Winkelinrichting en winkelrekken – gratis TIPS uit België en Nederland

U bent hier : Home > Reclame > Winkelrekken

winkelinrichting winkel interieur TIPSWinkelrekken worden in winkels gebruikt om producten op te bergen en te koop te zetten. Winkelrekken kunnen op maat gemaakt worden volgens de inrichting van de winkel en kunnen opgebouwd zijn uit verschillende materialen. Wil een winkel succesvol zijn dan is de winkelinrichting tevens van belang. De winkelinrichting geeft een bepaalde stijl en vorm weer wat al dan niet in de smaak valt van de klant. Op deze pagina vindt u TIPS en advies over winkelrekken en winkelinrichting, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

1. TIPS van de Vakman en Vakvrouw

Tip 1 = Een succesvolle verkoopvloer voor uw winkel TIPS - Ludo Claes

Tip 2 = Winkelreclame als deel van de winkelinrichting - Ludo Claes

Tip 3 = Plaats een speelhoek of ballenbak in uw winkel - Ludo Claes

Tip 4 =

Tip 5 = ... zie volgende update.

Uw TIP en website hier toevoegen? Zie pagina contact

2. MINI-TIPS - Winkelinrichting en winkelrekken

Hoe kan je je winkel goedkoop inrichten? – Hegro Wolvega
U weet hoe u uw winkel wilt inrichten. Dat hoeft niet duur te zijn. Tegenwoordig hebben diverse groothandels hun magazijnen open gesteld voor eindafnemers. U kunt dan kleine partijen of slechts enkele stuks afnemen tegen grootpartij prijzen.

Alternatief voor een speelhoek in de winkel – Disney TV
Wilt u een kinderhoek inrichten in uw winkel maar heeft u geen ruimte? De voordelen van een kinderhoek in uw winkel of wachtkamer is ondermeer dat u de volledige aandacht aan uw klanten kunt geven. Indien u geen ruimte heeft in uw winkel of wachtkamer, dan kunt u als oplossing een wand display plaatsen. Uw voordeel is dat uw verkoop oppervlakte optimaal benut wordt en geen speciale winkelinrichting vereist is.

Inrichting van uw winkel als verkoopinstrument – Bossuyt winkelinrichting
De inrichting van uw winkel is het belangrijkste verkoopsinstrument naast de kwaliteit van uw producten. Drie aspecten moeten in het oog worden gehouden: het commerciële, het esthetische en het functionele van uw inrichting.

Grabbelton voor volwassenen - Mevr. Patricia Krom
Ik heb een leuk ideetje voor bij de kassa , is misschien wel leuk voor de opening. Een soort van grabbelton neerzetten, dat kinderen voor een klein bedrag iets mogen grabbelen of een grabbelton voor volwassenen.

3. Algemene informatie

Winkelinrichting en winkelrekken

  • Respecteer voldoende ruimte tussen de schappen zodat de klant makkelijk een product uit het winkelrek kan nemen en terugplaatsen
  • Gebruik naargelang uw activiteit, materialen en kleuren volgens uw productenassortiment
  • Maak zeker gebruik van wandrekken waardoor u aan verkoopruimte wint. Aan kale muren hebt u niets
  • Denk aan de verhouding "schapindeling - attentiewaarde". Producten die in het schap op ooghoogte liggen hebben een hogere attentiewaarde (vallen sneller in het zicht) dan producten op de bodem.
  • Om aan verkoopoppervlakte per winkelrek te winnen, kan u gebruik maken van schappen op de kopuiteinden (=schappen aan vier zijden van het winkelrek)
  • Plaats vitrines op een opvallende plaats en gebruik ze om producten extra in de aandacht te plaatsen
  • Denk ook eens aan verrijdbare rekken. Hierdoor kan u de opbouw wijzigen opdat het interieur nieuw lijkt

Gouden regel: "Het oog koopt"
Draag er zorg voor dat de producten mooi ogen en goed zichtbaar zijn. Denk hierbij aan een strategische achtergrond waarop het product uitgestald staat; denk maar aan een diamant of juweel op een zwart of rood kussentje, dat oogt  geheel anders als zou het op een wit kussentje liggen. Klanten selecteren hun aankoop eerst volgens hetgeen ze zien, dit wekt hun interesse, daarna pas gaan ze het product verder analyseren en een aankoopbesluit vormen.

Winkelrek TIPS winkelinrichtingVerkoopdisplays als commerciële winkelrekken
Om de verkoop van een specifiek product te stimuleren dient het extra in de aandacht geplaatst te worden. Verkoopdisplays zijn hiervoor ideaal geschikt. Verkoopdisplays vindt men terug in alle maten en kleuren en zijn als het ware lokale toonbanken of winkelrekken die één bepaald product of een gespecialiseerd assortiment bevatten. Ze hebben als doel dit specifiek product extra in de schijnwerper te plaatsen. Aangezien de verkoopdisplay alleen en separaat staat waarbij omwille van het ontwerp dit niet strookt met het algemene winkelbeeld wekt het extra de aandacht van de klanten. En dit extra aandacht stimuleert de klant om het product dat de display bevat nader te bekijken wat de kans op verkoop verhoogt. Wil je dus de verkoop van een bepaald product extra stimuleren, denk dan eens aan het gebruik van een verkoopdisplay.

Promotiekratten.
Net als de verkoopdisplay worden promotiekratten of promotierekken gebruikt om één of meerdere specifieke product extra in de aandacht te plaatsen waarbij de promotie de aandacht trekt omwille van de korting die de klant krijgt waardoor hij een koopje kan doen. Plaats de promotierek dan ook op een opvallende plaats en duid aan dat deze rek promotie-artikelen bevat. Een bordje met "Nu in promotie" of "Alles in dit rek aan halve prijs" volstaat om duiding te geven.

Promotiewijzer
Om een promotie succesvol te laten zijn, is het uiteraard voornaam dat de klant überhaubt weet dat u een promotie voert. Promotiekratten verzamelen de producten die in promotie staan maar daarnaast kan u tevens gebruik maken van een promotiewijzer die aangeeft wat er in promotie staat. Een leuk foldertje bijvoorbeeld met de vermelding van de producten in promotie, dat u aan de ingang van de winkel klaarlegt voor de klant kan de klant wegwijs maken in de winkel. TIP: Draag er zorg voor dat dit foldertje makkelijk vindbaar is. Nevenstaande foto toont een leuke manier om de aandacht van de klant op dergelijke promotiefoldertjes te trekken. Nog een bordje erbij met "promotie van de week" en klaar. TIP: Denk erom dat u de foldertjes tevens kan gebruiken om de klant terug te winnen door eveneens te vermelden wat volgende week in promotie staat.

Meer tips bij volgende update.
Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.