Tuindecoratie en tuinbeelden met leuke weetjes TIPS en advies

tuinbeelden tuindecoratie TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over tuindecoratie.

♥ Leuke tuindecoratie kopen + promoties
- bol.com / tuindecoratie promo's
- Amazon / tuindecoratie promo's

FILMTIP
Leuke en exclusieve tuinbeelden met tips van Art outside

NIEUW - Tip 9 : Handige tips voor het kiezen en plaatsen van tuinbeelden

Ludo claes TIPSTuinbeelden kunnen een vleugje elegantie, eigenzinnigheid of zelfs mystiek toevoegen aan uw buitenruimte. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het kiezen, plaatsen en verzorgen van tuinbeelden.

Kies de juiste stijl: denk na over het algemene thema en de sfeer van uw tuin. Of je nu de voorkeur geeft aan klassieke sculpturen, moderne kunstwerken of charmante dierenfiguren, zorg ervoor dat de stijl van het beeld aansluit bij de esthetiek van je tuin.

Grootte is belangrijk: let bij het selecteren van een beeld op de grootte ervan in verhouding tot de beschikbare ruimte. Een groot beeld kan een kleine tuin overweldigen, terwijl een klein beeldje verdwaald kan raken in een groot, uitgestrekt landschap. Kies een formaat dat harmonieert met de verhoudingen van uw tuin.

Plaatsing: Denk na over waar je het beeld wilt plaatsen en hoe het zal interageren met de omringende planten, paden en structuren. Denk aan aandachtspunten zoals de entree, een tuinbed of een waterpartij. Het plaatsen van een standbeeld op ooghoogte of op een sokkel kan de zichtbaarheid en impact ervan vergroten.

Creëer een brandpunt: Gebruik tuinbeelden om brandpunten te creëren die de aandacht trekken en uw buitenruimte interessanter maken. Plaats beelden strategisch om belangrijke kenmerken te benadrukken of om de bewegingsstroom door de tuin te begeleiden.

Denk aan het materiaal: Tuinbeelden zijn er in verschillende materialen, waaronder steen, metaal, hars en beton. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en overwegingen. Stenen beelden zijn bijvoorbeeld duurzaam en weerbestendig, maar kunnen zwaar en duur zijn. Metalen beelden voegen een eigentijds tintje toe, maar hebben mogelijk periodiek onderhoud nodig om roest te voorkomen. Kies een materiaal dat past bij uw stijlvoorkeuren en onderhoudsmogelijkheden.

Onderhoud: Regelmatig onderhoud is essentieel om uw tuinbeelden er op hun best uit te laten zien. Maak ze regelmatig schoon met milde zeep en water om vuil, algen en ander vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of schurende schoonmaakmiddelen, omdat deze de afwerking kunnen beschadigen. Inspecteer de beelden op tekenen van schade, zoals scheuren of schilfers, en repareer ze onmiddellijk om verdere achteruitgang te voorkomen.

Weerbescherming: Afhankelijk van het materiaal kunnen tuinbeelden gevoelig zijn voor schade door blootstelling aan barre weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zonlicht. Overweeg om een beschermende kit of coating aan te brengen om de levensduur van het beeld te verlengen en de uitstraling ervan te behouden. Als alternatief kunt u kwetsbare of waardevolle beelden bij slecht weer naar binnen brengen om schade te voorkomen.

Verlichting: Verlicht uw tuinbeelden om hun schoonheid te benadrukken en een boeiende nachtelijke sfeer te creëren. Gebruik landschapsverlichting strategisch om specifieke standbeelden of aandachtspunten te benadrukken. Overweeg lampen op zonne-energie voor een milieuvriendelijke en kosteneffectieve verlichtingsoplossing.

Personaliseer uw ruimte: Kies tuinbeelden die uw persoonlijkheid en interesses weerspiegelen om uw buitenruimte echt uniek te maken. Of het nu een grillige kabouter, een sierlijke engel of een strak modern beeldhouwwerk is, door beelden te selecteren die bij u resoneren, voegt u een persoonlijk tintje aan uw tuin toe.

Experimenteer en heb plezier: Wees niet bang om te experimenteren met verschillende stijlen, plaatsingen en combinaties van tuinbeelden. Tuinieren is een kunstvorm en uw tuin is uw canvas. Veel plezier met het uiten van je creativiteit en het creëren van een ruimte die je vreugde en inspiratie brengt.

Door deze tips te volgen, kunt u tuinbeelden selecteren, plaatsen en verzorgen die de schoonheid en het karakter van uw buitenruimte jarenlang zullen versterken.

Tip 8 : Haal meer uit je tuin met deze handige tuindecoratie tips

Ludo claes TIPSEen tuin is niet zomaar een stukje land, maar een canvas dat erop wacht om met creativiteit en schoonheid te worden beschilderd. Of je nu een uitgestrekte achtertuin of een gezellig balkon hebt, hier zijn enkele tips om van je buitenruimte een serene oase te maken:

Bepaal uw stijl: Voordat u in tuindecoratie duikt, moet u even de tijd nemen om uw stijl te definiëren. Geeft u de voorkeur aan een rustieke cottage-tuinsfeer of een strakke, moderne esthetiek? Uw tuin moet uw persoonlijkheid en voorkeuren weerspiegelen. Blader door tijdschriften, Pinterest-borden of bezoek lokale kwekerijen voor inspiratie.

Creëer focuspunten: Focuspunten trekken de aandacht en creëren visuele interesse. Overweeg een opvallend element toe te voegen, zoals een fontein, beeldhouwwerk of kleurrijk bloembed. Plaats deze aandachtspunten strategisch om het algehele ontwerp van uw tuin te verbeteren.

Speel met planten: Planten vormen het hart van elke tuindecoratie. Meng verschillende kleuren, texturen en hoogtes om diepte en dimensie te creëren. Voeg een verscheidenheid aan bloemen, struiken en bomen toe om gedurende de seizoenen visuele aandacht toe te voegen. Vergeet bij het kiezen van planten niet rekening te houden met het zonlicht en de bodemgesteldheid in uw tuin.

Voeg tuinmeubilair toe: maak van uw tuin een comfortabele en uitnodigende ruimte door tuinmeubilair toe te voegen. Kies stukken die weerbestendig zijn en passen bij jouw stijl. Een gezellige zithoek met comfortabele kussens en plaids moedigt u aan om meer tijd buiten door te brengen, of u nu 's ochtends koffie drinkt of 's avonds ontspant.

Verlicht de nacht: Verleng het genot van uw tuin tot in de avonduren door verlichting te integreren. Lichtslingers, lantaarns en padverlichting voegen niet alleen sfeer toe, maar verhogen ook de veiligheid. Experimenteer met verschillende lichttechnieken om in het donker een magische sfeer te creëren.

Accessoires met decor: net als binnenruimtes kunnen buitenruimtes profiteren van zorgvuldig gekozen decoraccessoires. Overweeg het toevoegen van decoratieve potten, kleurrijke vloerkleden of kunstwerken voor buiten om persoonlijkheid in uw tuin te brengen. Windgong, vogelvoeders en tuinpalen kunnen ook eigenzinnigheid en charme toevoegen.

Omarm verticaal tuinieren: als de ruimte beperkt is, kijk dan omhoog! Met verticaal tuinieren kunt u de ruimte maximaliseren door planten naar boven te laten groeien. Installeer hekjes, aan de muur gemonteerde plantenbakken of hangende manden om groen en interesse toe te voegen aan verticale oppervlakken. Wijnstokken, klimplanten en hangplanten zijn perfect om een weelderig, jungle-achtig gevoel aan uw tuin toe te voegen.

Bedenk dat tuindecoratie een continu proces is. Wees niet bang om te experimenteren en je buitenruimte in de loop van de tijd te laten evolueren. Regelmatig onderhoud, zoals snoeien, wieden en water geven, zorgt ervoor dat uw tuin er het hele jaar door op zijn best uitziet. Met een beetje creativiteit en zorg kunt u uw tuin omtoveren tot een prachtig toevluchtsoord dat vreugde en rust in uw leven brengt.

Tip 7 : Welk type hangmat is voor jou meest ideaal?

(een tip van) Tuintime
De traditionele hangmat, zonder spreidstok bestaat al langer dan deze met spreidstok. Bij de hangmatten zonder spreidstok wordt de stof rond jouw lichaam omgeven en lig je tamelijk recht. Doordat het doek om jou heen valt, ontstaan er thans veel schaduwen. Een hangmat met spreidstok echter, spant het doek mooi op en hier kan je zelfs diagonaal in liggen en mede optimaal van de zon genieten.

Het nadeel is dan weer dat je sneller wankelt in deze hangmatten, dus je moet natuurlijk wel je evenwicht kunnen bewaren. Kortom zoek je een ideale hangmat voor je tuin, bedenk dan dat er meerdere uitvoeringen en keuzes zijn.

Tip 6 : Hoe kan je voorkomen dat plantenbakken stukvriezen?

(een tip van) Greenfingers online
Voorkom dat uw plantenbakken niet kapot vriezen in de winter. Bij matige en redelijke strenge vorst zet de potgrond uit waardoor er druk komt te staan op de plantenbak. Hierdoor kunnen er barsten en scheuren optreden in plantenpotten. Hoe voorkom je dat?

- Tip1: Neem bij vorst een paar eenvoudige maatregelen. Let erop dat de plantenbak geen contact maakt met de ondergrond door hem te plaatsen op potvoetjes. Simpele blokjes hout kunnen hiervoor gebruikt worden maar ook speciale potvoetjes, gemaakt van terracotta.

Tip2: Pak de plantenbakken in met noppenfolie of vliesdek. Dit materiaal kan natuurlijk ook gebruikt worden om de planten tegen vorst te beschermen.

Tip 5 : Hoe bronzen tuinbeelden of tuindecoratie terug mooi maken?

(een tip van) Two times
Om buiten bronzen beelden terug op te fleuren kan men deze met een silicone spray inspuiten en oppoetsen zodat deze terug als nieuw zijn. Bruine beelden voor binnenshuis worden best één maal per jaar ingesmeerd met een ronde borstel voorzien van bruine boenwas.

Als de bruine boenwas enkele uren opgesteven is , kan je deze op polijsten met een nylonkous en ga je zien dat dit beeld blinkt als een spiegel. Daarna wekelijks onderhouden met een wollen stofvod. Nooit met nat want dan gaat de patina er terug af en kan je terug van voor af aan.

Tip 4 : Hoe verkleuring van tuindecoratie vermijden?

(een tip van) Alards Deco
Let bij aanschaf van composiet vlonder planken altijd op samenstelling van het materiaal. Indien PVC een bestanddeel is, dan resulteert dit gegarandeerd in verkleuring op korte termijn. Beter is samenstelling met HDPE.

Tip 3 : Al eens gedacht aan draadfiguren als tuindecoratie?

(een tip van) Deco action
Draadfiguren in vele vormen zoals paardenkop, kip en nog veel meer figuren zijn mogelijk en creëren een extra dimensie in de tuin. Ook solar lampionnen passen uitstekend in iedere tuin of op ieder terras voor een heel gezellige sfeer.

Tip 2 : Een zonnewijzer in de tuin. Decoratief en nuttig

(een tip van) Zonnewijzer windwijzer
Een zonnewijzer heeft uiteraard een decoratieve waarde in uw tuin maar kan, mits goed afgesteld, ook daadwerkelijk een vrij nauwkeurige indicatie geven van de actuele tijd.  Een zonnewijzer is echt het pronkstuk van uw tuin.

Tip 1 : Tuindecoratie en tuinbeelden, een extra dimensie in de tuin

tuinbeeldenHeeft u een tuin en zou u graag een extra dimensie willen creëren, dan zou u zeker eens aan tuindecoratie of tuinbeelden moeten denken. Tuindecoratie of tuinbeelden brengen niet alleen een bepaalde sfeer in de tuin maar ze bieden tevens een extra kleurenpallet waardoor aandachtspunten en trekpleisters worden gecreëerd. Een wit beeld in de tuin bijvoorbeeld omringt door al het groen en de kleuren van de bloemen en planten creëert een uniek attentiepunt in de tuin dat gezien zal worden.

Naast de kleur zal tevens de vorm van de tuindecoratie of de tuinbeelden een bepaald gevoel creëren waardoor een andere tuinbeleving gecreëerd wordt. Alleen al daarom is het plaatsen van tuindecoratie of tuinbeelden in de tuin zeker aan te raden. Inzake soorten tuindecoratie en tuinbeelden biedt de markt van vandaag een brede waaier aan mogelijkheden gaande van massa geproduceerde tuindecoratie en tuinbeelden tot unieke handgemaakte stukken.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Woningdecoratie TIPS
Tuin ontwerpen en tuinarchitect TIPS
Tuinmeubelen TIPS
Tuinverlichting TIPS
Tuindecoratie in tuincentrum TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Tuindecoratie en tuinbeelden met leuke weetjes TIPS en advies