Hoe goed lezen en voorlezen met leuke weetjes TIPS en advies

lezen boeken SF thriller roman TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over lezen en voorlezen.

♥ Leuke E-boeken kopen + promoties
- bol.com / E-boeken promo's
- Amazon / E-boeken promo's

FILMTIP
Leuke voorleestips van Bibliotheek Bollenstreek

NIEUW - Tip 8 : Wist je dat kinderen beter presteren op school als u ze voorleest

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een studie heeft aangetoond dat kinderen beter presteren op school als ze gedurende ongeveer twintig minuten per dag voorgelezen worden. De studie toonde aan dat door het dagelijks voorlezen, de kinderen ca 1000 woorden per jaar extra aanleren wat toch opmerkelijk is. Deze extra woordenschat laat zich dan ook merken in de schoolresultaten.

Dus, heeft u kinderen, overweeg dan zeker eens hun woordenkennis op te krikken door regelmatig voor te lezen. Je zou wel eens versteld kunnen staan van het resultaat. De kunst bestaat er thans in het voorlezen boeiend te maken. Als de kinderen het voorgelezen stuk niet interessant vinden, dan is de opname van de woorden aanzienlijk minder.

Laat daarom je kind eens een boek kiezen om uit voor te lezen en betrek je kind in het voorgelezen stuk door enkele vragen te stellen. Maak het voorlezen ook leuk en spannend. Dit stimuleert je kind om aandachtig te luisteren en zal hij of zij ook morgen vragen om een stukje voor te lezen. Toon ook aan je kind dat je het voorlezen zelf leuk vindt. Ook dit zal je kind stimuleren om extra aandachtig te zijn en het voorlezen leuk te vinden.

Tip 7 : Hoe kan je besparen op kranten abonnementen ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Krantenkoppen
Het meeste geld dat je kan besparen op abonnementen is door het opzeggen van abonnementen van tijdschriften die je eigenlijk nooit (meer) leest. Dit levert een maximale besparing op van 100%. Houd rekening met de opzegtermijn. Veel nieuws dat je in de kranten en tijdschriften leest staat ook op het internet. Probeer eens een aantal online sites uit met informatie. Uiteindelijk bespaar je hierdoor wellicht een abonnement en een hoop oud papier.

Tip 6 : Hoe snel online een boek bestellen

Boeken online bestellen doe je niet zo maar in een handomdraai. Onthoud het ISBN nummer van het gewenste boek voor een sneller resultaat via de zoekfuncties. Zo vind je onmiddellijk dat ene boek terug dat je wil kopen. Succes!

Tip 5 : Tip voor tweedehands boeken

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Steenenboek
Tweedehands boeken kunnen er aan de buitenkant niet meer als nieuw uitzien, de inhoud van het boek slijt niet. Dit in tegenstelling tot veel andere tweedehands artikelen. Daarom is het risico niet zo groot een 2ehands boek te kopen. De prijs/prestatie verhouding is goed en als je geen echte verzamelaar bent van antiquarische exemplaren gaat het je meestal toch om de inhoud.

Tip 4 : Tip voor ereaders

(een tip van) Ereaderclub
Als u overweegt een Ereader aan te schaffen, is daar nu de juiste tijd voor. Door de introducering van bol.com en daarmee gepaarde campagne in samenwerking met Sony zijn er inmiddels erg betaalbare ereaders op de markt.

Tip 3 : Tweedehands boeken kopen, waarop letten?

(een tip van) Verhalenhandel
Probeer bij de aanschaf van een tweedehands boek altijd goed te achterhalen wat de staat is van het boek. Ga na wat de verkoper precies verstaat onder "goede staat" of "uitstekende staat" etc. Dit kan namelijk van verkoper tot verkoper sterk verschillen. Zorg dus altijd dat u goed geïnformeerd uw aanschaf doet om miskopen te voorkomen!

Tip 2 : Zelf een boek schrijven en uitgeven

(een tip van) Bola editions
Dankzij de opkomst van het digitaal drukken is een boek uitgeven nog nooit zo eenvoudig geweest. Voorbij is de tijd dat enkel een handvol schrijvers hun werk kon publiceren.

Tip 1 : Algemene informatie over boeken

boeken boek lezenNu en dan een goed boek lezen is gewoonweg genieten en ontspannen. Een thriller, roman, science-fiction of welk thema dan ook creëert een bepaalde sfeer of gevoel hetgeen je even wel laat wegzinken uit de dagelijkse realiteit. De kunst bestaat er thans in een goed boek te vinden. Een boek dat je dermate boeit dat je het ook effectief uitleest. Dit goed boek vinden vergt dan ook enig speurwerk.

Heb je het boek eenmaal uitgelezen, dan bestaat de kans dat je het boek wil verkopen. Dit kan je via je vriendenkring of via het internet waarbij dit laatste een hipe is geworden. We kopen en verkopen steeds meer via het wereldwijde web. De kunst bestaat er thans in de juiste prijs te krijgen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Thuisstudie of avondschool TIPS
- Ja, je kan effectief leren in je slaap

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Hoe goed lezen en voorlezen met leuke weetjes TIPS en advies