Uw TIP of website LINK op deze website? Meer informatie
 

Domotica en automatisatie met leuke weetjes TIPS en advies

domotica TIPS automatisatie in woning en kantoor

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over domotica.


♥ Leuke domotica kopen
- bol.com / domotica
- Amazon / domotica


FILMTIP
Leuk voorbeeld van domotica in huis - Bright TV

NIEUW - Tip 5 : Welk domotica systeem past best bij U ?

(een tip van) IDGS domotica - Deurne België
Er is een groot aanbod aan domotica systemen waardoor u als consument zich afvraagt welk domotica systeem sluit het meest aan bij mijn behoeften. De keuze van het juiste domotica systeem is echter geen eenvoudige zaak.

Enkel in België zijn er meer dan 20 domotica fabrikanten die elk hun eigen specifiek systeem aanbieden. Men moet vooral letten op de functionaliteiten van het domotica systeem niet elk domotica systeem kan bvb aangestuurd worden door een I-Pad.

Maar ook de uitbreidbaarheid in de toekomst is belangrijk en de ondersteuning van de installateur. Om u te helpen met het maken van de juiste keuze heeft IDGS een handige online tool ontwikkeld. Deze tool gaat in functie van uw behoeften: verlichting, verwarming, audio, ventilatie, bediening van op afstand, energiebeheer. De meest geschikte systemen met bijhorende installateurs voor uw regio genereren. Zo bent u zeker dat u goed ondersteund word en het juiste domotica systeem heeft gekozen.

Tip 4 : Wist u dat er een universeel domotica schema bestaat?

(een tip van) IDG solutions - Evergem België
Tot op heden was het niet mogelijk om een universeel correct elektrisch domotica schema uit te tekenen. Dit zorgde in het verleden voor heel wat problemen, waardoor er installaties werden afgekeurd. U als installateur moest voor elk domotica schema andere symbolen gebruiken. Dit zorgde vaak voor fouten!

Na jarenlang onderzoek bij de verschillende fabrikanten werd er een universeel domotica installatieschema ontwikkeld. De schema's die IDGS aanbiedt voldoen aan de elektrische regelgeving. Dankzij deze schema's zal u de installatie gestructureerd en foutloos kunnen uitvoeren.

Tip 3 : Tip voor efficiënte domotica

(een tip van) Imaginate Electrics
Wenst u uw leven makkelijker te maken door te kiezen voor een domotica systeem? Let er dan op dat u kiest voor een systeem dat u zelf in de hand heeft en mits een basis computerkennis zelf kan programmeren. Indien u een systeem heeft dat u zelf niet kan aanpassen naar uw behoeften en wensen zou het wel eens kunnen dat het domotica systeem u het leven net minder aangenaam maakt doordat u het zelf niet in de hand heeft.

Tip 2 : Hoe overschakelen van teleruptor naar domotica?

(een tip van) Velbus - België
Uw teleruptor installatie vervangen door echte domotica is echt niet moeilijk of duur. Indien u over een teleruptorinstallatie beschikt, is alles al klaar om op Velbus over te stappen. Het Velbus-gamma beschikt over de 4-kanaals relaismodule VMB4RY die zowel rechtstreeks als via de bus aangestuurd kan worden.

Per vier teleruptoren monteert u een VMB4RY en de draden van de drukknoppen monteert u rechtstreeks op de betreffende ingangen. De prijs van deze relaismodule is ongeveer dezelfde als 4 kwalitatieve teleruptoren. Maar er is meer: per kanaal kunt u in ieder geval al kiezen uit 9 modi (in, uit, vertraagd uit, trappenhuisautomaat, timers, enz.).

In de module zelf zal de bus wel actief zijn met als gevolg dat u elke aangesloten drukknop ook kunt gebruiken om andere kanalen te bedienen. De rechtstreeks aangesloten drukknop op kanaal 4 zal dus ook geprogrammeerd kunnen worden als een Alles uit-functie voor de overige kanalen.

Een teleruptorinstallatie is dus aanpasbaar naar een Velbus-installatie zonder dat u kabels dient toe te voegen. Als u zich daarbij nog eens een Homecenter-pakket aanschaft en over een Wi-Fi-netwerk beschikt, kunt u zelfs uw iPod, iPhone of iPad gebruiken om uw Velbus-installatie aan te sturen.

Tip 1 : Domotica en domoticasystemen voor woning en kantoor

domoticaAls we spreken over domotica dan bedoelen we hiermee een bepaalde automatisatie van de elektrisch gestuurde toestellen en apparaten die plaatsvindt in een woning of bedrijf waarbij het doel erin bestaat bepaalde handelingen of bedieningen te automatiseren. Bij domotica wordt één centrale besturing of computer geïnstalleerd die via het elektriciteitsnetwerk in de woning een bepaalde controle voor zijn rekening neemt en handelingen stuurt volgens ingestelde parameters of condities.

Om bij domotica een sturing mogelijk te maken worden in de woning per te sturen unit of eenheid sensoren geplaatst die de stand van de unit of eenheid registreren en dit doorgeven aan de centrale sturing of computer waardoor deze kan ingrijpen volgens de ingestelde parameters. Domotica wordt dan ook veelal gebruikt ter optimalisatie van het comfort, energiebesparing en efficiëntie als ook veiligheid.

Waar vindt domotica toepassingen?

Domotica wordt ondermeer gebruikt voor de controle en organisatie van de temperatuur in de woning of kantoor waarbij de verwarming en airconditioning volgens bepaalde tijd worden ingesteld en gestuurd. Wilt u met andere woorden een ideale temperatuur als u thuis komt dan zal het domotica systeem de temperatuur via de verwarming of de airconditioning automatisch regelen opdat de ideale temperatuur heerst als u thuis komt.

Ook in de badkamer kan domotica toegepast worden. Wilt u een bepaalde temperatuur van het water dan zal het domoticasysteem de mengkranen van het bad automatisch regelen en sturen opdat de gewenste temperatuur bereikt wordt.

Verlichting wordt automatisch gestuurd via domotica waarbij sensoren en dectectoren registreren als iemand de kamer binnenwandelt waarbij het domoticasysteem de verlichting automatisch aansteekt en weer dooft als die persoon de kamer weer verlaat. Elektrische toestellen die veel stroom verbruiken en dus best in de daluren draaiën zoals wasmachines en droogkasten worden door het domoticasysteem enkel in de daluren aangestuurd waardoor bespaart wordt op het energiefactuur.

Domotica en beveiliging

Ludo claes TIPSOok inzake beveiliging biedt domotica vele voordelen en mogelijkheden. Sleutels en deursloten die vervangen worden door tags zoals RFID tags registreren wie toegang krijgt en wanneer die persoon in de woning is geweest al dan niet gekoppeld aan een alarmsysteem die ongewenste bezoekers melden en een alarm in werking zetten.

In een verregaande ontwikkeling van domotica kunnen tevens externe communicaties geïmplementeerd worden waarbij u vanaf uw GSM mobiele telefoon alle domotica systemen vanop afstand kan sturen en waarbij u zelfs bestellingen kan plaatsen als bepaalde producten in de keuken onder een bepaalde voorraadlimiet zijn geraakt.

Kortom, domotica is automatisatie wat betekent dat de mogelijkheden en toepassingen vrijwel onbeperkt zijn. Wordt het buiten donker, dan wordt dit geregistreerd door een lichtsensor die automatisch de rolluiken sluit bijvoorbeeld of de tuinverlichting aansteekt. Schijnt de zon wat te hard, dan wordt ook dit door de sensor gedetecteerd waardoor de zonwering automatisch sluit. Men kan het zo gek wel niet bedenken of het kan geautomatiseerd worden.

Kortom, wilt u wat extra comfort en automatisatie realiseren in uw woning of kantoor, denk dan zeker eens aan de mogelijkheden van een domoticasysteem.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Elektriciteit leggen - TIPS
- Verlichting - TIPS
- Zonwering - TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
Nieuwe tips: NIEUW - PARTY - HOBBY - BEAUTY - KLEDING - HUMOR - GEZONDHEID - WONEN - TUIN - ELEKTRO - AUTO - DIEREN - WERK - ZAKELIJK - Contact
Uw tip of link op deze website? Meer informatie