Weetjes – Wist je dat (pag 1)

U bent hier : Home > Weetjes - pagina 1

Pagina = 1 - 2 - 3 - ...

1. Bordspelen maken je rustiger

Wist je dat ... je rustiger wordt door het spelen van bordspelen. Een spelletje spelen doen we allemaal wel eens, denk maar aan het succes van de online spelletjes, doch heeft een recent onderzoek aangetoond dat het spelen van bordspelen ons rustiger maakt.
Onderzoek lezen : Last van stress - speel een bordspel


2. Nieuwe trend op instagram

Wist je dat ... vallende sterren de nieuwe trend zijn op instagram. Als je denkt dat “vallende sterren” effectief vallende sterren zijn uit de astronomie  dan heb je het mis. De nieuwe trend op Instagram is...
Onderzoek lezen : GSM en smartphone TIPS


3. Paarden als geleidehonden

Wist je dat ... paarden ingezet worden als blinde geleidehonden. Een paard als blinde-geleidehond. Het is toch even slikken bij het lezen van deze titel maar het bestaat echt.
Onderzoek lezen : Paarden TIPS


4. Rolluik beschadiging bij windstoten

Wist je dat ... een raam op kiep je rolluik kan beschadigen bij windstoten. Het zal je maar gebeuren. Je zet je raam op kiep en je stelt vast dat na een windstoot je rolluik beschadigd is. Toch kan het gebeuren.
Onderzoek lezen : Rolluik beschadigd door windstoten


5. Eén op drie doet nooit aan sport

Wist je dat ... één op drie Belgen nooit aan sport doet, en het wordt nog erger. Dat sporten gezond is is een feit, doch blijkt dit onvoldoende reden om mensen te stimuleren om te sporten. Dit toont een onderzoek naar ...
Onderzoek lezen : Sport en fitness TIPS


6. Kleding en sollicitatiegesprek

Wist je dat ... kleding wel degelijk invloed heeft bij een sollicitatiegesprek. Wat moet je dragen bij een sollicitatiegesprek? Deze vraag speelt bij velen als ze op sollicitatiegesprek gaan. We bekijken het even.
Onderzoek lezen : Solliciteren TIPS


7. Properheid beïnvloedt werkprestaties

Wist je dat ... werkprestaties op kantoor beïnvloedt worden door de properheid van het kantoor. Een onderzoek bij 43.000 werknemers en 350 kantoren heeft aangetoond dat de motivatie en de werkprestaties van de werknemers direct gerelateerd is met de properheid van de werkomgeving in het kantoor.
Onderzoek lezen : Kantoorinrichting TIPS


8. Tot 500 Euro / maand bijverdienen

Wist je dat ... je tot 500 Euro per maand kan bijverdienen, en dit onbelast. Als je geld wilt verdienen, dan is nu een kans aangebroken die je dient te grijpen. De Belgische regering heeft namelijk het licht op groen gezet om 500 Euro bij te verdienen, en dit onbelast.
Onderzoek lezen : Bijverdienste TIPS


9. Opletten voor waardeloze diploma's

Wist je dat ... je dient op te letten voor waardeloze diploma’s als je gaat studeren. Het zal je maar gebeuren. Je hebt hard gestudeerd voor een diploma waarvan later blijkt dat het niet erkend wordt en dus waardeloos is. Daar sta je dan.
Onderzoek lezen : Studeren en avondschool TIPS


10. Burenruzie bij tuinhekken

Wist je dat ... meer en meer juridisch advies wordt ingewonnen bij het plaatsen van tuinhekken en tuinomheiningen. Er is een duidelijke stijging op te merken van het inwinnen van juridisch advies bij een advocaat of de gemeente bij het plaatsen van tuinhekken en tuinomheiningen.
Onderzoek lezen : Tuinhekken en Tuinafsluiting TIPS


11. Vrachtwagens met afdraai-assistent

Wist je dat ... vrachtwagens nu ook met afdraai-assistent kunnen uitgerust worden om dode-hoek ongevallen te vermijden. We horen maar al te vaak op het nieuws dat wederom een verkeersongeval is gebeurd met een vrachtwagen in een dode-hoek situatie waarbij een fietser of voetganger gewond is geraakt, maar nu is er een oplossing.
Onderzoek lezen : Vrachtwagens TIPS


12. Trampolines verhogen spoedgevallen

Wist je dat ... veel spoedgevallen te wijten zijn aan een trampoline in de tuin. Je zou het misschien niet meteen denken, maar een Belgisch onderzoek (KU Leuven) heeft aangetoond dat maar liefst 1,5% van de spoedgevallen in ziekenhuizen te wijten zijn aan onvoorzichtigheid op een trampoline.
Onderzoek lezen : Speeltoestellen TIPS


13. Bestelwagens voor zware belading

Wist je dat ... nu ook elektrische bestelwagens ontwikkeld worden voor zware belading. Als we denken aan elektrische voertuigen dan denken we in eerste instantie aan auto’s en fietsen, maar ook bij bestelwagens wordt hard ingezet op elektrische motoren.
Onderzoek lezen : Bestelwagens TIPS


14. Nog onvoldoende daglicht in woningen

Wist je dat ... de meeste huizen nog onvoldoende daglicht hebben. Beeld u even in dat u thuis bent. Meent u dan dat u in alle kamers waar u licht nodig heeft zoals de keuken, de badkamer, de leefruimte en dergelijke voldoende daglicht heeft of bent u aangewezen op extra verlichting om voldoende licht te creëren?
Onderzoek lezen : Ramen en deuren TIPS


15. Wanneer bewaar je foto's het langst?

Wist je dat ... je foto’s langer bewaart als er personen op staan. De dag van vandaag is het nemen van foto’s een makkie omwille van de mobiele telefoon (GSM) en de ingebouwde camera. Maar welke foto’s bewaren we eigenlijk het langst?
Onderzoek lezen : Fotografie TIPS


16. Autoreclame kan gevaarlijk zijn

Wist je dat ... Autoreclame ook gevaarlijk kan zijn. Een bedrijf dat hun wagenpark had voorzien met een leuke autoreclame werd nagenoeg genoodzaakt de reclame van de wagens te verwijderen en wel om een zeer vreemde reden.
Onderzoek lezen : Autoreclame TIPS


17. Gesprongen leidingen kwaal van de brandweer

Wist je dat ... de brandweer jaarlijks moet uitrukken voor gesprongen leidingen. Je zou het niet meteen denken maar elk jaar opnieuw wordt de brandweer ingeroepen voor gesprongen leidingen.
Onderzoek lezen : Isolatiemateriaal en isoleren TIPS


18. Regelmatig voorlezen verbetert schoolprestaties

Wist je dat ... kinderen op school beter presteren door regelmatig voorlezen Een studie heeft aangetoond dat kinderen beter presteren op school als ze gedurende ongeveer twintig minuten per dag voorgelezen worden.
Onderzoek lezen : Boeken lezen TIPS


19. Honden dragen bij tot gezondheid

Wist je dat ... honden bijdragen tot onze gezondheid. Een onderzoek bij 3,4 miljoen mensen in de leeftijd tussen 40 en 80 heeft aangetoond dat het hebben van een hond hartaandoeningen en depressie vermindert.
Onderzoek lezen : Honden en pups TIPS


20. Klachten nachtlawaai door hondengeblaf

Wist je dat ... twee derde van klachten over nachtlawaai handelen over het geblaf van honden. Bij een studie van het meest voorkomende lawaaihinder is een wel zeer onverwacht resultaat geconstateerd zijnde het geblaf van honden.
Onderzoek lezen : Hondenschool TIPS

Pagina = 1 - 2 - 3 - ...

Vergeet niet de artikels (studies) te delen met je vrienden

Facebook
Google+
https://www.ludoclaes.be/wist-je-dat">
Twitter
PINTEREST
LINKEDIN