Computers en laptops met leuke weetjes TIPS en advies

computer notebook desktop laptop TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over computers en laptops.

♥ Leuke laptop computer kopen + promoties
- bol.com / laptops promo's
- Amazon / laptops promo's

FILMTIP
Hoe je laptop sneller maken - Expert Nederland

NIEUW - Tip 8 : Nieuwe computer kopen? Hou zeker even rekening met volgende tips

Ludo claes TIPSBepaal uw behoeften: Begrijp waar u de computer voornamelijk voor gaat gebruiken. Of het nu gaat om gamen, grafisch ontwerp, kantoorwerk of algemeen browsen: als u weet wat uw behoeften zijn, kunt u de juiste specificaties kiezen.

Overweeg draagbaarheid: Als u een computer nodig heeft die u kunt meenemen, overweeg dan een laptop. Als draagbaarheid geen probleem is, biedt een desktop mogelijk betere prestaties en uitbreidbaarheid voor dezelfde prijs.

Besturingssysteem: bepaal of u de voorkeur geeft aan Windows, macOS of Linux. Elk heeft zijn voor- en nadelen, dus kies op basis van uw bekendheid en softwarevereisten.

Processor (CPU): De CPU is het brein van uw computer. Voor basistaken zoals surfen op het web en kantoorwerk zou een middenklasse processor zoals een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 moeten volstaan. Voor zwaardere taken zoals gamen of videobewerking kies je voor een duurdere CPU.

Geheugen (RAM): Streef naar minimaal 8 GB RAM voor soepel multitasken. Voor veeleisende toepassingen of toekomstbestendigheid kunt u 16 GB of meer overwegen.

Opslag: kies tussen een traditionele harde schijf (HDD) of een solid-state drive (SSD). SSD's zijn sneller en betrouwbaarder, maar kosten meer per gigabyte. Overweeg een combinatie van beide voor snelheid en opslagcapaciteit.

Grafische kaart (GPU): Als u een gamer bent of met grafisch-intensieve applicaties werkt, investeer dan in een speciale GPU. Geïntegreerde grafische afbeeldingen kunnen voldoende zijn voor basistaken.

Beeldscherm: Kies een monitor met het juiste formaat en de juiste resolutie voor uw behoeften. Hogere resoluties bieden scherpere beelden, maar vereisen ook krachtigere hardware om ze aan te sturen.

Connectiviteit: Zorg ervoor dat de computer over de poorten beschikt die u nodig heeft, zoals USB-, HDMI- en audio-aansluitingen. Overweeg ook nieuwere connectiviteitsopties zoals USB-C en Thunderbolt als u compatibele apparaten heeft.

Upgrademogelijkheden: Controleer of de computer in de toekomst gemakkelijke upgrades mogelijk maakt. Desktops kunnen doorgaans beter worden geüpgraded dan laptops, waardoor u componenten zoals RAM, opslag en grafische kaarten kunt vervangen of toevoegen.

Merk en garantie: Onderzoek merken die bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid en goede klantenondersteuning. Houd rekening met de duur en dekking van de garantie die bij de computer wordt geboden.

Budget: Stel een budget vast en houd je daaraan. Overweeg waar voor uw geld in plaats van alleen maar voor de goedkoopste optie te kiezen, aangezien een beetje meer vooraf investeren u op de lange termijn geld kan besparen.

Lees recensies: Lees voordat u een aankoop doet de recensies van gerenommeerde bronnen om een ​​idee te krijgen van de prestaties, betrouwbaarheid en gebruikerservaring van de computer die u overweegt.

Overweeg een gereviseerde of gebruikte computer: als u een beperkt budget heeft, overweeg dan om een ​​gereviseerde of gebruikte computer te kopen bij een gerenommeerde verkoper. Vaak kunt u betere specificaties krijgen voor dezelfde prijs als een nieuwe computer.

Milieu-impact: Houd rekening met de milieu-impact van uw aankoop. Zoek naar computers met energiezuinige componenten en recyclebare materialen.

Door deze tips in overweging te nemen, kunt u een goed geïnformeerde beslissing nemen bij het kopen van een computer die aan uw behoeften voldoet en binnen uw budget past.

Tip 7 : Tips voor het verlengen van laptop batterijen

(een tip van) Laptop shop
- Een nieuwe batterij moet volledig worden opgeladen voor gebruik.
- Eenmaal opgeladen, moet u de batterij ten minste eenmaal per 2 tot 3 weken gebruiken.
- Laat een Li-Ion batterij niet volledig ontladen, dit kan de batterij beschadigen.
- Dim uw scherm, dim ze naar het laagste niveau dat je kan verdragen.
- Gebruik de ingebouwde power management software op uw laptop.

Tip 6 : Hoe kan u printen met nagevulde inktcartridges ?

(een tip van) Inktpoint
De producenten van printers vinden het niet leuk als de cartridges hervuld worden. Ze doen er dan ook alles aan opdat de printer enkel originele cartridges zou gebruiken. Hierbij een tip om dit te omzeilen bij een van de recentste Canon cartridges. (Cartridges Canon PG540 / CL541 resetten).

Wanneer een bijgevulde PG540 terug in de printer wordt geplaatst dan krijgt u de melding "cartridge leeg" en de printer zal niets willen doen. Om deze melding weg te krijgen doet u het volgende:

- Laat deze melding op uw computer scherm staan.
- Ga naar uw printer en druk de "Stop/Reset" knop in. Dit kan van 10 tot 15 seconden duren.
- Let op het scherm. Als de melding op het scherm verdwijnt is de printer gereset en kunt u normaal gaan printen.

Heeft u ook de kleuren cartridge gevuld dan krijgt u ook voor die cartridge dezelfde melding. U kunt dan de bovenvermelde handeling herhalen. U moet nu normaal kunnen printen.

Tip 5 : Tip voor goede laptoptassen

(een tip van) Laptoptassen online
Een goede bescherming van uw laptop is een eerste vereiste. Uw laptoptas moet van goed en stevig materiaal gemaakt zijn. Maar een laptoptas moet natuurlijk ook praktisch zijn en er ook nog goed uitzien. Koop een kwaliteitstas, behandel uw tas met zorg en u krijgt daar gratis een levenslange garantie bij.

Tip 4 : Tip voor het kiezen van laptops

(een tip van) Laptopshop
Essentieel bij de aankoop van de laptop is de grootte en het gewicht. Afhankelijk van uw gebruikersprofiel is dit de eerste keuze die u zal moeten maken. Wenst u superdraagbaarheid ? Kijk naar de minilaptops tot 12.1". Zal u uw laptop vaak meenemen naar het werk ? Kies dan als absoluut maximum een 15.6" model. Wenst u een echte desktop vervanger ? Kijk dan eens naar de 17.3" modellen.

Tip 3 : Nieuwe computer kopen? Kies volgens de vereisten

(een tip van) Kieskeurig
Op zoek naar een nieuwe computer? Welke taken u met de computer uitvoert, bepaalt in hoge mate hoeveel gigabyte opslagcapaciteit de harde schijf moet hebben. Voor e-mail en internet zal dat niet zoveel zijn, voor videobewerking des te meer. Een harde schijf van 320 of 500 gigabyte is tegenwoordig...

Tip 2 : Prestatie en snelheid van uw PC verbeteren ?

(een tip van) PCwin
Defragmenteer uw harde schijf 1x in de week en u zult prestatie verschil merken.

Tip 1 : Algemene informatie over computers

computer TIPS desktopDenkt u eraan om een nieuwe computer aan te kopen, dan staat u wellicht voor enkele vraagtekens. De dag van vandaag zijn namelijk vele soorten computers beschikbaar zoals een laptop, een desktop, een tablet, combinaties van notebooks en zo meer. Dit enorme aanbod van computer modellen maakt het selecteren van de meest ideale computer zeker niet makkelijker.

Ook inzake sterkte en functionaliteit biedt de markt een brede waaier aan mogelijkheden waarbij de sterkte en verwerkingssnelheid gekozen dient te worden volgens de software die men wenst te draaien. Zwaardere software vereist nu eenmaal sterke processoren en verwerkingssnelheid wil je comfortabel willen werken en niet geteisterd worden door lang wachten. Kortom, de ideale computer is een ideale mix van juist model en juiste verwerkingssnelheid. Hier vind u alvast praktische TIPS.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Smartphones TIPS
- Kantoormateriaal TIPS
Kantoormeubelen TIPS
Website ontwerp TIPS
- Airfryers TIPS
- Stofzuigers TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Computers en laptops met leuke weetjes TIPS en advies