U bent hier : / Home / Zakelijk / Winkel etalage inrichten met weetjes TIPS en advies

 

Winkel etalage inrichten met weetjes TIPS en advies

Een goede etalage bepaalt het succes van een handelszaak, maar hoe pak je dat best aan en waarop moet je zeker letten? Op deze website vind je TIPS en advies.

Winkel etalage met leuke weetjes TIPS en advies 5000 TIPS

♥ Etaleurs in België en Nederland
- Zie volgende update

Uw link hier? Meer info

Tip 4 : Nuttige tips voor het creëren van een aantrekkelijke winkel etalage

Ludo claes TIPSKen uw publiek: Begrijp wie uw doelgroep is en stem uw etalages af op hun smaak en voorkeuren. Als u zich bijvoorbeeld op jonge professionals richt, kan uw display strak en modern zijn, terwijl een display dat op gezinnen is gericht kleurrijker en speelser kan zijn.

Vertel een verhaal: Gebruik uw etalage om een verhaal te vertellen of een bepaalde sfeer op te roepen. Of het nu gaat om een verhaal over de producten zelf of om een seizoensthema, het creëren van een verhaal kan de aandacht van mensen trekken en ze naar uw winkel lokken.

Houd het simpel: Plaats uw etalage niet te vol met te veel producten of decoraties. Een rommelig display kan voorbijgangers overweldigen en het moeilijk maken om zich op één ding te concentreren. Kies in plaats daarvan een paar belangrijke items om ze op een esthetisch aantrekkelijke manier te presenteren en te rangschikken.

Gebruik verlichting effectief: Verlichting kan een groot verschil maken in de manier waarop uw etalage wordt waargenomen. Experimenteer met verschillende lichttechnieken om bepaalde producten uit te lichten of een bepaalde sfeer te creëren. Spotverlichting kan bijvoorbeeld de aandacht vestigen op een bepaald item, terwijl zachte, diffuse verlichting een gezellige sfeer kan creëren.

Verander het regelmatig: Houd uw etalages fris door ze regelmatig te veranderen. Dit houdt het niet alleen interessant voor uw klanten, maar geeft u ook de mogelijkheid om nieuwe producten en promoties onder de aandacht te brengen.

Creëer visuele interesse: gebruik een verscheidenheid aan visuele elementen om uw etalage opvallend te maken. Dit kunnen zaken zijn als rekwisieten, bewegwijzering en decoraties die textuur, kleur en diepte aan de weergave toevoegen.

Promoot uw merk: uw etalage is een kans om uw merkidentiteit en boodschap te versterken. Zorg ervoor dat uw display de waarden, esthetiek en persoonlijkheid van uw merk weerspiegelt.

Overweeg seizoensthema's: Profiteer van seizoensvakanties en evenementen om thema-etalages te creëren die weerklank vinden bij uw klanten. Of het nu gaat om een feestelijke kerstuitstalling of een zomeruitstalling met strandthema, het afstemmen van uw raamdecoratie op het seizoen kan helpen een gevoel van urgentie en opwinding te creëren.

Gebruik rekwisieten en merchandising: neem rekwisieten en merchandise-displays op in uw raamontwerp om visuele interesse te creëren en uw producten onder de aandacht te brengen. U kunt bijvoorbeeld mannequins gebruiken om kledingstukken te presenteren of producten op een creatieve manier te rangschikken om te laten zien hoe ze samen kunnen worden gebruikt.

Monitor en pas aan: let op hoe mensen reageren op uw etalages en wees bereid om op basis van feedback aanpassingen door te voeren. Als bepaalde displays meer aandacht lijken te trekken of meer verkopen genereren, probeer dan elementen van die displays in toekomstige ontwerpen te repliceren.

Vergeet niet dat uw etalage vaak de eerste indruk is die potentiële klanten van uw winkel zullen hebben, dus het is belangrijk om deze te laten tellen!


FILMTIP
Filmpje met leuke tips voor het inrichten van een etalage van Sarphati Educatief


Tip 3. Pluk uw klanten van de straat met uw etalage !

Succesvolle etalage TIPSDe etalage is wellicht het belangrijkste onderdeel van uw externe winkelinrichting. Het geeft de wandelaar een beeld van uw productenassortiment en is de spreekbuis van uw winkel.

Er kan zelfs gesteld worden dat een potentiële klant volgens uw etalage bepaalt of hij/zij uw winkel al dan niet zal binnenkomen. Dit geeft de belangrijkheid van de etalage aan.

Uw etalage is uw visitekaartje
Naast de spreekbuis is de etalage tevens het visitekaartje van uw winkel. De uitstraling en opbouw van de etalage creëert een beeld van wat de klant in de winkel mag verwachten. Kortom, spreekt de etalage de potentiële klant niet aan, dan komt hij de winkel niet binnen en koopt bijgevolg niet. Met andere woorden een verloren klant.

Maar was dit ook zo als de klant wel was binnengekomen? Dit is een terechte vraag waar u zeker dient over na te denken. Uw etalage is dus meer dan een groot raam met wat producten. Uw etalage bepaalt uw omzet / verkoopcijfer. Besteed er dan ook véél aandacht aan !

Tip 2. Trek de aandacht met behulp van attributen, winkeldecoratie

Etalage TIPS voor uw winkel

Verkoopt u kleinere producten zoals brilmonturen of dergelijke dan is het niet eenvoudig om hiermee de aandacht te trekken en de klant van de straat te plukken. U hebt nood aan attributen.

Plaats een speciale aandachttrekker in uw etalage. Of dit nu met monturen kan gekoppeld worden of niet maakt eigenlijk niet veel uit, zolang het maar de aandacht trekt. Een succesvolle etalage is er een die de aandacht trekt van de voorbijganger.

Kijk maar even naar nevenstaande foto waar een  schoenenwinkel uit Mol de aandacht trekt door een Ferrari in de etalage te plaatsen.

Welk product plaats je best in de etalage ?
Hanteer hiervoor volgende gouden regel: "Welk product heb ik in mijn assortiment dat potentiële klanten van de straat plukt? Wat is in, wat is hot?" Plaats dit product in de etalage en bekleed het zodat het in de aandacht staat en opvalt !

Tip 1. Enkele nuttige etalage TIPS

Ludo claes TIPSWijzig uw etalage minstens eenmaal per maand. Langer, dan verliest ze aan attentiewaarde

Wijzig uw etalage steeds op dezelfde dag. Eerste maandag v/d maand bvb. Dit schept routinenieuwsgierigheid

Verkoopt u merkproducten? Plaats dan eens de merknamen op uw etalageraam (zie foto)

Zorg voor een goede, verzorgde en overzichtelijke inrichting van de etalage

Verhoog de attentiewaarde door één product extra in de schijnwerper te plaatsen.

Wat met de prijzen? Denk erover na of u de producten in de etalage al dan niet gaat prijzen

Plaats uw promoties en reclame acties in de etalage. Een product in de kijker of een promotiebord trekt klanten in de winkel

Draag zorg voor goede contrasten met bijvoorbeeld de achtergrond opdat uw product duidelijk zichtbaar is

Plaats uw producten op de ideale hoogte en plaats opdat ze snel in het zicht springen van de voorbijganger

Vermijd zonweerkaatsing in uw etalageraam waardoor de voorbijganger uw producten niet kan zien

Plaats een regenscherm boven uw etalage. Regenweer wordt een godsgeschenk. Schuilen = uw producten zien

Spreek via de etalage met uw klanten. Geef aan wat in uw winkel gebeurt "NIEUWE COLLECTIE" bvb

BEWEGENDE DELEN !  Een beweging trekt steeds de aandacht. Lichtflitsen, dansende poppetjes of wat dan ook zijn ideale aandachttrekkers. Gebruik ze om de attentiewaarde van uw etalage te vergroten !!


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Deel deze tips zeker met je vrienden  
Hartelijk dank voor uw beoordeling.
 
  Nieuwe TIPS - Uw link op deze website