Computers en laptops – 7 leuke weetjes met TIPS en advies

U bent hier : HomeElektro > Computers en software

computer notebook desktop laptop TIPS

Op deze pagina vindt U leuke TIPS en advies voor de beste computer, U aangeboden door de vakman/vrouw in je buurt met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Computer TOPPER

Prijs computers bij bol.com (Adv)

Tip 7 : Tips voor het verlengen van laptop batterijen

(een tip van) Laptop shop
- Een nieuwe batterij moet volledig worden opgeladen voor gebruik.
- Eenmaal opgeladen, moet u de batterij ten minste eenmaal per 2 tot 3 weken gebruiken.
- Laat een Li-Ion batterij niet volledig ontladen, dit kan de batterij beschadigen.
- Dim uw scherm, dim ze naar het laagste niveau dat je kan verdragen.
- Gebruik de ingebouwde power management software op uw laptop.

Tip 6 : Hoe kan u printen met nagevulde inktcartridges ?

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Inktpoint
De producenten van printers vinden het niet leuk als de cartridges hervuld worden. Ze doen er dan ook alles aan opdat de printer enkel originele cartridges zou gebruiken. Hierbij een tip om dit te omzeilen bij een van de recentste Canon cartridges. (Cartridges Canon PG540 / CL541 resetten).

Wanneer een bijgevulde PG540 terug in de printer wordt geplaatst dan krijgt u de melding "cartridge leeg" en de printer zal niets willen doen. Om deze melding weg te krijgen doet u het volgende:

- Laat deze melding op uw computer scherm staan.
- Ga naar uw printer en druk de "Stop/Reset" knop in. Dit kan van 10 tot 15 seconden duren.
- Let op het scherm. Als de melding op het scherm verdwijnt is de printer gereset en kunt u normaal gaan printen.

Heeft u ook de kleuren cartridge gevuld dan krijgt u ook voor die cartridge dezelfde melding. U kunt dan de bovenvermelde handeling herhalen. U moet nu normaal kunnen printen.

Tip 5 : Tip voor goede laptoptassen

(een tip van) Laptoptassen online
Een goede bescherming van uw laptop is een eerste vereiste. Uw laptoptas moet van goed en stevig materiaal gemaakt zijn. Maar een laptoptas moet natuurlijk ook praktisch zijn en er ook nog goed uitzien. Koop een kwaliteitstas, behandel uw tas met zorg en u krijgt daar gratis een levenslange garantie bij.

Tip 4 : Tip voor het kiezen van laptops

(een tip van) Laptopshop
Essentieel bij de aankoop van de laptop is de grootte en het gewicht. Afhankelijk van uw gebruikersprofiel is dit de eerste keuze die u zal moeten maken. Wenst u superdraagbaarheid ? Kijk naar de minilaptops tot 12.1". Zal u uw laptop vaak meenemen naar het werk ? Kies dan als absoluut maximum een 15.6" model. Wenst u een echte desktop vervanger ? Kijk dan eens naar de 17.3" modellen.

Tip 3 : Nieuwe computer kopen? Kies volgens de vereisten

(een tip van) Kieskeurig
Op zoek naar een nieuwe computer? Welke taken u met de computer uitvoert, bepaalt in hoge mate hoeveel gigabyte opslagcapaciteit de harde schijf moet hebben. Voor e-mail en internet zal dat niet zoveel zijn, voor videobewerking des te meer. Een harde schijf van 320 of 500 gigabyte is tegenwoordig...

Tip 2 : Prestatie en snelheid van uw PC verbeteren ?

(een tip van) PCwin
Defragmenteer uw harde schijf 1x in de week en u zult prestatie verschil merken.

Tip 1 : Algemene informatie over computers

computer TIPS desktopDenkt u eraan om een nieuwe computer aan te kopen, dan staat u wellicht voor enkele vraagtekens. De dag van vandaag zijn namelijk vele soorten computers beschikbaar zoals een laptop, een desktop, een tablet, combinaties van notebooks en zo meer. Dit enorme aanbod van computer modellen maakt het selecteren van de meest ideale computer zeker niet makkelijker.

Ook inzake sterkte en functionaliteit biedt de markt een brede waaier aan mogelijkheden waarbij de sterkte en verwerkingssnelheid gekozen dient te worden volgens de software die men wenst te draaien. Zwaardere software vereist nu eenmaal sterke processoren en verwerkingssnelheid wil je comfortabel willen werken en niet geteisterd worden door lang wachten. Kortom, de ideale computer is een ideale mix van juist model en juiste verwerkingssnelheid. Hier vind u alvast praktische TIPS.

Prijs computers en laptops bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Kantoormateriaal
Kantoormeubelen en inrichting
Website ontwerp