zal je vrij snel merken dat de oppervlakte van de bal niet egaal en glad is, zoals bij een voetbal bijvoorbeeld, maar dat er kleine putjes in zitten. Dit lijkt in eerste instantie vreemd, maar die putjes hebben weldegelijk een goede reden. De putjes dragen er namelijk zorg voor dat de bal verder vliegt en daarbij ook beter gepositioneerd blijft.

Ja, je leest het goed. Met de putjes vliegt het balletje niet alleen verder maar ook nog eens juister. Als dat niet straf is, toch? Je zou namelijk het omgekeerde denken dat de putjes meer wrijving genereren en het balletje na de slag dus minder ver zou vliegen, doch hebben onderzoeken aangetoond dat putjes in de bal het balletje verder en juister doet vliegen.

Waarom vliegt een golfballetje anders volgens de putjes?

De reden hiervoor dient gezocht te worden in de wijze waarop lucht en energie rondom het balletje zich opbouwt tijdens de vlucht. Omwille van de putjes gaat de lucht anders cirkelen waardoor het balletje stabieler wordt tijdens de vlucht. Ook het aantal putjes speelt hierbij een belangrijke factor. Te veel of te weinig putjes vertraagt de snelheid van het golfballetje waardoor het weer niet optimaal vliegt.

Kortom, de huidige opbouw van het golfballetje met de aanwezige putjes is gebaseerd op vele studies en onderzoeken waardoor het huidige ontwerp vrijwel de meest optimale opbouw is. Als je dus te lang doet over een golfspel of als je geen hole-in-one weet te slaan, dan ligt het zeker niet aan het balletje.

Wist je trouwens dat een standaard golfballetjes maar liefst 300 putjes heeft en er zelfs balletjes zijn met 500 putjes waarbij zelfs NASA een onderzoek heeft ondergaan naar de ideale luchtverplaatsing bij golfballetjes. Een golfballetje, is dus meer dan een simpel balletje.

Tip 6 : Weet jij waar je de golfbal raakt op je golfclub? Gebruik het stift trucje

Ludo claes TIPSWeet jij eigenlijk, als je bij het golfen een golfballetje slaat met je golfclub, waar op je golfclub je het golfballetje hebt geraakt?

Nee, thans is dit belangrijk om weten want de slaglocatie van het balletje op de golfclub bepaalt het resultaat van je slag. Als je slag dus niet ideaal is dien je de houding en de slaglocatie van het balletje op je club bij te sturen teneinde de perfecte slag te creëren.

Maar hoe kan je nu weten waar je met je golfclub het golfballetje hebt geraakt?

Je kan de slaglocatie op je golfclub toch niet zien. Toch? Wel, hiervoor is er een handig trucje dat je kan gebruiken. Een stift. Ken je die speciale markeerstiften die gebruikt worden om op een wit bord te schrijven en die je makkelijk kan uitvegen? Wel dat is wat we nodig hebben.

Koop dergelijke “witbord” markeerstift, een zwarte of felle kleur bij voorkeur, en kleur het slagvlak onderaan op je golfclub dat het balletje raakt bij je slag. Als je dit vlak volledig inkleurt, en je slaat tegen het golfballetje, dan zie je de afdruk van het balletje op het slagvlak. Is je slag niet goed dan weet je hoe je je houding en je slag kan aanpassen om de positie van het balletje op het slagvlak aan te passen.

Kleur het slagvlak dan weer volledig in en sla vervolgens opnieuw om te kijken of je nieuwe houding de slagpositie op het slagvlak van de golfclub heeft gewijzigd en dit tot een beter resultaat heeft geleid. Indien niet, ga je weer opnieuw inkleuren en slaan. Dit tot je je ideale slaghouding hebt gevonden.

Het trucje met de stift is een ideale manier om je slag te oefenen en nog meer te optimaliseren. Makkelijk maar zeer efficiënt. Let er wel op dat je makkelijk uitveegbare stiften gebruikt opdat je zowel je golfclub als ook het golfballetje makkelijk kan afvegen.

Tip 5: Even opwarmen vooraf en voorkom blessures bij het golfen?

Ludo claes TIPSGolfen is een leuke en tevens gezonde sport. Je bent als golfer steeds buiten in de gezonde buitenlucht en je wandelt kilometers over het golfterrein om het golfspel te vervolledigen. Golf draagt dus bij aan je gezondheid. Doch is er ook een aandachtspunt inzake gezondheid dat vaak wel eens vergeten wordt. Namelijk blessures. Bij het golfen bestaat het doel erin een golfballetje te putten waarbij het golfballetje met behulp van een golfclub over een grote afstand dient geslagen te worden.

Deze golfclub heeft een bepaalde lengte en gewicht waarbij de grootte van de slagkracht de slagafstand bepaalt dat het balletje aflegt. Daarnaast is er ook een bepaalde slagbeweging en houding vereist om het balletje niet enkel hard maar ook gericht te slaan. Deze slagbeweging gecombineerd met een grote krachtinspanning kan wel eens voor blessures leiden in de rug of schouders.

Daarom is het ten zeerste aan te raden voor het golfen je spieren wat op te warmen. Dit kan je makkelijk door vooraf enkele proefslagen zonder krachtinspanning te doen of enkele sportoefeningen of stretchoefeningen te implementeren voor je slag. Als je spieren wat opgewarmd zijn loop je minder kans op een blessure tijdens je krachtige slagen.

Tip 4: Draag jij wel de gepaste kleding om te golfen?

Deze vraag lijkt je wellicht wel vreemd als je voor de eerste keer leest over het wel en wee van golf maar vergis je niet, bij het golfen op een golfterrein is een dresscode ofwel een kledingcode van kracht die gerespecteerd dient te worden. Deze specifieke kleding heeft evenwel niet zo zeer te maken met het spelcomfort dan wel met de uitstraling en respect van de golfclub.

Als je dus wil weten welke kledij gewenst of niet gewenst is bij de club waar jij wenst te golfen, dan is het raadzaam je even bij de golfclub te vergewissen van de gewenste kledingcode. Je zal merken dat zowel inzake herenkleding als dameskleding specifieke wensen en eisen zijn waarbij het niet respecteren van de kledingcode kan leiden naar een weigering van je speldeelname.

Ook inzake schoenen zijn er specifieke wensen waarbij geopteerd wordt voor sportschoenen specifiek voor golf. Kortom, denk je eraan om te gaan golfen, denk dan zeker even aan de kleding en vergewis je zelf even bij de golfclub van de regeltjes. Denk er tevens aan dat per golfclub de kledingwensen en eisen anders kunnen zijn.

Tip 3: Heb jij eigenlijk wel de ideale grip bij het golfen

Dit is misschien een ietwat rare vraag maar bij het golfen is de grip, hoe je je golfclub vasthoudt, een belangrijk gegeven om een goed slagresultaat neer te zetten. Je zou niet de eerste zijn waarbij, na je slag, de golfclub verder vliegt dan het golfballetje. En dit omdat je grip niet ideaal of perfect is waardoor je de greep op je golfclub niet goed onder controle hebt. Daarom is het voornaam je grip goed te kiezen.

Bij het golfen zijn we als beginneling geneigd om met beide handen de golfclub vast te nemen, en gewoon zo hard mogelijk te slaan om het golfballetje zo ver mogelijk te slaan. Deze kracht gecombineerd met een niet ideale grip, resulteert dan in ofwel een slechte slag, of erger, dat je club effectief verder vliegt dan je golfballetje. Om dit te vermijden is het aan te raden je grip te optimaliseren.

Welke grip technieken zijn er?

Een eerste grip techniek, ook wel de “baseball” greep genoemd, is de handen net onder elkaar te plaatsen bij het vasthouden van de golfclub waarbij beiden handen tegen elkaar liggen. Als je linkerhand bijvoorbeeld bovenaan aan de golfclub ligt, dan licht de rechterhand er net onder en raken beide handen elkaar. Meer nog, beide handen zijn ietwat tegen elkaar gedrukt zodat beiden handen als het ware één greep zijn.

Een tweede grip techniek, ook wel de “overlap” greep genoemd is hetzelfde als voorgaande “baseball” greep waarbij de pink van de rechterhand, die tegen de wijsvinger van de linkerhand ligt, over die wijsvinger wordt gelegd om zo beiden handen met elkaar te vergrendelen waardoor een stabielere greep ontstaat.

Een derde grip techniek, ook wel de “interlock” greep genoemd is hetzelfde als de “overlap” greep met dit verschil dat nu de pink van de rechterhand en de wijsvinger van de linkerhand niet gewoon over elkaar liggen maar dat de wijsvinger ook overheen de pink wordt gebogen waardoor beiden vingers in een kruisfiguur met elkaar verbonden zijn. Ook nu weer met als doel een meer stabiele grip te verkrijgen om het resultaat van de slag te verbeteren.

Wat is voor jou de beste grip?

Om daar een gepast antwoord te geven zal je zelf wat moeten experimenteren en kijken welke grip voor jou de beste resultaten biedt. Belangrijk om weten is thans, dat als je niet tevreden bent over je slagresultaat, je jezelf kan optimaliseren door je grip bij te sturen.

Tip 2 : Een gecontroleerde chipslag, het zit in de pols (een tip van) Frans van Dijck Golfpro

Let met de chipslag goed op dat u niet teveel pols in uw beweging gebruikt, dit maakt de chipslag minder controleerbaar.

Tip 1 : Algemene informatie over golfen

golfen TIPSBij golfen bestaat het doel erin een balletje naar of in een "hole" te slaan waarbij de kunst erin bestaat dit balletje in de "hole" te krijgen in zo min mogelijk slagen. Lijkt allemaal makkelijk maar dit is het niet. De "hole" is niet veel groter dan het balletjes en is zéér ver verwijderd waardoor je hard en juist dient te slaan. Dit vergt enig kunstwerk en veel training.

Als je al de eerste stappen in het golfen hebt gezet dan zal je merken dat naast het spel op zich ook het materiaal van belang is. Meerdere soorten clubs zijn dan nodig om het balletjes met precisie te slaan opdat de "hole" of omliggende "green" wordt bereikt.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Bowling TIPS
- Karting TIPS
- Lasergame TIPS
- Paintball TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuke TIP of artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Stuur het even toe en misschien publiceren we.
Wil je graag een link vanuit deze wesite naar jouw website? Laat het even weten. We informeren je graag naar de mogelijkheden.

Categorieën en rubrieken : Nieuwe TIPS - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact