Beleggen en beleggingen – TIPS en advies uit België en Nederland – studies en onderzoek

U bent hier : Home > Reclame > Geld beleggen

beleggen aandelen obligaties TIPS

- Artikel 1 = Cursus beleggen voor beginners

- Artikel 2 =  ... zie volgende update.


Tip 2 : Wist je dat ... meer en meer particulieren beleggen in duurzame beleggingen en bedrijven.

Een onderzoek heeft aangetoond dat particulieren meer met natuur en welzijn begaan zijn dan vaak gedacht wordt. Deze trend toont zich nu ook in beleggingen. Een marktonderzoek bij een grote bankinstelling heeft aangetoond dat klanten vragende partij zijn voor beleggingen in fondsen waarin duurzame bedrijven vervat zitten. Fondsen waarin zwaar vervuilende bedrijven vervat zitten worden eerder als onaantrekkelijk ervaren en worden bij voorkeur gemeden. Ook bedrijven waar dierenleed mogelijk is of bedrijven die zich minder inspannen voor het milieu zijn niet erg geliefd bij de hedendaagse belegger. Deze nieuwe evolutie heeft banken aan het denken gezet en hen geïnspireerd om speciale duurzame fondsen op te zetten die de belegger de mogelijkheid geeft om natuurvriendelijk en milieubewust te investeren. Denkt u er dus aan je spaarcentjes te investeren in beleggingen, sta dan zeker eens even stil bij deze unieke duurzame beleggingen en draag zo een steentje bij aan het welzijn van onze kostbare aarde. Vraag erom bij je bank.

Tip 1 : Beleg in gezonde bedrijven (een tip van) Growing Capital

Beleg alleen in aandelen van gezonde bedrijven (hoog rendement op eigen vermogen), die bovendien goedkoop gewaardeerd zijn (lage koers/winst en lage verhouding koers/boekwaarde). Dit verhoogt het stijgingspotentieel van je belegging en vermindert het risico op koersdalingen.BELEGGEN : Algemene informatie

Beurs beleggen TIPSBij beleggen gaan we spaargeld beleggen in aandelen, obligaties of andere investeringen met als doel een bepaald rendement te behalen. Als we gaan beleggen in aandelen dan dienen we naar de beurs te gaan waar de aandelen verhandeld worden. De kunst bij aandelen bestaat er uiteraard in om de belegging of de aandelen goedkoop of laag in te kopen om ze vervolgens duurder of hoger te verkopen zodat uiteindelijk een winst of profijt overblijft.

Op deze pagina vindt u gratis TIPS en advies over beleggen en aandelen, u aangeboden door de Vakman en Vakvrouw uit België en Nederland. Zij staan u eveneens graag te woord voor verdere informatie of prijzen / prijs.

Meer TIPS bij volgende update. Sla deze pagina zeker op bij uw favorieten.

> Meer reclame TIPS
Moppen en grappen
Promoties