Beleggen in geld en aandelen – TIPS advies en producten

U bent hier : Home > Eigen zaak > Beleggen

beleggen aandelen obligaties TIPS

knop banner ludo claes 03Wil je goed beleggen in aandelen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS.

Tip 4 : Wil je starten met beleggen, beleg dan eens in jonge wijnen

Beleggen is een vorm van geld verdienen op termijn door te investeren in een bepaald product, een aandeel van een bedrijf, of wat dan ook, dat je vervolgens even bewaart om later dan weer te verkopen met een bepaalde winst. Je hebt dus als het ware aan een hogere prijs verkocht dan dat je hebt ingekocht. Lukt je dit, je hebt dus winst gemaakt, dan heb je een succesvolle belegging gedaan.

De vraag is dan ook steeds hoe je weet wanneer je het meeste winst kan maken op hetgeen je gaat kopen, zijnde aandelen, producten, diensten of wat dan ook.

Wanneer moet je kopen, en wanneer verkopen?

Vele startende en professionele beleggers breken zich dan ook het hoofd om die slag te kunnen slaan om laag in te kopen en hoog te verkopen waardoor maximale winst kan geboekt worden. En dat veel winst maar ook verlies kan gemaakt worden met beleggen zie je dagelijks wel op de beurzen, denk maar aan de populaire Bitcoin en andere electro-munten bijvoorbeeld die immense bedragen voortbrengen, zowel in winsten en verliezen.

Je zou het misschien direct denken maar ook wijnen zijn een populair product om in te beleggen en kunnen ook zéér winstgevend zijn, als je weet hoe en wat natuurlijk. Zoals je wellicht al wel weet, worden wijnen beter naargelang ze langer bewaard worden. De vraag hierbij is dan ook wanneer de wijn op zijn best is en dus het meest begeert en dus het duurst is, wat voor jou het ideale verkoopmoment wordt.

Het weer bepaalt jouw succes

Als je dit weet, en het vergt wat voorstudie inzake de weersomstandigheden tijdens de rijping van de druiven in een bepaald jaar en locatie, natte voorlente ja dan nee, aantal uren zonneschijn, aantal liters van vaten en flessen die van de druif gemaakt zijn, en ga zo maar even door. Zo zijn er tal van factoren die bepalen wat een bepaalde wijn in een aantal jaren waard zal zijn.

Als je dit eenmaal bestudeerd hebt, bestaat de kunst erin jonge wijn, die veelal goedkoop is in prijs, aan te kopen, goed te bewaren en weer te verkopen als, volgens je ingewonnen informatie, de prijs van de wijn maximaal zal zijn.

Kortom, wil je starten met beleggen, overweeg dan zeker eens een budget te reserveren voor wijnen. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn van het rendement. Let wel dat je je wijn goed dient te bewaren wil deze ook voldoen aan de goede smaak. Je zal over een goede kelder of een specifieke wijnkast moeten beschikken om de wijn goed te bewaren.

Informeer je desnoods even met enkele wijnkenners, ze zijn er in overvloed, hoe je wijn best kan bewaren,  welke wijnen vandaag populair zijn en welke wijnen in aandacht en populariteit winnen. Vooral met deze laatste informatie, welke wijnen in populariteit in opmars zijn, kan je een richting geven welk type wijn, wijnhuis of welk jaar of locatie je het meeste rendement ka bieden. Koop ze goedkoop in, als de wijn nog jong is, en verkoop ze als ze op maximale populariteit zitten. Alvast veel succes.

Tip 3 : Wist je dat meer en meer particulieren beleggen in duurzame beleggingen en bedrijven.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek heeft aangetoond dat particulieren meer met natuur en welzijn begaan zijn dan vaak gedacht wordt. Deze trend toont zich nu ook in beleggingen. Een marktonderzoek bij een grote bankinstelling heeft aangetoond dat klanten vragende partij zijn voor beleggingen in fondsen waarin duurzame bedrijven vervat zitten. Fondsen waarin zwaar vervuilende bedrijven vervat zitten worden eerder als onaantrekkelijk ervaren en worden bij voorkeur gemeden.

Ook bedrijven waar dierenleed mogelijk is of bedrijven die zich minder inspannen voor het milieu zijn niet erg geliefd bij de hedendaagse belegger.

Deze nieuwe evolutie heeft banken aan het denken gezet en hen geïnspireerd om speciale duurzame fondsen op te zetten die de belegger de mogelijkheid geeft om natuurvriendelijk en milieubewust te investeren.

Denkt u er dus aan je spaarcentjes te investeren in beleggingen, sta dan zeker eens even stil bij deze unieke duurzame beleggingen en draag zo een steentje bij aan het welzijn van onze kostbare aarde. Vraag erom bij je bank.

Tip 2 : Beleg in gezonde bedrijven

Tips van de vakman KLEIN(een tip van) Growing Capital
Beleg alleen in aandelen van gezonde bedrijven (hoog rendement op eigen vermogen), die bovendien goedkoop gewaardeerd zijn (lage koers/winst en lage verhouding koers/boekwaarde). Dit verhoogt het stijgingspotentieel van je belegging en vermindert het risico op koersdalingen.

Tip 1 : Algemene informatie

Beurs beleggen TIPSBij beleggen gaan we spaargeld beleggen in aandelen, obligaties of andere investeringen met als doel een bepaald rendement te behalen. Als we gaan beleggen in aandelen dan dienen we naar de beurs te gaan waar de aandelen verhandeld worden. De kunst bij aandelen bestaat er uiteraard in om de belegging of de aandelen goedkoop of laag in te kopen om ze vervolgens duurder of hoger te verkopen zodat uiteindelijk een winst of profijt overblijft.

knop banner ludo claes 03


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
Cursus beleggen voor beginners
- Een eigen zaak starten