Alarmsysteem kopen en plaatsen – alarmsystemen TIPS en advies

U bent hier : Home > Woning > Alarmsystemen

alarmsysteem camerabeveiliging beveiliging TIPS

Hier vind je leuke praktische TIPS, advies en onderzoeken voor het kiezen en kopen van een alarmsysteem of camerabewaking - alarmsystemen 5000+ TIPS.

Tip 15 : Inbraakbeveiliging, enkele nuttige tips

(een tip van) Alarmco
Goede inbraakbeveiliging berust zich op het uitwerken van een beveiligingsconcept welke 3 pijlers kent.

1: organisatorische maatregelen: Dit is de belangrijkste schakel van de security ketting en omvat eigenlijk eenvoudig en gemakkelijk aan te wenden tips die meestal goedkoop tot kosteloos zijn. Veel tips vindt u op de website van de overheid: http://www.besafe.be/virtualhouse/home.html
2: bouwkundige maatregelen: Bescherm uw waardevolle documenten in een documentensafe, uw juwelen in een privé-kluis, etc. Ook het plaatsen van een goed cilinderslot is aangewezen.
3: elektronische maatregelen: Sinds enkele jaren is er een wijd gamma aan elektronische systemen op de markt te vinden. Het gaat hier voornamelijk over alarmsystemen en camerabewakingssystemen.
Een alarmsysteem mag enkel geïnstalleerd worden door een erkende beveiligingsfirma of door de gebruiker van het alarmsysteem. Bij een inbraak of een poging tot inbraak, maken de detectoren van een alarmsysteem de informatie over aan de alarmcentrale die de inbraak meldt door middel van sirenes en een telefoonverbinding. Het akoestisch signaal wordt verzekerd door de buitensirene aangevuld met een optisch signaal (flitslicht) en een binnensirene. De sirenes zijn beschermd tegen sabotage. De telefoonverbinding kan naar een erkende meldkamer of rechtstreeks d.m.v. een spraakboodschap naar uw gsm. De alarmcentrale is het "brein" van de installatie. In geval van een stroompanne blijft zijn werking verzekerd door een batterij die automatisch herladen wordt.

Tip 14 : Heeft u nog fiscale voordelen bij alarmsystemen?

(een tip van) Trium
Uit officiële bron hebben wij vernomen dat de fiscale aftrekbaarheid voor alarmsystemen bij particulieren niet meer van toepassing zal zijn in Vlaanderen en dit vanaf aanslagjaar 2016, inkomsten 2015. Daarentegen, wat de aangifte 2015, inkomsten 2014 betreft, blijft de aftrekbaarheid, die destijds aangekondigd was door de Federale Overheid wel aanvaard in Vlaanderen. Momenteel is het nog niet bekend welke beslissingen er genomen zullen worden voor Wallonië en het Brussels Gewest. Met betrekking tot de professionele doeleinden verandert er op federaal vlak voorlopig niets.

Tip 13 : Krijgt u belastingvermindering bij een alarmsysteem

(een tip van) Alarmsysteem Woning
Zowel voor beveiliging tegen brand als tegen diefstal kunt u belastingvermindering krijgen. Voor dergelijke investeringen helpen politie en brandweer immers bij het bestrijden van brand en diefstal. U kunt voor het inkomstenjaar 2014 (op basis van facturatiedatum) maar liefst 30% van uw totale uitgaven (volgens factuur, incl. btw) inbrengen met een beperking tot een totaal van € 760 per woning. Deze maatregel geldt zowel voor eigenaars van woningen als huurders. Een voorwaarde is wel dat de beveiligingsvoorzieningen worden geïnstalleerd door een erkende beveiligingsonderneming met een vergunning als alarmcentrale voor alarmbeheer.

Tip 12 : Goed beveiligen is goede informatie inwinnen

(een tip van) Vips security
Informeer je steeds goed over een aankoop van een beveiliging. Stel voor jezelf een aantal punten samen die je belangrijk vindt. Vraag raad aan een degelijke informateur want veiligheid en beveiligen is iets dat steeds in beweging is. Zorg er zeker voor dat je aankoop geen miskoop wordt.

Tip 11 : Tips voor totale beveiliging van uw woning

(een tip van) Pro Security
Hoe zeer u zich ook beveiligt, zorg ervoor dat alle beveiligingsmiddelen ook daadwerkelijk worden toegepast. Bijvoorbeeld : Zorg ervoor dat alle deuren en ramen op slot zijn, het alarmsysteem ingeschakeld is, de buren verwittigd zijn bij lange afwezigheid ... Wat vooral NIET doen : geen briefje op de deur "we zijn op vakantie" maar ook geen mooie berichten op facebook "wow het is hier fantastisch ..." Een beetje gezond verstand gebruiken en het de inbrekers zo moeilijk mogelijk maken, daar begint het mee!

Tip 10 : Enkele nuttige tips om inbraak te vermijden

(een tip van) Slotenmaker
Om uw woning te beschermen tegen inbraak kan u zelf wat dingen toepassen zoals een verlichting plaatsen in uw tuin. Deze gaat aan van zodra er iemand uw tuin of woning betreed. Wat je ook kan doen is als je uw woning verlaat de woning een bewoonde indruk te geven. Dat kan door middel van een timer uw lichten aan en uit laten gaan, indien je automatische rolluiken hebt kun je daar ook een timer op zetten, een oude fiets voor de voorgevel te zetten, uw brievenbus laten leegmaken door de buren zodat deze niet vol komt te staan en zo kun je veel dingen bedenken om zelf de dieven buiten spel te zetten. En uiteraard kan je ook steeds opteren voor een alarmsysteem

Tip 9 : Alarmering bij een meldkamer over IP

(een tip van) VS beveiliging
Vanaf heden is het mogelijk om uw alarmsysteem door te laten melden naar de Meldkamer via een Ip verbinding. U heeft dus geen telefoonlijn meer nodig en dat scheelt weer in de kosten, immers u betaald niet meer voor de tikken die het alarmsysteem maakt naar de Meldkamer. Ook is deze Ip verbinding gecertificeerd dus goedgekeurd door het verzekeringwezen.

Tip 8 : Beveilig u tegen inbraak

(een tip van) Secur alarmsystemen
Wanneer u of uw naasten slachtoffer zijn geworden van een inbraak neemt u beter geen risico. Uw keuze in het brede aanbod van alarmsystemen en installateurs is bepalend in hoe verre u kunt vertrouwen in uw investering. Een herhaling van het voorval wil u kost wat kost en snel vermijden...Behoedt u dan voor impulsieve beslissingen. Informeer en consulteer nauwkeurig de markt vooraleer u een beslissing neemt. Vermijdt dat u zich verbind aan lange termijn contracten. At the end heeft u wellicht het tiendubbele betaald.

Tip 7 : Checklist bedrijfsveiligheid

(een tip van) Veiligwinkel
Weet iedereen wat het moet doen als er brand is? Zijn de vluchtwegen vrij? Is het pand voorzien van noodverlichting? Zijn er voldoende blusmiddelen aanwezig en worden deze periodiek onderhouden? Is het pand voldoende verzekerd? Weet je hoeveel sleutels er in omloop zijn en wie er allemaal een sleutel hebben? Is er bekend wie er in het bedrijf zijn en wanneer ze binnenkwamen en weer weggaan? Zijn er procedures voor het openen en sluiten van het pand? Heb je maatregelen genomen om automatiseringsfraude tegen te gaan? Zijn de backups van de belangrijkste computerbestanden veilig opgeslagen? Zijn de delen van het pand die het meest kwetsbaar zijn voorzien van een inbraakwerend hang- en sluitwerk en bouwbeslag? Is het pand voorzien van voldoende buitenverlichting? Zijn er genoeg bedrijfshulpverleners binnen het pand? Tot slot nog de tip om samen met collega's te werken om veiliger te ondernemen. Zeker als je op een bedrijvencomplex zit, kan het erg handig zijn om af en toe te overleggen over de nieuwste maatregelen. Er gaan jaarlijks immers miljoenen verloren vanwege slechte bedrijfsveiligheid.

Tip 6 : Camerabewaking als inbraakbeveiliging

(een tip van) Elektro Security Services
Een combinatie van een inbraakbeveiliging met een professionele camerabewaking als alarmsysteem is perfect mogelijk. Een professionele digitale camera kan bovendien als bewegingsdetector, inluistermodule, intervideofoon, en opslagmedium functioneren. Op deze wijze voldoet u aan de wettelijke vereisten om de fiscale bonus te krijgen EN om de beelden als bewijslast in een rechtzaak te gebruiken. Eén enkele camera, een router en een meldkamerverbinding volstaan om beelden op te nemen, op te slaan en door te seinen. Deze oplossing wordt reeds gebruikt in de beveiliging van enkele gerechtshoven.

Wist u dat: voor de plaatsing van een (digitale) camera op privé-terrein (alles wat niet tot de openbare weg behoort) GEEN toelating nodig is? Voldoende is dat het camerasysteem volgens de wettelijke bepalingen is geconcipieerd en geregistreerd is.
Wist u dat: Verborgen camera's, zelfs op de werkvloer in heel welbepaalde omstandigheden, toegelaten zijn EN dat het beeldmateriaal als bewijslast aanvaard wordt in de rechtspraak (Hof van Cassatie, arrest van 27 februari 2001)?
Wist u dat: Vóór 31 mei 2010 alle camera's die vallen onder de wetgeving van bewakingscamera's dienen geregistreerd te zijn op straffe van boetes (oplopende tot meerdere duizenden euro's)?

Tip 5 : Alarmsysteem kopen? Denk ook aan randgegevens

(een tip van) Camerainstallatie
Let op bij het kopen van een alarmsysteem of beveiligingssysteem dat u een merk koopt met ondersteuning. Niet enkel het alarmsysteem op zich maar ook de drivers en de software moeten jaren meegaan. Het kopen van een goedkoop namaak alarmsysteem kan u na verloop van tijd een hoop ergernis geven.

Tip 4 : Bescherming door draadloos alarmsysteem

(een tip van) BNG Security
Uw caravan, mobile home, binnenschip, plezierjacht of herenhuis kan ook beveiligd worden zonder breekwerk: met draadloze beveiliging beschermt u uw kostbare bezig nog beter !

Tip 3 : Hoe besparen op installatiekosten bij alarmsystemen ?

(een tip van) DHZ beveiliging
Wist u dat professionele alarmsystemen deels zelf geïnstalleerd kunnen worden? In veel gevallen kunt u zelf voor de aanleg van de bekabeling zorgen, dit kan veel installatiekosten besparen. Uw alarminstallateur kan u hierbij adviseren.

Tip 2 : Beveiligen loont

(een tip van) Ceulemans Beveiliging
Wees zelf de initiatiefnemer, niet de beveiliger. Als men ziet hoeveel mensen er bestolen worden, wordt het duidelijk dat een investering in veiligheid zich op heel korte termijn helemaal terugbetaalt.

Tip 1 : Wet op de privacy. Wees voorzichtig met videobeelden

(een tip van) Camerabewaking.be
Plaats uw opgenomen beelden van een persoon die een misdrijf pleegt niet zomaar op internet (Youtube) want dit is een inbreuk op de privacy. Hiervoor moet u een fikse geldboete voor betalen.

Algemene informatie

alarmsysteemBij de aanschaf van een alarminstallatie of camerabewaking kan u opteren voor een draadloze of elektrisch gekoppelde installatie. Een draadloze installatie is makkelijk te plaatsen aangezien geen leidingen en draden in de woning dienen getrokken te worden waar bij een elektrische installatie de nodige bedradingen moeten geplaatst worden. Thans kan een schakeling met de elektrische installatie een meerwaarde bieden om in de woning of kantoor automatisatie of domotica te creëren. Bij domotica of woning-automatisatie of kantoor-automatisatie kan de alarminstallatie eenvoudig gekoppeld en gestuurd worden door het centrale softwaresysteem. Vervolgens kan de combinatie van alarmsysteem en het domotica-systeem gestuurd worden via een APP op je mobieltje of GSM zodat je waar dan ook, ten allen tijden kan zien wat er in en rond de woning gebeurd. Via allerhande mobiele applicaties kan je zowel informatie vergaren maar ook sturen waardoor je als het ware je woning controleert en stuurt hetgeen toch het veiligheidsgevoel ten goede komt.