U bent hier : / Home / Mooi tuinontwerp met tuinarchitecten – 8 weetjes TIPS advies

 

Mooi tuinontwerp met tuinarchitecten – 8 weetjes TIPS advies

tuinarchitect tuinplan tuinontwerp TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je leuke TIPS, advies en weetjes over tuinontwerp en tuinarchitecten met studies en onderzoeken van Universiteiten. Wekelijks nieuwe TIPS. Alvast veel leesplezier.

♥ Leuke tuinaanleg kopen
- bol.com / tuinaanleg
- Amazon / tuinaanleg


FILMTIP - Hoe een tuin ontwerpen - Tuinplezier

NIEUW - Tip 8 : Creëer een stukje vakantie in je eigen tuin!

(een tip van) Verde Tuinarchitectuur - Mechelen België
Door het drukke leven van vele mensen, schiet er weinig vrije tijd over. Creëer daarom vakantie in je eigen tuin. Met een goede combinatie van materialen en beplanting kan je een zeer gevoelsmatige warme tuin creëren. Waar je volop kan genieten van je weinige vrije tijd die je nog hebt.

Goed rekening houden met de ligging van je perceel is het aangenaam om verschillende terrassen te creëren waar je de zon kan meepakken. Vooral de avondzon is van cruciaal belang omdat je tijdens de week die laatste uren zon nog kan meepikken. Of je nu een grote villatuin of een kleine stadstuin hebt, in elke tuin kan dit vakantiegevoel teweeg worden gebracht.

Tip 7 : Hoe een tuin vergroten of verkleinen?

(een tip van) Buitenkamers
Gebruik kleuren om uw tuin te verkleinen of te vergroten. Maak gebruik van de kleuren die passen bij uw persoonlijkheid en overweeg kleuren die passen bij de tuin. Zo kan je met felle warme kleuren zoals geel, oranje en rood een warm, gezellig tot romantisch gevoel creëren. Doch tegelijkertijd geeft dit het gevoel dat uw tuin verkleint. Daarentegen kan je met koelere kleuren zoals wit, blauw en paars een strakker en moderner gevoel creëren. Deze kleuren geven het gevoel dat uw tuin groter is.

Tip 6 : Wat is de perfecte tuin?

(een tip van) Gratis tuinplan
Een goed tuinontwerp is de basis voor een geslaagde tuin. Dit lijkt simpel gezegd, maar iedereen heeft natuurlijk zijn eigen idee over de "perfecte" tuin. De kunst zit hem in het maken van een ontwerp dat aansluit bij uw persoonlijke wensen. Het belangrijkste uitgangspunt is natuurlijk dat u zich 'goed' voelt in uw tuin.

Steeds vaker hoort men ook dat de tuin een verlengstuk van uw huis moet zijn. Dit werkt in verschillende richtingen. Uw woonkamer kan als het ware doorlopen in uw tuin maar deze kan ook binnen voor een 'groen' gevoel zorgen. Ook doet een goed ontwerp ontzettend veel aan de uitstraling van uw huis.

Tip 5 : Uit wat bestaat een tuinontwerp?

(een tip van) Gratis tuinplan
Een tuinontwerp bestaat uit een vormgevingsplan, beplantingsplan en beplantingslijst. In een vormgevingsplan worden de contouren van de tuin uitgezet zonder invulling van planten. In een beplantingsplan wordt het vormgevingsplan ingevuld met planten die volgens de tuinarchitect het beste geschikt zijn voor uw tuin.

In een beplantingslijst staan alle gegevens (Latijnse naam, hoogte, bloeikleur, bloeiperiode, ...) met betrekking tot de gebruikte planten. Kortom het tuinontwerp is ideaal voor de 'tuinleek' die zelf de handen uit de mouwen wil steken om een schitterende tuin te bekomen.

Tip 4 : Tips voor een efficiënt tuinontwerp volgens tuinarchitecten

(een tip van) Groencreaties
Een ontwerp begint bij het uitwerken van alle basisconcepten zoals:

  • Zichten: inkijk van buitenaf, welke zichten buiten de tuin kunnen we betrekken?
  • Verbindingen: optimale toegang tot alle delen in de tuin
  • Oriëntatie: weersinvloed op uw woning, zonlicht, ook van belang voor de beplanting.
  • Bestaande situatie: kan uw idee wel in de omgeving waar u zich bevindt? Hoe passen we ons aan en beter nog, hoe maken we gebruik van die bestaande situatie.

Dit zijn allemaal zaken die de eerste krijtlijnen vormen van een geslaagd ontwerp.

Tip 3 : Leef en woon in je tuin

(een tip van) Lavendine
Een tuin is immers niet alleen om naar te kijken, maar om in te leven. Een tuin maakt een belangrijk deel uit van de woonomgeving. Alles in het tuinontwerp moet in harmonie zijn met de wensen en de levenswijze van de bewoners.

Tip 2 : Less is more, ook in de tuin

(een tip van) Musa09
Tuinontwerpen zijn vaak onnodig druk en complex, hou het eenvoudig. Voor tuinen geldt vaak: "less is more". Een eenvoudige structuur doet de schoonheid van de planten beter recht.

Tip 1 : Tuinarchitecten, meer dan enkel tekenen van een tuinplan

tuinplan tuinarchitectGaat u een nieuwe tuin aanleggen of denkt u er aan uw bestaande tuin te heraanleggen, dan is de eerste vraag hoe de nieuwe tuin vorm zal krijgen. Hiervoor kan u beroep doen op een tuinarchitect. Een tuinarchitect is een architect die gespecialiseerd is in alles in en om de tuin.

De tuinarchitect heeft hierbij als primaire taak of doel uw denkbeeld van uw tuin om naar een te realiseren tuintekening of tuinproject waarbij alle aspecten van de tuin gevisualiseerd worden. Meer nog een tuinarchitect is een ware specialist inzake plantenkunde en kan u naast de vormgeving van de tuin, breed en diepgaand informeren over de soorten planten of bomen en struiken en wat ze voor uw tuin kunnen betekenen.

Waarom goed communiceren met tuinarchitecten?

Gaat u een tuinarchitect aanspreken, dat is het evenwel voornaam dat u uw denkbeeldige tuin goed kan overbrengen naar de tuinarchitect opdat hij of zij uw wensen goed kan analyseren en overbrengen op de te realiseren tekening. Om dit te bewerkstelligen is het dan ook aan te raden dat u zelf reeds een schets of tekening maakt van hoe uw tuin graag zou willen zien.

Waar zou u bijvoorbeeld graag de bestrating of de wandelpaden in uw tuin zien, waar is plaats voorzien om het terras te positioneren, waar komen de groene zones zoals grasperken en gazon, waar had u graag bomen of struiken en waar dienen borders voorzien te worden. Kortom, het aanleggen van een nieuwe tuin vergt even wat extra aandacht waarbij het aangewezen is dat u uw wensen en eisen goed kan overbrengen naar de tuinarchitect waarbij een schets of zelfgemaakte tekening al een hele stap vooruit is en bevorderlijk is voor een vlotte communicatie.

Tuinarchitecten maken uw dromen waar

Vervolgens zal de tuinarchitect uw schets als leidraad gebruiken om de eigen expertise en mogelijkheden te integreren wat uiteindelijk zal leiden naar een eerste ontwerptekening of tuinplan hetgeen met u zal besproken worden waarbij eventuele wijzigingen aangeduid worden. Dit zal op het einde van de rit resulteren in een definitief tuinplan dat naar de praktijk kan worden omgezet.

Als de uiteindelijke werken starten, kan u er tevens voor opteren om de tuinarchitect als projectleider te laten fungeren opdat alle werken, die door de onder aannemingen uitgevoerd worden, ook daadwerkelijk verlopen zoals voorzien.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Woningontwerp TIPS
Woning inrichting TIPS
Tuinaanleg TIPS
Tuinhekken en poorten TIPS
Tuin terrassen en wandelpaden TIPS
Bloemen en planten TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden.


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties