U bent hier : / Home / Fotografie en foto’s maken met leuke weetjes TIPS en advies

 

Fotografie en foto’s maken met leuke weetjes TIPS en advies

Fotografie met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke fotografie artikelen kopen + promoties
- bol.com / fotografie artikelen

♥ Fotografen in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? meer info

NIEUW - Tip 11 : Hoe maak je de mooiste foto’s? Enkele nuttige tips

Ludo claes TIPSHet maken van prachtige foto's vereist een combinatie van techniek, creativiteit en aandacht voor detail. Of u nu een beginner of een ervaren fotograaf bent, hier volgen enkele tips waarmee u prachtige foto's kunt maken:

1. Begrijp licht
Licht is van fundamenteel belang in fotografie. Ontdek hoe verschillende soorten licht (natuurlijk (zonlicht), kunstmatig (studiolicht) of omgevingslicht (stadslicht)) uw onderwerp beïnvloeden. Experimenteer met lichthoeken, zachtheid en intensiteit om sfeer en diepte in uw foto's te creëren.

2. Compositie
Het beheersen van compositietechnieken zoals de regel van derden, leidende lijnen, symmetrie en kadrering kan uw foto's aanzienlijk verbeteren. Experimenteer met verschillende composities om interesse en balans aan uw afbeeldingen toe te voegen.

3. Gebruik scherptediepte
Door inzicht te krijgen in de scherptediepte kunt u bepalen wat scherp en wat wazig is op uw foto. Gebruik een groot diafragma (klein f-getal) om een geringe scherptediepte te creëren voor portretten of een klein diafragma (groter f-getal) voor landschappen om alles scherp te houden.

4. Kies interessante onderwerpen
Zoek naar unieke onderwerpen of perspectieven die een verhaal vertellen of emoties oproepen. Soms kunnen alledaagse voorwerpen of scènes boeiende onderwerpen worden als ze creatief worden gefotografeerd.

5. Experimenteer met hoeken en perspectieven
Wees niet bang om vanuit ongebruikelijke hoeken of hoogten te fotograferen. Door laag te gaan zitten of van bovenaf te fotograferen, kan een gewone scène in iets buitengewoons veranderen.

6. Let op details
De kleinste details kunnen een groot verschil maken. Houd rekening met afleidende elementen in het kader en verwijder indien nodig rommel. Besteed aandacht aan texturen, patronen en kleuren die uw afbeeldingen rijker kunnen maken.

7. Gebruik natuurlijke kaders
Gebruik natuurlijke elementen zoals bogen, ramen of boomtakken om uw onderwerp in te kaderen. Deze techniek kan de aandacht van de kijker naar het belangrijkste brandpunt trekken.

8. Houd het simpel
Soms is eenvoud de sleutel. Vermijd rommelige composities en focus op één onderwerp of element om een sterke visuele impact te creëren.

9. Zorgvuldig bewerken
Nabewerking kan uw afbeeldingen verbeteren, maar het is belangrijk om dit niet te overdrijven. Gebruik bewerkingssoftware om de belichting, het contrast, de kleuren en de scherpte op subtiele wijze aan te passen, zodat u een gepolijste look krijgt met behoud van een natuurlijk gevoel.

10. Oefen geduld
Voor geweldige foto's is vaak geduld nodig. Wacht op het juiste moment, of het nu het perfecte licht, een interessante uitdrukking of de ideale compositie is.

11. Bestudeer het werk van anderen
Bekijk foto's van gerenommeerde fotografen voor inspiratie en leerervaring. Analyseer waardoor hun afbeeldingen opvallen en probeer soortgelijke technieken in je eigen werk te integreren.

12. Experimenteer en heb plezier
Fotografie is een creatieve bezigheid, dus wees niet bang om te experimenteren met nieuwe ideeën, technieken en apparatuur. Hoe meer je ontdekt, hoe meer je je unieke stijl ontwikkelt.

Vergeet niet dat het maken van mooie foto's niet alleen om technische vaardigheid gaat, maar ook om het uiten van uw creativiteit en visie. Met oefening en volharding zul je doorgaan met het verbeteren en vastleggen van verbluffende beelden die resoneren met kijkers.


FILMTIP
Leuke fotografie tips van Canon


Tip 10 : De kunst van mooie en creatieve fotografie, enkele nuttige tips

Ludo claes TIPSFotografie is een prachtige kunstvorm waarmee je momenten kunt vastleggen en je creativiteit kunt uiten via afbeeldingen. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, hier volgen enkele waardevolle tips om je te helpen je fotografievaardigheden te verbeteren:

Begrijp uw camera: Welke camera u ook heeft (of het nu een DSLR, een systeemcamera of een smartphone is), neem de tijd om de functies en instellingen ervan te leren kennen. Begrijp basisprincipes zoals diafragma, sluitertijd, ISO en hoe deze uw foto's beïnvloeden.

Gebruik natuurlijk licht: Verlichting is de sleutel in fotografie. Maak waar mogelijk gebruik van natuurlijk licht. Vroeg in de ochtend en laat in de middag bieden vaak het beste licht voor buitenfotografie. Vermijd harde middagzon, omdat deze sterke schaduwen kan veroorzaken.

Compositie: leer en pas basiscompositietechnieken toe, zoals de regel van derden, leidende lijnen, kadrering en symmetrie. Deze technieken kunnen de visuele aantrekkingskracht van uw foto's aanzienlijk verbeteren.

Experimenteer met perspectieven: fotografeer niet altijd vanuit ooghoogte. Probeer verschillende hoeken en perspectieven: ga laag bij de grond zitten of zoek hogere uitkijkpunten. Als u uw perspectief verandert, kunt u uw foto's interessanter en unieker maken.

Focus op scherpte: Zorg ervoor dat uw onderwerp scherp in beeld is, tenzij u opzettelijk onscherpte gebruikt voor een creatief effect. Gebruik de juiste focusmodus en pas uw instellingen aan om scherpe, heldere beelden te verkrijgen.

Vereenvoudig uw opnamen: vermijd rommelige achtergronden of onnodige elementen die de aandacht afleiden van uw onderwerp. Houd het simpel en concentreer u op wat u wilt overbrengen.

Fotografeer in RAW: Als uw camera dit toelaat, fotografeert u in RAW-formaat. RAW-bestanden bevatten meer gegevens en bieden meer flexibiliteit bij de nabewerking, vooral bij het aanpassen van de belichting en de witbalans.

Leer basisbewerkingen: Nabewerking is een belangrijke stap in fotografie. Leer basisbewerkingstechnieken met behulp van software zoals Adobe Lightroom of gratis alternatieven zoals GIMP. Bewerken kan de kleuren verbeteren, de belichting corrigeren en uw afbeeldingen effectiever maken.

Oefen regelmatig: Zoals elke vaardigheid verbetert fotografie met oefenen. Neem je camera overal mee naartoe en experimenteer met verschillende onderwerpen en technieken.

Bestudeer het werk van andere fotografen: Kijk naar het werk van gevestigde fotografen. Analyseer hun compositie, belichting en kleurgebruik. Dit kan inspiratie en inzichten opleveren om je eigen fotografie te verbeteren.

Zoek constructieve feedback: deel uw werk met anderen en sta open voor constructieve kritiek. Feedback van collega's of mentoren kan u helpen bij het identificeren van verbeterpunten.

Geduld is de sleutel: Geweldige foto's vergen vaak tijd en geduld. Wacht op het juiste moment, of het nu het perfecte licht is of de ideale uitdrukking op het gezicht van uw onderwerp.

Vergeet niet dat fotografie over creativiteit en zelfexpressie gaat. Wees niet bang om te experimenteren en je unieke stijl te ontwikkelen. Met deze tips en consequent oefenen zul je in de loop van de tijd verbetering in je fotografische vaardigheden zien.

Tip 9 : Hoe maak je eigenlijk de beste foto's op vakantie?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: Webprint - www.webprint.nl

Tijdens de vakantie gaat de camera ineens overuren draaien. Maar hoe maak je nu de beste vakantiefoto? Er is niets vervelender dan aankomen op je vakantiebestemming en er achter komen dat je iets niet bij hebt. Om dit te voorkomen hebben wij voor jou een handige vakantiechecklist gemaakt.

A. Controleren en schoonmaken
Controleer je camera en lenzen voor vertrek. Kijk of je lenzen geen vervelende krassen vertonen. Het toch jammer zijn als je hier te laat achter komt. Maak ze ook goed schoon. Gebruik hiervoor uiteraard schone doekjes of speciale reinigingsdoekjes. Stof blaas je makkelijk weg met een blaasbalg, die je in elke fotospeciaalzaak kunt kopen. Vergeet bij een spiegelreflexcamera niet even de lens los te maken en ook de binnenzijde te reinigen.

B. Geheugen, batterijen en accu's
Neem extra geheugenkaarten mee. Liever meerdere kaarten van 1Gb dan n van 8Gb. Bij defect of verlies ben je dan niet alle foto's kwijt. Verdeel volle flash kaarten wel over diverse reistassen.

C. Locatie van je vakantie foto's
Wil je later exact weten waar de foto is gemaakt? Met een phototracker voor zie je je foto's van GPS informatie. Met een fototracker weet je altijd waar je foto gemaakt is en kun je met bijgeleverde software mooie satellietkaarten maken van je trip. Phototrackers vindt je in veel soorten en maten.

Tip 8 : Wist je dat: je foto’s langer bewaart als er personen op staan

De dag van vandaag is het nemen van foto’s een makkie omwille van de mobiele telefoon (GSM) en de ingebouwde camera. Maar welke foto’s bewaren we eigenlijk het langst? Een Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat foto's met enkel landschappen of materiële spulletjes het snelst verwijderd worden.

Slechts 30 procent van de ondervraagden in het onderzoek zou foto's van louter landschappen voor lange tijd bewaren. Foto’s met personen zoals vrienden en familie worden dan weer langer bewaard. Wil je dus de ideale foto’s maken, dan luidt het advies om mensen te combineren met landschapen.

Ga je dus op vakantie en wil je graag het landschap op foto zetten en de foto toch lang beweren, plaats dan enkele vrienden of familie op de voorgrond. Zo heb je een foto die je gegarandeerd langer zal bewaren.

LET OP voor Privacy Bescherming.

Als je vreemde mensen fotografeert waarbij je de foto ook online gaat plaatsen, dan heb je de toestemming nodig van de personen op de foto. Zonder deze toestemming zouden de gefotografeerden je wel eens kunnen aanklagen. Toch even oppassen dus als je zo maar vreemde mensen fotografeert en online plaatst.

Tip 7 : Druk je foto af op hout. Een prachtige decoratie !

(een tip van) Foto op
Een foto op hout drukken is razend populair! In 2012 is deze trend ontstaan, maar vooral in 2013 het gigantisch in populariteit gestegen. Tegenwoordig hoort het zeker tussen de andere populaire wanddecoratievormen als canvas, plexiglas en aluminium thuis. Printen op hout wordt dan ook door steeds meer fotoservice bedrijven aangeboden. Het resultaat is over het algemeen indrukwekkend! Kortom, druk je foto eens af op iets anders dan canvas: foto op hout!

Tip 6 : Tip voor foto op canvas doeken

(een tip van) Herinnering op linnen
Maak je canvas doek nog mooier met een schitterende baklijst! Doeken kun je direct aan de muur hangen doordat de foto mooi doorloopt op de zijkanten. Maar als je het doek een exclusieve uitstraling wilt geven is een baklijst echt iets voor jou!

Baklijsten geven een geweldige sfeer in huis en toveren jouw foto op canvas om in een prachtig kunstwerk dat zo uit een museum of galerie zou kunnen komen!

Canvas doeken zijn uitstekend geschikt als origineel cadeau, maar je kunt  cadeaubonnen bestellen. Op deze manier kan diegene die de cadeaubon ontvangt zelf een mooie foto uitzoeken om te verwerken tot canvas doek.

Tip 5 : Houd rekening met witte kleur bij fotoafdruk

(een tip van) Fotogeschenk
Veel mensen beseffen niet dat de kleur wit standaard niet wordt geprint. Voor veel producten is dit ook geen probleem, omdat de ondergrond waarop geprint wordt wit is. Wanneer je bijvoorbeeld op een product als aluminium print, wordt het wit aluminium. Houd daar rekening mee. Het is overigens wel mogelijk wit mee te printen op deze plaatmaterialen. Bij de hele foto of een gedeelte daarvan wordt er eerst een laag wit geprint

Tip 4 : Waarom kiezen voor een camera met spiegelreflex ?

(een tip van) Sony
Spiegelreflex camera's zijn helemaal hot op het moment. Echter weet men vaak niet dat met sommige van de nieuwste compact camera's nagenoeg dezelfde kwaliteit te behalen valt, en dat een compact camera (zeker voor een hobbyist!) dus meer dan voldoende kan zijn. Compact camera's zijn veelal wat minder prijzig, en ook een stuk hanteerbaarder qua formaat.

Tip 3 : Tip voor digitale fotografie

(een tip van) Digicamshop
Bent u geïnteresseerd in fotografie en het point-and-shooten van de standaard digitale camera's beu ? Kies dan voor een digitale spiegelreflexcamera. De ideale SLR voor beginner is op dit moment de Nikon D3000. Op deze spiegelreflexcamera kan u stap voor stap de diverse technieken leren kennen om van een automatische foto over te schakelen naar manuele instellingen.

Tip 2 : TIP voor het bestellen van foto's op canvas

(een tip van) Top canvasfoto
Let op: Als u een foto op canvas besteld wordt een gedeelte van het beeld gebruikt om over de zijkanten te spannen. Hierdoor valt dus een klein gedeelte van de foto weg. Houdt hier rekening mee als u een foto maakt.

Tip 1 : Algemene informatie over fotografie

camera TipsVan elke gebeurtenis willen we wel een leuke foto. De dag van vandaag is het nemen van foto’s wel erg makkelijk geworden middels de smartphone die een geïntegreerde camera heeft en die we altijd bij de hand hebben.

Thans kan het ook wel aan te raden zijn een fotograaf in te huren voor speciale gebeurtenissen als de foto’s enige professionaliteit vereisen. Ook het maken van een fotoboek is de dag van vandaag herleid naar een simpel kunstje. Op deze pagina vind je praktische TIPS over foto's maken en fotografie.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- GSM en mobiele telefoon TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website