Weegsystemen en weegschalen – TIPS en advies

U bent hier : Home > Magazijn > Weegsystemen

weegschaal weegsysteem geijkt winkel of bedrijf TIPS

Wil je een weegschaal of weegsysteem kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS. Elke week worden nieuwe tips, artikelen, studies, filmpjes en video’s toegevoegd. Sla deze website dus zeker op bij uw favorieten.

Tip 4 : Een weegschaal die schuin staat meet gewicht onjuist.

Dit lijkt misschien een ietwat vreemde stelling maar een weegschaal die niet goed waterpas staat meet niet correct en geeft dus een afwijking op het gewicht. Nu moet je niet meteen naar je badkamer toe rennen om je eigen weegschaal waterpas te stellen en te kijken of je dan toch wat vermagert bent, want de afwijking bij kleine schuinstellingen zijn minimaal maar bij industriële weegschalen wordt dit juist wegen wel zeer voornaam. Zeker als financiële afrekeningen gekoppeld zijn aan het gewogen gewicht. Denk hierbij aan de vuilkar die je afvalbakken komt afhalen bijvoorbeeld. Als je bij het afhalen van je afvalcontainer afgerekend wordt volgens het gewicht dat gewogen wordt, dan wordt de juistheid van het gewicht plots zeer voornaam. Een foutief gewicht slaat namelijk direct in je portemonnee.

Om een foutief gewicht bij schuinstelling van weegschalen te vermijden kunnen de industriële weegschalen voorzien worden van hetzij een ophangsysteem dat de weegschaal steeds waterpas zet, ongeacht de schuinstelling van de behuizing, of kunnen de weegschalen voorzien zijn van een schuinstand-meter die bij een te grote schuinstelling de weegschaal uitschakelt. Hierbij moeten we in acht nemen dat het correct wegen bij industriële toepassingen extra moeilijk wordt als de weegschaal mobiel is zoals bij vrachtwagens, die vaak schuin staan, of als de weegschaal vaak verplaatst wordt. Dan zijn voorgaande technieken een must wil men correct meten. Kortom, sta je op punt een weegschaal te plaatsen denk dan zeker aan de mogelijke schuinstand van de weegschaal en de eraan gekoppelde afwijking. Leg daarom even een waterpas op de weegschaal en draag er zorg voor dat ze zo waterpas mogelijk staat.

Tip 3 : Geavanceerde weegschalen in uw goederenstroom

(een tip van) PCE Brookhuis
Verstuurt u vaak pakketten? Denk dan een aan een geavanceerde pakketweegschaal. Deze werken niet alleen uiterst precies maar kunnen ook aan worden gesloten op de computer om zo uw interne boekhouding van de dagelijks of maandelijks verzonden goederen precies bij te houden. De gegevens kunnen vervolgens gemakkelijk verder worden verwerkt in MS Excel.

Tip 2 : Tip voor weegplaten en weegbruggen

(een tip van) Facet Nederland
Te zwaar beladen voertuigen krijgen een boete. Voorkom dit met een professioneel dynamisch weegsysteem. Rij met Uw voertuig over in de grond geplaatste weegplaten en het systeem registreert het gewicht van iedere as en het totaal gewicht van het voertuig. Veel compacter en goedkoper dan een weegbrug.

Tip 1 : Tip voor het wegen op treinen

(een tip van) Precia Molen
Vervoer je vaak producten per trein? Met een Trapper weegbrug kan iedere wagon apart gewogen worden zonder dat de trein moet vertragen of stilstaan. Dit zorgt voor belangrijke informatie zonder tijdsverlies.

Algemene informatie

Geijkte weegschaal TIPS weegsysteemWeegsystemen en weegschalen worden gebruikt om het gewicht van een bepaald product te achterhalen. Men plaatst het product op de weegschaal en een schermpje toont het gewicht. Er zijn vele soorten weegsystemen en weegschalen volgens de wensen zoals de gekende kleine weegschaal bij de slager tot heuse complex weegsystemen op vrachtwagens. Belangrijk bij een weegschaal of weegsysteem is uiteraard dat het getoonde gewicht juist is wat maakt dat de weegschalen en weegsystemen geijkt dienen te zijn. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over weegschalen en weegsystemen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Pallets en palletwagens
Bakken en kratten
Karton dozen

Rubrieken
- Auto - Beauty - Dieren - Elektro - Gezondheid - Hobby - Kantoor - Kleding - Party - Magazijn - Reclame - Reizen - Tuin - Wonen

Effe lachen
- Moppen en grappen - Verborgen Camera

Producten en campagnes
- Toppers gezien op TV - Promoties en Campagnes