U bent hier : / Home / Beleggen – 6 tips en advies voor de beste belegging

 

Beleggen – 6 tips en advies voor de beste belegging

beleggen aandelen obligaties TIPS

Van harte welkom
Wil je goed beleggen in aandelen dan zijn er enkele belangrijke punten waarop je zeker moet letten. Hier vind je alvast praktische TIPS.


NIEUW - Tip 5 : Hoe kan je leren of starten met beleggen in aandelen

Een tip van: Cursus beleggen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zich bezig houden met beleggen. Wil je graag leren beleggen, maar wil je dit liever op je eigen tempo leren? Om de basis onder de knie te krijgen kiezen veel mensen er voor om een cursus beleggen voor beginners te gaan volgen. Leer beleggen voor beginners en maak op deze manier kennis met het handelen op de beurs.

A. Beleggen moet je leren

Sommige mensen zeggen dat het beleggen niet moeilijk is. Iedereen zou het kunnen. Dit is echter niet geheel waar. Beleggen is zeker geen spelletje en zonder de juiste kennis kan het zijn dat je al snel wordt teleurgesteld.

Als je start met beleggen is het verstandig om op de hoogte te zijn van enkele basisregels. Op deze manier voorkom je fouten en heb je meer kennis om mee te kunnen doen.

B. Volg eens een cursus beleggen

Als je meer wilt leren over het beleggen, is het aan te raden om een cursus te volgen. Aan het eind van de cursus zal je over alle benodigde informatie beschikken om verantwoord te starten met het beleggen. Tijdens de cursus zal het beleggen in stapjes worden uitgelegd.

De meeste cursussen beginnen met een theoretisch gedeelte, maar er zullen ook zeker praktijklessen worden gegeven. Zo leer je direct de theorie toe te passen en is het zelfs mogelijk om hulp te krijgen met het ontwikkelen van een eigen persoonlijke beleggingsstrategie.

Als je kiest voor een cursus, is het aan te raden om te bekijken of de cursus ook nieuwe beleggingsvormen behandeld. Tegenwoordig zijn er namelijk enkele nieuwe vormen van beleggen bijgekomen, en het is zeker handig om hierover ook van alles te leren tijdens de cursus.

Heb je wel eens gehoord van crowdfunding? Als je hier aan doet kun je gemakkelijk beleggen in projecten van ondernemers. Het is handig om hier tijdens een cursus meer over te leren. Niet alle cursussen bieden informatie over de nieuwe beleggingsvormen

C. Persoonlijke aandacht

Tegenwoordig zijn er veel cursussen waarin jij zelf mag bepalen wat het tempo is. Niet iedereen is even snel en sommigen doen er graag wat langer over. Omdat je bij veel cursussen zelf het tempo kan bepalen, zal de cursus je nooit te snel of langzaam gaan. Jij zult de persoonlijke aandacht krijgen die jij verdient. Op deze manier krijg je antwoord op al je persoonlijke vragen.

Start het beleggen met de juiste kennis om achteraf teleurstellingen te voorkomen.

Tip 4 : Wil je starten met beleggen, beleg dan eens in jonge wijnen

Beleggen is een vorm van geld verdienen op termijn door te investeren in een bepaald product, een aandeel van een bedrijf, of wat dan ook, dat je vervolgens even bewaart om later dan weer te verkopen met een bepaalde winst. Je hebt dus als het ware aan een hogere prijs verkocht dan dat je hebt ingekocht. Lukt je dit, je hebt dus winst gemaakt, dan heb je een succesvolle belegging gedaan.

De vraag is dan ook steeds hoe je weet wanneer je het meeste winst kan maken op hetgeen je gaat kopen, zijnde aandelen, producten, diensten of wat dan ook.

Wanneer moet je kopen, en wanneer verkopen?

Vele startende en professionele beleggers breken zich dan ook het hoofd om die slag te kunnen slaan om laag in te kopen en hoog te verkopen waardoor maximale winst kan geboekt worden. En dat veel winst maar ook verlies kan gemaakt worden met beleggen zie je dagelijks wel op de beurzen, denk maar aan de populaire Bitcoin en andere electro-munten bijvoorbeeld die immense bedragen voortbrengen, zowel in winsten en verliezen.

Je zou het misschien direct denken maar ook wijnen zijn een populair product om in te beleggen en kunnen ook zéér winstgevend zijn, als je weet hoe en wat natuurlijk. Zoals je wellicht al wel weet, worden wijnen beter naargelang ze langer bewaard worden. De vraag hierbij is dan ook wanneer de wijn op zijn best is en dus het meest begeert en dus het duurst is, wat voor jou het ideale verkoopmoment wordt.

Het weer bepaalt jouw succes

Als je dit weet, en het vergt wat voorstudie inzake de weersomstandigheden tijdens de rijping van de druiven in een bepaald jaar en locatie, natte voorlente ja dan nee, aantal uren zonneschijn, aantal liters van vaten en flessen die van de druif gemaakt zijn, en ga zo maar even door. Zo zijn er tal van factoren die bepalen wat een bepaalde wijn in een aantal jaren waard zal zijn.

Als je dit eenmaal bestudeerd hebt, bestaat de kunst erin jonge wijn, die veelal goedkoop is in prijs, aan te kopen, goed te bewaren en weer te verkopen als, volgens je ingewonnen informatie, de prijs van de wijn maximaal zal zijn.

Kortom, wil je starten met beleggen, overweeg dan zeker eens een budget te reserveren voor wijnen. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn van het rendement. Let wel dat je je wijn goed dient te bewaren wil deze ook voldoen aan de goede smaak. Je zal over een goede kelder of een specifieke wijnkast moeten beschikken om de wijn goed te bewaren.

Informeer je desnoods even met enkele wijnkenners, ze zijn er in overvloed, hoe je wijn best kan bewaren,  welke wijnen vandaag populair zijn en welke wijnen in aandacht en populariteit winnen. Vooral met deze laatste informatie, welke wijnen in populariteit in opmars zijn, kan je een richting geven welk type wijn, wijnhuis of welk jaar of locatie je het meeste rendement ka bieden. Koop ze goedkoop in, als de wijn nog jong is, en verkoop ze als ze op maximale populariteit zitten. Alvast veel succes.

Tip 3 : Wist je dat meer en meer particulieren beleggen in duurzame beleggingen en bedrijven.

Studie onderzoek KLEINStudie en onderzoek
Een onderzoek heeft aangetoond dat particulieren meer met natuur en welzijn begaan zijn dan vaak gedacht wordt. Deze trend toont zich nu ook in beleggingen. Een marktonderzoek bij een grote bankinstelling heeft aangetoond dat klanten vragende partij zijn voor beleggingen in fondsen waarin duurzame bedrijven vervat zitten. Fondsen waarin zwaar vervuilende bedrijven vervat zitten worden eerder als onaantrekkelijk ervaren en worden bij voorkeur gemeden.

Ook bedrijven waar dierenleed mogelijk is of bedrijven die zich minder inspannen voor het milieu zijn niet erg geliefd bij de hedendaagse belegger.

Deze nieuwe evolutie heeft banken aan het denken gezet en hen geïnspireerd om speciale duurzame fondsen op te zetten die de belegger de mogelijkheid geeft om natuurvriendelijk en milieubewust te investeren.

Denkt u er dus aan je spaarcentjes te investeren in beleggingen, sta dan zeker eens even stil bij deze unieke duurzame beleggingen en draag zo een steentje bij aan het welzijn van onze kostbare aarde. Vraag erom bij je bank.

Tip 2 : Beleg in gezonde bedrijven

(een tip van) Growing Capital
Beleg alleen in aandelen van gezonde bedrijven (hoog rendement op eigen vermogen), die bovendien goedkoop gewaardeerd zijn (lage koers/winst en lage verhouding koers/boekwaarde). Dit verhoogt het stijgingspotentieel van je belegging en vermindert het risico op koersdalingen.

Tip 1 : Algemene informatie over beleggen

Beurs beleggen TIPSBij beleggen gaan we spaargeld beleggen in aandelen, obligaties of andere investeringen met als doel een bepaald rendement te behalen. Als we gaan beleggen in aandelen dan dienen we naar de beurs te gaan waar de aandelen verhandeld worden. De kunst bij aandelen bestaat er uiteraard in om de belegging of de aandelen goedkoop of laag in te kopen om ze vervolgens duurder of hoger te verkopen zodat uiteindelijk een winst of profijt overblijft. Vraag blijft uiteraard welke aandelen goed zullen renderen.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Een eigen zaak starten TIPS
- Verkooptechniek TIPS
- Bijverdienste TIPS

Deel deze tips zeker met je vrienden


Uw mening telt. Laat ons even weten wat je vind van de tips op deze website. Zo kunnen we onze informatie optimaliseren om je surfervaring te verbeteren. Alvast dank.
Heb jij toevallig ook een leuk artikel (ca 200 woorden) voor deze website? Laat het even weten en misschien publiceren we. We sturen je graag een mailtje. We kunnen ook een LINK plaatsen naar jouw website.

Categorieën en thema's
Hobby TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Leuke weetjes feiten en studies over mens en dier
Eigen zaak TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Werk TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Elektro TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Reizen en vakantie TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Honden katten paarden TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Part en feestjes TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Beauty make-up verzorging TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Dameskleding en herenkleding TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Tuin TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Bouwen verbouwen en interieur TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Auto fietsen bestelwagens TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken
Gezondheid TIPS advies en weetjes met studies en onderzoeken

♥ Leuke PROMOTIES - bol.com / aanbiedingen - Amazon / promoties - Amazon Prime streaming - Sunweb / zonvakanties