Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Weegschalen – 5 tips en advies voor de beste weegschaal

weegschaal weegsysteem geijkt winkel of bedrijf TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over weegschalen met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

FILMTIP
Leuke tips over weegschalen - IDnl

NIEUW - Tip 5 : Weeg je teveel of te weinig, dan staat je weegschaal misschien niet waterpas

Je staat er wellicht niet steeds bij stil maar gewichten kunnen enkel juist gemeten worden als de weegschaal perfect waterpas staat. Staat de weegschaal schuin, dan wijkt het gewicht af en weeg je dus niet meer hetzelfde. Sta je dus op een dag ergens op een weegschaal en weeg je plots meer of minder dan je normale gewicht thuis op de weegschaal, dan zou het wel eens kunnen dat de weegschaal schuin staat.

Dit afwijken van weegschalen heb ik mogen ervaren toen ik nog projectleider was bij de Belgische firma Solid Lift en Transbalans. In deze firma ontwikkelde we unieke weegschalen voor vrachtwagens waarbij de weegsystemen direct in de vrachtwagens werden ingebouwd.

Kwam een vrachtwagen met dergelijk weegsysteem dus laden of lossen, dan kon de chauffeur direct het gewicht zien. Dit had vele voordelen bij producten die direct per gewicht werden afgerekend bij het laden en lossen. Denk hierbij maar aan de ophaling van afval en afvalcontainers bijvoorbeeld of het transport van dieren en zo meer. Al deze wordt bepaald per gewicht, direct bij afhaling.

Betalen volgens gewicht? Enkel als het ook echt juist is

Het nadeel van dergelijke systemen is evenwel dat het gewicht perfect juist moet zijn. Als je moet betalen per gewicht, dan wil je uiteraard wel dat het gewicht echt juist is opdat je niet teveel of te weinig betaalt. Hierbij moet je dan ook nog even weten dat de graden van de schuinstelling van de weegschaal bepalend zijn voor de grootte van de afwijking. Des te schuiner de weegschaal, des te groter de afwijking. Een afrekening met weegschaal die echt schuin staat, zou je dus wel eens pijn kunnen doen in je portemonnee.

Een perfect juist gewicht aangeven bij vrachtwagens is thans geen akkefietje, net omwille van de schuinstelling. Hoe groot is namelijk de kans dat een vrachtwagen perfect waterpas staat als hij op je oprit staat? Inderdaad, zeer klein, en zoals geweten wijkt het gewicht af als de weegschaal, die in de vrachtwagens geïntegreerd zit, schuin staat met foutieve uitlezingen als gevolg.

Waterpas weegschalen

Om hieraan een oplossing te geven hebben we destijds meerdere uitvindingen bedacht om de weegschaal in een waterpas houding te krijgen, ook als de vrachtwagen schuin stond, en dit zelfs tot tien procent schuinstelling. Dit revolutionaire systeem gaf ons de mogelijkheid juist te wegen ofschoon de weegschaal schuin staat.

Deze systemen zijn ondertussen succesvol ingezet in allerhande transportsectoren waar bij laden en lossen wordt afgerekend per gewicht zoals in de afvalophaling en veehandel.

Zie je dus morgen een afvalwagen thuis je afvalcontainer laden, dan zou het wel eens kunnen dat deze wordt gewogen en je per gewicht wordt afgerekend. Je betaald dus niet meer per afhaling maar per gewicht wat toch ietwat rechtvaardiger aanvoelt. “De vervuiler betaald” lijkt me een logische denkpiste, toch?

Tip 4 : Geavanceerde weegschalen in uw goederenstroom

(een tip van) PCE Brookhuis
Verstuurt u vaak pakketten? Denk dan een aan een geavanceerde pakketweegschaal. Deze werken niet alleen uiterst precies maar kunnen ook aan worden gesloten op de computer om zo uw interne boekhouding van de dagelijks of maandelijks verzonden goederen precies bij te houden. De gegevens kunnen vervolgens gemakkelijk verder worden verwerkt in MS Excel.

Tip 3 : Tip voor weegplaten en weegbruggen

(een tip van) Facet Nederland
Te zwaar beladen voertuigen krijgen een boete. Voorkom dit met een professioneel dynamisch weegsysteem. Rij met Uw voertuig over in de grond geplaatste weegplaten en het systeem registreert het gewicht van iedere as en het totaal gewicht van het voertuig. Veel compacter en goedkoper dan een weegbrug.

Tip 2 : Tip voor het wegen op treinen

(een tip van) Precia Molen
Vervoer je vaak producten per trein? Met een Trapper weegbrug kan iedere wagon apart gewogen worden zonder dat de trein moet vertragen of stilstaan. Dit zorgt voor belangrijke informatie zonder tijdsverlies.

Tip 1 : Algemene informatie over weegschalen

Geijkte weegschaal TIPS weegsysteemWeegsystemen en weegschalen worden gebruikt om het gewicht van een bepaald product te achterhalen. Men plaatst het product op de weegschaal en een schermpje toont het gewicht. Er zijn vele soorten weegsystemen en weegschalen volgens de wensen zoals de gekende kleine weegschaal bij de slager tot heuse complex weegsystemen op vrachtwagens.

Belangrijk bij een weegschaal of weegsysteem is uiteraard dat het getoonde gewicht juist is wat maakt dat de weegschalen en weegsystemen geijkt dienen te zijn.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over weegschalen en weegsystemen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Pallets en palletwagens TIPS
Bakken en kratten TIPS
Karton dozen TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie