Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Fotografie – hoe maak je de mooiste foto’s – TIPS en advies

fotografie foto camera - fotoboek maken - Canvas doeken - TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over fotografie.


♥ Leuke fotografie producten kopen
- bol.com / fotografie
- Amazon / fotografie


FILMTIP
Leuke fotografie tips van Canon

NIEUW - Tip 9 : Hoe maak je eigenlijk de beste foto's op vakantie?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Webprint - www.webprint.nl

Tijdens de vakantie gaat de camera ineens overuren draaien. Maar hoe maak je nu de beste vakantiefoto? Er is niets vervelender dan aankomen op je vakantiebestemming en er achter komen dat je iets niet bij hebt. Om dit te voorkomen hebben wij voor jou een handige vakantiechecklist gemaakt.

A. Controleren en schoonmaken
Controleer je camera en lenzen voor vertrek. Kijk of je lenzen geen vervelende krassen vertonen. Het toch jammer zijn als je hier te laat achter komt. Maak ze ook goed schoon. Gebruik hiervoor uiteraard schone doekjes of speciale reinigingsdoekjes. Stof blaas je makkelijk weg met een blaasbalg, die je in elke fotospeciaalzaak kunt kopen. Vergeet bij een spiegelreflexcamera niet even de lens los te maken en ook de binnenzijde te reinigen.

B. Geheugen, batterijen en accu's
Neem extra geheugenkaarten mee. Liever meerdere kaarten van 1Gb dan n van 8Gb. Bij defect of verlies ben je dan niet alle foto's kwijt. Verdeel volle flash kaarten wel over diverse reistassen.

C. Locatie van je vakantie foto's
Wil je later exact weten waar de foto is gemaakt? Met een phototracker voor zie je je foto's van GPS informatie. Met een fototracker weet je altijd waar je foto gemaakt is en kun je met bijgeleverde software mooie satellietkaarten maken van je trip. Phototrackers vindt je in veel soorten en maten.

Tip 8 : Wist je dat: je foto’s langer bewaart als er personen op staan

De dag van vandaag is het nemen van foto’s een makkie omwille van de mobiele telefoon (GSM) en de ingebouwde camera. Maar welke foto’s bewaren we eigenlijk het langst? Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat foto's met enkel landschappen of materiële spulletjes het snelst verwijderd worden.

Slechts 30 procent van de ondervraagden in het onderzoek zou foto's van louter landschappen voor lange tijd bewaren. Foto’s met personen zoals vrienden en familie worden dan weer langer bewaard. Wil je dus de ideale foto’s maken, dan luidt het advies om mensen te combineren met landschapen.

Ga je dus op vakantie en wil je graag het landschap op foto zetten en de foto toch lang beweren, plaats dan enkele vrienden of familie op de voorgrond. Zo heb je een foto die je gegarandeerd langer zal bewaren.

LET OP voor Privacy Bescherming.

Als je vreemde mensen fotografeert waarbij je de foto ook online gaat plaatsen, dan heb je de toestemming nodig van de personen op de foto. Zonder deze toestemming zouden de gefotografeerden je wel eens kunnen aanklagen. Toch even oppassen dus als je zo maar vreemde mensen fotografeert en online plaatst.

Tip 7 : Druk je foto af op hout. Een prachtige decoratie !

(een tip van) Foto op
Een foto op hout drukken is razend populair! In 2012 is deze trend ontstaan, maar vooral in 2013 het gigantisch in populariteit gestegen. Tegenwoordig hoort het zeker tussen de andere populaire wanddecoratievormen als canvas, plexiglas en aluminium thuis. Printen op hout wordt dan ook door steeds meer fotoservice bedrijven aangeboden. Het resultaat is over het algemeen indrukwekkend! Kortom, druk je foto eens af op iets anders dan canvas: foto op hout!

Tip 6 : Tip voor foto op canvas doeken

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Herinnering op linnen
Maak je canvas doek nog mooier met een schitterende baklijst! Doeken kun je direct aan de muur hangen doordat de foto mooi doorloopt op de zijkanten. Maar als je het doek een exclusieve uitstraling wilt geven is een baklijst echt iets voor jou!

Baklijsten geven een geweldige sfeer in huis en toveren jouw foto op canvas om in een prachtig kunstwerk dat zo uit een museum of galerie zou kunnen komen!

Canvas doeken zijn uitstekend geschikt als origineel cadeau, maar je kunt  cadeaubonnen bestellen. Op deze manier kan diegene die de cadeaubon ontvangt zelf een mooie foto uitzoeken om te verwerken tot canvas doek.

Tip 5 : Houd rekening met witte kleur bij fotoafdruk

(een tip van) Fotogeschenk
Veel mensen beseffen niet dat de kleur wit standaard niet wordt geprint. Voor veel producten is dit ook geen probleem, omdat de ondergrond waarop geprint wordt wit is. Wanneer je bijvoorbeeld op een product als aluminium print, wordt het wit aluminium. Houd daar rekening mee. Het is overigens wel mogelijk wit mee te printen op deze plaatmaterialen. Bij de hele foto of een gedeelte daarvan wordt er eerst een laag wit geprint

Tip 4 : Waarom kiezen voor een camera met spiegelreflex ?

(een tip van) Sony
Spiegelreflex camera's zijn helemaal hot op het moment. Echter weet men vaak niet dat met sommige van de nieuwste compact camera's nagenoeg dezelfde kwaliteit te behalen valt, en dat een compact camera (zeker voor een hobbyist!) dus meer dan voldoende kan zijn. Compact camera's zijn veelal wat minder prijzig, en ook een stuk hanteerbaarder qua formaat.

Tip 3 : Tip voor digitale fotografie

(een tip van) Digicamshop
Bent u geïnteresseerd in fotografie en het point-and-shooten van de standaard digitale camera's beu ? Kies dan voor een digitale spiegelreflexcamera. De ideale SLR voor beginner is op dit moment de Nikon D3000. Op deze spiegelreflexcamera kan u stap voor stap de diverse technieken leren kennen om van een automatische foto over te schakelen naar manuele instellingen.

Tip 2 : TIP voor het bestellen van foto's op canvas

(een tip van) Top canvasfoto
Let op: Als u een foto op canvas besteld wordt een gedeelte van het beeld gebruikt om over de zijkanten te spannen. Hierdoor valt dus een klein gedeelte van de foto weg. Houdt hier rekening mee als u een foto maakt.

Tip 1 : Algemene informatie over fotografie

camera TipsVan elke gebeurtenis willen we wel een leuke foto. De dag van vandaag is het nemen van foto’s wel erg makkelijk geworden middels de smartphone die een geïntegreerde camera heeft en die we altijd bij de hand hebben.

Thans kan het ook wel aan te raden zijn een fotograaf in te huren voor speciale gebeurtenissen als de foto’s enige professionaliteit vereisen. Ook het maken van een fotoboek is de dag van vandaag herleid naar een simpel kunstje. Op deze pagina vind je praktische TIPS over foto's maken en fotografie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Hobby tekenen en schilderen TIPS
GSM en mobiele telefoon TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie