U bent hier : / Home / Wasmachines met leuke weetjes TIPS en advies

 

Wasmachines met leuke weetjes TIPS en advies

Wasmachines met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke wasmachine kopen + promoties
- bol.com / wasmachines
- Amazon / wasmachines

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 10 : Tips voor het onderhouden en optimaliseren van uw wasmachine

Ludo claes TIPSUw wasmachine is een werkpaard in uw huishouden, dat dag in dag uit onvermoeibaar kleding reinigt. Om ervoor te zorgen dat deze soepel en efficiënt blijft werken, is regelmatig onderhoud essentieel. Hier zijn enkele tips om u te helpen uw wasmachine in topconditie te houden:

1. Maak de trommel regelmatig schoon
Na verloop van tijd kunnen zich vuil, roet en wasmiddelresten ophopen in de trommel van uw wasmachine. Maak hem regelmatig schoon met een oplossing van azijn en water of een speciale wasmachinereiniger. Dit helpt geurtjes te voorkomen en zorgt ervoor dat je kleding fris blijft ruiken.

2. Controleer de slangen
Inspecteer de slangen die uw wasmachine op de watertoevoer aansluiten op tekenen van slijtage of schade. Vervang ze als u barsten, uitstulpingen of lekkages opmerkt om waterschade aan uw huis te voorkomen.

3. Reinig de wasmiddellade
De wasmiddellade waarin u wasmiddel, bleekmiddel en wasverzachter toevoegt, kan na verloop van tijd verstopt raken met resten. Verwijder de lade en maak deze grondig schoon met warm zeepsop om een goede dosering van wasproducten te garanderen.

4. Inspecteer de deurafdichting
De rubberen deurafdichting, ook wel deurpakking genoemd, kan schimmel en meeldauw bevatten als deze niet regelmatig wordt schoongemaakt. Veeg het af met een mengsel van water en azijn of een schimmelreiniger om schimmelgroei te voorkomen en een goede afdichting te behouden.

5. Zet uw machine waterpas
Als uw wasmachine niet waterpas staat, kan deze tijdens het centrifugeren overmatige trillingen veroorzaken en mogelijk de machine of nabijgelegen oppervlakken beschadigen. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat uw machine gelijkmatig op de grond staat en stel indien nodig de voetjes af.

wasmachine TIPS

6. Maak het pluisfilter schoon
Als uw wasmachine een pluisfilter heeft, zorg er dan voor dat u deze regelmatig schoonmaakt om ophoping van pluisjes te voorkomen en de afvoerefficiëntie te verbeteren. Een verstopt pluisfilter kan ervoor zorgen dat er water in de machine achterblijft of pluisjesresten op uw kleding achterlaten.

7. Gebruik het juiste wasmiddel
Het gebruik van te veel wasmiddel kan leiden tot zeepresten en slechte wasprestaties. Volg de richtlijnen van de fabrikant voor de juiste hoeveelheid wasmiddel die u moet gebruiken op basis van de hoeveelheid wasgoed en de waterhardheid.

8. Voorkom overbelasting
Overbelasting van uw wasmachine kan de motor en lagers belasten, wat tot voortijdige slijtage leidt. Volg de aanbevelingen van de fabrikant voor de laadcapaciteit en voorkom dat u te veel kleding in elke wascyclus propt.

9. Voer onderhoudscycli uit
Veel moderne wasmachines hebben een zelfreinigende of onderhoudscyclus die helpt bij het verwijderen van resten en het voorkomen van geurtjes. Voer deze cycli regelmatig uit, vooral als u vaak met koud water wast of een hoogefficiënt wasmiddel gebruikt.

10. Pak problemen onmiddellijk aan
Als u ongebruikelijke geluiden, lekkages of andere problemen met uw wasmachine opmerkt, negeer deze dan niet. Als u problemen snel aanpakt, kunt u verdere schade voorkomen en de levensduur van uw apparaat verlengen.

Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw wasmachine jarenlang soepel en efficiënt blijft werken. Regelmatig onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van uw apparaat, maar zorgt er ook voor dat uw kleding er elke keer weer schoon en fris uitkomt.


FILMTIP
Tips voor wasmachine onderhoud - Consumentenbond


Tip 9 : Nieuwe wasmachine doseert zelf het wasmiddel

Een producent van wasmachines heeft een nieuwe technologie geïntegreerd in een nieuwe generatie wasmachines die het wassen nog zuiniger maakt. Uniek aan deze wasmachine is dat deze zelfs instaat is zelf de benodigde hoeveelheid wasmiddel te bepalen volgens bepaalde parameters als soort kleding, hoeveelheid kleding, hardheid van het water en zo meer. Daarnaast wordt extra zuinig omgegaan met spoelwater. Sta je dus voor de aankoop van een nieuwe wasmachine, denk dan zeker even aan het automatische doseersysteem.

Tip 8 : Wat kan je doen als je wasmachine vies ruikt?

(een tip van) Eldi
Stinkt de wasmachine?? Dat komt omdat we steeds lager gaan wassen, toch is het slim om 1x in de maand de wasmachine op 90 graden te laten draaien, nu kan je er azijn of soda in doen, maar ik ben van mening dat als je Kruidvat vaat- en wasmachine reiniger koopt en die erin doet het dan een stuk aangenamer ruikt in je machine.

Tip 7 : Wat te doen als u uw wasmachine niet gebruikt?

(een tip van) Wasmachinespot
Zorg ervoor dat uw wasmachine niet te lang stilstaat, want mocht dit gebeuren, kan de trommel vast komen te zitten en er kan tevens schimmel optreden. Dit komt u voorkomen door minimaal eens per maand een was te draaien, zodat de onderdelen in beweging blijven. Mocht u toch de wasmachine een tijdje niet gebruiken, dan kunt u het beste de deur van de trommel open laten staan, zodat er in ieder geval nog frisse lucht door de trommel kan stromen.

Tip 6 : Hoe energie besparing bij wasmachines ?

(een tip van) Wasmachines
Wilt u besparen op het energieverbruik van uw wasmachine. Dan is het belangrijk een wasmachine te kopen met minimaal energielabel A. Daarnaast is het zo dat hoe hoger de wastemperatuur, hoe hoger de energierekening. Een alternatief hiervoor is een hotfill wasmachine. Deze maakt gebruik van de warmwaterkraan. Hierdoor hoeft de wasmachine het water niet zelf te verwarmen. Dit kan tussen die 10 en 35 procent energie besparen

Tip 5 : Tips voor economisch wassen

(een tip van) Electromania
Enkele tips om naast het wasgoed ook de energiefactuur behoorlijk te verzachten. Zo kunnen alleenstaanden een wasmachine kopen van een kleiner formaat, een model met een trommel van twee tot vier kilogram kan ruimschoots volstaan. Twee personen echter hebben al nood aan het standaardformaat van 5 kg. Het wassalon blijft natuurlijk ook een optie, en voor voorgenoemde alleenstaanden is dit trouwens misschien wel een prima kans om de ware tegen het lijf te lopen.

Tip 4 : Tip voor de aankoop van een wasmachine

(een tip van) Kieskeurig
Bij wasmachines is natuurlijk het wasresultaat van belang. Dit wordt aangegeven door de letters A t/m G op het energielabel. Van deze zeven energieklassen staat A voor het beste wasresultaat...

Tip 3 : Tip voor het wassen van kleding

(een tip van) Beste consumentenkoop
Wassen op 60C kost bijna 2x zo veel elektriciteit als wassen op 40C. Wassen op 90C kost zelfs drie keer zo veel. En dan te bedenken dat wassen op 40C vaak genoeg is, goedkoper is en ook beter is voor het milieu.

Tip 2 : Reinig regelmatig de pluizenfilter van uw wasmachine

(een tip van) het onderdelenmannetje
Uw wasmachine is voorzien van een pluizenfilter. Wij adviseren deze iedere twee maanden te reinigen en te ontdoen van pluizen. Een dichtgeslibd filter veroorzaakt mankementen aan uw wasmachine. Wie weet, .misschien vindt u daar de ring die u al zo lang kwijt was.

Tip 1 : Algemene informatie - wasmachines

Wasmachine TIPSEen wasmachine wordt gebruikt om kleding te wassen waarbij de wasmachine gebruik maakt van programma’s om een bepaald type kledingstuk of stof efficiënt te wassen. Wasmachines zijn er in verschillende modellen en uitvoeringen volgens sterkte, wascapaciteit en programmeerbaarheid waardoor het soms moeilijk is het gepaste model te kiezen. Naast de wasmachine is ook het wasmiddel van belang voor een goed resultaat.

Kortom kleding meest efficiënt wassen is een combinatie van wasmachine, water temperatuur en het wasmiddel. Op deze pagina vindt u alvast praktische TIPS over wasmachines.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website