Tuinhuizen en blokhutten met leuke weetjes TIPS en advies

tuinhuis tuinhuisje of blokhut in je tuin TIPS

♥ Leuk tuinhuisje kopen + promoties
- bol.com / tuinhuisjes
- Amazon / tuinhuisjes

Uw link hier? Meer info

NIEUW - Tip 8 : Essentiële tips voor het organiseren en maximaliseren van de ruimte in uw tuinhuis

Ludo claes TIPSEen tuinhuis is meer dan alleen een opslagruimte; het is een toevluchtsoord voor uw tuingereedschap, benodigdheden en uitrusting. Zonder de juiste organisatie kan het echter snel rommelig en chaotisch worden. Hier zijn alvast enkele essentiële tips om u te helpen de ruimte in uw tuinhuis optimaal te benutten:

Ruim regelmatig op: begin met het verwijderen van alles uit uw schuur en het sorteren van uw spullen. Gooi kapot gereedschap, verlopen chemicaliën en alles wat u niet meer gebruikt weg. Wees meedogenloos bij het opruimen om meer ruimte te creëren voor de essentiële zaken.

Investeer in planken en haken: Benut de verticale ruimte door planken en haken langs de muren van uw schuur te installeren. Met verstelbare planken kunt u de ruimte aanpassen aan uw behoeften, terwijl haken perfect zijn voor het ophangen van gereedschap zoals schoppen, harken en slangen, zodat ze van de vloer blijven en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Zones creëren: Verdeel uw schuur in zones op basis van het type spullen dat u opslaat. Wijs bijvoorbeeld een hoek aan voor tuingereedschap, een andere voor oppotbenodigdheden en een aparte ruimte voor gazononderhoudsapparatuur. Geef elke zone een duidelijk label om de organisatie te behouden en het gemakkelijker te maken om te vinden wat u nodig heeft.

Gebruik doorzichtige containers: Bewaar kleinere voorwerpen zoals zaden, bollen en klein gereedschap in doorzichtige plastic bakken of kratten. Dankzij de transparante containers kunt u de inhoud gemakkelijk in één oogopslag zien, zodat u niet meer door dozen of bakken hoeft te snuffelen om te vinden wat u zoekt.

Maximaliseer de vloerruimte: Hoewel verticale opslag essentieel is, mag u de vloerruimte in uw schuur niet over het hoofd zien. Investeer in stapelbare opbergbakken of kratten om grotere spullen georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk te houden. Plaats veelgebruikte spullen aan de voorkant van de schuur voor snelle toegang, en bewaar minder vaak gebruikte spullen aan de achterkant.

Implementeer een onderhoudsroutine: Houd uw schuur netjes en georganiseerd door een regelmatige onderhoudsroutine te implementeren. Plan elke maand tijd om de vloer te vegen, oppervlakken af te vegen en te controleren op tekenen van schade of ongedierte. Door proactief te blijven, voorkomt u dat er rommel ontstaat en blijft uw schuur in topconditie.

Overweeg oplossingen voor buitenopslag: Als uw schuur vol staat met spullen of onvoldoende ruimte heeft, overweeg dan om te investeren in oplossingen voor buitenopslag, zoals een gereedschapsrek, tuinkast of opbergbank. Deze toevoegingen kunnen extra opslagruimte bieden terwijl uw gereedschap en benodigdheden beschermd blijven tegen de elementen.

Door deze handige tips te volgen, kunt u uw tuinhuisje omtoveren tot een overzichtelijke en efficiënte ruimte voor al uw tuinbehoeften. Of u nu een doorgewinterde tuinier bent of net begint, met een goed onderhouden schuur kunt u gemakkelijker van uw tijd buiten genieten en uw tuin er op zijn best uit laten zien.


FILMTIP
Zelf een tuinhuis plaatsen met leuke tips van Dobbit TV


Tip 7 : Denk aan funderingsbalken bij tuinhuisjes

(een tip van) Mholf
Denk bij het kopen van een tuinhuis tevens aan funderingsbalken om rotten van de onderste wandbalken te voorkomen. Vaak wordt dit bij de aankoop van een tuinhuis over het hoofd gezien wat op lange termijn gegarandeerd een uitwerking zal hebben. Ook is het mogelijk de kleur van de daksingels zelf te bepalen. Perkoleum, is vandaag de dag, een veel toegepaste manier om uw blokhut of tuinhuis van een eigen kleurtje te voorzien.

Tip 6 : Op welke ondergrond je tuinhuis plaatsen

(een tip van) Tuinhuisjes site
Bouw je tuinhuis nooit direct op gewone zandgrond! Ook al is hout een relatief licht materiaal, toch heb je een stabiele en stevige basis nodig. Deze moet perfect vlak, haaks en stabiel zijn en waterpas liggen. Je hebt keus uit de volgende materialen:
Het eenvoudigst is een vloerplaat van beton. Deze kan dan meteen als vloer voor je huisje fungeren. Graaf de oppervlakte ca. 8-10 cm uit, leg er kunststoffolie in, en stort het beton erop.

Het gebruik van een krimpnet is aan te bevelen. Bouw je huisje op een betegelde ondervloer. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld grote betonnen tegels gebruiken (bijvoorbeeld 60x60 cm). Leg deze op een laag gestabiliseerd zand (10-20 cm), en sluit de tegels op met trottoirbanden. Voor een houten vloer kun je het beste (beton)blokken gebruiken, zodat je huisje iets boven de grond staat. Zo heb je minder last van grondvocht en heb je een goed geventileerde vloer.

Zet de blokken op wat gestabiliseerd zand of beton, met daaronder een laag grind van 10-20 cm. Voor een klein tuinhuisje kun je met zo'n 6 blokken toekomen.

Tip 5 : Tip voor duurzaam bouwen van tuinhuisjes of blokhut

(een tip van) Blokhutten site
Impregneren is een schimmel- en insectwerende behandeling. Geïmpregneerd hout is duurzaam en gaat 3 tot 5 keer langer mee. Door het impregneren krijgt het hout een groenige (tuinhout) kleur.

Tip 4 : Houten tuinhuizen: voordelen en nadelen

(een tip van) Divari

Voordelen:
- Hout kan relatief eenvoudig bewerkt
- Hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling.
- Hout is een goedkoop materiaal en is eenvoudig verkrijgbaar.

Nadelen:
- Hout is niet erg duurzaam
- Hout werkt onder invloed van wisselingen van temperatuur en vochtigheid.

Onderhoud jaarlijks uw houten tuinhuis met de juiste oliën of verf en U verlengt de duurzaamheid.

Tip 3 : Hoe een tuinhuis plaatsen?

(een tip van) Tuinhuisjes centrum
Bij de plaatsing van een tuinhuis, prieeltje, garage of schuur dient u voorbereidende werkzaamheden te verrichten:

1. Op de plaats waar het bouwwerk komt te staan dient u over de hele oppervlakte circa 25 cm uit te graven.
2. De uitgegraven plaats vult u met schoon vulzand (geelzand genaamd).
3. Houdt bij het bepalen van de positie van uw bouwwerk rekening met de dakoversteek. Het dak van uw bouwwerk mag niet over het erf van uw buurman hangen. Houdt hier ook rekening mee bij het graven

Tip 2 : Leuke tip voor carports

(een tip van) ACD carports
Gebruik uw carport ook als terrasoverkapping. Op die manier bespaart u plaats en overbodige kosten!

Tip 1 : Tuinhuisjes of toch maar een blokhut?

tuinhuis tuin blokhutDenkt u er aan om een tuinhuisje of blokhut in uw tuin te plaatsen dan heeft u een brede waaier aan mogelijkheden en keuzes. De markt biedt de dag van vandaag vele soorten tuinhuizen en blokhutten waardoor het kiezen zeker niet makkelijk is.

De belangrijkste vraag in uw keuze is dan ook waarvoor u het tuinhuis wil gaan gebruiken. Gaat u het tuinhuisje of blokhut enkel gebruiken om allerhande tuinmateriaal op te bergen dan zal dit een geheel andere look of uitstraling hebben dan zou u een tuinhuisje of blokhut gaan gebruiken als extra leefruimte bij warme zonnige zomerdagen.

Ook de afmetingen van het tuinhuisje of blokhut zullen zeker verschillen naargelang de functionaliteit. Een tuinhuisje of blokhut in de tuin wordt tevens aanzien als een tuindecoratie aangezien het een extra dimensie en uitstraling geeft aan de tuin. Bij de keuze van een tuinhuisje kan dan ook het schoonheidsobject als basis voor de keuze genomen worden.

Tuinhuisjes, meer dan een opslagruimte in je tuin

De dag van heden worden tuinhuizen ook als buitenkeuken gebruikt waarbij allerhande moderne keukenapparatuur in hetzij het tuinhuis zelf of in een overdekte bijbouw van het tuinhuis wordt geïntegreerd. Het spreekt voor zich dat de nodige tuinmeubelen dan ook niet mogen ontbreken om het geheel compleet te maken. Een hedendaags tuinhuisje is dan ook veel meer dan louter een opslagruimte voor allerhande tuinmateriaal.

Vind je geen kant-en-klaar tuinhuisje of blokhut op de markt wat past in uw concept dan kan je er steeds voor opteren een tuinhuis op maat te laten bouwen of zelf een tuinhuis op te trekken.

Kortom, bent u opzoek naar een extra opslagplaats in de tuin of een extra leefruimte dan zou een tuinhuis of blokhut voor u een ideale oplossing kunnen zijn.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Tuin gerelateerde pagina's
- TUIN categorie
- Bloemen en planten TIPS
- Bomen TIPS
- Gras en gazon TIPS
- Potplanten TIPS
- Snijbloemen TIPS
- Speeltoestellen TIPS
- Tuinmeubelen TIPS

Tuinmachines
- Grasmaaiers TIPS

Tuinaanleg
- Beregening TIPS
- Terrassen en paden TIPS
- Tuinaanleg TIPS
- Tuindecoratie TIPS
- Tuinhekken TIPS
- Tuinhuisjes TIPS
- Tuinontwerp TIPS
- Tuinserres TIPS
- Tuinverlichting TIPS
- Veranda's TIPS

Zwembad en vijver
- Jacuzzi TIPS
- Vijvers TIPS
- Zwembaden TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Hartelijk dank voor uw beoordeling. We publiceren wekelijks nieuwe TIPS.