U bent hier : / Home / Leuk en gezond wandelen in België – TIPS en advies

 

Leuk en gezond wandelen in België – TIPS en advies

Wandelen is ontspannend en gezond maar hoe kan je eigenlijk best wandelen en waarop moet je zeker letten? Op deze website vind je leuke weetjes TIPS en advies.

Wandelen met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Wandelroutes en wandelartikelen in België + promoties
- bol.com / wandelproducten

Uw link hier? meer info

Tip 7 : Wandelen is gezond, zeker met onderstaande handige tips

Ludo claes TIPS1. Begin langzaam en verhoog geleidelijk de intensiteit: Als u net begint met lopen of al een tijdje niet actief bent geweest, begin dan met een comfortabel tempo en een comfortabele duur. Naarmate uw conditie verbetert, verhoogt u geleidelijk de intensiteit en duur van uw wandelingen om uzelf uit te dagen.

2. Draag goede schoenen: Investeer in een goed paar wandelschoenen die voldoende ondersteuning en demping voor uw voeten bieden. Slecht passende of versleten schoenen kunnen tot ongemak leiden en het risico op letsel vergroten.

3. Zorg voor de juiste houding: sta rechtop met uw schouders naar achteren en uw kin evenwijdig aan de grond. Betrek uw kernspieren om uw wervelkolom te ondersteunen en voorkom dat u onderuitzakt. Het handhaven van een goede houding kan rugpijn helpen voorkomen en de ademhalingsefficiëntie verbeteren.

4. Opwarming en afkoeling: Voordat u met uw wandeling begint, dient u een paar minuten enkele lichte warming-upoefeningen te doen om uw spieren en gewrichten voor te bereiden op activiteit. Neem na uw wandeling de tijd om af te koelen met enkele lichte rekoefeningen om de flexibiliteit te verbeteren en spierpijn te verminderen.

5. Blijf gehydrateerd: Drink water voor, tijdens en na je wandeling om gehydrateerd te blijven, vooral op warme dagen of tijdens langere wandelingen. Uitdroging kan uw prestaties beïnvloeden en het risico op hittegerelateerde ziekten vergroten.

6. Luister naar je lichaam: Let tijdens het wandelen op hoe je lichaam aanvoelt. Als u pijn of ongemak ervaart, vertraag dan of neem indien nodig een pauze. Het doorstaan van pijn kan tot letsel leiden, dus het is essentieel om naar de signalen van uw lichaam te luisteren.

7. Kies veilige routes: Selecteer wandelroutes die veilig en goed verlicht zijn, vooral als u alleen loopt of bij weinig licht. Vermijd drukke wegen met veel verkeer en kies waar mogelijk voor trottoirs of wandelpaden.

8. Blijf zichtbaar: Als u tijdens zonsopgang, zonsondergang of 's nachts loopt, draag dan reflecterende kleding en draag een zaklamp of hoofdlamp om uw zichtbaarheid voor bestuurders en andere voetgangers te vergroten.

5000+ TIPS - Wandelen en fietsen voor een goede gezondheid

9. Mix het: houd uw wandelingen interessant door verschillende routes, parken of paden bij u in de buurt te verkennen. Door uw wandelterrein te variëren, kunt u verschillende spieren uitdagen en verveling voorkomen.

10. Stel realistische doelen: Of u nu wandelt voor fitness, stressverlichting of gewichtsbeheersing, stel haalbare doelen die aansluiten bij uw fitnessniveau en levensstijl. Door uw voortgang bij te houden, kunt u gemotiveerd blijven en uw prestaties vieren.

11. Maak het sociaal: Nodig vrienden, familieleden of collega's uit om met u mee te gaan wandelen. Samen met anderen wandelen kan de ervaring aangenamer maken en verantwoording afleggen.

12. Oefen Mindfulness: Gebruik uw wandeltijd als een kans om uw geest leeg te maken en mindfulness te beoefenen. Concentreer u op uw ademhaling, het gevoel dat uw voeten de grond raken en de bezienswaardigheden en geluiden om u heen.

Door deze gezondheidstips voor wandelen in uw routine op te nemen, kunt u genieten van de vele voordelen van wandelen, terwijl u het risico op blessures minimaliseert en uw algehele welzijn maximaliseert. Veel wandelplezier!


FILMTIP
Waarom is wandelen zo goed voor je brein - RTL Nieuws


Tip 6 : Wat is Nordic Walking en waarom is het gezond?

(een tip van) Nordic walking specialist
Nordic Walking is het wandelen met speciaal ontwikkelde poles en is als sport ontstaan in Finland alwaar de crosscountry skiërs dit als belangrijkste trainingsvorm in de zomer gebruiken. Nordic Walking is de snelst groeiende sport in Europa en in Nederland en wordt ondersteund door de INWA (International Nordic Walking Association).

De belangrijkste taak van de INWA is ondersteuning te geven bij het verder stimuleren van Nordic Walking wereldwijd. Specialisten erkennen dat Nordic Walking een meerwaarde heeft bij gecombineerde ziektes zoals: diabetes, COPD, Overgewicht, Hoge bloeddruk, Diverse vormen van hart- en vaatlijden, Depressie en gedeprimeerdheid, Artrose en osteoporose,  Fibromyalgie syndroom, Gunstig bij tegengaan van vorming van lymfe-oedeem bij (ex)kankerpatiënten.

Tip 5 : Nuttige tips voor fietsvakantie

(een tip van) Kortweg
Op vakantie met de fiets? Enkele tips om je voeding te optimaliseren tijdens de training of fiestritten: Tijdens de training: zorg voor een sportdrank en vaste voeding (gels, repen, droge koek, banaan, rozijnen, ) Na de training: je herstelt optimaal als je binnen de 2 uur een combinatie van eiwit (melk, yoghurt, vlees, kaas) en koolhydraten (muesli, brood, aardappelen, pasta, rijst) eet.

Drink elke dag zeker 1,5 liter en extra bij training. Wacht niet tot je dorst krijgt, want dan is het al te laat Je lichaam is dan al voor 2% uitgedroogd en je prestatie daalt dan met 10%!

Tip 4 : De juiste schoenen en drank voor wandelsucces

(een tip van) Wandelen rond Leuven
Voorzie bij het wandelen steeds aangepast schoeisel om blaren en pijnlijke voeten te vermijden. In goede wandelschoenen hebben uw voeten veel meer steun dan in gewone sandaaltjes. Voorzie eveneens voldoende proviand (vooral voldoende drank) als u wat langere wandelingen gaat maken, kwestie van uitdroging te vermijden.

Tip 3 : Tip voor de aankoop van wandelschoenen

(een tip van) Tevoet
Laat u deskundig adviseren bij de aankoop van degelijke wandelschoenen. Er zijn verschillende types (A, B,C,...) afhankelijk van het type wandeltocht dat u wenst te maken. Professioneel advies in een speciaalzaak is een must. Zorg ook voor goede naadloze en zweetabsorberende kousen: dure schoenen met daarin slechte kousen zijn een garantie op blaren.

Tip 2 : Fietsvakanties, denk ook aan de veiligheid

(een tip van) Belgian biking
Let op: in heel wat landen in Europa is een fietshelm verplicht. Zo geldt in Spanje voor iedereen een fietshelmverplichting. In Tsjechië is het verplicht voor kinderen tot 18 jaar.

Tip 1 : Algemene informatie - fietstocht of wandelroute

Wandelen of fietsen biedt ontspanning en is voor eenieder een aanrader. Even de benen strekken door een wandeling te maken of even de beentjes bewegen op een fiets kan goed doen.

Niet alleen fysiek maar ook mentaal biedt wandelen of fietsen ontspanning zeker als de wandeltocht of fietstocht plaatsvindt in de natuur. De vraag is thans of het effectief doet. Wandelen of fietsen kan soms wel eens saai zijn.

De kunst bestaat er dan ook in een leuke wandelroute of fietsroute te vinden die je aanspreekt maar waar je ook voldoende rustpunten vindt. Want geef toe, een succesvolle fietstocht of wandeltocht gaat steeds gepaard met een gezellige drankje of een hapje onderweg, toch?


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Wandelen gerelateerd:
- Sportschoenen en wandelschoenen
- Voetverzorging TIPS
- Sportkleding

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website