Tuindecoratie – 7 tips en advies voor de beste tuinbeelden

tuinbeelden tuindecoratie TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over tuinbeelden en tuindecoratie met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.


NIEUW - Tip 7 : Welk type hangmat is voor jou meest ideaal?

(een tip van) Tuintime
De traditionele hangmat, zonder spreidstok bestaat al langer dan deze met spreidstok. Bij de hangmatten zonder spreidstok wordt de stof rond jouw lichaam omgeven en lig je tamelijk recht. Doordat het doek om jou heen valt, ontstaan er thans veel schaduwen. Een hangmat met spreidstok echter, spant het doek mooi op en hier kan je zelfs diagonaal in liggen en mede optimaal van de zon genieten.

Het nadeel is dan weer dat je sneller wankelt in deze hangmatten, dus je moet natuurlijk wel je evenwicht kunnen bewaren. Kortom zoek je een ideale hangmat voor je tuin, bedenk dan dat er meerdere uitvoeringen en keuzes zijn.

Tip 6 : Hoe kan je voorkomen dat plantenbakken stukvriezen?

(een tip van) Greenfingers online
Voorkom dat uw plantenbakken niet kapot vriezen in de winter. Bij matige en redelijke strenge vorst zet de potgrond uit waardoor er druk komt te staan op de plantenbak. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren optreden in plantenpotten. Hoe voorkom je dat?

- Tip1: Neem bij vorst een paar eenvoudige maatregelen. Let erop dat de plantenbak geen contact maakt met de ondergrond door hem te plaatsen op potvoetjes. Simpele blokjes hout kunnen hiervoor gebruikt worden maar ook speciale potvoetjes, gemaakt van terracotta.

Tip2: Pak de plantenbakken in met noppenfolie of vliesdek. Dit materiaal kan natuurlijk ook gebruikt worden om de planten tegen vorst te beschermen.

Tip 5 : Hoe bronzen tuinbeelden of tuindecoratie terug mooi maken?

(een tip van) Two times
Om buiten bronzen beelden terug op te fleuren kan men deze met een silicone spray inspuiten en oppoetsen zodat deze terug als nieuw zijn. Bruine beelden voor binnenshuis worden best één maal per jaar ingesmeerd met een ronde borstel voorzien van bruine boenwas.

Als de bruine boenwas enkele uren opgesteven is , kan je deze op polijsten met een nylonkous en ga je zien dat dit beeld blinkt als een spiegel. Daarna wekelijks onderhouden met een wollen stofvod. Nooit met nat want dan gaat de patina er terug af en kan je terug van voor af aan.

Tip 4 : Hoe verkleuring van tuindecoratie vermijden?

(een tip van) Alards Deco
Let bij aanschaf van composiet vlonder planken altijd op samenstelling van het materiaal. Indien PVC een bestanddeel is, dan resulteert dit gegarandeerd in verkleuring op korte termijn. Beter is samenstelling met HDPE.

Tip 3 : Al eens gedacht aan draadfiguren als tuindecoratie?

(een tip van) Deco action
Draadfiguren in vele vormen zoals paardenkop, kip en nog veel meer figuren zijn mogelijk en creëren een extra dimensie in de tuin. Ook solar lampionnen passen uitstekend in iedere tuin of op ieder terras voor een heel gezellige sfeer.

Tip 2 : Een zonnewijzer in de tuin. Decoratief en nuttig

(een tip van) Zonnewijzer windwijzer
Een zonnewijzer heeft uiteraard een decoratieve waarde in uw tuin maar kan, mits goed afgesteld, ook daadwerkelijk een vrij nauwkeurige indicatie geven van de actuele tijd.  Een zonnewijzer is echt het pronkstuk van uw tuin.

Tip 1 : Tuindecoratie en tuinbeelden, een extra dimensie in de tuin

tuinbeeldenHeeft u een tuin en zou u graag een extra dimensie willen creëren, dan zou u zeker eens aan tuindecoratie of tuinbeelden moeten denken. Tuindecoratie of tuinbeelden brengen niet alleen een bepaalde sfeer in de tuin maar ze bieden tevens een extra kleurenpallet waardoor aandachtspunten en trekpleisters worden gecreëerd. Een wit beeld in de tuin bijvoorbeeld omringt door al het groen en de kleuren van de bloemen en planten creëert een uniek attentiepunt in de tuin dat gezien zal worden.

Naast de kleur zal tevens de vorm van de tuindecoratie of de tuinbeelden een bepaald gevoel creëren waardoor een andere tuinbeleving gecreëerd wordt. Alleen al daarom is het plaatsen van tuindecoratie of tuinbeelden in de tuin zeker aan te raden. Inzake soorten tuindecoratie en tuinbeelden biedt de markt van vandaag een brede waaier aan mogelijkheden gaande van massa geproduceerde tuindecoratie en tuinbeelden tot unieke handgemaakte stukken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Woningdecoratie TIPS
Tuin ontwerpen en tuinarchitect TIPS
Tuinmeubelen TIPS
Tuinverlichting TIPS
Tuindecoratie in tuincentrum TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Heb je ook een leuke tip of ervaring over een bepaald thema? Zend het even toe. Misschien publiceren we het op deze website. (GRATIS excl. website backlink en bedrijfslogo)
Uw naam of bedrijfsnaam publiceren we graag bij uw tip.

Kruimelpad / U bent hier:
U bent hier : / Home / Tuindecoratie – 7 tips en advies voor de beste tuinbeelden