TUIN – leuke tips en weetjes – overzicht

U bent hier : Home > Tuin > Overzicht

Wist je dat planten beter groeien door er tegen te praten? Nee, het is echt geen fabeltje. Studies hebben aangetoond dat planten reageren op de trillingen van het stemgeluid en effectief beter groeien.

Wist je dat een zonnebloem niet één bloem is maar eigenlijk vele kleine bloemen in één zijn? Elk individueel bloemetje wordt vervolgens een zonnepit.

Gras en gazon TIPS
- Gras en grasmatten tips
- Beregening tips

grasmatten graszoden mooi gazon TIPS en ADVIES

Wist je dat de lekkere geur, die ontstaat bij het maaien van gras, eigenlijk een waarschuwingssignaal is van het gemaaide gras naar het andere gras.

Wist je dat zowel thuis als in de industrie, tomaten de meest geplante plant is er jaarlijks ongeveer 60 miljoen ton aan tomaten geproduceerd wordt. 

Wist je dat filmpje
Wist je dat de Gympie-Gympie plant de meest pijnlijke plant ter wereld is. Een man heeft zichzelf zelfs het leven genomen nadat hij het blad van de plant als toiletpapier had gebruikt.

Wist je dat de grootste bloem ter wereld (Amorphophallus titanium) maar liefst 4,5 meter hoog kan worden. Helaas ruikt ze niet zo lekker en produceert ze een sterk rottende stank om vliegen aan te trekken.

Tuindecoratie TIPS
- Tuinbeelden tips
- Tuinverlichting tips

tuinbeelden tuindecoratie TIPS

Wist je dat Avocado nooit rijp wordt aan de boom? Het is enkel als de Advocaat geplukt wordt, dat deze gaat rijpen. De Advocaat blijft vers aan de boom tot zeven maanden.

Speeltoestellen TIPS
- Speeltoestellen tips

speeltoestel speeltuig buiten in de tuin TIPS

Wist je dat het Keukenhof in Nederland behoort tot één van de grootste bloementuinen van de wereld? Het domein telt ca 80 hectare en er worden jaarlijks ca 7 miljoen planten geplant.

Tuinmeubelen TIPS
- Teak en tuinmeubelen tips

Tuinmeubelen teakmeubelen TIPS

Wist je dat planten goud en koper opnemen en hiervoor zelfs speciaal geoogst worden? Door ze zoals biogas te verwerken kan het goud uit de plant ontgonnen worden.

Wist je dat filmpje
Wist je dat de eerste zaterdag van mei gekend staat als de dag van "naakt tuinieren"? Doel is de band tussen mens en natuur te versterken.

Wist je dat bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is en in ideale omstandigheden zelfs 85cm per dag kan groeien?

Leuke product TIP

Wist je dat aardbeien de enigste fruitsoort ter wereld is die zaadjes aan de buitenzijde dragen in plaats van aan de binnenzijde?

Wist je dat Amerika de meeste zwembaden ter wereld telt? De Amerikanen hebben meer dan 10 miljoen privé zwembaden aan huis en ook nog eens meer dan 300.000 publieke zwembaden.

Wist je dat Chloor de meeste bacteriën in water al doodt binnen enkele minuten. Sommige bacteriën zijn weliswaar beter bestand tegen Chloor en vergen tussen 15 minuten en zelfs 10 dagen vooraleer ze gedood zijn.

Wist je dat de duurste Koi vis ooit ter wereld werd verkocht voor de prijs van 1.800.000 Euro? Ja, je leest het goed, het is 1,8 miljoen Euro voor een vis.

Tuinhuizen TIPS
- Tuinhuisjes tips
- Tuinserres tips

tuinhuis tuinhuisje of blokhut in je tuin TIPS

Wist je dat tulpen bloembollen rond het jaar 1600 meer waard waren dan goud? Rond 1635 kon je met een tulpenbol in Amsterdam zelfs een woning kopen. Ze noemden het de Tulpenmanie en leidde zelfs tot de crash van de Nederlandse economie.

Bomen en struiken TIPS
- Bomen tips
- CO2 opname door bomen

bomen struiken fruitbomen verzorgen snoeien TIPS

Wist je dat bomen zichzelf aansturen om bladeren niet te vroeg op het jaar te laten groeien? Dit om ze te beschermen tegen vorst.


Meer TIPS en advies bij volgende update. Wekelijks nieuwe TIPS
Bekijk de nieuwe TIPS op de HOME-pagina

Deel deze leuke TIPS zeker met je vrienden
TIPS en weetjes: Auto - Beauty - Dieren - Eigen zaak - Elektro - Gezondheid - Hobby - Humor - Kantoor - Kleding - Party - Reizen - TOP 50 Producten - Tuin - Weetjes - Wonen
Advertentie