Hoe een eigen website bouwen met weetjes TIPS en advies

webdesign eigen website bouwen SEO TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over webdesign.

♥ Eigen website starten? Vraag je website domeinnaam aan.
- Combell / webdomein aanvragen

FILMTIP
Hoe kan je hoog scoren in zoekmachines met tips van IMU BV

NIEUW - Tip 21 : Enkele basistips voor het maken van een goede website

Ludo claes TIPSDuidelijk doel: definieer het doel van uw website duidelijk. Of het nu gaat om het verkopen van producten, het delen van informatie of het entertainen: zorg ervoor dat bezoekers begrijpen wat ze kunnen verwachten.

Gebruiksvriendelijk ontwerp: houd het ontwerp eenvoudig en intuïtief. Bezoekers moeten gemakkelijk door uw site kunnen navigeren en zonder frustratie kunnen vinden wat ze zoeken.

Mobiele optimalisatie: Nu steeds meer mensen op mobiele apparaten op internet surfen, moet u ervoor zorgen dat uw website is geoptimaliseerd voor mobiele weergave. Het moet er goed uitzien en functioneren op smartphones en tablets.

Hoge laadsnelheid: Bezoekers hebben de neiging om te vertrekken als het laden van een website te lang duurt. Optimaliseer afbeeldingen, minimaliseer HTTP-verzoeken en gebruik caching om snelle laadtijden te garanderen.

Kwaliteitsinhoud: inhoud is koning. Bied waardevolle, relevante en boeiende inhoud die ervoor zorgt dat bezoekers terugkomen voor meer. Werk uw inhoud regelmatig bij om deze fris en actueel te houden.

SEO-optimalisatie: Implementeer basis SEO-praktijken om de zichtbaarheid van uw website in de resultaten van zoekmachines te verbeteren. Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van metatags en het creëren van hoogwaardige backlinks.

Oproep tot actie: Elke pagina moet een duidelijke oproep tot actie (CTA) hebben die bezoekers ertoe aanzet de gewenste actie te ondernemen, of het nu gaat om het doen van een aankoop, het aanmelden voor een nieuwsbrief of het contact met u opnemen.

Consistente branding: zorg voor een consistente branding op uw hele website, inclusief kleuren, lettertypen en afbeeldingen. Dit helpt uw merkidentiteit te versterken en maakt uw site gedenkwaardiger.

Integratie van sociale media: Integreer knoppen en feeds voor sociale media in uw website om bezoekers aan te moedigen uw inhoud te delen en met u in contact te komen op sociale platforms.

Responsive Design: Zorg ervoor dat uw website er goed uitziet en goed functioneert op verschillende apparaten en schermformaten. Responsief ontwerp past de lay-out van uw site aan, zodat deze past bij het scherm waarop deze wordt bekeken.

Beveiliging: Bescherm uw website en bezoekersgegevens door beveiligingsmaatregelen te implementeren, zoals SSL-certificaten, regelmatige updates en sterke wachtwoorden.

Analyse: gebruik webanalysetools zoals Google Analytics om bezoekersgedrag bij te houden, verkeersbronnen te monitoren en verbeterpunten te identificeren.

Toegankelijkheid: Maak uw website toegankelijk voor alle gebruikers, inclusief mensen met een handicap. Dit betekent dat u alt-tekst voor afbeeldingen moet gebruiken, ondertitels voor video's moet leveren en ervoor moet zorgen dat toetsenbordnavigatie mogelijk is.

Laadfouten: Controleer regelmatig op laadfouten en verbroken links op uw website. Dode links kunnen uw SEO-inspanningen schaden en bezoekers frustreren.

Feedbackmechanisme: Bied bezoekers een manier om feedback achter te laten of contact met u op te nemen met vragen of opmerkingen. Dit laat zien dat u hun inbreng waardeert en toegewijd bent aan het bieden van een positieve gebruikerservaring.

Door deze tips te implementeren, kunt u een website maken die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook goed presteert en effectief zijn doel dient.

Tip 20 : Hoe kan je hoger scoren in zoekmachines

(een Tip van) MBclicks
Zoekmachine optimalisatie bestaat uit on-page en off-page optimalisatie, en is het optimaliseren van een website zodat deze beter vindbaar wordt in zoekmachines als Google, Bing, enz. On page optimalisatie, vaak vergeten door ondernemers (webdesigner heeft die kennis niet), is het zoekmachine vriendelijk maken van een website.

Hier optimaliseert men paginatitels, metatags, anchor teksten en links, URL-structuur, header tags, image tags, content, keyword density, laadsnelheid van de pagina's, enz. Maar alvorens men aan deze optimalisatie kan beginnen dient eerst een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd te worden.

Hier zijn de hoofdvragen:

  • Met welke zoekwoorden zoekt de potentiële klant?
  • Welke zoekwoorden gebruikt de concurrentie?
  • Welke zoekwoorden associëren zoekmachines met uw product of dienst?

Na afronden van bovenste stappen kan men overgaan naar off-page optimalisatie. Hier zorgt men voor links (one way backlinks) naar de website, wat de sleutel is tot succes in zoekmachines. Maar zonder on-page is er geen off-page optimalisatie!

Tip 19 : Goede artikels om hoog te scoren in zoekmachines

(een tip van) Websiteformules
Zoekmachine marketing is controle over je blog content ! Wie gelooft in een lange termijn investering via content marketing, zal zich bezighouden om af en toe een blogartikel te plaatsen. Soms is het moeilijk te achterhalen wat er nu precies gelezen wordt en wat populair is?

Er zijn via hulpprogramma’s zoals google webmastertools of google analytics verschillende statistieken op te vragen om te zien wat goed werkt. Door regelmatig deze gegevens te raadplegen weet je waar de zwakke en sterke punten liggen binnen je communicatie. Op onze website lijsten wij graag de verschillende mogelijkheden op die je kan raadplegen om de statistieken te bekijken.

Tip 18 : Wilt u een goede website? Meten is weten!

(een tip van) The Pickwick Project
Zorg niet alleen voor een mooie, functionele website, maar zorg er ook voor dat u kan meten wat er op uw website gebeurt. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van Google Analytics kan u zien van waar uw bezoekers afkomstig zijn en welke acties ze ondernemen op uw website.

Tip 17 : Hoe hoger scoren in zoekmachine?

(een tip van) Team Nijhuis
Om uw website te promoten zijn er enkele trucjes die zeer makkelijk uit te voeren zijn en waarmee u gemakkelijk hoger in de zoekmachine komt. Bijvoorbeeld; schrijf eens een interessant artikel voor een website/weblog. U kunt dan in dat artikel een aantal links plaatsen die naar uw website linken waardoor uw google ranking zal stijgen.

Tip 16 : Extern webdesign. Zorg dat u zelf aanpassingen kan doorvoeren

(een tip van) Goedkoopste website
Zorg ervoor dat u bij het bestellen van een website voor een CMS systeem opteert. Hiermee kan u gemakkelijk zelf wijzigingen aanbrengen aan uw website zonder programatiekennis nodig te hebben. Daardoor bent u na het afleveren van de website onafhankelijk van uw webdesigner, en zal u verder ook geen facturen meer ontvangen telkens er een wijziging hoeft te gebeuren.

Tip 15 : Goede website = goede teksten !

(een tip van) SEO tekstschrijver
SEO Copywriting is in de eerste plaats goed schrijven. Foefjes, short-cuts en trucs werken op de lange termijn averechts. Houd uw teksten helder, informatief en goed leesbaar. U moet uiteindelijk goed scoren bij uw lezer, en niet alleen in Google. Komt u niet uit uw woorden? Schakel dan een tekstbureau in!

Tip 14 : Website extern laten ontwerp? Hoe kan je besparen?

(een tip van) Desiron
Een groot deel van uw budget voor publiciteit, voor uw website, ... gaat op in de ontwerpfase. Vraag naar de gehanteerde uurlonen en kijk of er niet kan bespaard worden door een derde partij in te schakelen of door zelf actief deel te nemen in de ontwerpen.

Tip 13 : Waarop letten bij kiezen v/e webmaster

(een tip van) T-pi
Indien je een website laat maken, kijk dan naar de laatste referenties van de maker, en stel de vragen; Zijn ze web 2.0 up-to-date? welke programma materialen worden er gebruikt (niet verouderd)? En vooral, zijn de sites gebruiksvriendelijk? En niet te vergeten, wat kost zo een nieuwe website.

Tip 12 : Oppassen met kopiëren van teksten

(een tip van) Copy-concept
Voor u klakkeloos teksten van brochures naar websites of van advertenties naar magazines of omgekeerd kopieert, denk even na! Ieder medium wordt anders gelezen en je kan dan ook maar beter je tekst ernaar schrijven. Niemand leest een tekst van een brochure op een website.

Tip 11 : Ben je van plan een webwinkel te starten ? Waarop zeker letten?

(een tip van) Cepex
1) Kies Juiste domeinnaam die gerelateerd is aan je zaak. Geen lange achternaam zonder relatie met je zaak.

2) Indien mensen persoonlijke gegevens moeten invullen, zorg dan voor een SSL certificaat dan krijg je https pagina met hangslotje dit geeft een veilig gevoel.

3) Zorg dan je winkel persoonlijk wordt , vermeld op iedere pagina je contact gegevens en adres.

4)Zorg ervoor dat iedere pagina titel <title> moet je een pagina specifieke omschrijving hebben </title> dus niet home , maar geef een woordje uitleg over de pagina

Tip 10 : Al eens gedacht aan een web tv programma ?

(een tip van) Internet1
Een web tv programma kan voor elk bedrijf worden ontwikkeld. Het grote voordeel is dat u daardoor uw bedrijf op geheel nieuwe wijze gepresenteerd. Meer betrokkenheid, meer gevoel, meer achtergrondinformatie

Tip 9 : Basis tips voor een succesvolle website

(een tip van) Webdesign Steph
Weg met dure, slecht werkende en onvindbare websites. Zelfstandige beroepsmensen, zet uw bedrijf, winkel of product extra in de kijker. Maak foto's van uw realisaties 'voor en na' en plaats ze op uw website. Heeft u een nieuw product of wil u een van uw producten promoten plaats dit op uw website en bereik een groter publiek.

Recepties, openingsverjaardagen, speciale acties, seizoensvernieuwingen of een van de vele andere acties die u doet, plaats het op uw website en verhoog hierdoor uw rendement, uw klantenbestand en uw verkoop.

Tip 8 : Tip voor het selecteren v/e webdesigner

(een tip van) Ballyhoo
Als je als starter, zelfstandige, kunstenaar of kleine onderneming, een kleine nodig hebt voor een beperkt budget, wat doe je dan? Ga op zoek naar webdesign bedrijven die ook grotere websites ontwikkelen met een degelijk portfolio. Ze hebben meestal wel een standaard pakket voor een basis website aan een democratische prijs.

Als je niet weet waar beginnen met zoeken: raadpleeg FEWEB, www.feweb.be, de Federatie voor Webontwikkelaars. Dai is de enige officile organisatie waar de meeste goede webdesigners ook lid van zijn.

Tip 7 : Goede navigatie is de sleutel voor een succesvolle website

(een tip van) Xtence
Een goed navigeerbare website is de sleutel tot succes, niet alleen is uw website goed indexeerbaar door de zoekmachines, wat resulteert in een betere ranking, maar vooral; uw bezoekers vinden er zonder moeite wat ze zoeken en dat resulteert in nieuwe klanten.

Tip 6 : Tips voor een domeinnaam registratie

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Site2hoste
De naamkeuze van uw domeinnaam is zeer belangrijk om te scoren binnen de zoekmachines zoals Google en Yahoo. Naast een bedrijfsnaam als domeinnaam is het zeer goed om een veel gebruikte zoekterm te registreren als domeinnaam. Bijvoorbeeld phpwebhosting.be.

Hiermee gaat uw positie in de zoekresultaten van de zoekmachines stijgen en krijgt u dagelijks meer bezoekers op uw website. En meer bezoekers is meer omzet. Wanneer deze domeinnaam niet meer vrij is voor registratie dan is een variatie van meerdere zoektermen gescheiden door een koppelteken ook mogelijk. Bijvoorbeeld php-webhosting.be.

De zoekmachines zoals Googles zien een minteken of koppelteken als een spatie. En wenst u enkel te scoren in België dan is het best dat u .be domeinnaam registreert, voor Nederland een .nl domeinnaam en internationaal een .com domein.

Tip 5 : Tagline in uw website

(een tip van) Viva
Waarom is de tagline zo belangrijk? Omdat een bezoeker door je tagline direct kan beslissen of je website voor hem relevant is. De tagline mag niet ontbreken op een homepage

Tip 4 : Flash intro's op uw website, ja of nee

(een tip van) ACS webdesign
Flash intro's zijn heel erg leuk maar het wordt minder leuk als de bezoeker van uw website eerst allerhande plug-ins moet downloaden om dan pas uw site te kunnen bekijken. Het gaat erom dat de aandacht wordt gericht op uw bedrijf en/of product en niet op allerlei bewegende animaties met vaak schreeuwende kleuren en special effects.

Tip 3 : Hoe besparen in webdesign ?

(een tip van) Joomla uw webdesigner
Zorg ervoor dat je je website laat maken met een CMS systeem. Zodanig ben je niet afhankelijk van een webdesigner om eventuele aanpassingen te laten doen. Je doet dit gemakkelijk zelf wat je zeker enkele facturen zal uitsparen.

Tip 2 : Wat scoort in google ?

(een tip van) Frederic Desauw
Laat altijd een grondig vooronderzoek en analyse naar trefwoorden gebeuren bij het ontwerpen van uw website. Zo weet u welke trefwoorden kunnen scoren in google.

Tip 1 : Less is more in website ontwerp 5 content tips

(een tip van) You Like It Webdesign
Focus bij uw content Less is more! We kennen allemaal wel de websites waar zo veel inhoud, zo veel links, zoveel keuzes te vinden zijn, dat ons het hoofd ervan draait. Als u ook zoveel content produceert, betekent dit nog niet, dat u dit aan iedereen op hele wereld tegelijk moet laten zien! Bepaal uw prioriteiten en de stukken die dit ondersteunen.

Zoek uit hoe u van uw lezers maximale inzet krijgt. Focus op enkele stukken. Verwijs door naar aanverwante artikelen. Focus op kwalitatieve content: Less is more! Enkele basispunten:

  1.  Als dit uw focus wordt , zal het ook gemakkelijker zijn voor uw klanten om zich te focussen.
  2. Maak gebruik van sociale media, mobiele telefoon, website, e-mail en print- om de gespecialiseerde inhoud te bevorderen. Gebruik alle kanalen!
  3. Zoek naar follow-up mogelijkheden waar extra content gebruikt kan worden
  4. Ontwikkel een content kalender, zodat nieuwe content kan worden toegevoegd aan de mix en oude content opgekuist kan worden.
  5. Profileer u als expert en schrijf alleen relevante inhoud.

Door meer tijd te investeren in kleinere hoeveelheden kwalitatieve content, krijgt u uiteindelijk meer waardering van uw klanten: Less is more!

Algemene informatie

eigen website TIPSHeeft u een bedrijf of winkel, dan is het overwegen van een eigen website geen optie meer maar gewoonweg een must. De hedendaagse consument spendeert zoveel tijd online, dat je er gewoonweg aanwezig dient te zijn wil je succesvol zijn. De vraag is thans hoe je best een eigen website creëert.

Dit kan je enerzijds volledig zelf door via allerhande software pakketten volledig zelf een website te bouwen, of je kan beroep doen op professionele webdesign en een website voor je laten bouwen. Elk heeft zo wel zijn voordelen en nadelen.

Bouw je zelf een website dan kan je wijzigen en sturen waar en hoe je maar wilt. Een nadeel van zelf bouwen is dan weer dat je technische kennis nodig hebt. Dit niet alleen om de website te bouwen maar ook inzake S.E.O. "Search Engine Optimization" om hoog te scoren in de zoekmachines.

Kortom, denk je aan een eigen website, denk goed na over wat je wilt en hoe je het wilt en tracht je wensen duidelijk te communiceren aan je webdesign bedrijf dat de website voor je gaat bouwen. Zelf goed weten wat je wilt is alvast de basis voor een succesvolle start.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Hoger scoren in Google, schrijf eens een artikel
Wat is nu eigenlijk een goede website ?
- Content marketing
Computers en software
Eigen zaak starten
Klanten werven
Reclame en publiciteit
Marketing en marktonderzoek

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Hoe een eigen website bouwen met weetjes TIPS en advies