Mooie bloemen en planten – 5 leuke weetjes TIPS en advies

U bent hier : Home > Tuin > Vaste planten en bloemen

tuincentrum bloemen en planten TIPS

Op deze pagina vindt U leuke TIPS en advies voor de beste bloemen en planten, U aangeboden door de vakman/vrouw in je buurt met studies en onderzoeken van Universiteiten.

Bloemen TOPPER

TOP 50 populaire tuinartikelen

Tip 5 : Wat met je tuinplanten tijdens je vakantie

(een tip van) Atuin
Vertrek je op vakantie en heb je niemand die je tuin kan onderhouden? Plaats voor je vertrek enkele grote flessen ondersteboven in de grond waarvan de bodem uitgesneden is. Vul de flessen met water, het water zal zo langzaam in de bodem sijpelen.

Tip 4 : Hoe houtschors doeltreffend aanbrengen bij je bloemen en planten?

(een tip van) Arborix
Gemalen houtschors tussen planten belemmert de onkruidvorming op voorwaarde dat u een laag van minstens 8 cm dik strooit en ze om de drie jaar aanvult. Nadien beginnen de snippers te verteren en bevorderen ze de onkruidgroei!

Tip 3 : Schimmel zorgt voor een betere beworteling

(een tip van) Rozenland
Gebruik bij het planten van o.a. haagplanten, fruit- en sierbomen, rozen, ... Myccorhiza bij het planten. Deze nuttige schimmel zorgt voor een betere beworteling.

Tip 2 : Kruidje roer me niet, ongeroerd laten?

(een tip van) Vlaams zaadhuis
Omdat met name kinderen graag de blaadjes van een kruidje-roer-me-niet sluiten wordt soms gezegd dat het slecht voor de plant zou zijn om de plant te 'plagen', maar het is voor de plant in het geheel niet schadelijk wanneer de blaadjes veel gesloten worden. Integendeel: een plant die niet met rust gelaten wordt, zal zelfs later knoppen en bloemen gaan maken.

Tip 1 : Waarom bloemen en planten kopen in een tuincentrum

tuincentrum belgië NederlandAls u opzoek bent naar bloemen en planten, meerbepaald vaste planten, struiken heesters of bomen, dan weet u wellicht uw weg naar het tuincentrum bij u in de buurt. Een tuincentrum is een soort bloemenwinkel waar de aandacht voornamelijk op vaste planten wordt gericht. Alles wat groeit en ook maar geplant kan worden is wel verkrijgbaar in het tuincentrum. Van het kleinste bloemetje tot de grootste boom.

Doch bieden de hedendaagse tuincentra meer dan dat en breiden ze hun assortiment uit waarbij afgeweken wordt van het vaste concept zijnde bloemen en planten.

Meer dan bloemen en planten

Meer en meer tuincentra bieden naast bloemen en planten allerhande nevenproducten aan die al dan niet aan bloemen en planten gerelateerd zijn zoals tuingereedschap en tuinverzorgingsproducten bijvoorbeeld al zijn er ook tuincentra die aandacht besteden aan de vrijetijdsbesteding in de tuin. Vijver en vijverbenodigdheden tot zwembaden tot zelfs heuse jacuzzi en whirlpools zijn te vinden in enkele tuincentra.

Via deze productspreiding tracht het hedendaagse tuincentrum een totaal oplossing te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt. Eén centraal inkooppunt van alle tuinbenodigdheden is hierbij de insteek.

Nu ook voor het volledige interieur

Maar hedendaagse tuincentra gaan zelfs een stapje verder en wagen zich tevens in allerhande interieur producten voor de veranda en woning. Potjes, vazen, beeldjes en zo meer die het interieur van de veranda of woning kunnen verfraaien worden door sommige tuincentra in de etalage geplaatst.

Daarbij bieden de meeste tuincentra tevens specifieke thema producten zoals speciale kerstartikelen tijdens de kerstperiode denk hierbij aan kerstbomen, kerstballen, kerstdecoratie en zo meer of allerhande paasartikelen tijdens de paasperiode of wat dacht je van Halloween op 31 oktober waar het tuincentrum speciaal omgetoverd wordt tot een heus spookhuis.

Kortom, een tuincentrum biedt de dag van vandaag heel wat meer dan louter bloemen en planten en trachten een totaalconcept te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt waarbij zelfs thema-decoraties niet worden geschuwd. Wie weet waarvoor we straks nog allemaal in een tuincentrum terecht kunnen.

TOP 50 populaire tuinartikelen
- Prijs potplanten bij bol.com
(Advertentie)


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Hoe potplanten lang mooi houden?
- TOP 50 populair tuinmateriaal
- Snijbloemen TIPS
Tuinbeelden en tuin decoratie
Tuinontwerp en tuinarchitect
Tuinmeubelen
Tuinhekken
Tuinaanleg
Bloemschikken