Tuincentrum bloemen planten gratis TIPS België Nederland

U bent hier : Home > Tuin > Tuincentrum

tuincentrum bloemen en planten TIPSBent u actief in de tuin en opzoek naar bloemen, planten, bomen, hagen, grassen of al wat groen is of lekker ruikt, dan is een bezoekje aan een tuincentrum of plantencentrum zeker voor u weggelegd. Naast al het groen vindt u in het tuincentrum of plantencentrum tal van tuinaccessoires zoals tuindecoratie en tuinmeubelen, tuinhekken tuinverlichtingen alles voor de vijver. Hier vindt u tal van gratis tips over bloemen en planten met tuincentrum of plantencentrum.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 =

Tip 2 =

Tip 3 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - bloemen en planten tuincentrum

Wat met je tuinplanten bij vakantie - Atuin
Vertrek je op vakantie en heb je niemand die je tuin kan onderhouden? Plaats voor je vertrek enkele grote flessen ondersteboven in de grond waarvan de bodem uitgesneden is. Vul de flessen met water, het water zal zo langzaam in de bodem sijpelen.

Hoe houtschors doeltreffend aanbrengen ? - Arborix
Gemalen houtschors tussen planten belemmert de onkruidvorming op voorwaarde dat u een laag van minstens 8 cm dik strooit en ze om de drie jaar aanvult. Nadien beginnen de snippers te verteren en bevorderen ze de onkruidgroei!

Schimmel zorgt voor een betere beworteling - Rozenland
Gebruik bij het planten van o.a. haagplanten, fruit- en sierbomen, rozen, ... Myccorhiza bij het planten. Deze nuttige schimmel zorgt voor een betere beworteling.

Kruidje roer me niet, ongeroerd laten? - Vlaams zaadhuis
Omdat met name kinderen graag de blaadjes van een kruidje-roer-me-niet sluiten wordt soms gezegd dat het slecht voor de plant zou zijn om de plant te 'plagen', maar het is voor de plant in het geheel niet schadelijk wanneer de blaadjes veel gesloten worden. Integendeel: een plant die niet met rust gelaten wordt, zal zelfs later knoppen en bloemen gaan maken.

3. Algemene informatie

Tuincentrum, meer dan enkel bloemen en planten

tuincentrum belgië NederlandAls u opzoek bent naar bloemen en planten, meerbepaald vaste planten, struiken heesters of bomen, dan weet u wellicht uw weg naar het tuincentrum bij u in de buurt. Een tuincentrum is een soort bloemenwinkel waar de aandacht voornamelijk op vaste planten wordt gericht. Alles wat groeit en ook maar geplant kan worden is wel verkrijgbaar in het tuincentrum. Van het kleinste bloemetje tot de grootste boom. Doch bieden de hedendaagse tuincentra meer dan dat en breiden ze hun assortiment uit waarbij afgeweken wordt van het vaste concept zijnde bloemen en planten. Meer en meer tuincentra bieden naast bloemen en planten allerhande nevenproducten aan die al dan niet aan bloemen en planten gerelateerd zijn zoals tuingereedschap en tuinverzorgingsproducten bijvoorbeeld al zijn er ook tuincentra die aandacht besteden aan de vrijetijdsbesteding in de tuin. Vijver en vijverbenodigdheden tot zwembaden tot zelfs heuse jacuzzi en whirlpools zijn te vinden in enkele tuincentra.

Via deze productspreiding tracht het hedendaagse tuincentrum een totaal oplossing te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt. Eén centraal inkooppunt van alle tuinbenodigdheden is hierbij de insteek. Maar hedendaagse tuincentra gaan zelfs een stapje verder en wagen zich tevens in allerhande interieur producten voor de veranda en woning. Potjes, vazen, beeldjes en zo meer die het interieur van de veranda of woning kunnen verfraaien worden door sommige tuincentra in de etalage geplaatst. Daarbij bieden de meeste tuincentra tevens specifieke thema producten zoals speciale kerstartikelen tijdens de kerstperiode denk hierbij aan kerstbomen, kerstballen, kerstdecoratie en zo meer of allerhande paasartikelen tijdens de paasperiode of wat dacht je van haloween op 31 oktober waar het tuincentrum speciaal omgetoverd wordt tot een heus spookhuis. Kortom, een tuincentrum biedt de dag van vandaag heel wat meer dan louter bloemen en planten en trachten een totaalconcept te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt waarbij zelfs thema-decoraties niet worden geschuwd. Wie weet waarvoor we straks nog allemaal in een tuincentrum terecht kunnen.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.