Marketing en marktonderzoek met weetjes TIPS en advies

marketing en marktonderzoek TIPS

Hier vindt u leuke TIPS en studies van Universiteiten over marketing.

FILMTIP
Wat is marketing eigenlijk met leuke tips van ODKV Media

NIEUW - Tip 10 : Haal meer uit je marketing met deze nuttige marketingtips

Ludo claes TIPSKen uw doelgroep: Begrijp wie uw doelgroep is, wat hun behoeften zijn en waar zij hun tijd online doorbrengen. Hierdoor kunt u uw marketinginspanningen effectiever afstemmen.

Creëer boeiende inhoud: Inhoud is koning in marketing. Produceer waardevolle inhoud van hoge kwaliteit die resoneert met uw publiek. Dit kunnen blogposts, video's, infographics of podcasts zijn.

Gebruik sociale media: Sociale mediaplatforms zijn krachtige marketinginstrumenten. Identificeer welke platforms uw publiek het meest gebruikt en creëer daar een aanwezigheid. Communiceer regelmatig met uw publiek door inhoud te delen, op opmerkingen te reageren en promoties uit te voeren.

Optimaliseren voor SEO: Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van cruciaal belang om uw inhoud online ontdekt te krijgen. Onderzoek relevante zoekwoorden in uw branche en optimaliseer uw website en inhoud om hoger te scoren op de resultatenpagina's van zoekmachines.

E-mailmarketing: bouw een e-maillijst op van abonnees die geïnteresseerd zijn in uw producten of diensten. Stuur regelmatig nieuwsbrieven, promoties en updates om ze betrokken te houden en terugkerende klanten aan te moedigen.

Werk samen met influencers: Door samen te werken met influencers in uw branche kunt u een groter publiek bereiken en geloofwaardigheid opbouwen. Identificeer influencers die aansluiten bij uw merkwaarden en demografische doelgroepen, en werk met hen samen aan gesponsorde inhoud of weggeefacties.

Maak gebruik van door gebruikers gegenereerde inhoud: moedig uw klanten aan om inhoud met betrekking tot uw merk te creëren en te delen. Door gebruikers gegenereerde inhoud kan zeer authentiek en overtuigend zijn, waardoor vertrouwen en geloofwaardigheid bij potentiële klanten worden opgebouwd.

Bied kortingen en promoties aan: iedereen houdt van een goede deal. Bied kortingen, promoties of exclusieve aanbiedingen aan om mensen te stimuleren bij u iets te kopen. Tijdelijke aanbiedingen of flash-verkopen kunnen een gevoel van urgentie creëren en conversies stimuleren.

Monitor Analytics: houd uw marketinginspanningen bij met behulp van analysetools. Houd belangrijke statistieken bij, zoals websiteverkeer, betrokkenheidspercentages, conversiepercentages en ROI. Gebruik deze gegevens om te identificeren wat goed werkt en welke gebieden verbetering behoeven.

Blijf op de hoogte van trends: Het marketinglandschap evolueert voortdurend, dus het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en technologieën. Woon brancheconferenties bij, lees marketingblogs en volg opinieleiders in het veld om voorop te blijven lopen.

Personaliseer uw marketing: stem uw marketingboodschappen af op de individuele voorkeuren en behoeften van uw doelgroep. Gebruik data-analyse en segmentatie om gepersonaliseerde inhoud en aanbiedingen te leveren die resoneren met verschillende segmenten van uw doelgroep.

Bouw relaties op met klanten: concentreer u op het opbouwen van langetermijnrelaties met uw klanten in plaats van alleen maar eenmalige verkopen te doen. Bied uitstekende klantenservice, vraag om feedback en toon waardering voor hun steun. Tevreden klanten worden eerder terugkerende klanten en ambassadeurs van het merk.

Vergeet niet dat effectieve marketing een continu proces is dat experimenteren, aanpassing en voortdurende verbetering vereist. Blijf nieuwe strategieën testen, resultaten meten en uw aanpak verfijnen om succes te behalen in uw marketinginspanningen.

Tip 9 : Makkelijk nieuwe klanten werven via bestaande klanten

(een tip van) CDI Advies
Vraag uw tevreden klant tijdens evaluatiegesprekken eens of hij bereid is om u aan te bevelen binnen zijn netwerk en zo ja, waar. Een makkelijkere weg naar uw volgende nieuwe opdrachtgever is er niet. Aanbevelingen van anderen scoren hoop op de piramide van vertrouwen en geven u een enorme voorsprong. Maak dit dus tot uw tweede natuur.

Tip 8 : Sociale media als nieuwe marketing en reclame

(een tip van) Johan Marketing
Social media is meer dan een facebook pagina opzetten. Sociale media is een nieuwe variant van mond-op-mond reclame. Door onderstaande twee regels te volgen, zullen uw klanten positieve online mond-op-mond reclame delen.

  1. Zorg voor een goede service en vraag mensen om hun ervaringen online te delen.
  2. Wees zelf actief op online sociale netwerken: Beantwoord vragen en deel nuttige informatie

Tip 7 : Marketing: wat... hoe... aan...?

(een tip van) Molgo Marketing
Wanneer u een marktonderzoek opzet, denkt u eens na wat u EIGENLIJK wilt weten. Kijk daarna met deze vragen in het achterhoofd nog eens naar uw onderzoek. Dragen al uw vragen wezenlijk bij aan wat u wilt weten? Mijn ervaring is dat onderzoek met deze drie vragen in het achterhoofd leidt tot een beter onderzoek.
Vrijwel alle marktonderzoeksvragen zijn te herleiden tot drie basisvragen:

  • Wat (bied ik aan)
  • Hoe (hoe bied ik het aan)
  • Aan Wie (bied ik het aan)

Tip 6 : Budgetvriendelijk marktonderzoek kan je zelf

(een tip van) Goedkoop adverteren
Zelf een marktonderzoek doen of uitbesteden of een marktonderzoek recupereren? Beschik je nog niet over de nodige budgetten. Ga even langs in de plaatselijke bib (of het internet natuurlijk). Je kan uit bestaande onderzoeken heel wat info halen die je op je eigen business kan toepassen, en het is (volledig) gratis !

Tip 5 : Tip bij het afronden van een marktonderzoek

(een tip van) Marktonderzoekers.nl
Beloon uw relaties met een klein presentje wanneer ze meedoen aan klanttevredenheidsonderzoeken. Het gebaar laat zien dat u de moeite die uw relatie neemt voor u ook daadwerkelijk waardeert.

Tip 4 : Kwalitatief marktonderzoek

(een tip van) Elirin Marktonderzoek
Laat mensen zelf vertellen waar ze behoefte aan hebben, dan krijg je betrokken klanten die zich gewaardeerd voelen.

Tip 3 : Wat is een goed bedrijfslogo?

(een tip van) Carrerasdesign
Wat is een goed logo? Een goed logo is voor iedere winkel, zaak , bedrijf of hobby persoonlijk en maakt deel uit van de marketing mix. Wat iemand anders misschien niet zo mooi vind, vinden jijzelf en andere klanten wel mooi. Een goed logo is uiteraard uniek. Niets is zo pijnlijk als logo's die op elkaar lijken. Dit kan uiteraard geheel toevallig zijn. Zowel voor de ontwerper als voor de klant van de ontwerper.

  • Een goed logo is ook wel uniek en herkenbaar. Een logo moet na een paar keer gezien te worden 'bekend' voorkomen bij potentiële klanten. Dit kan door de kleur , de vorm , de lijnen , de slogan , ... .
  • Het beste is dat een logo niet 'teveel' is ingekaderd en ook los kan gebruikt worden. (op t-shirts, visitekaartjes, beletteringen, stickers, ...)
  • Een goed logo mag ook herkenbaar blijven in zwart-wit. Een knap logo met vele kleuren, schaduw en verlopen, kan in een advertentie met zwart-wit druk opeens niet meer zo duidelijk lijken!

Uiteraard kan je met al deze tips rekening houden maar dit moet niet. Een logo "out of the box" kan voor u bedrijf en klanten ook heel veel betekenen , al is het logo niet helemaal volgens de algemene richtlijnen

Tip 2 : Omzetvergroting via de juiste marketing

(een tip van) Markomo
Bij veel KMO's ligt vandaag een omzetgroei van 10 - 15% zomaar voor het grijpen. De klassieke marketing verliest terrein. Als ondernemer moet je vandaag kort op de bal spelen en resultaatgericht werken.

Daar waar de klassieke marketing vooral werkt op het inzetten van middelen (advertenties, mailings, brochures,) om nieuwe klanten aan te trekken, is het in deze tijden van crisis veel belangrijker om stil te staan bij de manier waarop je van bestaande contacten klanten maakt.

Hoe werkt het?

Eerst moet u als KMO weten wie uw actieve en niet-actieve klanten zijn. Noem ze niet enkel bij naam, maar weet wat ze kopen, waarom ze kopen, en veel belangrijker, waarom minder of niet (meer) kopen? Deze oefening zal u doen inzien dat er binnen uw bestaande klanten nog heel wat groeimogelijkheden zijn.

Vervolgens toetst u deze opportuniteiten af aan uw bedrijfsdoelstellingen. Pas dan bepaalt u de marketingmiddelen om die doelstelling te halen. Het resultaat: een opvallende besparing van uw publiciteitsuitgaven en meer omzet. Kort samengevat: meer met minder

Tip 1 : Algemene informatie marketing en onderzoek

Marktstudie TIPSBij marketing wordt een onderzoek ondernomen in de afzetmarkt waarin een bedrijf producten of diensten wil aanbieden. Marketing is dan ook de basis voor de commerciële activiteit van elk bedrijf. Marketing is een brede waaier waarvan marktonderzoek één deel is.

Bij een marktonderzoek, primair of secundair, wordt via een doelgerichte vragenlijst de markt onderzocht naar mogelijkheden en dreigingen waarop vervolgens de bedrijfsstrategie zal worden afgestemd.


Wekelijks worden nieuwe TIPS toegevoegd

Gerelateerd:
- Content marketing en hoe een goed artikel schrijven
- Hoe kan je hoger scoren in Google
Een eigen zaak starten - businessplan
Hoe nieuwe klanten werven
Reclame via reclamebureau
Promotie via promotiebureau
Hoe verkopen aan grote klanten

Deel deze tips zeker met je vrienden.


 
U bent hier : / Home / Marketing en marktonderzoek met weetjes TIPS en advies