ELEKTRO en GSM – Leuke tips en weetjes

Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

Leuk Elektro filmpje
Wist je dat er een smartphone bestaat die je tot een tablet kan uitschuiven. Bekijk de 10 nieuwste smartphone uitvindingen.


Leuke elektro weetjes


Wist je dat op Instagram elke seconde 1120 foto's worden opgeladen? Dat 84 procent van de influencers vrouwen zijn? En dat de foto met meeste likes van een ei is (56,1 miljoen likes)?

Wist je dat de eerste wasmachine dateert van 1760? Toen werd met de was met de hand in een trommel rondgedraaid. De eerste machinale wasmachine werd ontwikkeld in 1908 en werd volledig automatisch in 1937.

Wist je dat onze ogen, als ze een camera zouden zijn, 576 megapixels zouden hebben. Een goede camera heeft ongeveer 200 megapixels.

Wist je dat het aantal ongevallen met vallende TV toestellen fors toeneemt. Vooral veel kinderen worden gehospitaliseerd met allerhande hoofdkwetsuren.

Wist je dat de microgolfoven puur per toeval is uitgevonden? De Amerikaanse ingenieur Percy Spencer werkte eigenlijk aan een radar systeem toen hij plots merkte dat zijn reep chocolade begon te smelten.

Wist je dat er een gamecomputer voor thuis bestaat met waterkoeling? Hierdoor kan de processor super snel werken in vergelijk met standaard luchtkoeling.

Wist je dat er vrijwel in elke woning een ijskast staat? Dat Albert Einstein mede-uitvinder is van de hedendaagse koelkast? Dat een koelkast best rendeert als ze vol zit? En dat een ijskast, wel voor maar nooit tegen een muur mag staan?

Wist je dat een gekleurde huid even gevoelig is aan zonnebrand dat een blankere huid? Het heeft dus geen zin om voor je op vakantie vertrekt je huid wat te kleuren onder een zonnebank  bijvoorbeeld. Je huid blijft even gevoelig en vergt extra bescherming als je gaat zonnen.

Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina


Deel deze trips zeker met je vrienden