Verkooptrainingen – leuke tips en advies voor de beste verkooptraining

verkooptraining in België en Nederland TIPS

Van harte welkom
Op deze pagina vind je TIPS en advies voor de beste verkooptraining - 5000+ TIPS met studies en onderzoeken van Universiteiten.


NIEUW - Tip 2 : Hoe haal je het meeste resultaat uit een verkooptraining?

Tips van de vakman KLEINEen tip van: www.expertacademy.be

Jaarlijks investeren ondernemingen handenvol geld in training en opleiding, maar wat is het rendement van deze investeringen? Is het gewenste resultaat bereikt? En wordt de training achteraf ook effectief in de praktijk gebracht? Wat kunt u doen om er voor te zorgen dat een gevolgde opleiding meer resultaat geeft? Hierbij een checklist met tips voor de verschillende fases van een verkooptraining: voor het begin van de training, tijdens de training en na afloop van de training.

A. Voor de aanvang van de verkooptraining

Bepaal wat de opleidingsbehoefte is en welk soort training het beste deze behoefte kan invullen. Welke tools en skills heeft u nodig voor een bepaalde job en hoe kan de training dit optimaal invullen? Misschien heeft u wel een opleiding op maat of een personal coaching nodig

Aarzel niet contact op te nemen met een trainingsbureau voor een toelichting op de geboden programma's. Zo kunt u nagaan of de inhoud werkelijk overeenstemt met wat u er van verwacht.

B. Tijdens de verkooptraining

- Kom op tijd. Houd rekening met files, of onvoorziene omstandigheden in het verkeer. Het is heel vervelend om te laat te komen tijdens een training, zowel voor uzelf, de trainer als voor de andere cursisten. U bespaart zichzelf heel wat stress door goed op tijd te komen.

- Ontspan. Zorg dat u goed uitgeslapen bent. Kies voor gemakkelijke, comfortabele kledij en probeer u open en actief op te stellen.

- Stel vragen. Een goeie training kent een maximale interactiviteit. Stel dus gerust vragen als je die hebt. Vraag de trainer om voorbeelden indien iets niet meteen duidelijk is. Vraag gerust hoe een bepaald aspect van de training op jouw specifieke situatie van toepassing is. Een goeie trainer zal dit ten zeerste waarderen en het maakt de cursusinhoud veel concreter.

C. Na de verkooptraining

Een training staat nooit op zich alleen. Het is een continu proces. Hoe kan u er voor zorgen dat de cursusmaterie levendig blijft en volop toegepast wordt in uw leefwereld?

- Zorg voor een lijst met concrete actiepunten. De meeste trainers zullen u daarbij begeleiden tijdens de opleiding zodat u na de cursus aan de slag kunt met uw eigen actielijst.

- Ga na in welke mate de trainer nog ter beschikking blijft na de opleiding. Misschien heeft u nog een vraag of heeft u nog wat extra hulp nodig bij het toepassen van de geziene materie. Veelal blijven trainers gedurende een bepaalde tijd ter beschikking na de training. Maak er gebruik van!

Tip 1 : Welke soorten verkooptrainingen zijn er eigenlijk?

Verkooptraining verkooptechniekA. Wat is een in-company verkooptraining?

Een in-company verkooptraining is een training die binnen het eigen bedrijf georganiseerd wordt. Dit betekent dat de verkooptrainer naar uw onderneming toekomt en aldaar de training geeft. Deze training kan zowel een standaard pakket zijn dat door de verkooptrainer of opleidingscentra wordt aangeboden, of kan een training op maat zijn opgemaakt volgens de specifieke behoeften van uw onderneming.

Het grote voordeel van een in-company training is dat u enerzijds enkel met uw collega's of werknemers aan de training deelneemt en dat anderzijds de training meer kan afgestemd worden op verkoopsituaties en ervaringen binnen uw onderneming.

Een in-company verkooptraining bekomen doet u door een verkooptrainer te benaderen, de behoeften te bespreken en vervolgens een gepaste afspraak te plannen.

B. Wat is een open verkooptraining?

Een open verkooptraining of training met open inschrijving is een verkooptraining die veelal door de verkooptrainer of het opleidingscentrum wordt georganiseerd. Het behandelt een bepaald thema waarbij met diepgang op dit thema wordt geconcentreerd. Het staat eenieder vrij om aan een dergelijke training deel te nemen. Dit uiteraard volgens de eigen wensen en behoeften.

In tegenstelling tot de in-company training is de open verkooptraining niet gebonden aan een bepaalde onderneming wat betekent dat u met collega verkopers van andere ondernemingen aan de training deelneemt.

Het grote voordeel hiervan is dat u ervaringen van anderen hoort wat u in uw eigen technieken kan implementeren. Om aan een open verkooptraining deel te nemen dient u even de kalender van de verkooptrainer of opleidingscentrum te bekijken, een training te zoeken die u past, en uzelf inschrijven.

C. Verkooptraining via zelfstudie en thuisstudie

Kan u geen tijd vrijmaken om een in-company verkooptraining te organiseren of aan een open verkooptraining deel te nemen, dan kan u nog steeds beroep doen op een zelfstudie. Hierbij bepaalt u uiteraard zelf uw kalender. Doch dient u steeds voorzichtig te zijn met een zelfstudie.

Tijd, motivatie, problemen, enz.. zijn maar enkele punten die de studie negatief kunnen beïnvloeden met stopzetting tot gevolg. Omwille van deze reden zijn er opleidingscentra die een zelfstudie aanbieden gecombineerd met de assistentie van een professionele verkooptrainer.

Heeft u vervolgens vragen of problemen dan kan u deze via email of een briefje aan de trainer overmaken die ze graag zal beantwoorden. Wenst u zich thans geheel zelfstandig in de verkoop te verdiepen dan bieden gespecialiseerde verkoopboeken tevens tal van mogelijkheden.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Verkooptips
Verkoopplan opmaken
Verkoopgesprek en verkoopverhaal
- De ideale afsluitvraag
- Verkopen aan grote klanten

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Verkooptrainingen – leuke tips en advies voor de beste verkooptraining