U bent hier : / Home / Bloemen en planten met leuke weetjes TIPS en advies

 

Bloemen en planten met leuke weetjes TIPS en advies

Bloemen en planten met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Leuke bloemen en planten kopen + promoties
- bol.com / bloemen planten

♥ Plantencentrum in België en Nederland
- zie volgende update

Uw link hier? Meer info

Lees ook:
- Nieuwe plant ontwikkeld als BIO filter tegen astma


NIEUW - Tip 6 : Enkele nuttige tips voor het kopen van de ideale planten voor uw tuin

Ludo claes TIPS1. Ken de omstandigheden van uw tuin
Voordat u planten gaat kopen, moet u de omstandigheden van uw tuin beoordelen, zoals blootstelling aan zonlicht, bodemtype en vochtgehalte. Deze kennis zal u helpen bij het kiezen van planten die goed geschikt zijn om in uw tuin te gedijen.

2. Onderzoek
Neem de tijd om te onderzoeken welke soorten planten het goed zullen doen in de omstandigheden van uw tuin. Houd rekening met factoren zoals de volwassen grootte van de plant, de groeiwijze en de onderhoudsvereisten.

3. Maak een plan
Maak voordat u naar de kwekerij gaat een plan voor uw tuin. Bepaal welke soorten planten u wilt toevoegen, waar ze worden geplant en hoeveel u er nodig heeft. Dit zal je helpen gefocust te blijven en impulsaankopen te voorkomen.

4. Kies gezonde planten
Wanneer u planten gaat kopen, let dan op planten die gezond zijn en vrij van ziekten en plagen. Vermijd planten met vergelende bladeren, verwelkte stengels of tekenen van schade.

5. Inspecteer de wortels
Controleer de wortels van potplanten voordat u ze koopt. Gezonde wortels moeten wit of lichtgekleurd zijn en gelijkmatig door de pot verdeeld zijn. Vermijd planten met wortels die rond de pot cirkelen of uit de drainagegaten komen, omdat dit erop kan duiden dat ze wortelgebonden zijn.

6. Controleer op ongedierte
Inspecteer het blad en de stengels van planten op tekenen van ongedierte zoals bladluizen, wolluizen of spintmijten. Dit ongedierte kan schade aan uw planten veroorzaken en zich verspreiden naar andere planten in uw tuin.

tuincentrum bloemen en planten TIPS

7. Etiketten lezen
Let op de plantetiketten voor belangrijke informatie, zoals volwassen grootte, vereisten voor blootstelling aan de zon en waterbehoeften. Dit zal u helpen bij het kiezen van planten die geschikt zijn voor uw tuin.

8. Overweeg inheemse planten
Inheemse planten zijn goed aangepast aan het plaatselijke klimaat en de bodemgesteldheid, waardoor ze een onderhoudsarme optie zijn voor uw tuin. Ze bieden ook leefgebied en voedsel voor de lokale fauna.

9. Denk na over de bloeitijd
Kies een verscheidenheid aan planten die tijdens het groeiseizoen op verschillende tijdstippen bloeien om continue kleur en interesse in uw tuin te garanderen.

10. Vraag om advies
Wees niet bang om advies te vragen aan kwekerijpersoneel of ervaren tuiniers. Ze kunnen waardevol inzicht bieden en u helpen bij het kiezen van de juiste planten voor uw tuin.

11. Breng een lijst en afmetingen mee
Neem een lijst mee van de planten die u wilt kopen, evenals de afmetingen van uw tuinbedden en eventuele containers die u van plan bent te gebruiken. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat de planten die u kiest, in uw tuinruimte passen.

12. Overweeg langdurig onderhoud
Voordat u een aankoop doet, moet u rekening houden met de onderhoudsbehoeften van de installatie op de lange termijn. Zorg ervoor dat u bereid bent de nodige zorg te verlenen, zoals snoeien, water geven en bemesten, om uw planten gezond en bloeiend te houden.

Door deze tips te volgen, kunt u de perfecte planten voor uw tuin selecteren en uzelf voorbereiden op succes bij het creëren van een mooie en bloeiende buitenruimte.


FILMTIP
Hoe kan je best planten zaaien met leuke tips van Juf Jannie


Tip 5 : Wat met je tuinplanten tijdens je vakantie

(een tip van) Atuin
Vertrek je op vakantie en heb je niemand die je tuin kan onderhouden? Plaats voor je vertrek enkele grote flessen ondersteboven in de grond waarvan de bodem uitgesneden is. Vul de flessen met water, het water zal zo langzaam in de bodem sijpelen.

Tip 4 : Hoe houtschors doeltreffend aanbrengen bij je bloemen en planten?

(een tip van) Arborix
Gemalen houtschors tussen planten belemmert de onkruidvorming op voorwaarde dat u een laag van minstens 8 cm dik strooit en ze om de drie jaar aanvult. Nadien beginnen de snippers te verteren en bevorderen ze de onkruidgroei!

Tip 3 : Schimmel zorgt voor een betere beworteling

(een tip van) Rozenland
Gebruik bij het planten van o.a. haagplanten, fruit- en sierbomen, rozen, ... Myccorhiza bij het planten. Deze nuttige schimmel zorgt voor een betere beworteling.

Tip 2 : Kruidje roer me niet, ongeroerd laten?

(een tip van) Vlaams zaadhuis - België
Omdat met name kinderen graag de blaadjes van een kruidje-roer-me-niet sluiten wordt soms gezegd dat het slecht voor de plant zou zijn om de plant te 'plagen', maar het is voor de plant in het geheel niet schadelijk wanneer de blaadjes veel gesloten worden. Integendeel: een plant die niet met rust gelaten wordt, zal zelfs later knoppen en bloemen gaan maken.

Tip 1 : Waarom bloemen en planten kopen in een tuincentrum

tuincentrum belgië NederlandAls u opzoek bent naar bloemen en planten, meerbepaald vaste planten, struiken heesters of bomen, dan weet u wellicht uw weg naar het tuincentrum bij u in de buurt. Een tuincentrum is een soort bloemenwinkel waar de aandacht voornamelijk op vaste planten wordt gericht. Alles wat groeit en ook maar geplant kan worden is wel verkrijgbaar in het tuincentrum. Van het kleinste bloemetje tot de grootste boom.

Doch bieden de hedendaagse tuincentra meer dan dat en breiden ze hun assortiment uit waarbij afgeweken wordt van het vaste concept zijnde bloemen en planten.

Meer dan bloemen en planten
Meer en meer tuincentra bieden naast bloemen en planten allerhande nevenproducten aan die al dan niet aan bloemen en planten gerelateerd zijn zoals tuingereedschap en tuinverzorgingsproducten bijvoorbeeld al zijn er ook tuincentra die aandacht besteden aan de vrijetijdsbesteding in de tuin. Vijver en vijverbenodigdheden tot zwembaden tot zelfs heuse jacuzzi en whirlpools zijn te vinden in enkele tuincentra.

Via deze product-spreiding tracht het hedendaagse tuincentrum een totaal oplossing te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt. Eén centraal inkooppunt van alle tuinbenodigdheden is hierbij de insteek.

Nu ook voor het volledige interieur
Maar hedendaagse tuincentra gaan zelfs een stapje verder en wagen zich tevens in allerhande interieur producten voor de veranda en woning. Potjes, vazen, beeldjes en zo meer die het interieur van de veranda of woning kunnen verfraaien worden door sommige tuincentra in de etalage geplaatst.

Daarbij bieden de meeste tuincentra tevens specifieke thema producten zoals speciale kerstartikelen tijdens de kerstperiode denk hierbij aan kerstbomen, kerstballen, kerstdecoratie en zo meer of allerhande paasartikelen tijdens de paasperiode of wat dacht je van Halloween op 31 oktober waar het tuincentrum speciaal omgetoverd wordt tot een heus spookhuis.

Kortom, een tuincentrum biedt de dag van vandaag heel wat meer dan louter bloemen en planten en trachten een totaalconcept te bieden voor alles wat zich in en rond de tuin beweegt waarbij zelfs thema-decoraties niet worden geschuwd. Wie weet waarvoor we straks nog allemaal in een tuincentrum terecht kunnen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd
- Bloemschikken TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden  
 
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website