Airconditioning en airco gratis TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Woning > Airconditioning

airconditioning airco woning of kantoor TIPSBij een airconditioning of airco wordt lucht geconditioneerd ofwel gekoeld of verwarmd waardoor de temperatuur in een bepaalde kamer kouder of warmer gemaakt wordt. Er zijn vele soorten airconditioning naargelang de wensen en eisen. De meeste airconditioning systemen worden ingebouwd doch bestaan er tevens mobiele airco’s waardoor het makkelijk is een bepaalde kamer te conditioneren. Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over airconditioning, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 = ...

Tip 2 = ...

Tip 3 = ... zie volgende update

Uw TIP op deze pagina, zie pagina: contact2. MINI-TIPS - Airconditioning in woning en kantoor

Airconditioning als hoofdverwarming - CIA Solutions
Wist u dat u een airco-systeem perfect kan dienen als hoofdverwarming. Mits een juiste selectie en positionering van de binnentoestellen kan hierdoor een hoog comfort worden bereikt. Met de laatste nieuwe inverter-technologie kan u zelfs een flink stuk besparen t.o.v. een verwarming op gas of stookolie.

Hoe een airconditioning goed gebruiken? – V-Clima
Houd het verschil tussen binnentemperatuur en buitentemperatuur beperkt. Een verschil van 5 tot 7 graden is voldoende om een fris gevoel binnen te garanderen, zeker in onze streken. Grotere verschillen kunnen de oorzaak zijn van hoofdpijn en verkoudheden.

Wat is de ideale aircotemperatuur ? – TTP Koeltechniek
Stel de temperatuur van Uw airco niet te laag in bij een hoge buitentemperatuur,is het buiten 30 graden dan voelt een binnentemperatuur van 24 graden al heel aangenaam

Wat is de ideale vochtigheidsgraad in uw kamer ? – Frigo techniek
Wist u dat de ideale vochtigheidsgraad van een kamer best tussen de 40% en 60% bedraagt. Wanneer de lucht te droog is, kan de omgeving koud aanvoelen, zelfs al is de temperatuur vrij hoog. Een te vochtige lucht voelt dan weer benauwd en zwoel. Om irritaties aan keel en huid te voorkomen is een niveau van 50% ideaal. Bovendien is bij een goede vochtigheidsgraad het effect van negatieve ionen groter dit zijn ionen die bijvoorbeeld vrijkomen in de buurt van watervallen en in bossen, en een rustgevend effect veroorzaken. Met het airco toestel Ururu Sarara van Daikin kan men dit ideale klimaat bekomen. Het toestel haalt de vochtigheid uit de buitenlucht en doet dit zonder een reservoir voor het water. Het verspreid ook de lucht op een gelijkmatige manier door heel de kamer. Een ingebouwde fotokatalytisch filter verwijdert onaangename geuren afkomstig van kooklucht, tabak en huisdieren. In een vijftal minuten zouden deze met een derde zijn herleid. De Ururu Sarara is verkrijgbaar als wandmodel en is geschikt voor kamers tot 20 vierkante meter.

Wanneer een airco kopen ? - Airconditioning Specialist
Een airco kopen voordat de zomer begint kan u tot gemiddeld 25% besparen! U doet er dus goed aan tijdig rond te kijken voor uw airco.

Waarom een goede verluchting voor uw huis ? - Airservice
Leg altijd een goed ventilatiesysteem aan in uw huis. Als u een goed ventilatiesysteem heeft zal uw huis minder snel gaan schimmelen.

Bespaar op verwarmingskosten - Aircoworld
Wist je dat je met een airconditioning ruim 35% kan besparen op verwarmingskosten !!!

Tips voor betere levenskwaliteit - Arco airconditioning
Verhoog de levenskwaliteit thuis of de efficiëntie van uw werknemers op kantoor met een airconditioning systeem. Airco: zowel koelen als verwarmen, ook bij vrieskou buiten.

3. Algemene informatie

Soorten airconditioning

aircoEr zijn meerdere soorten airconditioning. Zo heeft men bijvoorbeeld de airconditioning die in de wand van de te koelen ruimte wordt ingebouwd en bijgevolg slechts één ruimte op temperatuur brengt en zijn er airconditioningsystemen die centraal via kanalen en ventilatoren meerdere ruimtes koelen. Ook kan u kiezen voor een mobiele airconditioning die u kan verplaatsen naar de te koelen ruimte. Bij het kiezen van de ideale airconditioning zijn er dus tal van mogelijkheden naargelang de wensen en toepassingen. Deze keuze wordt tevens bepaald door de grootte van de te koelen ruimte. Des te groter deze ruimte des te groter het vermogen van de airconditioning dient te zijn. Bent u dus opzoek naar een geschikte airconditioning, bepaal dan zeker de grootte en het aantal te koelen ruimtes.

Koelen met vloerverwarming

Heeft u geen mogelijkheid om een airconditioning te plaatsen in uw woonruimte en beschikt u over een vloerverwarming, dan zou u de vloerverwarming als airconditioning kunnen gebruiken om extra verkoeling in de ruimte te brengen en wel door koud water doorheen het buizensysteem van de vloerverwarming te laten stromen. Let hierbij wel op het type vloerbedekking die u heeft aangezien de koude voor sterke temperatuurschommelingen kan zorgen waardoor de vloer kan gaan werken. Ervaring leert dat vloertegels de beste koeling genereren al kan dit uiteraard niet vergeleken worden mat een airconditioning. Is de koelte van de vloer niet toereikend dan is een extra airconditioning een optie.

Energiebesparing met airconditioning

Denk u eraan een airconditioning aan te kopen, dan volgen hier enkele tips om energiezuinig met uw nieuwe airconditioning om te gaan. Een eerste belangrijke stap is de juiste keuze van het model van de airconditioning waarbij het vermogen ideaal afgestemd is op de grootte van de te koelen ruimte. De volgende stappen zijn terug naar de basis. Houd bij warm weer ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten en sluit de zonwering of rolluiken bij zonneschijn. Maak tevens gebruik van een timer opdat de airconditioning enkel op volle toeren draait als het echt nodig is en u er plezier aan heeft.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.